Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Dol op demoniseren

  •  
12-11-2017
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
157 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding-2017-11-12-om-16.36.10
We moeten alles over ons heen laten komen terwijl in de Tweede Kamer, het centrum van de Nederlandse macht, dit soort drek over ons uitgestort wordt
Een korte discussie bij Buitenhof tussen historici Geerten Waling en Leo Lucassen. Lucassen liet blijken dat de gebruikte retoriek door radicaal rechtse partijen zoals de PVV hem doen denken aan de hetze tegen joden in de vorige eeuw. Waling vind zulke vergelijkingen ‘gevaarlijk’, want Pim Fortuyn is vermoord en zoiets kan zomaar nog eens gebeuren. Dus volgde een korte discussie in tv programma Buitenhof.
Het komt regelmatig terug: kritiek op de uitspraken van Wilders of Baudet is meteen ‘demoniseren’ en daar moet je mee oppassen, want Pim Fortuyn. Dus krabbelt men terug.
Zullen we het hebben over demoniseren? Eens even nadenken. Want Wilders gaat al 15 jaar tekeer tegen moslims. Hij begon genuanceerd met commentaar op ‘extremistische moslims’. Tegenwoordig roept hij gewoon keihard dat ‘ de islam een bedreiging is voor het westen’. De islam hè, want als je ‘moslims’ zegt, dan weet Wilders ook wel dat je een rechtszaak kunt verwachten wegens ophitsen.
Wilders wilde mannelijke vluchtelingen opsluiten , hij beweert dat vluchtelingen massaal vrouwen gaan verkrachten. Hij sprak zelfs over een verkrachtingsepidimie en seksuele jihad (kijk, een islamitisch woordje, natuurlijk geheel toevallig). Wilders deelde verder nog verzetsspray uit zodat vrouwen ‘zich kunnen beschermen’.
In zijn verkiezingsprogramma schreeuwde hij dat hij moskeeën wil sluiten, want dat zijn ‘haatpaleizen’, ongeacht wie er spreekt. En hij wil een verbod op de koran, het heilige boek van moslims. Wilders zegt het zelf: hij wil het leven voor moslims in Nederland zo onaantrekkelijk mogelijk maken.
Er is een eindeloze lijst te maken van ophitsende nep-berichten die door PVV politici grif worden gedeeld. Zoveel, dat Nieuwsuur een uitzending maakte over deze haat-propaganda.
De nieuwe telg Naast Wilders hebben we tegenwoordig Baudet van Forum voor Democratie. Baudet probeert de sjieke variant van Wilders te zijn. Jasje, dasje, fris-en-nieuw. Maar ook Baudet komt met rare ideeën op de proppen, zoals in dit stuk in de Volkskrant staat, laat Baudet zich in met vreemde complot-theorieën, inclusief antisemitische varianten.
Baudet gaat tekeer tegen de Europese bestuurders, want die zijn er op uit om Europa te vernietigen door middel van massa-immigratie. De Europese Unie, een project wat ons al tientallen jaren vrede brengt, is volgens Baudet een cultuurmarxistisch project om de Europese beschaving te vernietigen.
De hele wereld is sowieso politiek links en die lui haten zichzelf en ons mooie Nederland. Hoe dat precies in elkaar steekt weet niemand, behalve Baudet zelf. Ofzo. Afijn, het is allemaal een groot complot en Baudet is de laatste der Mohikanen , de enige die Nederland kan redden.
Want de huidige bestuurders willen ons blanke volk ‘homeopathisch verdunnen totdat er geen Nederlander meer overblijft’, zei Baudet meerdere malen. Samen met het aloude cultuurbolsjewisme is ‘white genocide’ een thema wat al jaren terugkomt op extreemrechtse internet-sites zoals Stormfront. Weten we meteen waar hij de mosterd haalt.
Overigens zijn dit dezelfde complotten als waar Anders Breivik waarde aan hechtte , en vervolgens 77 politiek links georiënteerde jongeren doodschoot.
De Pimwin Maar wee het gebeente wie daar wat van zegt. Als je op deze uitspraken commentaar hebt, als je zegt dat dit allemaal nogal ongrondwettelijk is, of moreel zeer dubieus, of dat dit je doet denken aan de omstandigheden waarin joden in de jaren 30 van de vorige eeuw in Duitsland moesten leven… krijgt om z’n oren dat Pim vermoord is. Stella Bergsma noemt dit de Pimwin: kritiek op radicaal rechts koppelen aan Fortuyn, om de discussie dood te slaan. Een variant op de Godwin.
Wij, de toehoorders van 15 jaar PVV en nu Forum voor Democratie, moeten echt alles slikken. We moeten alles over ons heen laten komen terwijl in de Tweede Kamer, het centrum van de Nederlandse macht, dit soort drek over ons uitgestort wordt.
Als je tijdens een discussie na de 15 jaar lange hetze zo nodig met Pim Fortuyn aan wil komen, heb dan tenminste het lef om te zeggen dat je dol bent op demoniseren. Dat je er geen moeite mee hebt. En dat je niet nadenkt over Breivik, over de moord op Jo Cox , over de anti-vluchtelingen-rellen in Nederland. En steek die Pimwin maar lekker waar de zon niet schijnt.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.