Joop

Donald Trump junior danst op graf doodgeschoten regisseur

  •  
24-10-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
50 keer bekeken
  •  
Holyfield vs. Belfort

© epa09462855 Former US President Donald J. Trump (R), with his son Donald Trump Jr. (L), attends the Former Heavyweight boxing champion Evander Holyfield against Former UFC Heavyweight World C

Donald Trump junior grijpt het drama waarbij de 43-jarige cameraregisseur Halyna Hutchins deze week om het leven kwam, aan om politieke punten te scoren. Acteur Alec Baldwin schoot Hutchins op een set dood met een filmpistool waarin een echte kogel bleek te zitten. Trump junior gebruikt de tragische gebeurtenis om Baldwin op Instagram belachelijk te maken.
De naargeestige zoon van de voormalige Amerikaanse president heeft een foto van Baldwin geplaatst met de tekst: “Die blik wanneer een anti-wapenidioot meer mensen met een wapen doodt dan je uitgebreide vuurwapencollectie ooit heeft gedaan.” En passant ridiculiseert Trump junior ook nog de taalbeheersing van de echtgenote van Baldwin.
Voor Donald Trump junior is de linkse Baldwin, die in het satirische programma Saturday Night Live zijn vader speelde, een dankbaar doelwit. Trump junior is een grote jachtfanaat en uitgesproken tegenstander van het inperken van wapenbezit.
Baldwin is enorm aangedaan door het ongeluk, zo blijkt uit foto’s die van de set zijn gemaakt. Hij heeft beloofd volledig mee te werken aan het onderzoek. De vader van Halyna Hutchins heeft al gezegd dat hij Baldwin niet verantwoordelijk houdt voor de dood van zijn dochter.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (45)

stokkickhuysen
stokkickhuysen25 okt. 2021 - 11:42

Een beter voorbeeld van de kleinzieligheid van de Trump familie is trouwens Trump's reactie op het overlijden van Powell (ik kan zijn eigen website zo snel niet vinden) https://twitter.com/maggieNYT/status/1450455942714306566

henk-alexander
henk-alexander25 okt. 2021 - 9:54

Was de 'humor' van Kathy Griffin met het afgehakte hoofd van Trump sr. in moreel opzicht nog een twijfelgeval, de morbide ongein van een lid van de Trump-tribe gaat duidelijk te ver. Helaas is in de VS als gevolg van een verstikkende polarisatie elke vorm van zelfkritiek en nuance verdwenen - of men moet die bij Jimmy Dore c.s. zoeken.

4 Reacties
Grijstint
Grijstint25 okt. 2021 - 13:17

"Was de ‘humor’ van Kathy Griffin met het afgehakte hoofd van Trump sr. in moreel opzicht nog een twijfelgeval" En ik maar denken dat mensen met TDS geen gevoel voor humor hebben.. #Lets go Brandon.

henk-alexander
henk-alexander25 okt. 2021 - 18:00

'#Lets go Brandon' Eigenlijk een laf eufemisme voor 'FJB!'

Grijstint
Grijstint26 okt. 2021 - 9:02

O het was meer dan een laf eufemisme. Als een journalist zegt dat een groep "Lets go Brandon" scandeert terwijl ze eigenlijk "Fuck Joe Biden" roepen is dat een leugen en dus "fake news".

henk-alexander
henk-alexander26 okt. 2021 - 12:37

Ik ken het interview. Aan de perceptie van de journalist mankeert zeker wat. Anderzijds weet ze wel de werkelijkheid op een eigen wijze te interpreteren en zo nodig feiten manipulatief te rangschikken. De vraag is of dit allemaal met objectieve nieuwsgaring van doen heeft. Wat mij betreft, niet. Hoewel 'Let's go Brandon!' netjes klinkt, komt 'Fuck Joe Biden!' toch authentieker over.

Arjan Fernhout
Arjan Fernhout25 okt. 2021 - 6:25

En nu nog even wachten op Thierry Baudet die bij de walgelijke opmerkingen van Trump jr. over de meningen in de reactiedraad stelt dat er goede mensen zijn aan beide kanten van de medaille. (zoals in Charlottesville)

2 Reacties
Zandb
Zandb25 okt. 2021 - 9:43

Arjan Daar zou Baudet niets te veel mee zeggen. Alleen je hebt er niets aan. Wat Trump jr. zei, dat verandert daar niet door. Het blijft persoonlijk leed gebruiken om je punt te maken.

Arjan Fernhout
Arjan Fernhout25 okt. 2021 - 16:26

@Zandb ''Het blijft persoonlijk leed gebruiken om je punt te maken'' is weliswaar goed geformuleerd, maar niet hard genoeg. Schoppen naar iemand die op de grond ligt, komt mij voor als een betere uitleg. Probeer overigens om in dit ondanks alles lieve landje onderscheid te maken met ''situations'' elders. Natuurlijk is dit een klap voor Alec Baldwin en de nabestaanden. Maar vergis je niet in Baldwin; er zit graniet onder zijn ziel en hij heeft hoektanden. Ik herken dat omdat een zooitje Angelsaksen dat ongevraagd bij mij ooit nebben geïnstalleerd via een langdurig geval van scapegoating. Die functionaliteit ontmoet in Nederland weinig waardering. Wellicht terecht ...

Joost Spits
Joost Spits25 okt. 2021 - 6:16

...Zo vader, zo zoon. Buitengewoon onkies van Trump junior, om een dodelijk ongeluk op deze wijze aan te grijpen. Elke vorm van beschaving ontbreekt bij de man. Het geeft weer aan dat deze figuren verre van geschikt zijn om een land te leiden. Wijlen Colin Powell had de Republieken niet voor niets de rug toe gekeerd, omdat met het belang van Republikeinse partijpolitiek, Trump in het zadel werd gehouden. Dapper dat Powell fouten toegaf over het verkeerde beeld van massavernietigingswapens in Irak en een moreel statement gaf dat hij hier persoonlijk moeite mee had. Een immoreel figuur als Trump, zal nooit zijn fouten toegeven. Het parool is: dit soort figuren zoveel mogelijk op afstandhouden...

1 Reactie
henk-alexander
henk-alexander25 okt. 2021 - 9:14

'(...) Dapper dat Powell fouten toegaf over het verkeerde beeld van massavernietigingswapens in Irak en een moreel statement gaf dat hij hier persoonlijk moeite mee had.(...)' Als hij echt 'dapper' was geweest had hij zich gemeld bij het ICC in Den Haag.

Déjà vu
Déjà vu25 okt. 2021 - 1:57

Aardje naar zijn vaartje!

Hoi3
Hoi324 okt. 2021 - 20:19

Baldwin is ook maar een opportunistische sloeber die probeert poen te graaien. Is het niet met een goed betaald klusje in een satirische programma als Saturday Night Live dan wel door in een speelfilm met wapens te zwaaien. Het zou mooi zijn als Baldwin nu probeert boete te doen voor zijn hypocriete gedrag en bijvoorbeeld de president oproept eindelijk eens wat te gaan doen aan al die wapens in de VS. Waarom nog langer op de handen blijven zitten? Als eerste bijvoorbeeld gaan beperken dat (vuur) wapens zonder al te veel moeite verkocht kunnen worden. De wapenvergunningen moeten veel strenger. En uiteraard wapenbezit zonder vergunning hard straffen. Volgende stap, vergunningen niet onbeperkt geldig, elke x jaar vernieuwen.

10 Reacties
Zandb
Zandb25 okt. 2021 - 6:19

Ook Hoi U vindt: "Baldwin is ook maar een opportunistische sloeber die probeert poen te graaien. Is het niet met een goed betaald klusje in een satirische programma als Saturday Night Live dan wel door in een speelfilm met wapens te zwaaien." En wie bent u dan wel niet?

Joe Speedboot
Joe Speedboot25 okt. 2021 - 6:20

'Baldwin is ook maar een opportunistische sloeber die probeert poen te graaien.' Niet iedereen zit zo in elkaar als jij.

Hoi3
Hoi325 okt. 2021 - 9:10

Als argumenten ontbreken om op een behoorlijke manier te discussiëren regent het weer jij-bakken.

stokkickhuysen
stokkickhuysen25 okt. 2021 - 9:42

Eens, dat hij de vuurwapens nog niet de wereld uit heeft geholpen mag je hem aanrekenen. Maar eerlijk is eerlijk, hij is niet de enige die hierin gefaald heeft. Wat dacht je van Hoi? Die heeft zich zelfs een vergunningenstelsel aan laten lullen om de negatieve impact van vuurwapens in te dammen. Inclusief een overzichtelijk stappenplan. Dat noem ik pas 'handen uit de mouwen'!

stokkickhuysen
stokkickhuysen25 okt. 2021 - 9:44

Hoi II: op een behoorlijke manier discussieren begint met een behoorlijke stelling. Succes!

Zandb
Zandb25 okt. 2021 - 9:48

Hoi U weet blijkbaar niet wat een jij-bak is. Als u wilt leg ik u uit wat men in het algemeen onder een jij-bak kan verstaan. Wat u doet is een drogreden opvoeren; een ad hominem: "Baldwin is ook maar een opportunistische sloeber die probeert poen te graaien." Ik heb alle recht te vragen, wie u dan wel niet bent, om zoiets, zonder enige onderbouwing, van vast te stellen

Hoi3
Hoi325 okt. 2021 - 10:56

''Wat dacht je van Hoi? Die heeft zich zelfs een vergunningenstelsel aan laten lullen om de negatieve impact van vuurwapens in te dammen.'' Ook deze opmerking valt in de categorie jij-bak Huysen. Deze gouden tip van mij aan Baldwin/Biden is geheel gratis. Echt geen idee hoe je dit probleem op een andere/betere manier kan aanpakken. Maar ik, en ik neem aan ook Baldwin en Biden, hoor graag waarom mijn voorstel niet zou deugen. En natuurlijk hoor ik graag van een plan dat dan wel deugt.

Zandb
Zandb25 okt. 2021 - 12:16

Hoi U war taalt. Uw stelling: "Baldwin is ook maar een opportunistische sloeber die probeert poen te graaien." wordt er namelijk niet begrijpelijker, laat staan aannemelijker van. Uw voorstel - als u dat zo wilt noemen - staat volkomen los van Baldwin. Die heeft daar helemaal niets mee te maken.

stokkickhuysen
stokkickhuysen25 okt. 2021 - 13:29

@Hoi, Je tip is ongeveer net zo handig als Johan Cruijff uit te leggen dat je voetbal echt als een teamsport moet benaderen, waarin iedere speler de hele tijd meedoet aa het spel, een soort van totaalvoetbal zeg maar. Dat is er mis aan je tip. En schei eens uit met dat jij-bakken. Je komt met gelul en gaat dan anderen de maat nemen dat ze niet serieus op dat gelul reageren. Grow up.

Le Chat Botté
Le Chat Botté25 okt. 2021 - 14:44

@stok [En schei eens uit met dat jij-bakken. Je komt met gelul en gaat dan anderen de maat nemen dat ze niet serieus op dat gelul reageren. Grow up.] Dat is redelijk treffend de essentie van de reacties op Hoi. Ik merk nog niet dat Hoi over voldoende zelfreflectief vermogen beschikt om de kritiek te vertalen naar een leermoment. Hoi wil nog geen Hoi terughoren.

tempest
tempest24 okt. 2021 - 19:07

Tja, totaal gedeformeerd en nul inlevingsvermogen, 1 en al blinde haat. Maar zou het andersom zo anders gaan? Baldwin komt ook als een heel naar figuur over als je de verhalen leest. Wapens zijn altijd gevaarlijk, als je ermee speelt met jagen, maar net zo zeer op een filmset, helemaal als je je niet aan de veiligheidsvoorschriften houdt.

HarrieV2
HarrieV224 okt. 2021 - 18:06

Is daar niet een spreekwoord voor? Iets over een appel en een boom.

Break on through
Break on through24 okt. 2021 - 15:35

How low can you go. Bij de Trumpjes is het ultieme dieptepunt nog ver uit zicht blijkt.

FonsRietdijk
FonsRietdijk24 okt. 2021 - 13:42

Wie kaatst kan de bal terug verwachten..

1 Reactie
Zandb
Zandb24 okt. 2021 - 16:11

Fons Dus de Trump anderen die anderen kwaad doet , belachelijk maken dat is er om vragen dat wie dat doet om zijn persoonlijk leed belachelijk gemaakt mag worden. Mij lijkt dat een bal die je niet kaatst, je ook niet terug kunt krijgen.

OlavM
OlavM24 okt. 2021 - 13:00

Natuurlijk ziet zoon Trump een buitenkansje om zijn gram te halen. Wat niets verbetert aan het pathologische stempel dat Donald Trump en zijn familie heeft gedrukt op de recente geschiedenis van de VS.

Erik Geven2
Erik Geven224 okt. 2021 - 12:46

Dan kon je natuurlijk verwachten, maar ik denk dat als je regelmatig uitdeelt je ook moet kunnen incasseren.

15 Reacties
vdbemt
vdbemt24 okt. 2021 - 13:44

Mijn indruk is dat bij jou de ander de uitdeler is dan bij mij. De werkelijke uitdeler (fam. Trump) ontbeert IEDER incasseringsvermogen.

ton14024
ton1402424 okt. 2021 - 13:56

En de Trumpjes zijn daar watjes in.

Sonic2
Sonic224 okt. 2021 - 14:29

Baldwin heeft die hele Trump familie nooit wat gedaan. Nu het Trump betreft is het altijd meteen demoniseren, maar Baldwin maakte satire. Trump junior heeft voor zijn doen niets abnormaals gedaan. Je kunt de lijn van grof misbruiken van de dood van Fortuyn door de andersdenkenden te censureren direct door trekken naar al het "fraais" van de zoon van Trump. Het wordt op een gegeven moment normaal.

Erik Geven2
Erik Geven224 okt. 2021 - 15:11

@Sonic 'Baldwin heeft die hele Trump familie nooit wat gedaan.' En wat heeft Trump de familie Baldwin aangedaan?

Zandb
Zandb24 okt. 2021 - 16:15

Erik En hoe weet u dat Baldwin niet kan incasseren, dan? Volgens mij gaat het er gewoon om, dat je zo'n persoonlijk drama niet gebruikt om je gram te halen. Tenminste, wanneer je een klein beetje fatsoen in je donder hebt.

Erik Geven2
Erik Geven224 okt. 2021 - 17:31

@ZandB 'En hoe weet u dat Baldwin niet kan incasseren, dan?' Dat weet ik niet, en ik impliceer dan ook niet dat ik dat weet. Ik zeg alleen, dat als je uitdeelt (zoals Baldwin doet), je ook moet kunnen incasseren; sjiek is het inderdaad niet..

ton14024
ton1402424 okt. 2021 - 20:05

´´Ik zeg alleen dat als je uitdeelt zoals Baldwin doet´´ En geen woord over uitdeler Trump. Je hebt ze niet op een rijtje.

Fransss en Vrij
Fransss en Vrij24 okt. 2021 - 20:44

[ En wat heeft Trump de familie Baldwin aangedaan? ] Het Capitool bestormd Geprobeerd de verkiezing te manipuleren Covid 19 preventie gesaboteerd Persconferenties geëlimineerd Putin geëerd Vrouwen gekleineerd Met verkiezingsfondsen en charity gefraudeerd Gelogen over ..... alles En zo voorts. Allemaal zaken die elke Amerikaan raakt (en zelfs buitenlanders) dus ook de Amerikaan Baldwin.

Erik Geven2
Erik Geven224 okt. 2021 - 21:26

@Ton ' En geen woord over uitdeler Trump. Je hebt ze niet op een rijtje.' Trump deelt uit maar incasseert (meestal) wel. Maar goed Ton, als er geen argumenten meer zijn kun je altijd nog de 'jij-bak' er in gooien.

Mohawk2
Mohawk225 okt. 2021 - 5:49

"Trump deelt uit maar incasseert (meestal) wel" Nou, graag een voorbeeltje dan...

Mohawk2
Mohawk225 okt. 2021 - 5:52

*voorbeeldje

Zandb
Zandb25 okt. 2021 - 6:26

Erik Ik snap wat je uitlegt. Natuurlijk moet je kunnen incasseren als je uitdeelt. Maar zoals mijn reactie duidelijk maakt staat hier dat uitdelen en dat incasseren sowieso al niet in verhouding. En dat Trump kan incasseren, ik ben bang dat dat niet klopt met de werkelijkheid. Tenminste, iemand die zich al niet kan voorstellen, dat een ander 'eerlijk' kan winnen laat behalve dat hij veel te veel van zichzelf zien maar kan zeker niet incasseren.

vdbemt
vdbemt25 okt. 2021 - 9:20

@Erik "Trump deelt uit maar incasseert (meestal) wel." Werkelijk? Grapjas. Hij ontslaat iedereen die het niet met hem eens is. Hij negeert de pers die hem bekritiseert. En maakt tegenstanders uit voor rotte vis.

stokkickhuysen
stokkickhuysen25 okt. 2021 - 9:54

Trump deelt uit maar incasseert (meestal) wel. Uiteindelijk kun je altijd nog fout Nederlands inzetten om maar iets terug te zeggen. Wat bedoel je met 'incasseert' in bovenstaande zin en hoe verhoudt zich dat tot 'kunnen incasseren' zoals je dat eerder gebruikte?

Le Chat Botté
Le Chat Botté25 okt. 2021 - 14:48

@Erik Trump heeft alle kenmerken van een narcistische persoonlijkheidsstoornis. Een van de kenmerken daarvan is een eclatant onvermogen tot het ontvangen van kritiek.