Joop

Dominee vergoelijkt geweld tegen journalist

  •  
29-03-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
87 keer bekeken
  •  
mieraskerk
Dominee Anthonie Kort van de Mieraskerk in Krimpen heeft tegenover zijn gelovigen begrip getoond voor het geweld dat de fundamentalistische christenen hebben gebruikt tegen een verslaggever van Rijnmond. In de preek van zondagavond hield hij zijn kerkgangers voor: “We hebben vanmorgen te maken gehad met dingen, waar we best begrip voor kunnen tonen als we steeds zo getreiterd en getergd zijn, als onrust gebeurt. Rondom uw kerk, de vlammen om uw kerk te benauwen, in een kwaad daglicht te zetten.” Dat schrijft Rijnmond , na beluistering van de preek die in de Oud Gereformeerde Gemeente Krimpen werd afgestoken.
In onderstaand fragment legt de dominee uit waarom gelovigen geen respect voor de overheid hoeven te hebben:
Geen video? Klik hier.
Rijnmond-journalist Jacco van Giessen werd zondag belaagd door een kerkganger toen hij verslag deed van de toestroom gelovigen. De Mieraskerk houdt zich niet aan de coronaregels, ook niet na een dringend beroep van de overheid en heeft het gebedshuis geopend voor samenkomsten met honderden aanwezigen.
Dominee Kort stelde tegenover de verzamelde gelovigen dat hij rekening had gehouden met ongeregeldheden wegens het openstellen van de kerk: “Ik denk… hoe zal t gaan? Loopt het uit de hand? Uit de hand loopt het nooit. De Heer heeft geboden dat het huis vol is. Het moet nog voller worden. (…) Er is eerst angst gezaaid. Zou u wel moed krijgen, vroeg ik mij af. De druk van de media is zo erg en u heeft het getrotseerd. Daar ben ik zo blij mee… ik ben zo blij dat u er bent. (…) We zijn gehoorzaamheid aan de overheid verschuldigd, maar als de overheid afwijkt hoeven we alleen naar God te luisteren. We worden bezocht door het virus dat zich heeft uitgebreid. Wij zijn in de ban gekomen van virologen, de moderne waarzeggers en tovenaars.”
De radicale prediker loog er in zijn preek ook op los over vaccinaties. “Dat heel veel mensen sterven door het vaccineren. Dat de dood wordt ingebracht en ondanks men weet dat het gebeurt, dat dit niet wordt verhinderd. We zijn niet veilig bij deze overheid.” Hij vroeg vervolgens God het land te verlossen van de overheid.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (109)

Tom Meijer
Tom Meijer30 mrt. 2021 - 15:50

Verbazingwekkend. Wat is dit voor een debiel.

CUTTHECRAP2
CUTTHECRAP230 mrt. 2021 - 15:31

Ik zie geen verschil. In de beelden uit Urk of Krimpen, vergeleken met de beelden uit Israel, waar de orthodoxen rellen tegen de restricties wegens Corona (of een open parkeergarage tijdens de sabbat).Of van boze moslims, die sinds Rushdie aggressief en gevaarlijk dreigen, als hun pedofiele Idool wordt "beledigd". Wat me opvalt van die beelden : bijna altijd alleen maar mannen. (En wat voor mannen: lelijker kun je ze niet vinden, woedende haatbaarden, foeilelijke pijpeprullenmannen met pukkels in lange zwarte jassen en ja die kortgeknipte obese zwartjassen uit Urk en Krimpen). Het uniform van de haat. Fazit : kijk uit voor fundamentalisten. Zorg ervoor, dat ze onder elkaar blijven en de samenleving geen onrecht doen (of erger). Zorg voor goede communicatie en opleiding: het kan wel leuk klinken, al die goden en profeten, die de arme mens hel en verdoemenis toewenst als hij niet in het gareel loopt. Maar je moet dan wel verklaren dat dit tot de afdeling "wappies en andere samenzweringen" behoort. Pas dan komt alles goed. Met al dat polderen slaat Nederland een pleefiguur.

1 Reactie
Norsemen
Norsemen30 mrt. 2021 - 16:09

Het begint op school. Weg met het bijzonder onderwijs. En net zoals met roken en alcohol zou de overheid een voorlichtingscampagne moeten starten, religie is schadelijk voor kinderen.

agnar123
agnar12330 mrt. 2021 - 13:54

De meeste reacties op dit artikel komen neer op: . "De overheid heeft corona maatregelen afgekondigd, iedereen moet gehoorzamen." . De katholieke kerk werd het kwalijk genomen, dat zij tijdens de tweede wereldoorlog zich niet verzette tegen 'het wettig gezag' van Nazi Duitsland. , Dat is meten met twee maten. Kerken en Moskeeen dienen hun eigen verantwoordelijkheid te nemen OF het wettig gezag te gehoorzamen. . Impliciet stellen de meeste reaguurders op dit artikel, dat de katholieke kerk juist heeft gehandeld tijdens de Tweede Wereldoorlog. Als je hier goed over nadenkt, herzie je misschien je standpunt. . Na de tweede wereldoorlog hebben we als cultuur afstand genomen van 'Bevel is bevel'. Gezagsgetrouwheid werd verafschuwd en verworpen. Inmiddels zijn we weer terug bij 'Bevel is bevel'. De film 'Er is wieder da' liet heel fijn zien hoe we weer klaar zijn voor 'onze grote vriend' A.H. . Er is reden om het ergste te vrezen voor de nabije toekomst.

3 Reacties
Juppé🎗
Juppé🎗30 mrt. 2021 - 14:30

Moeten we hier nou echt het verschil uitleggen tussen Hitler Duitsland met een wereldoorlog en Jodenvervolging, en een sukkelige democratische regering die een pandemie enigszins beheersbaar probeert te houden......

Eric Minnens
Eric Minnens30 mrt. 2021 - 15:50

@agnar123 Ingewikkelde redenering. Te ingewikkeld, naar mijn smaak. Bijvoorbeeld: "Na de tweede wereldoorlog hebben we als cultuur afstand genomen van ‘Bevel is bevel’. Gezagsgetrouwheid werd verafschuwd en verworpen." Als in de jaren '60 of' 70 Covid om zich heen had gegrepen, hadden wij ons net zo (on)braaf en (on)gehoorzaam opgesteld jegens de coronamaatregelen, als in het huidige tijdsgewricht. Wij waren wel opstandig, maar niet onverantwoordelijk. "Sie sind wieder da." Ja, de 'bruinhemden', kort door de bocht. Gelukkig al decennia beperkt tot slechts zo'n 20% van de bevolking. Ik ga me pas echt zorgen maken als daar een forse groei in komt.

DanielleDefoe
DanielleDefoe30 mrt. 2021 - 16:49

Juppé???? 30 maart 2021 at 16:30 Twee opstandige predikers in totaal tot op heden en een overheid die daar niet goed raad mee weet. Geen reden tot grote opwinding.

Eric Minnens
Eric Minnens30 mrt. 2021 - 10:56

Jezus is nu pas echt boos op die dominee, niet te Kort. Hij plant een terugkeer op aarde om opnieuw een tempelreiniging te plegen. Op zondag tijdens het hoogtepunt van de dienst te Krimpen valt hij het kerkgebouw binnen, jaagt alle ongelovigen de deur uit, trapt tafels en stoeltjes omver, inclusief het preekgestoelte van de dominee, die inmiddels ook ijlings het hazenpad heeft gekozen. De journalisten krijgen alle gelegenheid om deze zuivering te fotograferen, te filmen of op een andere manier te beschrijven, en Jezus geeft na afloop ook uitgebreid een persconferentie. Daarna is hij plots zomaar in de prachtige Hollandse wolkenlucht verdwenen. De zon breekt door.

2 Reacties
agnar123
agnar12330 mrt. 2021 - 13:44

U kent Jezus niet. Mocht hij terugkeren, zou hij met een zweep de hoofddirectie van de Rabobank te lijf gaan. En vervolgens zou hij door mensen zoals u veroordeeld worden. LOL.

Eric Minnens
Eric Minnens30 mrt. 2021 - 15:10

@agnar "U kent Jezus niet." Nee, gelukkig niet. Ik ken alleen de bijbel, en dat is meer dan voldoende.

west012
west01230 mrt. 2021 - 9:18

Is deze dominee anders dan een radicale imam? Ik vind het overigens een belachelijk argument dat godsdienstvrijheid boven noodmaatregelen in het kader van de volksgezondheid moet gaan.

2 Reacties
Norsemen
Norsemen30 mrt. 2021 - 9:38

Het is geen belachelijk argument, het is belachelijk dat het een argument kan zijn.

adriek
adriek30 mrt. 2021 - 10:40

De dominee is in die zin anders dat hij past in de zeer gewaardeerde Nederlandse traditie en de imam niet. De privileges die godsdiensten boven andere verenigingen hebben zijn ook een ernstige weeffout in de (Nederlandse) wetgeving. Er is geen enkele reden om kerken meer of andere rechten toe te kennen dan bridgeclubs.

adriek
adriek30 mrt. 2021 - 6:59

Ik vond de vrijheid van godsdienst altijd een groot goed, maar begin toch steeds meer te twijfelen. Waarom zouden we mensen die een illusie volgen extra privileges geven in de maatschappij? Gelovigen zitten gevangen in een web van leugens en sociale druk en het is bijna onmogelijk om ze uit dat web te bevrijden zonder ernstige psychische schade voor betrokkene.

1 Reactie
Marinus Calamari
Marinus Calamari30 mrt. 2021 - 16:11

Vrijheid van religie wordt al voldoende gegarandeerd door zaken als vrijheid van meningsuiting en vrijheid van vereniging. We kennen in dit land trouwens geen vrijheid van religie, want er is voldoende precedent dat de rechter kan bepalen of je religie wel echt is aan de hand van, zo stel ik me voor, volkomen arbitraire voorwaarden.

Taeke Beinema
Taeke Beinema29 mrt. 2021 - 23:42

Wat een idioot. En dan ten overvloede zich aldus zo te bewijzen ook nog een gelijkstellen van de journalisten aan SS-ers. Natuurlijk niet anders dan waar er anderen waren die tegenover anderen gewelddadige moskeebezoekers vergoelijkten of in allerlei zaken mensen die hun niet aanstaan gelijkstellen aan fascisten of nazi's. Idioten zijn er legio.

1 Reactie
Zandb
Zandb30 mrt. 2021 - 7:14

Inderdaad, Legio. Wie vergoelijkt, die vergoelijkt. Daar ben ik het volledig mee eens. Sterker nog; daar is iedereen het mee eens en daarom noemen we dat dan ook 'het intrappen van een open deur'!

Thuiszitter
Thuiszitter29 mrt. 2021 - 22:07

Lekkere dominee , de gereformeerden heb ik nog nooit kunnen volgen. Doen alles stiekem zoals tv kijken e.d. Ben benieuwd wat de SGP hierover heeft te zeggen als het goed is zijn zij er wel mee eens .

1 Reactie
Zandb
Zandb30 mrt. 2021 - 7:17

Thuiszitter Natuurlijk zijn gereformeerden schijnheilig (als u en ik). Dat staat dan ook niet voor niets in hun geloofsbelijdenis. De SGP kan weinig anders zeggen, dan dat uiteindelijk de macht van god die van het zwaard overtreft. Dat staat ook in hun 'geloofsbelijdenis' - hun partijideologie -.

OlavM
OlavM29 mrt. 2021 - 22:03

Tja, een dominee die van God los is.

2 Reacties
adriek
adriek30 mrt. 2021 - 7:07

Veertig tot tachtig procent van de gelovigen gelooft niet daadwerkelijk in het bestaan van een hogere macht. Onder theologen en andere ter zake kundigen is het percentage waarschijnlijk nog hoger. Maar geef eens toe dat de illusie waar je je leven aan gewijd hebt een illusie is? De woede van zo'n schertsfiguur als deze dominee is te begrijpen: hij voelt zich bedreigd in zijn bestaan en heeft geen zinnige argumenten en ziet geen andere uitweg dan waanzin gebruiken om zich te verdedigen.

Zandb
Zandb30 mrt. 2021 - 7:19

OIav Een klein rotgodje, dat god vermoord. (Naar de titel van een uitstekend boekje van Guus Kuyer.)

MG1968
MG196829 mrt. 2021 - 21:59

Iedereen die zijn daden niet kan uitleggen zal media als lastig en opdringerig ervaren. Gelukkig bepaald degene die iets controversieels doet niet zelf of er vragen bij gesteld mogen worden. Een stelling die de dominee zal onderschrijven als maar niet zijn eigen gedrag betreft. Sterker nog, anderen wenst hij geen vragen te stellen maar zijn gedragsregels dwingend opleggen. Zonder dat daar consensus of democratische legitimatie voor bestaat. Heb het wel gehad met mensen die zichzelf meer rechten willen toekennen dan dat ze bereid zijn anderen te geven. En nee, dat zijn niet alleen kerkgangers.

1 Reactie
Norsemen
Norsemen30 mrt. 2021 - 6:59

"Iedereen die zijn daden niet kan uitleggen zal media als lastig en opdringerig ervaren." Exact

Dehnus
Dehnus29 mrt. 2021 - 21:33

Heel begrijpelijk. Jezus trapte ook mensen van achteren neer en reed met zijn BMW Ezel met sporthoeven over mensen heen. Calvinisten... je blijft er mee lachen.

1 Reactie
adriek
adriek30 mrt. 2021 - 7:08

Nee, sorry, deze realiteit is niet om te lachen.

X4
X429 mrt. 2021 - 20:52

Kan er een moment zijn dat je niet gehoorzaam bent aan de overheid? Dat de overheid zelf de fout in gaat? Nazi-Duitsland: Nazi's die na de oorlog zeiden "Befehl isst Befehl" volgden de overheid maar vonden wij hartstikke fout. Diegenen die niet naar de overheid luisterden vonden wij goed. Vb. Schindlers List. Hij saboteerde de Nazi-overheid en redde zo veel mensenlevens. Of je gelovig bent of niet, er kan altijd een moment komen dat je voor je eigen geweten moet beslissen. Volg je de overheid ja of nee? Dat is geen makkelijke keuze en zeker niet zo simpel als het hier even wordt gesteld.

4 Reacties
Norsemen
Norsemen30 mrt. 2021 - 7:07

In principe heb je gelijk over gehoorzaam aan de overheid, maar dit is niet een voorbeeld die je hiervoor kunt gebruiken. Het gaat om geweld tegen journalisten, niet tegen de overheid. Bovendien ga je er vanuit dat deze mensen een eigen geweten hebben, en daarmee ga je al de fout in. Dat is nu juist één van de problemen met religie, het eigen geweten wordt volledig aan de kant geschoven en vervangen door een opgelegd geweten.

adriek
adriek30 mrt. 2021 - 7:10

Journalisten zijn geen overheid. Als je geweten je ingeeft een journalist aan te rijden of te trappen is er iets ernstig mis met je geweten. Als je mensen in je community verdedigd die journalisten aanrijden of trappen is er iets ernstig mis met je geweten.

Zandb
Zandb30 mrt. 2021 - 7:23

x Klopt. Er komt een moment..... Maar neem me niet kwalijk. Is deze vraag in deze situatie gerechtvaardigd? Nee toch, mag ik hopen! Iedereen bepaalt zoiets voor zich maar een beetje gezond verstand mag je daarbij toch wel verwachten.

MG1968
MG196830 mrt. 2021 - 11:43

"Kan er een moment zijn dat je niet gehoorzaam bent aan de overheid?" Ja dat kan. "Dat de overheid zelf de fout in gaat?" Ja dat kan. "Of je gelovig bent of niet, er kan altijd een moment komen dat je voor je eigen geweten moet beslissen. Volg je de overheid ja of nee?" Ja dat dilemma kan optreden. "Dat is geen makkelijke keuze en zeker niet zo simpel als het hier even wordt gesteld." Vind jij dat dilemma maar hier enigszins kan spelen? In mijn ogen is het hier zo simpel als het wordt gesteld. Waarom dan toch de mogelijkheid opvoeren dat er iets van je gevraagd wordt waar je met reden niet je naar kunt voegen? Want daar is hier geen sprake van. En ook jij vind dat. Wat wil dan toch impliceren. Waarom deze reactie? Iedereen zal het met je eens zijn dat je een overheid myanmarstyle niet kunt volgen, maar daar is toch hier helemaal geen sprake van. Toch?

Norsemen
Norsemen29 mrt. 2021 - 20:06

Het is goed dat dit gebeurd. Zo wordt het voor steeds meer mensen duidelijk hoe achterlijk en gevaarlijk deze figuren zijn.

Eric Minnens
Eric Minnens29 mrt. 2021 - 19:31

Ds. Kort: "Moeten wij respect opbrengen voor een overheid die niet eens het verschil tussen een jongen en een meisje kent?" (retorische vraag) (verdient een retorisch antwoord:) Maar natuurlijk niet, dominee. Gelukkig hebben wij dan ook een overheid die wel degelijk het onderscheid tussen een jongen en een meisje kent. Sterker, zij kent nog veel meer onderscheiden dan tussen een jongen en een meisje. Meer dan uw kerk kan bevatten, beste dominee. Er is niet zozeer meer tussen hemel en aarde, als wel meer op onze eigen aarde zelf. En hoe zit het trouwens met de engeltjes in de hemel, eerwaarde?

15 Reacties
Juppé🎗
Juppé🎗29 mrt. 2021 - 19:49

« Er is niet zozeer meer tussen hemel en aarde, als wel meer op onze eigen aarde zelf. « ....dat zou ik wel tegen willen spreken, want er is (bijna) oneindig veel tussen hemel en aarde. Alleen heeft Eintstein al gesteld dat de menselijke domheid echt oneindig is. Uiteraard scherpslijperij en met U eens.

DanielleDefoe
DanielleDefoe29 mrt. 2021 - 21:21

Engelen zijn mannelijk.

Eric Minnens
Eric Minnens29 mrt. 2021 - 22:07

@Danielle "Engelen zijn mannelijk." Hm. En Angela Merkel dan? Trouwens, hoe weet jij dat? Vanwege die paar mannetjes die hier op aarde zijn gespot? Dat waren vooral aartsengelen. Maar in de hemel vliegen ontelbaar veel gewone engelen rond. Niets over hun geslacht, in de bijbel. M/v denk ik, want anders is de lol er gauw af. En overigens, wie zegt dat er geen transengelen bestaan? Velen denken trouwens dat ze androgyn zijn.

DanielleDefoe
DanielleDefoe29 mrt. 2021 - 22:46

Gender zou in hogere sferen natuurlijk iets heel anders kunnen zijn dan hier op aarde. Het blijft speculeren.

Juppé🎗
Juppé🎗30 mrt. 2021 - 6:30

@Eric et Danielle......Een engel is geen werkelijkheid, maar een phenomeen binnen je persoonlijke verbeelding. Of dat mannelijk of vrouwelijk is, is afhankelijk van persoonlijke factoren zoals je sexuele voorkeur. Een van de weinige dingen waarover we het bij engelen eens zijn, is dat ze over je tong kunnen piesen, met name die uit de Bourgogne zijn daar erg goed in. De engelen van een beroemde nederlandse zangeres zijn dus kennelijk mannen. Overigens (@ Redactie)hoop ik dat mijn reactie geplaatst wordt want al mijn reacties blijven in de wachtrij staan. Zelfs als ik zeg dat ik het met iemand eens ben, maar mogelijk moet diegene daar eerst toestemming voor geven....

Eric Minnens
Eric Minnens30 mrt. 2021 - 8:13

@Juppé "Een engel is geen werkelijkheid" Leg dat ds Kort maar eens uit...

DanielleDefoe
DanielleDefoe30 mrt. 2021 - 8:27

Juppé???? de moderatoren hebben af en toe pauze.

Juppé🎗
Juppé🎗30 mrt. 2021 - 8:53

« Juppé???? de moderatoren hebben af en toe pauze. »......ik dacht dat ze zaten te slapen, Danielle, maar dat kan natuurlijk na middernacht. Er waren bij andere onderwerpen reacties doorgekomen die veel recenter dan de mijne waren......maar dat kan natuurlijk door het systeem komen.

Eric Minnens
Eric Minnens30 mrt. 2021 - 10:02

@Juppé Sommige reaguurders worden direct, real time, geplaatst, ook al reageren ze om 3 uur 's nachts. Dat is nog op basis van een soort experiment van een paar jaar terug, waarvan het onduidelijk is of het nog steeds loopt.

DanielleDefoe
DanielleDefoe30 mrt. 2021 - 13:11

@Eric Minnens het zou kunnen dat het slot er af en toe voor iedereen (tijdelijk) opgaat ook al zijn ze onderdeel van het "experiment".

Juppé🎗
Juppé🎗30 mrt. 2021 - 13:26

Bedankt voor uw info, Eric. Het is geheel aan mij voorbijgegaan. Zou ook wel begrijpen dat ze dat risico niet met mij wilden nemen, maar is goed om te weten. Dan wacht ik vaker tot de ochtend met reageren. Ik ben dan wel wat feller dan later in de avond.

johannn2
johannn230 mrt. 2021 - 14:15

Eric Minnens 29 maart 2021 at 21:31 Ds. Kort: “Moeten wij respect opbrengen voor een overheid die niet eens het verschil tussen een jongen en een meisje kent?” Antwoord: Het recht maakt geen onderscheid - discrimineert niet - naar geslacht. .

DanielleDefoe
DanielleDefoe30 mrt. 2021 - 16:44

Juppé???? laat u niet tegenhouden. De nog niet gemodereerde reacties zijn al wel te lezen.

Eric Minnens
Eric Minnens30 mrt. 2021 - 17:46

@Juppé "Dan wacht ik vaker tot de ochtend met reageren" Dat doe ik trouwens zelf ook liever. Soms voelt het toch ook een beetje als voordringen. Maar ja, heb je eenmaal een reactie geschreven, dan wil je 'm toch versturen, want morgen ben je 'm weer vergeten. En @Danielle, natuurlijk kan ik de middennachtelijke reacties van @Juppé al lezen in zijn profiel, maar ja, hoe kan ik weten dat hij iets geplaatst heeft?

Eric Minnens
Eric Minnens30 mrt. 2021 - 21:04

middennachtelijk=middernachtelijk Toch nog maar even verbeteren. Het stoort me bij herlezing, terwijl ik eerst dacht: ach laat maar zitten.

chwiedijk
chwiedijk29 mrt. 2021 - 19:01

Eindelijk komt Van der Staaij ("broeder Christen") in het nieuws. Welke rol speelt volgens hem "de Heere"?

pastafari
pastafari29 mrt. 2021 - 18:41

Als er al een god zou zijn, waarom heeft hij dan aan de inteligentie van mensen grenzen gesteld en aan de domheid niet (vrij naar Adenauer).

Rolandb Gilead
Rolandb Gilead29 mrt. 2021 - 18:36

Waar is de heer Wilders eigenlijk ? Die heeft toch altijd zo de mond vol van haatpredikers ?

1 Reactie
adriek
adriek30 mrt. 2021 - 7:11

Dat zie je verkeerd. Deze dominee behoort tot de zo gewaardeerde Nederlandse traditie.

FransAkkermans1947
FransAkkermans194729 mrt. 2021 - 18:28

Even de context vermelden. Dorpen als Staphorst, Urk etc. hebben al lang last van 'aapjeskijkers' met een camera op zondagmorgen. Deze journalist past in die traditie. Een sensatiezoeker die klappen krijgt.

5 Reacties
Joe Speedboot
Joe Speedboot30 mrt. 2021 - 6:52

'Even de context vermelden. ' Ja en? Maakt het dat minder erg? 'Deze journalist past in die traditie. Een sensatiezoeker' Valt me nog mee dat je niet schrijft dat hij er zelf om heeft gevraagd..

Norsemen
Norsemen30 mrt. 2021 - 7:09

Ik denk dat Frans één van de eerste zou zijn die zich aan zou sluiten bij de christelijke tak van IS.

Zandb
Zandb30 mrt. 2021 - 7:28

Frans Meer zal het natuurlijk niet zijn. God is met u. Zeker op zondag.

FransAkkermans1947
FransAkkermans194730 mrt. 2021 - 11:14

@Speedboot Dat gaat me te ver maar hij zocht het wel op. Provoceren, u weet wat ik bedoel.

Joe Speedboot
Joe Speedboot30 mrt. 2021 - 16:48

'Provoceren, u weet wat ik bedoel.' Dat geeft mensen nog niet het recht geweld te gebruiken. Trouwens die publiciteit hebben die kerkgangers zelf ook over zich afgeroepen door de vrijheid van godsdienst te misbruiken (dat woord werd ook op Radio1 door de voorzitter van de raad van kerken gebruikt) om de corona regels aan hun laars te lappen. Dat je dan wat vragen van journalisten krijgt is niet gek.

Greendutch
Greendutch29 mrt. 2021 - 18:09

net 't stuk gelezen van Kelly Sinke (zie onder) over laat de kinderen niet tot kees komen over de mening en het partijprogramma van de SGP . ik hoop dat Kees van de Staaij hier net zo fel tegen optreedt als dat hij dat doet tegen abortus en zelfbeschikkingsrecht voor vrouwen en emancipatie van meisjes en vrouwen!! Kelly Sinke Blogger Laat de kinderen niet tot Kees komen

1 Reactie
Sachs
Sachs29 mrt. 2021 - 19:39

Laat de kinderen niet tot Kees komen https://joop.bnnvara.nl/opinies/laat-de-kinderen-niet-tot-kees-komen

johannn2
johannn229 mrt. 2021 - 17:55

Geen enkel recht is grenzenloos. Elk recht wordt begrensd door ander recht. Dat geldt ook voor het grondrecht van vrijheid van godsdienst. .

4 Reacties
johannn2
johannn229 mrt. 2021 - 18:28

aanvulling: Zie: [citaat uit onderstaand link] "Het noodrecht is juist bedoeld om in uitzonderlijke situaties - wat normaal gesproken niet mag - het bestuur bepaalde mogelijkheden te geven voor het inperken van de grondrechten." De schrijver is gespecialiseerd in noodrecht en is verbonden aan de RUGroningen. Hijdeed deze uitspraak in verband met de coronacrisis. https://www.nederlandsegrondrechten.nl/nieuws/302-gevolgen-noodverordeningen-coronacrisis-voor-grondrechten .

johannn2
johannn229 mrt. 2021 - 18:45

Nog precieser: DvhN 29-3-21 Ondanks corona massaal naar de kerk mogen vanwege vrijheid van godsdienst? Dat is volgens deze noodrechtspecialist een misverstand: 'Beperk uitzondering voor religieuze groepen alsnog' Het is moeilijk uit te leggen dat religieuze groepen zonder maximum bij elkaar mogen komen. Dat inperking niet kan vanwege de vrijheid van godsdienst is een misverstand. Dat stelt noodrechtspecialist Adriaan Wierenga van de Rijksuniversiteit Groningen. De uitzondering die er is voor religieuze bijeenkomsten – kerken, moskeeën en andere gebedshuizen zijn open en er geldt geen maximum voor de groepsgrootte – zou alsnog beperkt kunnen worden, zolang de bestrijding van de pandemie daar om vraagt. Als er een politieke meerderheid voor is, kunnen kabinet en parlement dit op korte termijn regelen. .

DanielleDefoe
DanielleDefoe30 mrt. 2021 - 8:46

De burgemeesters zouden als uiterste middel bedehuizen moeten sluiten op basis van de noodwet.

johannn2
johannn231 mrt. 2021 - 15:38

Daniëlle, Zowel de landelijke als de plaatselijke overheid kunnen het doen op basis van de noodwet. .

Archie Bunker
Archie Bunker29 mrt. 2021 - 17:42

Mijn voorganger, ds. Gremdaat, kickt juist op al die media-aandacht.

djh
djh29 mrt. 2021 - 17:30

Een scheiding van kerk en staat? En dan, dat ze nog meer hun eigen zin doen? Artikel 6 moet worden aangepast; ja, er is vrijheid van godsdienst, maar eerst komt de -wereldlijke- wetgeving en regelgeving van de overheid die absoluut en leidend is, en als er dan nog plek over is komt de vrijheid van godsdienst.

Hallahan2
Hallahan229 mrt. 2021 - 16:56

Als een moslim dit zou zeggen dan viel het hele land over hem/haar/het heen. Ik ben van mening dat er een absolute scheiding van kerk en staat moet komen, maar zolang de CDA er is zal dit nooit gebeuren.

6 Reacties
JasDon
JasDon29 mrt. 2021 - 17:32

De vraag of het CDA er nog wel zo hard aan wil vasthouden, vooral als dit zo doorgaat. Dus laat die gekkies maar nog even gek doen.

pastafari
pastafari29 mrt. 2021 - 18:39

U kunt blij zijn. Het hele land valt over hem heen en we hebben een scheiding van kerk en staat.

Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!
Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!29 mrt. 2021 - 20:13

En terrecht dat wij dan over die moslim vallen. Net zo terrecht als dat wij nu over deze dominee vallen.

Fredje3
Fredje330 mrt. 2021 - 3:11

Het hele land valt al descennia over gereformeerden, ze maken al descennia grappen over hen en maken hen ook al descennia belachelijk. Dat zou het land eens met Moslims moeten doen.

Zandb
Zandb30 mrt. 2021 - 7:34

Hallahan Maar ook andere partijen wagen zich daar niet aan. Fredje Dat doet het land ook met moslims. Maar dan vaak nog veel erger. En ook onder moslims heb je van die eenvoudigen van geest, bij wie, gevoed als ze worden, de stoppen doorslaan.

Norsemen
Norsemen30 mrt. 2021 - 9:43

"Het hele land valt al descennia over gereformeerden, ze maken al descennia grappen over hen en maken hen ook al descennia belachelijk" Zijn die gereformeerden toch nog ergens goed voor.

Juppé🎗
Juppé🎗29 mrt. 2021 - 16:41

Dieptriest. Je ziet ook dat jongeren die kerk in(moeten) gaan. In ieder geval tijd om met religieus onderwijs te stoppen en iedereen naar een openbare school te laten gaan en dat gratis. Verder zorgen dat de vrijheid van godsdienst geen voorwendsel kan zijn om je niet aan wetten te houden.

4 Reacties
DanielleDefoe
DanielleDefoe29 mrt. 2021 - 17:40

Ook van ".... virologen, de moderne waarzeggers en tovenaars" word ik acuut onwel.

chwiedijk
chwiedijk29 mrt. 2021 - 19:02

Onverdeeld naar de openbare school!

Juppé🎗
Juppé🎗29 mrt. 2021 - 19:13

Ze kunnen hiermee iedere wetenschap die onwelgevallig is tot onzin verklaren, Danielle. Ik zag Van Haga vorige week nog een pandje met een lek dak, ingestorte fundering en gammele muren verhuren , omdat je er nog een week in kan feesten. Mooie verhalen, maar ze kloppen niet.

DanielleDefoe
DanielleDefoe30 mrt. 2021 - 8:56

De dominee verspreidt gevaarlijk nepnieuws over vaccineren.

Ecclesia
Ecclesia29 mrt. 2021 - 16:34

Ook bij dit artikel vermeld ik het nog eventjes: 'Toevallig' dezelfde dominee als in dit filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=sCynyywldzA

2 Reacties
Mark Grootendorst
Mark Grootendorst29 mrt. 2021 - 17:51

Ja hoor, dat is hem helemaal. In de uitzending is ook nog te horen wat hij vindt van de gekleurde medemens: geen echte mensen....... Dit loopt dus nog steeds zijn geestelijk gif te spuien en tegen iedereen te zeggen dat de overheid moord..... Hoeveel homoseksuele jongeren binnen die club hebben geen vernield leven doordat en omdat ze niet hunzelf kunnen zijn. Hemeltergend en helaas, beschermd. Ik word hier zo pislink van. Overigens, nog geen reactie gehoord van het Trio Hopeloos: Wilders, Baudet en Eerdmans. Had je het gejank en gehuil moeten horen als dit bij een moskee was gebeurd. Populistisch drek..

Juppé🎗
Juppé🎗29 mrt. 2021 - 19:00

Ik heb het gisteren al bekeken en het is zo triest voor die jonngen dat hij niet het leven mag leiden dat hij wil en waarmee hij geen vlieg kwaad doet. Uiteraard heb ik de mensen van mijn leeftijd die zo « denken » al opgegeven, maar voor jongeren moet er wat gedaan worden.

Wijdeveld
Wijdeveld29 mrt. 2021 - 16:25

We hebben natuurlijk altijd wel geweten dat christelijken een streepje voor hebben binnen Nederland. Aan mensen met een dwanggedachte 'alles voor god' daar moet je niet aankomen. Alleen het gedrag van deze mensen begint nu toch wel de spuigaten uit te lopen. Volgens mij denken ze dat ze god zelf zijn. Helaas....... Eigenlijk zijn het gewetenloze individuen die zich van niets en niemand aantrekken. Behalve wanneer ze er financieel op achteruit gaan. In principe behoord iedereen zich aan de wet te houden, behalve gestoorde christelijken. Dezen vinden dat ze alleen maar aan een god verantwoording schuldig zijn. Maar goed. Dan mogen anderen met een vergelijkbaar geloof óók doen wat ze zelf willen. Ik neem aan dat menig mens dan wel weet wat ik bedoel. Er mag in dit land "niet gediscrimineerd" worden toch. Het blijft een zootje in dit land.

Zwerfstein
Zwerfstein29 mrt. 2021 - 16:13

https://www.youtube.com/watch?v=z6MTsLpD5WE

Zandb
Zandb29 mrt. 2021 - 16:12

Deze dominee verwoordt het vuur waar we mee spelen door de SGP te gedogen. Moslim zijn, waarbij nog niet eens maximaal van dezelfde ruimte gebruik gemaakt wordt als de SGP, is al voldoende voor een zeteltje of 25/30 voor partijen die net zo makkelijk de veel duidelijker aanwezige bedreigingen van reformatorische kant heel graag door de vingers zien. Begrijp me goed: Ik heb niets met het verband tussen religie en politiek. Die twee moeten absoluut (over en weer) gescheiden zijn en blijven. Maar dan wel een beetje consequent graag.

6 Reacties
Juppé🎗
Juppé🎗29 mrt. 2021 - 16:49

« Moslim zijn, waarbij nog niet eens maximaal van dezelfde ruimte gebruik gemaakt wordt als de SGP« ....wanneer stopt U eens met het maken van verschil tussen deze soorten fundamentalisten. Om Uw verschil met Baudet en Wilders duidelijker te maken? Dat kunt U rustig aan die twee overlaten.

Karingin
Karingin29 mrt. 2021 - 17:16

Moslims houden zich ook gewoon aan de regels; bidden in groepen van max. 30 met mondkapje op. En dan die nitwits Marcouch en Aboutaleb die bij voorbaat herrie lopen maken over de ramadan, terwijl dat vorig jaar óók geen problemen gaf, echt bizar

EenMening
EenMening29 mrt. 2021 - 17:57

@Zandb In 2014 en 2015 reisden ca 305 Nederlandse moslimterroristen uit naar IS. Volgens opgave van de AIVD sneuvelden er 105 en keerden er zo'n 65 terug. Er zouden dus maximaal nog 125 Nederlande IS-strijders in Irak en Syrië vastzitten. Deze gevangenen lopen het risico om door de Koerden te worden opgehangen of om de rest van hun miserabele leven in een kerker te moeten doorbrengen. Dat is toch weer van een andere orde dan een kerkganger die een journalist belaagd...

Zandb
Zandb30 mrt. 2021 - 7:39

Juppé Met fundamentalist zijn is niets mis. Waneer je politiek en geloof maar scheidt. De christelijke invloed op de politiek, de overheid en het bestuur is vele malen groten dan de invloed van de islam. En wanneer de islam dezelfde ruimte zou 'opeisen', die voor het christendom zo vanzelfsprekend is, dan zouden de rapen gaar zijn. Dat is meer een feit, dan een mening.

Eric Minnens
Eric Minnens30 mrt. 2021 - 9:30

@Zandb Er zijn 675.000 gereformeerden in Nederland. Er zijn 1.000. 000 moslims in Nederland. Er zitten 3 SGP'ers in de Kamer. Er zitten 3 Denkers in de Kamer. Tja, ik vind ook dat de Denkers wel een zeteltje meer verdienen hoor, op basis van bevolkingscijfers... Of bedoel je iets anders?

FransAkkermans1947
FransAkkermans194730 mrt. 2021 - 20:48

@Zanb "Deze dominee verwoordt het vuur waar we mee spelen door de SGP te gedogen". Dit gaat wel ver. Gedogen betekent iets toestaan wat wettelijk verboden is. Op grond waarvan zou u de SGP verbieden?

Rolandb Gilead
Rolandb Gilead29 mrt. 2021 - 15:57

Dominee Kort....functie elders.

2 Reacties
Juppé🎗
Juppé🎗29 mrt. 2021 - 17:21

Zeker nooit elders, nou ja achter de geraniums....je zult als geranium dit aan moeten horen.

Sachs
Sachs29 mrt. 2021 - 19:37

Touché.

Rechtse Bal -
Rechtse Bal -29 mrt. 2021 - 15:50

Geweld valt niet goed te praten , edoch: was het echt nou van journalistieke waarde om met een ploeg op zondagmorgen pal voor de ingang van de kerk te gaan staan met opdringerige vragen aan families met vrouw en kinderen ? Kom op zeg... om op die manier een programma te maken is wel erg gemakkelijk en stinkt.

8 Reacties
Karingin
Karingin29 mrt. 2021 - 17:17

Ja kom op zeg, dan trap je die lui toch gewoon weg, simpel zat. Mag van de dominee

Joe Speedboot
Joe Speedboot29 mrt. 2021 - 17:19

'\was het echt nou van journalistieke waarde om met een ploeg op zondagmorgen pal voor de ingang van de kerk te gaan staan' Totaal irrelevant!!! Iedereen mag in de openbare ruimte gaan staan waar hij of zij dat wil, dus ook voor de deur van zo'n achterlijke aso kerk.

Juppé🎗
Juppé🎗29 mrt. 2021 - 17:31

« was het echt nou van journalistieke waarde om met een ploeg op zondagmorgen pal voor de ingang van de kerk te gaan staan «......Ja en van maatschappelijke waarde....heel veel mensen ontzeggen zich heel veel dingen om het virus er onder te krijgen. Velen haken af , veelal omdat anderen dit soort smoezen hanteren. Dus goed dat dit gedrag aan de kaak wordt gesteld.

EenMening
EenMening29 mrt. 2021 - 18:07

@Rechtse Bal Enkele kerken organiseren een dienst met meer dan het toegestane aantal bezoekers. Een aantal journalisten stelt zich zondagmorgen vroeg op bij de betreffende kerken. In plaats van deze opdringerige persmuskieten te negeren, gaan een paar heethoofden door het lint en worden agressief. That's all. Religieuze groepen moeten zich niet door extreemlinks en extreemrechts laten misbruiken. Christenen, moslims, joden en hindoe's kunnen veel beter samenwerken om hun rechten, met name artikel 6 en 23 Grondwet tegen de seculieren te verdedigen.

DanielleDefoe
DanielleDefoe29 mrt. 2021 - 18:57

Laat dat edocn maar weg en laat de journalisten hun werk doen.

DanielleDefoe
DanielleDefoe29 mrt. 2021 - 18:58

edoch

vdbemt
vdbemt29 mrt. 2021 - 19:54

zoals eigenlijk altijd, stinkt jouw reactie.

Norsemen
Norsemen30 mrt. 2021 - 7:15

@Maximaal Rechtse Bal verkondigt opvattingen die alleen door mensen die zeer beperkt kunnen denken worden verkondigd. En die hele simpele manier van denken probeert hij te verbloemen door een woordje als 'edoch' te gebruiken. Het wordt er natuurlijk alleen maar nog dommer door.

Cave Canem
Cave Canem29 mrt. 2021 - 15:47

Niemand van de bijbelvaste gelovigen die hem na of tijdens de dienst even met Romeinen 13 om de oren sloeg?

2 Reacties
Sachs
Sachs29 mrt. 2021 - 19:41

Bedoelt u 13 Romeinen?

adriek
adriek30 mrt. 2021 - 10:44

"Iedereen moet het gezag van de overheid erkennen, want er is geen gezag dat niet van God komt; ook het huidige gezag is door God ingesteld."

vdbemt
vdbemt29 mrt. 2021 - 15:43

Een haatdominee dus.

2 Reacties
johannn2
johannn229 mrt. 2021 - 16:12

vdbemt, Raak. .

Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!
Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!29 mrt. 2021 - 18:02

We zijn het zowaar een keer eens!