Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Donald Trump gefileerd door CNN en John Oliver vanwege zijn racisme

  •  
06-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
De republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft ondanks zijn populistische retoriek en racistische, xenofobische en seksistische standpunten een gigantische fanbase en veel supporters. In Amerikaanse media wordt hij vaak bekritiseerd maar afgelopen week is hij vanuit meerdere hoeken verrassend hard aangepakt.
CNN heeft bijvoorbeeld in een interview met the Donald 23 keer gevraagd of hij een racist is en daarbij zijn eigen woorden en opmerkingen als bewijs geleverd. Twee zaken waarin Trump University terecht moet staan worden door een rechter van Mexicaanse komaf – die in de Amerikaanse staat Indiana is geboren – beoordeeld. De republikeinse presidentskandidaat stelde dat de man niet objectief zou zijn vanwege de afkomst van zijn ouders. De CNN-journalist Jake Tapper confronteerde Trump 23 keer met zijn vooroordelen.
Ook de Amerikaanse talkshowhost John Oliver – die niet graag aandacht besteedt aan Trump – heeft alles uit de kast gehaald om aan te tonen waarom Trump de slechtste presidentskandidaat ooit is. Niet alleen vanwege het ongegeneerde racisme maar ook omdat hij de eerste kandidaat is die voor 3500 aangeklaagd wordt vanwege wanpraktijken met zijn Trump University, die helemaal geen universiteit blijkt.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.