Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Dolverliefd stel in Gazastrook doet crowdfunding voor bruiloft

  •  
02-03-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
72 keer bekeken
  •  
Falastin Tanani en haar verloofde, Zughbor Hakim zijn beiden 27-jarige professionals met weinig financiële middelen vanwege de schrijnende situatie in de Gazastrook. Het Palestijns stel heeft daarom een crowdfunding campagne gelanceerd om geld in te zamelen voor een bescheiden bruiloft van 8300 euro. Sinds de lancering in januari hebben zij  5200 euro ontvangen.
Tanani is een computertechnicus die geen werk in haar vakgebied kan vinden en in plaats daarvan samenwerkt met NGO’s met kortlopende contracten, waardoor het moeilijk is om te sparen. Zughbor is een architect die op freelance basis werkt.
De economische situatie in Gaza is grimmig, met een 15 procent daling van het BBP vorig jaar en een werkloosheid van ongeveer 44 procent. Veel Palestijnen werden verdreven door de Israëlische kustaanval in 2014. Weinig huizen zijn daarna herbouwd. De Verenigde Naties heeft gewaarschuwd dat Gaza in 2020 onbewoonbaar zou worden als de huidige situatie hetzelfde blijft.
Al Jazeera heeft vorige week een uitgebreid interview met het koppel gedaan dat hier t e lezen is.

Meer over:

kijk nou
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.