Joop

Dolf Jansen heeft behoefte aan perspectief

  •  
13-01-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
58 keer bekeken
  •  
Druktemaker Dolf Jansen voelt dat er verandering in de lucht hangt. “Iedereen snakt naar samen sporten, shoppen op zaterdag, studeren met andere studenten op de plek waar je studeert. En naar het schijnt zijn er ook nog theaters in dit land en poppodia en dansscholen, en staan er festivals te trappelen en starten allerlei topmusici hun violen en cello’s alweer op.”
Wat zullen Rutte en Kuipers vrijdag aankondigen? Jansen: “Ik hoop op wijsheid en menselijkheid bij OMT en kabinet, want zo ongeveer iedereen heeft behoefte aan perspectief, aan vooruitkijken. We willen zo graag volle kracht vooruit.”
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (8)

The Apple
The Apple13 jan. 2022 - 21:56

Nou schiet me opeens te binnen dat het dragen van een baard vroeger in de militaire dienst verboden was, omdat het gasmasker dan niet goed meer aansloot op het gezicht, werd gezegd.

2 Reacties
Minoes&tuin
Minoes&tuin14 jan. 2022 - 11:27

Dan hadden ze ook een vrouwenleger kunnen oprichten. Ben bang dat er veel voor zouden bedanken of gewetensbezwaar zouden aantekenen dan wel in de bak verdwijnen.

Minoes&tuin
Minoes&tuin14 jan. 2022 - 11:48

The Apple Je mocht wel een wapen op iemand richten en af laten gaan, of als kanonnenvlees fungeren. Dit alles ter meerdere eer en glorie van het vaderland. Dat was in ieder geval wel verplicht, zou je kunnen zeggen. Ook toen werd het woord 'bescherming' meermaals gehanteerd. In de oorlog daaraan voorgaande was vluchten ook al voorbehouden aan het koningshuis. Dat liep wonderbaarlijk goed en allemaal zonder de hulp van een speedbootje van 2 miljoen. Prins Bernhard reisde tussentijds veel op en neer naar Argentinië. Daar hadden veel Duitse vluchtelingen onderdak gevonden.

Minoes&tuin
Minoes&tuin13 jan. 2022 - 18:10

Ik vraag me altijd weer af wie die 'we' zijn en wat 'vooruit' betekent evenals 'op volle kracht'.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland13 jan. 2022 - 17:45

Wijsheid en menselijkheid zijn nu exact de dingen die Rutte en zijn fruitige friemelaars niet hebben, nooit gehad hebben en nooit zullen krijgen. U kunt het beter zien als het weer - meestal is het kut, soms valt het mee maar je staat verder machteloos

Jonathan2
Jonathan213 jan. 2022 - 17:25

Eigenlijk zouden we deze tijd moeten gebruiken om al die pratende hoofden in de media te vervangen door nieuwe pratende hoofden waaruit nog wel iets verrassends of nieuws komt. Dat zou 'ons' ook wat nieuw perspectief bieden.

2 Reacties
Minoes&tuin
Minoes&tuin14 jan. 2022 - 11:25

Je bedoelt vast mensen die jouw mening verkondigen.

Minoes&tuin
Minoes&tuin14 jan. 2022 - 11:55

Ik bedoel, ik had liever pratende hoofden gehad waaronder ook nog beide voeten op de grond aanwezig waren en hoofden die ook konden denken zonder vergiftigd te zijn door winstmaximalisatie en eilandgevoelen van eigen zorg eerst,.