Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Dolf Janssen en de F1-slachtoffers

  •  
05-09-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
90 keer bekeken
  •  
Geen video? Klik hier.
Lui die de natuur willen vernielen hebben de neiging zichzelf uit te roepen tot slachtoffers. Of het nu gaat om de schreeuwende boeren of de sluwe F1-organisatoren. “We mogen al niks meer!” luidt hun gezamenlijke strijdkreet. Terwijl het zou moeten gaan over de gevolgen van wat je wilt en doet. Voor bijvoorbeeld de rugstreeppad en seks in de vrije natuur, legt Dolf uit bij Vroege Vogels.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (33)

OlavM
OlavM6 sep. 2021 - 0:25

Ik moest wel een beetje lachen om Van Gaal -van wie ik overigens geen sympathisant ben - vandaag bij de training van het Nederlandse voetbalelftal, toen enkele spelers naar een telefoontje grepen om wat nieuws te vinden over Zandvoort. Van Gaal: "Vind je dat nu écht leuk? Ik kijk er niet eens naar!" (Vervolgens maakte hij enkele geluiden die snel voorbijrazende raceauto's imiteerden).

3 Reacties
Minoes&tuin
Minoes&tuin6 sep. 2021 - 6:34

OlavM Van Gaal werkt niet voor een miljoenenindustrie tegen een meer dan modaal salaris?

KM2
KM26 sep. 2021 - 12:57

Alsof het ook maar iets uitmaakt hoeveel iemand aan salaris krijgt. Wat een afgunst en jaloezie. Een beetje kalk over de tuin kan geen kwaad in dit geval.

Minoes&tuin
Minoes&tuin6 sep. 2021 - 14:13

Ik vraag me ook weleens af waarom voetballers alles doen om aan de bal te komen om hem vervolgens weer weg te schoppen!

Le Chat Botté
Le Chat Botté5 sep. 2021 - 21:54

Van harte gegund hoor, dat je even weer terug naar gewoon kon en even weer lekker de zinnen kon verzetten. Ik gun dat iedereen. En als het kan: gewoon doen. Evenzeer gun ik dat de muziekliefhebbers, de festivalgangers, de toneelliefhebbers, etc. Als de volksgezondheid niet in het geding is, zeg ik:gaan. Maar aan iedereen die die volksgezondheid niet respecteert, of er een loopje mee neemt door ongekwalificeerd de arts of viroloog uit te hangen, die heb ik maar 1 ding te zeggen: door jou duurt het zo lang voordat we ons normale leven weer op kunnen pakken. Voor jou heb ik geen enkel begrip. Je bent een gesel voor onze samenleving. Moge boontje om keihard om zijn loontje bij je aankloppen.

Willem D2
Willem D25 sep. 2021 - 20:15

Een preek in de linkse kerk. Terwijl er 70.000 mensen samen kwamen in de F1 kerk. De meeste religies botsen, zo zien we maar weer.

Rudi Staal
Rudi Staal5 sep. 2021 - 19:41

"Lui die de natuur willen vernielen hebben de neiging zichzelf uit te roepen tot slachtoffers. Of het nu gaat om de schreeuwende boeren of de sluwe F1-organisatoren" of mensen die meerdere keren per jaar naar hun tweede huis in Ierland en over de wereld verspreid door massa's bijgewoonde marathons reizen. “We mogen al niks meer!”

4 Reacties
Jozias2
Jozias26 sep. 2021 - 6:30

@rudi De co2 uitstoot van een grote marathon lijkt mij groter dus ik neem aan dat dolf principieel is en daar niet meer meeloopt en tzt ook een column aan zal weiden.

LHTJ
LHTJ6 sep. 2021 - 7:32

spijker, kop, pats!

FonsRietdijk
FonsRietdijk6 sep. 2021 - 10:07

Juist Rudi, Wat ik me echt oprecht afraag is of Dolf zijn eigen hypocrisie nou echt niet inziet of doet alsof..

FonsRietdijk
FonsRietdijk6 sep. 2021 - 10:07

Vingers in de oren en doorlopen maar.. ongelooflijk

Eid
Eid5 sep. 2021 - 18:48

Het is idd even wennen, tot nu toe kwam de slachtoffer opvoering steevast van de mensen die anderen nooit een pleziertje gunden, want niet 'deug' of correct.

Greendutch
Greendutch5 sep. 2021 - 18:16

afgekocht resultaat: opmerkelijk dat juist max verstappen hier de (weer) eerste x moet winnen?!?! omkoperij, corruptie, afkoperij : bekend bij partijen waar geld, status, macht e.d. belangrijker zijn dan mensen, natuur, dieren, milieu, klimaat etc.

4 Reacties
Eid
Eid5 sep. 2021 - 18:50

In goed Nederlands noemen we die anti-Partijen F1 wappies...

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout5 sep. 2021 - 19:02

Inderdaad, er hangt onmiskenbaar een ietwat onwelriekende lucht om van matchfixing.

Mr Ed
Mr Ed5 sep. 2021 - 21:39

Je hebt echt geen idee van de belangen en bedragen die omgaan in F1 als je denk dat iemand voor een envelop met inhoud de winst in een GP kan kopen. Lewis Hamilton heeft een vermogen van 300 miljoen euro, die gaat echt niet op de rem trappen voor een donatie van prins B. Een team als Mercedes heeft een kleine 1000 man is dienst voor die 2 auto's, die willen echt alleen maar winnen.

Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!
Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!6 sep. 2021 - 6:29

Greendutch, Hahahaha! Dank je wel voor de lach op mijn gezicht. Je hebt echt geen idee waar je over praat met je belachelijke beschuldigingen.

EenMening
EenMening5 sep. 2021 - 17:18

Wat mij betreft wordt het circuit nu afgebroken en aan de natuur teruggeven. De F1 kan wel naar Assen. Zelf houd ik niet van dit soort sportverdwazing, vergelijkbaar met profvoetbal en proftennis. Er gaat veel te veel geld in om en corruptie ligt op de loer.

Ewout Pool
Ewout Pool5 sep. 2021 - 16:03

Het was een prachtige dag. Mooi weer, tribunes helemaal oranje, een spannende race en de winst van Max. Ik weet dat ik op deze site in de minderheid ben, maar dit had ik nodig. Het leek even of het leven weer kleur had. De kers op de taart is voor mij toch de machteloze woede van prekers als Dof Jansen (freudiaanse verschrijving?) en de zijnen. Het feit dat deze groep, die normaal ons eigenlijk van alles de schuld geeft nu even de bakkes heeft moeten houden geeft mij en de mensen waarmee ik mee identificeer even een twinkeling in de ogen. Wie dat zijn die mensen? De gewone man en vrouw in de straat. Je weet wel, de man die bij de vrijwillige brandweer zit, wiens zoon door onze regering naar Afganistan werd gestuurd, die de voetbaltraining aan de F-jes geeft. De agent, de leraar. Die niet super rijk is, eigenaar is van een gewoon huis maar wel door de culturele elite voor vies en vuil wordt uitgemaakt. Die hier op deze site uitgemaakt wordt voor provinciaal en dom. Die waren nú even aan zet. De rest van het jaar mogen jullie weer.

1 Reactie
Rolandb Gilead
Rolandb Gilead5 sep. 2021 - 20:34

Geweldig, echt. De spijker op zijn kop, niets aan toe te voegen.

Rolandb Gilead
Rolandb Gilead5 sep. 2021 - 13:48

Laat die strijdkreet "we mogen al niks meer" nou gewoon kloppen. Want wat je ook doet: er staat altijd wel een of andere zure onheisprofeet te mekkeren, gelijk het prediken van hel en verdoemenis door oud-gereformeerde dominees vanaf de kansel, de vinger bestraffend geheven. Het hebben van plezier is in oud gereformeerde kring net iets teveel werelds genot. Bij moslims zie je dit trouwens ook. En nu ook in met name linkse kringen. Wat willen we: terug naar de oertijd ? Kom op zeg, hou toch op met dat gezeik.

1 Reactie
Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland5 sep. 2021 - 15:46

Dit is iets anders

itsme3
itsme35 sep. 2021 - 13:29

Ik vind het dolkomisch. Mensen die roepen dat een stukje duin dat strak tegen de bebouwing van Zandvoort aan ligt natuur zou zijn.

6 Reacties
zekernietjoops
zekernietjoops5 sep. 2021 - 15:42

In aanvulling op mijn eerdere reactie: Maar dat circuit kan weg en - hoewel er op landelijke schaal((!) geen almaar schaarsere ruimte aan steen en asfalt meer zou moeten worden opgeofferd, veel beter vervangen kunnen worden door bijv. een woonwijk waarin m.n. modaal en minder goed gesitueerde mensen betaalbaar kunnen wonen.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland5 sep. 2021 - 15:45

ja dat is ook zo een deel ligt tegen een recreatieparkje aan dat weer tegen zandvoort aanligt

Starter2
Starter25 sep. 2021 - 22:35

Dolf is ongeveer de laatste die hierover iets zou mogen roepen. Met z’n huis in Ierland waar hij vast niet met de fiets naar toe gaat.

Minoes&tuin
Minoes&tuin6 sep. 2021 - 6:39

Griezel Daar, voor dat vakantieprakje, is een deel van de baan ooit voor afgebroken heb ik gehoord!

zekernietjoops
zekernietjoops6 sep. 2021 - 11:19

In een al 10tallen jaren almaar overbevolkter en hectischer land, zijn zelfs objectief en algemeen vastgestelde normen en variabelen die dat al heel lang alarmerend bevestig(d)en en DUS ook - want onvermijdelijk gevolg daarvan - de definities van wat nog rest aan steeds schaarsere natuur, letterlijk verworden tot wat verstokte en gevaarlijke dwazen - i.c. 'progressieve' en zich in bezit van onweersprekelijke waarheid, moraal en deugdzaamheid wanende dramideologen - daarvan maken en dictatoriaal willen opdringen...

Minoes&tuin
Minoes&tuin6 sep. 2021 - 14:34

-/- 1x voor

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland5 sep. 2021 - 12:57

hier is de link trouwens https://www.youtube.com/watch?v=WDZ5AKhz5KI goed verhaal behalve Assen - Assen ligt ook in een natuurgebied en F1 is het symbool van walgelijke haat jegens de natuur en het milieu en de domheid van de mens

3 Reacties
Eid
Eid5 sep. 2021 - 18:55

@Griezel Eens, goed verwoord: Wat een domme mensen die genieten van F1. Maar hoe slim moet je zijn om een structurele strijd voor klimaat en natuur vooral publicitair autistisch in te zetten op Zandvoort. Daar win je echt de strijd mee.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland6 sep. 2021 - 1:43

@teun de auto moet gewoon helemaal weg kan niet - te vervuilend ook als ze elektrisch zijn de energie moet ergens vandaan komen en de fabricage van auto's is ook een milieuramp en dan al het asfalt en het onderhoud daarvan het is veel te duur, niet praktisch, slecht voor het milieu en ook voor onze leefomgeving daarbij zijn die ruimteavonturen van rijke heren niet goed voor de wetenschap - het is domme patserij in de ruimte . we hebben trouwens de high tech middelen om van auto's af te komen dat zijn de hypermoderne vinden als de Bus en de Trein

Joe Speedboot
Joe Speedboot6 sep. 2021 - 15:12

'maar dit is enigste methode om effectief CO2 massaal te reduceren.' Ja joh laten we auto's op de maan gaan produceren om CO2 te reduceren. Heb je weleens bedacht waarop de maanraket 100 meter hoog was? Iets met energie.. Het is veel efficiënter processen op aarde opnieuw te ontwerpen. Dat is een stuk efficiënter dan te luisteren naar Bezos zijn armoedige pogingen nog enig nut te verzinnen voor zijn weinig innovatieve ruimtevaartprogramma.