Joop

‘Donald Trump jr. vreest dat familie zal worden vervolgd na verkiezingsnederlaag’

  •  
26-08-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
donaldjunior

© Screenshot toespraak conventie

Donald Trump jr. vreest dat een verkiezingsnederlaag in november grote gevolgen zal hebben voor zijn familie. Tegenover een bevriende, vooraanstaande conservatieve activist heeft de zoon van de Amerikaanse president gezegd dat hij vreest voor federale vervolging van zijn vader, andere familieleden en politieke medestanders. Dat meldt The New York Times. De New Yorkse openbaar aanklager doet al geruime tijd onderzoek naar boekhoudfraude bij de Trump Organization.
Op gezag van dezelfde bron meldt de krant dat Donald jr. ervan overtuigd is dat zijn vader de verkiezingen gaat verliezen. “Hij zegt: ‘We gaan verliezen, dude, en we worden hard geraakt als we verliezen.” Zo zou de jonge Trump onder meer bang zijn dat de inkomende regering geen ‘vreedzame transitie’ zou willen.
De verklaringen van de prominente conservatief worden tegengesproken door een andere vertrouweling van Donald Trump, Andy Surabian. “Dit is 100 procent onwaar”, verklaart die tegenover The New York Times. “Don heeft dergelijke zorgen niet.”
De kans dat Donald Trump de verkiezingen op 3 november verliest, bedraagt volgens de in verkiezingsstatistieken gespecialiseerde Nate Silver op dit moment 73 procent.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (34)

Crunchy Frog
Crunchy Frog27 aug. 2020 - 6:26

[Donald Trump jr. vreest dat familie zal worden vervolgd na verkiezingsnederlaag] Ach, is dat wat hem dwars zit. Ik vroeg me al af waarom hij op de RNC zo hysterisch aan het gillen was.

JanB2
JanB227 aug. 2020 - 5:03

Hij kan het weten!

Joop Schouten
Joop Schouten26 aug. 2020 - 14:33

Chaos in de steden schijnt deze griezels een kans te geven.

2 Reacties
Kilted
Kilted26 aug. 2020 - 18:52

Klopt, maar dan heb je kans dat de onvrede zover oploopt dat je een tweede burgeroorlog kan krijgen. En met het privé wapen bezit in de VS wordt dat een soort van iedereen tegen iedereen variant.

stokkickhuysen
stokkickhuysen26 aug. 2020 - 20:18

Er is geen chaos in de steden.

Vladimir Kornilov
Vladimir Kornilov26 aug. 2020 - 13:44

Om aan vervolging te ontkomen zal Trump tot in lengte van dagen Potus moeten blijven. Oh, wacht 's even....

1 Reactie
Kilted
Kilted26 aug. 2020 - 18:50

Je bedoeld dat Trump maar twee termijnen mag zitten... Dat is geen garantie; als Trump wordt opgevolgd door een dochter of zoon etc. is dat vermoedelijk net zo effectief. Bovendien is de man op leeftijd. Dus als n ageslacht op zijn maximale periode zit mag 'onze lieve heer' meestemmen over zijn lot. Maar goed, die kans is niet zo groot

Hannes van  Achterhout
Hannes van Achterhout26 aug. 2020 - 12:58

De Republikeinse inteelt haalt weer het summum aan vijandbeelden uit de kast en neemt alvast een voorschot op de Eindzege in november. Nepotisme als narcistisch narratief. Rechten voor de rijken, plichten voor het plebs. Burgerrechten als gunst voor de gehoorzamen. Ziedaar de Republikeinse Conventie, als uitstalkraam van onsmakelijk en onbehouwen neoconservatief Amerikaans Imperialisme. Onwettige gastoptredens van actieve lieden in dienst van Pentagon en Witte Huis worden daarbij niet geschuwd. De boodschap luidt, en dat geldt voor het gehele transatlantische Westen, de bondgenoten incluis: Wie vóór ons is, is vriend! Wie niet meewerkt is dissident, subversief; en aldus een US-staatsvijandige querulant. Staat de USA aan de vooravond van een Putsch in Washington, met dientengevolge consequenties voor Vrij Europa? De reeds uitgesproken directieven van de neocon-clique in wording richting andersdenkenden belooft weinig goeds.

6 Reacties
Hannes van  Achterhout
Hannes van Achterhout26 aug. 2020 - 13:20

corr: beloven weinig goeds.

Ewout Pool
Ewout Pool26 aug. 2020 - 14:25

Zo Hannes, een woordenboek gelezen ;-) On topic: Wij hebben geen invloed op de Amerikaanse verkiezingen, enkel invloed op onze reactie op de uitslag. Me dunkt dat we als Europa voorlopig de VS met enige reserves moeten behandelen, zelfs als Biden wint. Laat eerst maar eens laten zien dat ze ons vertrouwen weer waard zijn.

JD2
JD226 aug. 2020 - 17:01

Al in de eerste zin het woord Eindzege (met hoofdletter!), die Godwin heb je snel gemaakt. Bij het vak Nederlands heb je alle moeilijke woorden keurig in je schrift geschreven, maar bij geschiedenis heb je niet echt opgelet.

stokkickhuysen
stokkickhuysen26 aug. 2020 - 20:23

@E-wood, JD welke woorden zijn te moeilijk? JD hoe is het woord Eindzege een Godwin? Het is misschien beter als jullie op GS blijven, het niveau daalt door de open deuren (NLers geen invloed op US verkiezingen) en de onbegrijpellijke kritiek ('Al in de eerste zin het woord Eindzege (met hoofdletter!), die Godwin heb je snel gemaakt.').

Karl Proudhon
Karl Proudhon27 aug. 2020 - 8:28

`met dientengevolge consequenties voor Vrij Europa?' De bemoeizucht van T. met EU kent geen grenzen: https://www.leidschdagblad.nl/cnt/DMF20200827_31167231/trump-mengt-zich-in-conflict-griekenland-en-turkije?utm_source=google&utm_medium=organic

Paul250371
Paul25037127 aug. 2020 - 9:52

Prima verwoord Hannes.

Berend5
Berend526 aug. 2020 - 11:06

Ach de pot verwijt de ketel

1 Reactie
Tom Meijer
Tom Meijer26 aug. 2020 - 12:17

naïef

Privateer
Privateer26 aug. 2020 - 10:51

Nate Silver voorspelde dat Trump in 2016 zou verliezen. Volgens The New York Times was de kans dat Hilary Clinton zou winnen in 2016 ongeveer 97%. Dit zijn onbetrouwbare bronnen. Wie er ook wint in 2020, het duurt eerst een paar weken voordat de winnaar bekend is. Dan gaan mensen de straat op om te protesteren, in het ergste geval zelfs een burgeroorlog of een afscheiding van een aantal staten.

2 Reacties
JoostdeV
JoostdeV26 aug. 2020 - 12:00

Alles komt aan op de uitslagen in de swingstates en daar gaan Biden en Trump nek aan (red)nek. Er is een boek Ecotopia uit de jaren 70 dat gaat over een land dat is ontstaan na afscheiding van de meest westelijke staten van de VS. Interessant voor wie meer wil weten over een samenleving met andere drijfveren dan neo liberaal kapitalisme..

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland26 aug. 2020 - 16:51

@joost ja maar die swingstates daar worden miljoenen kiezers geweigerd dus als die nek aan nek gaan wint trump dus.

Le Chat Botté
Le Chat Botté26 aug. 2020 - 10:50

Als je niets op je kerfstok hebt, valt er niets te vrezen. TWeeTy* junior praat m.a.w. zijn domme mondje voorbij. * The Whining Toddler

2 Reacties
Tom Meijer
Tom Meijer26 aug. 2020 - 12:19

Volgens mij geeft hij gewoon aan wat iedereen al weet. Van voorbij praten is dus geen sprake.

Le Chat Botté
Le Chat Botté26 aug. 2020 - 15:53

@tom Volgens mij is de strategie van de trump familie liegen en procederen totdat je ermee wegkomt, ook al weet iedereen dat je de kluit belazerd hebt. In dat perspectief heeft junior wel degelijk te veel gekwetterd.

Proletarier2
Proletarier226 aug. 2020 - 10:44

Wat een onzin. De familie Trump wordt al 4 jaar meedogenloos vervolgd door politieke tegenstanders die niet tegen hun verlies kunnen. Zonder dat het ook maar iets noemenswaardigs aan strafbare feiten heeft opgeleverd. De vervolging van de familie Trump blijft ongetwijfeld doorgaan, of president Trump nu de aankomende verkiezingen weer wint of niet.

3 Reacties
SG87
SG8726 aug. 2020 - 12:06

Wat een onzin roep je hier. Er zijn maar 3 juridische rechtszaken/onderzoeken geweest of bezig naar Trump en daar zijn weldegelijk strafbare feiten aan het ligt gekomen: 1) Trump University werd verdacht van fraude. Hier was zeer veel bewijs voor en Trump heeft hier voor tientallen miljoenen moeten schikken en moest hiermee moeten stoppen om een verlies in de rechtszaal te voorkomen die nog veel meer geld had gekost. Bovendien was dit nog voor de verkiezingsuitslag en had het dus niets met 'niet tegen je verlies kunnen' te maken. Ook waren er op dat moment ook Republikeinse staten die met rechtszaken dreigden. 2) Het liefdadigheidsfonds van Trump. Ook hier een verdachtmaking van fraude en Trump heeft deze rechtszaak verloren en zijn 'liefdadigheidsfonds' (dat vooral gebruikt werd voor persoonlijke aankopen van Trump) werd ontbonden door de rechter. 3) Het huidige onderzoek naar (belasting)fraude en mogelijk witwassen. Dit onderzoek werd gestart nadat Trumps voormalige advocaat voor het congres een getuigenis heeft afgelegd dat Trump zich hier schuldig aan zou hebben gemaakt. De aanklager kon dus weinig anders maar nadat dit bewijs bekend werd.

Richard58
Richard5826 aug. 2020 - 13:09

Alleen proleten verdedigen deze criminele bende. Je moet wel vreselijk van het padje zijn om voor deze verschrikkelijke familie te zijn. Er zijn namelijk genoeg uitstekende vertegenwoordigers van de Reps. Maar daar hoort dit schuim echt niet bij.

stokkickhuysen
stokkickhuysen26 aug. 2020 - 20:24

Op welke sites kom jij? Waar haal je deze wijsheden vandaan?

NoahAmber
NoahAmber26 aug. 2020 - 10:06

Donald Trump jr. vreest dat familie zal worden vervolgd na verkiezingsnederlaag Als daar aanleiding toe is en er zijn bewijzen van het overtreden van de wet, dan is dat toch gewoon logisch. Als dit zo nadrukkelijk wordt gebracht door de trumpjes zal er best wel iets aan de hand zijn en schijten ze in hun broek

Paulus3
Paulus326 aug. 2020 - 9:58

Presidenten zijn practiesch imuun. Vandaar dat niet op z'n minst een kwart niet voor levenslang in de nor zijn geeindigd. Nog belangrijker. Het is onnodig om uitlatingen van deze belachelijk liegende volkmenners te verspreiden. We nemen Goebbels ook niet serious op z'n woord.

2 Reacties
SG87
SG8726 aug. 2020 - 12:11

Presidenten zijn niet immuun. Ze kunnen alleen gedurende hun presidentschap niet strafrechtelijk vervolgd worden* (civielrechtelijk echter wel!). Na het presidentschap kunnen ze wel gewoon vervolgd worden voor feiten die ze gepleegd hebben, ook als dat tijdens het presidentschap is gebeurd. *ook dit is niet helemaal zo. Het ministerie van Justitie heeft een beleid dat dat niet gebeurd, er is echter geen wet die dat onmogelijk maakt. Dat een president dus niet strafrechtelijk vervolgd kan worden is slechts een norm en niet een wet.

Paulus3
Paulus323 sep. 2020 - 11:43

Systematiesch imuun. Niemand gaat er achteraan.

Thuiszitter
Thuiszitter26 aug. 2020 - 8:58

Eerst dan geloof ik het. Maar lijkt mij een goed plan dat hij gaat verliezen. Dat hij daarna ook nog strafrechtelijk wordt vervolgd voor fraude , het zij zo, dat moet dan wel bewezen worden.

1 Reactie
Thuiszitter
Thuiszitter26 aug. 2020 - 8:59

Eerst zien ......

Mostafa
Mostafa26 aug. 2020 - 8:41

''Wie zijn billen brandt moet op de blaren zitten''

Uilenspiegel
Uilenspiegel26 aug. 2020 - 8:37

Tsja, als je nou niks te vrezen zou hebben.