Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Trump vernietigde zelf duizenden emails, bestanden en papieren bewijsstukken

  •  
31-10-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
51 keer bekeken
  •  
US-VOTE-REPUBLICANS-TRUMP

© 2016-10-30 15:23:47 Republican presidential candidate Donald Trump yells to supporters during a campaign rally at the Venetian Hotel on October 30, 2016 in Las Vegas, Nevada. / AFP PHOTO / J

Donald Trump en zijn bedrijven vernietigden jarenlang stelselmatig emails, bestanden en papieren bewijsstukken om de rechtsgang te beïnvloeden in de duizenden rechtszaken waarin Trump verwikkeld was en is. Dat blijkt uit onderzoek van Newsweek.
Buiten het vernietigen van documenten en correspondentie, vaak in weerwil van een gerechtelijk bevel tot openbaring, wierpen Trump en consorten talloze hordes op om rechtszaken te saboteren en te vertragen. Uit het Newsweek-onderzoek van duizenden gerechtsverslagen en juridische stukken blijkt hoe Trump rechters, openbaar aanklagers, advocaten van de tegenpartij en gewone burgers tot razernij dreef door keer op keer glashard te liegen, te ontkennen en de rechtsgang te hinderen. Door rechtszaken jarenlang nodeloos te rekken hoopte Trump dat zijn tegenstanders de financiële last niet langer konden dragen en het zouden opgeven.
De presidentskandidaat die reeds aankondigde zijn macht te zullen misbruiken om politieke tegenstander Hillary Clinton uit te schakelen indien hij wordt verkozen, blijkt nu zelf opnieuw herhaaldelijk strafbaar gedrag te hebben vertoond. De FBI blies het emailschandaal afgelopen week voor de zoveelste keer nieuw leven in, ondanks het feit dat eerder uitputtend onderzoek heeft aangetoond dat de handelingen van Clinton laakbaar doch niet strafbaar waren. Niet alleen is de timing van de FBI – zo dicht op de verkiezingen – opmerkelijk, maar vermoedelijk is de dienst met deze handelingen ver buiten haar boekje getreden.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.