Joop

Dolf Jansen ziet dat het menselijk gevoel aan het verdwijnen is

  •    •  
02-03-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
6005 keer bekeken
  •  

Dolf Jansen signaleert de trend waarbij het menselijk gevoel aan het verdwijnen is. Op alle fronten.

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (9)

Effie2
Effie24 mrt. 2023 - 9:32

'...de trend waarbij het menselijk gevoel aan het verdwijnen is.' 'Grote jongens huilen niet'. 'Jij bent een dief van je eigen X als je niet opkomt voor je eigenbelang'. 'Ik ben niet goed genoeg voor X'. ...Malafide denkbeelden leggen gevoelens het zwijgen op. We hebben ze vaak onder druk van anderen in ons geheugen geprogrammeerd/ingeprent, en van daaruit bepalen ze hoe we in daarmee samenhangende situaties zullen handelen. Cultuur bevat massa's denkbeelden. Niet zelden schadelijke. En soms verpakt in een misleidend religieus-duivels jasje. Gevoel ervaar ik als een in ons wezen ingebouwd waarschuwingssysteem, dat ons in staat stelt in complexe situaties te overleven, en een voorwaarde voor een op sociale waarden gebouwde samenleving. Iets dat we ook wel beschaving noemen. Gevoel met middelen verdoven, of met argumenten ontkennen, maakt ons ziek.

RaymondenJoop
RaymondenJoop2 mrt. 2023 - 21:38

Lang gelee, toen het internet zijn intrede deed, dacht ik dat politici niet meer konden ontkomen aan pragmatisch beleid gebaseerd op feiten. Alles bekend en na te gaan voor een ieder. Maar nee, naïviteit en arrogantie en een bord voor de kop zo dik als de Chinees muur bij onze politici is nog steeds de standaard. Wat je ervan verwacht en wat je krijgt, het polariseert, het wordt steeds pijnlijker en onmogelijke. En de menselijke maat is allang ondergeschikt gemaakt hiervoor, het wordt nu alleen steeds meer zichtbaar.

Satya
Satya2 mrt. 2023 - 20:37

Herken dit ook bij mijzelf. De 'toen de nazi's kwamen bedacht ik excuses ' personen roepen bij mij veel frustratie op, vind dat soort mensen erger als de 'nazi's'. Het zijn de mensen die je een mes in de rug steken. Ik merk dat ik daar zelf een verkeerde reactie op geef, ik creër voor mezelf dan ook een excuus om niet meer voor solidariteit te gaan, fout. Ik zal links blijven stemmen, er zijn namelijk genoeg mensen die steun nodig zijn en geen excuses bedenken als de nazi's komen, deze mensen verdienen mijn solidariteit, al zijn het maar 2 op 100. Bedankt Minoes voor de wake-up call.

5 Reacties
Rolf Veenstra
Rolf Veenstra3 mrt. 2023 - 8:32

Als die personen met hun excuses "toen de nazi's kwamen" bij jou reactie gaven alleen nog maar op links te stemmen (ben je al zo oud?) vraag ik mij af hoe je excuses hebt bedacht om rechts dus in zijn algemeenheid voor de nazi's verantwoordelijk te maken en hun bovendien strijd tegen de nazi's te ontkennen. Is bovendien dan zo geredeneerd links in zijn algemeenheid dan niet verantwoordelijk voor de rode terreur van de Sovjets en China?

Minoes&tuin
Minoes&tuin3 mrt. 2023 - 11:06

Satya ?

LaBou
LaBou 3 mrt. 2023 - 11:27

"Is bovendien dan zo geredeneerd links in zijn algemeenheid dan niet verantwoordelijk voor de rode terreur van de Sovjets en China?" Een typische lego-sneer naar links

zeeman aan wal
zeeman aan wal3 mrt. 2023 - 13:21

Volgens mij zijn er in de geschiedenis net zo goed vele miljoenen mensen vermoord vanuit 'linkse' ideologie als vanuit 'rechtse' ideologie.

Satya
Satya3 mrt. 2023 - 21:02

Minoes Toen je me schaamteloos noemde. Ik was me aan het afreageren en was bereid m'n eigen principes als solidariteit aan de kant te zetten om het gedrag van anderen, ging erdoor generaliseren en verloor mijn nuance. Dat is niet een weg die ooit tot verbetering zal leiden of mij gelukkig zal maken. Het was jouw commentaar dat me wakker maakte. Zeeman Beweer ik dat links geen extremisme kent. Dit was een opmerking over mijn persoonlijke fouten, gedachten die ik mijzelf verwijt.

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout2 mrt. 2023 - 19:45

Obsessief-compulsief rechts snákt naar begrip voor het uitventen van emotioneel vertoon voor eigen agenda, maar mist het gevoel voor medemenselijkheid.

BasTrom
BasTrom2 mrt. 2023 - 15:43

Ik heb het stukje een paar keer vooruit 'gespoeld' om te horen of er iets anders werd verteld...zonder menselijk gevoel.