Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Dokkum mocht anti-Zwarte Piet demonstratie niet verbieden

  •  
21-02-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
305 keer bekeken
  •  
Protesten bij intocht Sinterklaas

© 2014-11-15 00:00:00 GOUDA - Politieoptreden tijdens protest tegen Zwarte Piet tijdens de landelijke intocht van Sinterklaas. ANP REMKO DE WAAL

De burgemeester van het Friese Dokkum Marga Waanders had de anti-Zwarte Piet-demonstratie tijdens de nationale intocht in 2017 niet mogen verbieden. De bestuursrechter concludeerde dat er had moeten worden gekeken naar minder ingrijpende maatregelen, meldt NRC.
Volgens de rechter is er onvoldoende bekeken of de demonstratie op een andere manier toch door had kunnen gaan. ‘Om die reden heeft de rechtbank geoordeeld dat de demonstratie niet had mogen worden verboden,’ staat in de uitspraak.
De 3 bussen van de actievoerders van Kick Out Zwarte Piet en Stichting Nederland Wordt Beter werden op weg naar de demonstratie in de Dokkum geblokkeerd door voorstanders van Zwarte Piet.
Door de gevaarlijke situatie op de snelweg en om meer problemen in de stad voor te zijn, besloot de burgemeester het advies van de politie op te volgen en geen anti-Zwarte Piet-actie meer toe laten. De gemeente zou niet op de hoogte zijn geweest van het plan om de snelweg te blokkeren. Uit een reconstructie van NRC bleek dat de politie het gevaar van de blokkade van de voorstanders op de snelweg, heeft onderschat.
De Zwarte Piet-voorstanders staan tegenwoordig beter bekend als de blokkeerfriezen. Vorig jaar werden een aantal van hen in hoger beroep veroordeeld en kregen taakstraffen tot 90 uur opgelegd. Zes blokkeerfriezen stapten naar de Hoge Raad om hun veroordeling aan te vechten, waaronder Jenny Douwes, een prominent gezicht in het Zwartepietendebat
In 6 steden in Noord-Brabant zal Kick Out Zwarte Piet het racisme tijdens carnaval monitoren, meldt NOS. De actiegroep hoopt dat iedereen een melding maakt van eventuele “racistische verkleedpartijen”, bij de organisatie en het lokale discriminatiemeldpunt. Kick Out Zwarte Piet roept mensen ook op om bewijsmateriaal zoals foto’s te verzamelen. De actiegroep zal aanwezig zijn in Eindhoven, Den Bosch, Helmond, Breda, Roosendaal en Oss.
“Met Kick Out Zwarte Piet zijn we altijd met name bezig geweest met racistische uitingen rond Sinterklaas”, zegt een woordvoerder van de actiegroep tegen NOS. “Maar met carnaval zien we eigenlijk elk jaar hetzelfde.”
Het gaat de actiegroep niet alleen om Zwarte Pietenpakken maar ook om afropruiken, geishapakken, indianentooien en feestvierders die zijn verkleed als Chinees, met of zonder mondkapje.
cc-foto: ANP Remko de Waal
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (193)

Pater
Pater25 feb. 2020 - 8:47

Een leerzame uitspraak van de bestuursrechter. Burgemeester Waanders stond toen onder zware druk van de politie, met deze uitspraak in de hand zal zij, of een andere burgemeester, in een soortgelijk geval die druk beter kunnen weerstaan.

1 Reactie
Libertain
Libertain25 feb. 2020 - 9:15

@Pater, uw uitspraak wekt het indruk dat soms de politieleiding in plaats van de burgemeester belangrijke beslissingen over de uitvoering van de mensen rechten neemt. Weet u in welke landen is dit gebruikelijk?

Gerard von Berlichingen
Gerard von Berlichingen23 feb. 2020 - 20:58

Mijn overgrootvader was walvisvaarder en leerde tijdens het inslaan van provisie in Newfoundland. Dat was een Cherokee meisje. Ze kregen verkering en zij is uiteindelijk meegereisd naar Europa waar zij getrouwd zijn en kinderen kregen. Aan mijn opa zeker, maar ook aan mijn moeder was de afkomst wel te herkennen. Op zich niets speciaals, er zijn legio mensen met Cherokee bloed zoals dat heet. Neem bijvoorbeeld Elvis Presley, Lionel Richie, Jimi Hendrix of Bob Ross om een paar bekende namen te noemen. Mijn dochtertje vindt dat reuze spannend dat wij afstammen van echte indianen, en luistert vaak naar de verhalen van mijn moeder hoe de familie in elkaar steekt, en op school heeft ze spreekbeurten gehouden over de Cherokee indianen en op haar kamer hangen dromenvangers. Het zal misschien de leeftijd zijn, zelf heb ik er eigenlijk nooit zo bij stilgestaan. Maar nu komt het, voor haar verjaardag heeft ze ooit een Cherokee verentooi gekregen en draagt ze graag Cherokke sieraden. Het zou toch wat zijn als zij nu door KOZP op de foto werd gezet en aan de digitale schandpaal zou worden genageld? Ik moet daar toch allemaal niet aan denken.

2 Reacties
Ulrike2
Ulrike224 feb. 2020 - 15:35

Misschien moeten rechtse mensen met teveel fantasie hun kinderen eens uitleggen dat het niet de bedoeling is om met carnaval hun voorouders tot onderwerp van spot te maken.

Libertain
Libertain25 feb. 2020 - 9:20

@Gerard, hoeft u toch niet per se overal in het rondje op die manier te vertellen dat u helemaal geen snars van KOZP oftewel mensen rechten snapt. Best droevig in het geval van een burger van een gidsland.

Ulrike2
Ulrike223 feb. 2020 - 17:49

Ik schreef dat in beschaafde landen met carnaval de machthebbers op de hak worden genomen en in onbeschaafde landen de minderheden. Peterrr: "Nooit geweten dat carnaval meer was dan zuipen en feestvieren. Er zit dus een ideologie achter. Dat bierdrinken en hossen is alleen maar bijzaak?" Nee, er zit geen ideologie achter, het drinken en hossen is geen bijzaak en de Bastille werd niet bestormd door intellectuelen. De vragen die je aan mij stelt zijn symbolisch voor de totale vervlakking van de Nederlandse "cultuur". Niemand stelt de vraag wat de inhoud is van de "Nederlandse Cultuur" waar partijen zoals het FvD zich hard voor maken en het is zeker geen "breekbaar vaasje". In zekere zin is de Nederlandse cultuur inderdaad "Zwarte Piet". Nou, gefeliciteerd ermee. PS: Ik was de Dolly Dots vergeten.

1 Reactie
Peterrr2
Peterrr224 feb. 2020 - 19:55

Ach gossie toch... iemand stelt een vraag en ZKH Ulrike vindt dat een totale vervlakking van de Nederlandse cultuur. Kan het nog arroganter?

Vlaggenroof
Vlaggenroof23 feb. 2020 - 12:12

Ik zou zeggen, beide groepen kap ermee.. zowel de blokkeerfriezen als de relschoppers.

1 Reactie
Libertain
Libertain23 feb. 2020 - 12:53

@Vlaggenroof, Waar deze dichotomie vandaan? Het is overal bekend feit dat de terreurfriezen tevens de relschoppers zijn.

Purper Floyd
Purper Floyd23 feb. 2020 - 10:49

Vele reacties hier bevestigen mijn idee over het verschil in wereldbeeld tussen de min of meer Bourgondische, vaak van katholieke afkomst, zuiderlingen en de puriteinse, vaak van gereformeerd/protestantse afkomst, noorderlingen. De puriteinen zijn vooral moralistisch schuldbeleidenaren terwijl de Bourgondiërs meer van het losse vrolijke leven zijn.

1 Reactie
ton14024
ton1402423 feb. 2020 - 17:36

Ik heb altijd het idee dat de noordelingen wat stugger zijn door de kou en dat de zuiderlingen wat koortsig zijn door de hitte.

Libertain
Libertain23 feb. 2020 - 9:17

(“ De Zwarte Piet-voorstanders staan tegenwoordig beter bekend als de blokkeerfriezen”) Misschien is dit wel het geval binnen de beperkte grenzen van de navelstaarders territorium, daarbuiten zijn ze geen noviteit, men weet overal dat er over terreurfriezen gaat die de beperking van de mensenrechten in Nederland door geweld willen afdwingen. Nu is het aan de Rechtstaat om te beoordelen of dit in ons land alsnog mag de gangbare praktijk zijn. Of misschien mag xenofobie en discriminatie allemaal ook met Carnaval?

5 Reacties
wegmetons
wegmetons23 feb. 2020 - 13:17

Terreurfriezen? Beperking van de mensenrechten? U gebruikt nogal grote woorden zullen we maar zeggen

Libertain
Libertain23 feb. 2020 - 14:01

@wegmetons, welkom in vrije Europa. Het is hoogste tijd dat ons land zich bij de ontwikkelde sociaal-politieke landen gaat aansluiten.

Peterrr2
Peterrr223 feb. 2020 - 15:37

Zoals welke landen @Libertain?

Libertain
Libertain25 feb. 2020 - 9:23

@Peterrr, denk je niet dat je weer terug op school moet met kans op een degelijk onderwijs?

Peterrr2
Peterrr225 feb. 2020 - 22:26

Nee Libertain, ik denk niet dat dat nodig is. Wat wel prettig is dat wanneer jij weer je onderbuik over NL leeg laat lopen dat je ook eens aangeeft in welke landen het dan zoveel beter is dan hier. Want je kan wel keer op keer roepen dat NL een door en door verrot en racistisch land is en het buiten NL zoveel beter is. Maar kom dan ook met voorbeelden van landen waar het zoveel beter is in jouw ogen. Ik ken ze niet en jij ook niet, maar ja.. die onderbuik van je...

Zeurmachine
Zeurmachine23 feb. 2020 - 8:07

Actiegroepen gaan zich steeds meer gedragen als moraalpolitie, met als argument dat zij globale ontwikkelingen representeren waar jij als domme burger toch niet aan onderuit zou kunnen. De ouderwetse solitaire actiegroep bestaat bijna niet meer. We moeten ons beter realiseren wie we tegen over ons hebben, en dat emancipatie of vooruitgang geen doel zijn, maar puur geopolitieke aanpassingen.

3 Reacties
Klaas Punt
Klaas Punt23 feb. 2020 - 13:22

Ik snap er niets van. Ik vind dat de zwarte piet bij sinterklaas hoort. Dat gezeur over roetveeg, waar ik nu juist altijd tegen geprotesteerd heb, roetmop voor een zwart mens, dat is pas racistisch. Verder is het natuurlijk onbelangrijk, maar war komt dat NSB nu vandaan (tenzij je de Noorse spoorweden bedoelt7.

Klaas Punt
Klaas Punt23 feb. 2020 - 13:23

spoorweden -> spoorwegen

ton14024
ton1402423 feb. 2020 - 17:46

Daar is het weer. Omvolking, ´de homeopathische verdunning´. Het is een links complot. Voor jou was hij er gisteren weer, op de TV.

Paul250371
Paul25037123 feb. 2020 - 7:54

Ik snap de motieven van kozp, vind ook dat hun grieven terecht zijn en dat zwarte piet passe moet zijn. Meldt misstanden maar ga niet de NSB'er lopen uithangen met foto's (tijdens carnaval je als zp uitdossen is ook treurig, je gaat ook niet als KKK of Nazi of als etc. Dat keuren of het niet in de haak is neigt mij te veel naar NSB.

4 Reacties
Peterrr2
Peterrr223 feb. 2020 - 13:21

Misschien een stomme vraag, maar zijn er echt carnavalvierders die zich in het verleden als ZP uitgedost hebben? Lijkt me geen pretje om de hele avond met een geschminkt gezicht rond te lopen. Is er een ervaringsdeskundige die hier wat over kan zeggen?

ton14024
ton1402423 feb. 2020 - 17:51

Peterrr, je vrouw misschien?

Peterrr2
Peterrr223 feb. 2020 - 19:53

Ha Ton, je hebt toch nog humor. Lachen man...

Peterrr2
Peterrr224 feb. 2020 - 19:57

Klopt Robert, een keer als kind. Vond er niets aan. Maar als anderen het leuk vinden. Prima. Zelfde met Sinterklaasfeest. Is ook niet echt mijn ding. Maar als anderen het leuk vinden. Prima.

Gerrit338
Gerrit33823 feb. 2020 - 6:08

Een burgemeester heeft een paar minuten om te beslissen. Je moet je daarbij afvragen of zij alle informatie, die wij nu allemaal wel hebben, op dat moment ook heeft gehad. En of alle informatie correct was. Een agent, die net een vervelende ervaring heeft gehad, kan met de nodige adrenaline in zijn lijf de situatie wellicht verkeerd inschatten en doorgeven, waardoor op de gemeentehuis een verkeerd beeld ontstaat en (achteraf gezien) een verkeerd besluit wordt genomen. De rechtbank heeft meer dan 2 jaar genomen om dit besluit te heroverwegen. Kon alle informatie controleren op juistheid, rustig afwegen en meerdere bronnen aanspreken.Ook kon de rechtbank uitgebreid de tegenpartij gaan horen, iets wat de burgemeester op dat moment niet kon doen. Dat je dan na 2 jaar tot een andere conclusie komt is dan misschien heel begrijpelijk, maar dat wil absoluut niet zeggen dat de burgemeester op dat moment, met de info die zij op dat moment had een foute beslissing heeft genomen. Maar het is net als bij voetbal. De scheidsrechter moet in een split second een besluit nemen, zonder alles te kunnen zien. De VAR heeft wel het overzicht en corrigeert soms de scheidsrechter. Maar ook de besluiten van de VAR, die toch alles weet en ziet, zijn niet altijd correct.

3 Reacties
Peterrr2
Peterrr223 feb. 2020 - 13:22

Mooie nuancering Gerrit !

ton14024
ton1402423 feb. 2020 - 18:02

Nuancering is voor de getuigen. Dit is bagatellisering.

Peterrr2
Peterrr223 feb. 2020 - 19:55

Nee, Ton, jij VINDT dit bagatellisering en dat mag je vinden...

OlavM
OlavM23 feb. 2020 - 4:56

[Volgens de rechter is er onvoldoende bekeken of de demonstratie op een andere manier toch door had kunnen gaan. ‘Om die reden heeft de rechtbank geoordeeld dat de demonstratie niet had mogen worden verboden,’ staat in de uitspraak.] Rechtsstatelijk geen speld tussen te krijgen. ---------------------------------------------------------- Een heel andere kwestie ia het "monitoren" van carnaval door KOZP. Hoewel ik vind dat wel degelijk racistisch gedrag en dito uitingen kunnen plaatsvinden tijdens carnaval, en die, als ze van ernstige aard zijn, aangepakt zouden moeten worden, denk ik niet dat KOZP er verstandig aan doet dit tijdens carnaval te doen. Niet omdat de rechtsstaat dan ineens niet zou gelden in (vooral) het zuidien des lands, maar omdat het hier om een "ventielzede" gaat waarbij sowieso bijna alle remmen los gaan en veel al dan niet wettelijke regels overtreden worden. Het is lastig om op één (zij het m.i. belangrijk) punt (racisme) controle te willen uitoefenen. Wat niet wegneemt dat bij al te forse overschrijdingen van wet en recht -denk b.v. aan moorden- wel degelijk opsporing en handhaving zullen plaatsvinden, en dat geldt mogelijk ook buitensporig racistisch gedrag en dito uitlatingen. Maar daarin kunnen dan beter alleen de officiële instanties optreden, ook al staan die min of meer informeel op een laag pitje.

5 Reacties
Minoes&tuin
Minoes&tuin23 feb. 2020 - 11:19

Niet verstandig? Is dat niet wat te zacht uitgedrukt voor jouw Olav. In feite is het 'etnische profileren', dus racisme volgens jou want 'guilty by association!' Het is nog erger daar waar burgers onderling dat op elkaar gaan toepassen, Dai is nl. het kenmerk van een totalitaire maatschappij.

Minoes&tuin
Minoes&tuin23 feb. 2020 - 11:20

Corr. voor jou... Dai is dat...

joop12342
joop1234223 feb. 2020 - 12:23

Olav valt onder het monitoren foto's nemen van niet welgevallige uitdossingen? Er bestaat een priviciewet. Op school is een klassenfoto nu verboden. Eerst moet aan de ouders toestemming gevraagd worden om hun kind te laten fotograferen. Zo niet , dan komt Jantje of Elsje niet op de klassenfoto. Mogen de KZOPers dan ongevraagd foto's nemen van kinderen zowel als van volwassenen?

wegmetons
wegmetons23 feb. 2020 - 13:20

Zolang iemamd zich in het publieke domein bevind mag er gefotografeerd worden. Maar of het wenselijk is. Ik denk niet dat ze zich populair maken in brabant als ze daar moraalridder gaan spelen met carnaval

Peterrr2
Peterrr223 feb. 2020 - 13:26

Olav, ik kan redelijk meegaan in je verhaal. Mis nog wel een nuancering. Waarom is het racistisch als iemand een indianentooi opzet? Of als iemand zich als een Chinees verkleedt? Volgens mij gaat het bij carnaval erom dat je minder herkenbaar feest viert. Waarom is het dan racisme als je het ene pak wel en het andere pak niet doet. Dat een kleine groep (KOZP) van mening is dat in hun ogen bepaalde dingen racisme is, dat betekent niet dat het ook zo is. Dus beetje raar om dan toch de straat op te gaan en mensen hierop aan te spreken. Dat riekt toch wel een beetje naar misplaatste arrogantie.

Ulrike2
Ulrike222 feb. 2020 - 22:05

In beschaafde landen worden met carnaval de machthebbers op de hak genomen en in onbeschaafde landen de minderheden.

1 Reactie
Peterrr2
Peterrr223 feb. 2020 - 13:29

Nooit geweten dat carnaval meer was dan zuipen en feestvieren. Er zit dus een ideologie achter. Dat bierdrinken en hossen is alleen maar bijzaak? Ps. als er 20 mensen in totaal minderheden op de hak zouden nemen, dan is dat dus bepalend of een land beschaafd is of niet? Werkt het echt zo simpel?

wegmetons
wegmetons22 feb. 2020 - 21:58

Demonstreren is een recht, demonstreren moet altijd kunnen mits je de openbare orde niet in gevaar brengt. Ik kan me best indenken dat het onwenselijk is om KOZP langs de route van de sint intocht te hebben, het schopt namelijk nogal mensen tegen de schenen dus kan het een onveilige situatie creëren. De rechter heeft geoordeeld dat dit in dit geval niet zo is dus is de burgemeester fout geweest, simpel als wat. Overigens begint dat KOZP me aardig de keel uit te hangen, nu mag je niet meer een pruik op met carnaval. Kom op zeg, wat een onzin. Als we dat al racisme gaan vinden dan is het eind zoek...

stokkickhuysen
stokkickhuysen22 feb. 2020 - 15:27

Wat een grappige manier om 'shut the f**k up te zeggen. Bij je bericht over FDF kwam de schuld bij de tegenstanders te liggen, want die hadden de leden van FDF geprikkeld. Het is grappig, als je het niet met Jorah eens bent moet je je mond houden op straffe van mensen die je niet met je eens zijn aanzetten tot over de schreef gaan. OOk een shut the f** up naar de linkse actievoerders. Maar het rechtse tuig, daar hoor je jorah niet over

3 Reacties
Jorah
Jorah22 feb. 2020 - 18:20

Pardon, ik heb mij (ook hier) herhaaldelijk uitgesproken tegen extreem rechts. Ik breng slechts hetzelfde als wat hier in enkele artikelen aan bod is gekomen mbt de vermeende afbrokkelende steun voor de boerenprotesten. Mooi dat de spiegel goed werkt.

Ulrike2
Ulrike222 feb. 2020 - 22:02

Er zijn wel meer mensen die zich uitspreken tegen extreem-rechts en ondertussen alleen maar extreem-rechtse denkbeelden verkondigen, waarbij ze veelvuldig de woordjes "ons" en "wij" gebruiken, alsof ze de een of andere onzichtbare meerderheid vertegenwoordigen. Je houdt "ons" echt niet voor de gek.

Jorah
Jorah23 feb. 2020 - 12:34

En wederom allerlei verdachtmakingen. Lol. Wat moet zo'n zwart/wit wereldbeeld toch heerlijk simpel zijn.

Jorah
Jorah22 feb. 2020 - 13:57

Hoeveel % van de Nederlanders steunt KOZP nog? Laten we dat eerst vaststellen alvorens we er al te veel aandacht aan gaan besteden.

9 Reacties
Norsemen
Norsemen22 feb. 2020 - 16:22

Dat doet er niet toe.

Jorah
Jorah22 feb. 2020 - 18:23

@Ikzelf, de boodschap komt overeen met die van de katholieke Kerk in de middeleeuwen. Die heeft ook enkele malen getracht carnaval te verbieden en/of aan te passen. Het eeuwige gekwetst voelen voelen werp ik verre van mij. Gejank van extremistische kleine groepjes moeten wij als samenleving gewoon lekker negeren. Of dat nou KOZP, NFU of wat voor randgroeping dan ook maar is is mij om het even.

Jorah
Jorah22 feb. 2020 - 18:23

NFU=NVU

Paul250371
Paul25037123 feb. 2020 - 7:59

Als je een voorstander bent van democratie dan zou je het toejuichen dat kozp mag bestaan en voor haar rechten vecht. Te meer ze geen gevaar is voor de democratie of tegen de wet handelt.

Norsemen
Norsemen23 feb. 2020 - 10:25

@Jorah Ik wist al wel dat jij racisme iets pietluttig vindt waar mensen niet zo over moeten zeiken. Maar fijn dat je dit nog even bevestigt.

Jorah
Jorah23 feb. 2020 - 12:38

Racisme acht ik strafbaar. Ik ben groot voorstander van artikel 1 van onze grondwet. Je gekwetst voelen is echter een keuze en heel wat anders dan racisme. Als Indo had ik mijn hoofd zo vaak kunnen laten hangen en het op racisme kunnen gooien, ik kies er echter voor om ruggengraat te tonen en rechtop te blijven staan. Maar dankjewel Norsemen voor de zoveelste onterechte verdachtmaking. Het siert je enorm...

Minoes&tuin
Minoes&tuin23 feb. 2020 - 19:33

Dit is etnisch profileren! Ik dacht dat ze dat verwierpen, maar blijkbaar niet. Daarnaast gebeurt het in totalitaire regimes dat burgers burgers gaan monitoren.

Jorah
Jorah24 feb. 2020 - 9:08

Vrij simpel : er is geen sprake van racisme. Slechts een handje vol schreeuwers die dat roepen en daarmee de media halen. Indien het racisme zou zijn breng je het gewoon voor de rechter en dan wordt het bestraft.

Jorah
Jorah24 feb. 2020 - 11:44

Dank voor je inhoudelijke bijdragen Ikzelf...

Max6
Max622 feb. 2020 - 13:31

KOZP zou tijdens carnaval niet moeten gaan demonstreren, daar verspelen ze het krediet mee dat ze nog hadden (in het zuiden). Ze zouden een veel beter statement kunnen maken door juist als zwarte piet mee te gaan feesten met carnaval ;-) Gisteren in Oeteldonk carnaval gevierd... was super gezellig. De hoofdmoot was wel blank, maar ook veel mensen met allerlei kleurtjes gezien (lichtbruin, bruin, zwart, groen en geel) die lekker meededen... lekker gezellig samen met elkaar carnavallen... zo hoort het. Ga lekker meedoen ipv nog wat meer polariseren... jammer dat er zo veel mensen zo zuur zijn geworden dat ze niet kunnen genieten van elkaar pleziertjes. Toppunt van egoïsme.

3 Reacties
Gerrit338
Gerrit33823 feb. 2020 - 5:57

Het blijft een vreemd verschijnsel, dat mensen die zeggen dat ze anti racistisch zijn, toch de hele tijd lopen te tellen hoeveel kleurtjes er rond lopen. En daarna gaan uitleggen dat iedereen hetzelfde is en er geen verschil is tussen de kleurtjes.

Max6
Max623 feb. 2020 - 12:13

@Gerrit Alle mensen zijn verschillend... de ene heeft blond haar, de andere rood haar. De ene is blank, de andere is bruin. Het is helemaal niet vreemd om deze verschillen te zien, daar heb je ogen voor gekregen. En net zoals er geen verschil voor mij is tussen degenen met een andere haarkleur, is er voor mij geen verschil tussen degenen met een andere gelaatskleur... verschillen zitten niet in hoe je er uit ziet, maar hoe je je gedraagt. En ik zal de laatste zijn die mijzelf 'anti racistisch' noemt... ik ben niet blij met de toenemende segregatie, ben erg immigratie-kritisch, ben geen liefhebber van religie, ben niet blind voor problemen met bepaalde groepen... maar ik zie het als een mooie positieve opsteker (een voorbeeld van hoe het zou kunnen zijn) als ik 'diverse' mensen samen carnaval zie vieren.

joop12342
joop1234223 feb. 2020 - 12:31

Gerrit, dat was een constatering hij was niet aan het tellen. Snap je dat?

Henk Tuinman
Henk Tuinman22 feb. 2020 - 13:15

Dat KOZP volk is compleet van het pad af. Een rastapruik of geishapak tijdens carnaval racistisch!? Dat er veel gezopen wordt met carnaval is bekend, maar dat deze lui zich al zo vroeg bezopen gedragen is triest.

8 Reacties
Norsemen
Norsemen22 feb. 2020 - 16:25

Demonstreren tegen racisme, hoe halen mensen het in hun hoofd. Iedereen kan beter een voorbeeld aan jou nemen en de meest achterlijke teksten gaan uitkramen.

Henk Tuinman
Henk Tuinman22 feb. 2020 - 21:06

Een verkleedpartij tijdens carnaval is geen racisme tenzij je je gekwetst wilt voelen natuurlijk. Demonstreren tegen racisme is prima, maar een rastapruik of geishapak tijdens carnaval is geen racisme.

Max6
Max622 feb. 2020 - 21:14

@Ikzelf Carnaval is inderdaad veel belangrijker dan een kruistocht tegen vermeend racisme. Carnaval is namelijk een enorm verbindend feest. Talloze verenigingen zijn bezig met het organiseren de evenementen, sport/buurt-verenigingen doen mee in de optocht, muziekverenigingen zijn dagen op de been, etc, etc Heb zelf via carnaval vrienden voor het leven gevonden... en geniet er zelf volop van... af en toe een beetje genieten van het leven mag best hoor. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen het een racistisch evenement te vinden, en je tijd te besteden aan zuur doen en gezellig thuis te blijven. Het leven zit vol keuzes.

Minoes&tuin
Minoes&tuin22 feb. 2020 - 22:20

Het is geen demonstreren. Het zijn burgers die de burgers gaan controleren, bespieden. Waar kennen we dat nog meer van? Juist, van totalitaire regimes! Als je dat verschil niet ziet ben je ziende blind!

Norsemen
Norsemen23 feb. 2020 - 10:32

@Ikzelf Ik ben niet meer verrast maar het blijft triest om te moeten vaststellen dat racisme niet als een probleem wordt gezien maar iets aan racisme willen doen wel. Tuinman is een prima voorbeeld hiervan.

Henk Tuinman
Henk Tuinman23 feb. 2020 - 12:38

Norsemen. Als ik dus kritiek heb op een club die racisme bestrijdt maakt dat mij een racist? Zou het kunnen dat zelfs een anti racistische club fouten maakt of zijn ze bij voorbaat door jou heilig verklaard?

joop12342
joop1234223 feb. 2020 - 12:42

Minoes, een rake reactie.

Norsemen
Norsemen23 feb. 2020 - 17:40

Welke middelen bedoel je precies Tuinman?

Jaap8
Jaap822 feb. 2020 - 12:33

Nu ook diabetici harde acties hebben aangekondigd tijdens het suikerfeest over een aantal maanden, lijkt het me handig alle feesten te gaan verbieden. Er is geen reden meer om feest te vieren in Nederland.

4Vier!
4Vier!22 feb. 2020 - 11:44

“ De actiegroep hoopt dat iedereen een melding maakt van eventuele “racistische verkleedpartijen”, bij de organisatie en het lokale discriminatiemeldpunt.“ Ze kunnen natuurlijk ook die lui laten zien hoe verschrikkelijk het is door te spiegelen: verkleed in boerenkiel, in volendammerkostuum, als plaggenhut-bewoner, als bloemkool, of in nonnen-outfit; dat zal ze leren die racisten. Ik denk dat carnaval onmiddellijk ophoudt te bestaan, zo gekwetst als iedereen zal zijn.

2 Reacties
KM2
KM222 feb. 2020 - 12:12

Mag ik dan gaan als vara icoon dominee Gremdaad? https://www.youtube.com/watch?v=VNWmzwHCIRE

joop12342
joop1234223 feb. 2020 - 12:40

In wat voor outfit?

Verver
Verver22 feb. 2020 - 10:07

Een burgemeester is ook maar een mens, die in dit geval beslissingen heeft genomen. Achteraf beoordeelt de rechter dat er andere mogelijkheden waren geweest. Dat is dan jurisprudentie, die een andere burgervader/-moeder in zijn of haar besluiten kan meenemen. Op zich is er niks verkeerd gegaan en achteraf is het altijd makkelijk.

2 Reacties
ton14024
ton1402422 feb. 2020 - 13:14

´´Op zich is er niks verkeerd gegaan.´´ Een recht is lichtzinnig terzijde geschoven.

Peterrr2
Peterrr222 feb. 2020 - 17:37

Ach Ton... Het recht is ze ontnomen. Joh doe niet zo dramatisch. Alsof dit een eenmalige kans was om te demonstreren, zucht....

Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen22 feb. 2020 - 9:47

Vraag is alleen welke burgemeester opnieuw in de fout gaat en of dit een systeem gaat worden. Want het is niet de eerste keer dat KOZP wint. Gaat het een gewoonte worden dat burgemeesters demonstraties gaan verbieden om er een jaartje vanaf te zijn. Dat je later wordt veroordeeld, als gemeente, doet er dan niet toe. Wat doet dat dan met de rechtsstaat en met de ambtseed? Ik denk dat binnen het Nederlands Genootschap van Burgemeesters een flink over moet worden gesproken. Is het schenden van burgerrechten iets wat je wil als burgemeester?

1 Reactie
Paul250371
Paul25037123 feb. 2020 - 8:06

Inderdaad, wat is gelijk nou nog waard na anderhalf jaar?

Hank Nozemans
Hank Nozemans22 feb. 2020 - 9:38

mag je nog wel als cowboy, romein of viking verkleed? dat is ook niet nederlands. Is er wellicht ergens een lijst beschikbaar met carnavalskleding die wel door de kwetscommissie komt?

2 Reacties
Paul250371
Paul25037123 feb. 2020 - 8:07

In bepaalde kringen kan het link zijn maar verkleed als dwerg blijft toch heel neutraal, heel veilig.

Peterrr2
Peterrr223 feb. 2020 - 13:36

Verkleed als dwerg... dan moet je de hele tijd op je knieën lopen/kruipen. Weet niet of dat nou zo'n aanrader is...

Sam V
Sam V22 feb. 2020 - 9:27

Het is een veeg teken dat mensen al behoefte hebben zich te verantwoorden door te zeggen dat alles en iedereen op de hak genomen wordt met carnaval. Dat is namelijk onzinnig. Dat betekent dat je met carnaval namelijk wel als zwarte piet mag gaan, maar daarbuiten niet. Dat je kind wel een indianenpakje aan mag met carnaval en niet met een kinderfeestje gedurende de rest van het jaar. Nee, deze manier van verantwoorden zoals Marijnissen, maar ook hieronder Karingin, Jonkheer en Giga doen, is totaal inconsequent. Als je van mening bent dat zwarte piet racistisch is, is het ook nog racistisch tijdens carnaval. Wat hier echt gebeurt, is dat mensen niet meer zelf nadenken. Niet meer zelf kunnen beredeneren of een traditie of uiting racisme is of gewoon plezier en verbondenheid brengen. Nee, in plaats daarvan worden enkele gekwetsten als leidend gemaakt voor het eigen denken. Het kan echt zo zijn dat een kind een indianenpakje draagt omdat ze fan is van Pocahontas. Zoals ook eind jaren 80 veel " Ruud Gullit kapsel" warden verkocht. Niet alleen voor carnaval, maar ook tijdens voetbalwedstrijden. Het kan zelfs als teken van verbondenheid met "het slachtoffer" gezien worden. Er is een groot aantal blanken van vooral linkse signatuur dat de laatste decennia een schuldgevoel is gaan kweken, aangewakkerd door een aantal niet-blanken die activistisch het slachtofferschap zijn gaan uitdragen. Blanken die niet meer kunnen zien wat een doorgeslagen onzin dit is geworden. Het komt akelijk dicht bij religie. Als iemands reactie op de publiekelijke veroordeling van een voetbaltrainer die een liedje meezingt niet heel hard lachen of schande spreken over deze veroordeling is, is dit een religie geworden met enkele activisten als profeten. Misschien kan alvast in het grote boek van deze religie geschreven worden welke cultureel vreemde uitingen nog wel mogen. Misschien de vikinghelm, de kilt, de lederhosen en het dirndl jurkje? Of zouden we eerst de Scandinaviers, Schotten en Duitsers moeten raadplegen?

2 Reacties
DanielleDefoe
DanielleDefoe22 feb. 2020 - 14:58

De vikinghelm heeft niet bestaan, tenminste als u die met de koeienhoorns bedoeld, maar scandinaviers zouden er niet moeilijk over doen.

joop12342
joop1234223 feb. 2020 - 12:51

Minoes, ik wel, want in de jaren 1000 tot 1200 baden de katholieken in de kerken : van de Noormannen verlos ons Heer. Ze hebben hier aardig geplunderd. Ik kom vaak in Zweden en als dan die geschiedenis ter sprake komt , zeg ik vaak : wanneer krijgen wij het roofgoed weer terug. Je ziet de vraagtekens op hun gezicht.

Handige harry
Handige harry22 feb. 2020 - 8:39

Dat zou de verdeelde mensen in het land wel goed doen. 1 partij die gedachtenpolitie gaat spelen over een andere partij. Hele enge gedachte.

Jozias2
Jozias222 feb. 2020 - 8:22

Culturele toe-eigening? Heeft dat ook betrekking op al die rotterdammers die in Breda carnaval gaan vieren. Moeten die aan de goede ;) kant van de Moerdijk blijven? En het verkleden met een boeren Kiel terwijl je zelf geen boer bent is dat wat anders dan het verkleden als geisha? (Of non terwijl je niet katholiek bent). Succes met alle foto’s. Ik denk dat er wel honderdduizend doelgroepen zich beledigd zouden kunnen voelen als de tenen maar lang genoeg zijn. Als je stelt dat er 1 groep is waar je niet de draak mee kunt steken dat is pas kwalijk. De draak steken met een Chinees met mondkapje dat kan mi juist wel met carnaval (en dus niet de rest van het jaar) want het is een actueel thema en als het virus in Spanje was ontstaan en ze massaal mondkapjes waren gaan dragen dan was het een Spanjaard met mondkapje geweest)

2 Reacties
Peterrr2
Peterrr24 mrt. 2020 - 12:03

Of iets een obsessie is of niet is totaal niet relevant. Robert jij liegt over wat je over me hebt geschreven en dacht daar mee weg te komen omdat het niet door de moderatie kwam. Dat jij een ander als minderwaardig beschouwt, dat moet je lekker zelf weten. Maar wees een vent en ga als je er op aangesproken wordt er niet laf omheen draaien. Ik snap wel dat je dit een onaangenaam gesprek vindt. Meestal kom je wel weg met je aanvallen op wat jij "domrechts" vindt, nu een keer niet.

Peterrr2
Peterrr24 mrt. 2020 - 13:26

Foutje, deze reactie was voor Ikzelf...

[verwijderd]
[verwijderd]22 feb. 2020 - 7:59

--- Dit bericht is verwijderd —

11 Reacties
Peterrr2
Peterrr222 feb. 2020 - 10:49

Nee, het probleem zit ‘m bij de mensen die u erop wijzen dat er nog heel veel mis is met u. Ga je er voor het gemak dan meteen maar vanuit dat ze (KOZP) altijd gelijk hebben? Hun visie is de enige juiste zienswijze? Wat zij racisme VINDEN, dat is ook racisme?

Karingin
Karingin22 feb. 2020 - 15:43

Ik ben 't bijna altijd met je eens, maar ik vind carnaval toch echt een ander verhaal. Ik maak echt bezwaar tegen dat verhaal van culturele toe-eigening, want dan kun je 't hele feest wel opdoeken. Het hele idee erachter is juist dat je ongegeneerd los kunt gaan en dingen doen die je de rest van de tijd wel uit je hoofd laat. Zoals gezegd zitten daar wel grenzen aan natuurlijk, maar het opzetten van een indianentooi of afropruik hoort daar wat mij betreft niet bij. Zie ook Jozias 9.22u.

Peterrr2
Peterrr222 feb. 2020 - 17:42

Robert, doe niet zo dramatisch man. Mensen die carnaval vieren doen dat helemaal niet met het doel om te kwetsen. Alleen humorloze mensen denken dat er meer achter zit dan een beetje feestvieren...

Lantaarnpaal
Lantaarnpaal22 feb. 2020 - 19:32

@ Ikzelf Omdat het niks met belachelijk maken te maken heeft. Iemand die tijdens de carnaval een indianentooi op zet doet dat niet om indianen belachelijk te maken. Hij/zij doet dat om er bijzonder uit te zien. Want zeg nu zelf, een indianentooi is een bijzonder kledingstuk. Hetzelfde geldt voor een vrouw die een kimono draagt tijdens carnaval. Een bijzonder kledingstuk en bedoeld om te onderscheiden. Dat jij dat ziet als belachelijk maken tekent in mijn ogen hoe jij kijkt naar de samenleving.

Peterrr2
Peterrr223 feb. 2020 - 13:05

@Robert, ik geef toe... ik heb zelf nog nooit carnaval gevierd, dus ben geen kenner. Ken wel wat mensen die carnaval vieren, dus heb er wel iets van meegekregen. Volgens mij is het vooral een zuipfeest. Maar ik begrijp dat jij daar anders over denkt. Volgens jou kiezen carnavalvierders bewust een outfit om anderen te kwetsen? Het is dus niet zo dat ze denken. 'Oh ja, carnaval, leuk feesten... we moeten iets hebben omdat je geacht wordt verkleed mee te doen'... Nee het is dus volgens jou: 'welke etnische minderheidsgroep gaan we deze keer te kakken zetten?' Geloof je het nou echt zelf dat het zo gaat?

Peterrr2
Peterrr224 feb. 2020 - 20:00

@Robert, misschien moet je je eigen stukjes gewoon eens goed teruglezen.

Peterrr2
Peterrr225 feb. 2020 - 22:32

@Robert, jij schrijft: "Ik stel van het begin van dit draadje af aan open vragen, waarbij ik eenieder uitnodig om mij uit te leggen waarom racisme dan moet kunnen met carnaval. Waar zijn de antwoorden? Iets anders dan het is een feestje en het moet kunnen, heb ik nog niet gehoord." Als iemand als indiaan of chinees verkleed gaat... is dat volgens jou dan racisme. Vertel me eens waarom? Hoe zo moet iemand die als indiaan verkleed gaan daar een negatieve gedachte achter hebben en anderen daarmee willen kwetsen? Wie kwetst hij daar trouwens mee? Volgens mij heb ik nergens gezegd 'zo'n feestje moet kunnen'... Waar het mij om gaat is dat jij in veel te veel dingen racisme ziet. Niet alles is zo slecht en racistisch als jij probeert te doen geloven. Dat is het probleem. Probeer eens wat minder negatief in het leven staan Robert.

Peterrr2
Peterrr228 feb. 2020 - 18:10

Robert, ik zie je onsamenhangende relaas nu pas. Anders had ik wel eerder gereageerd. Gooi veel onzin op een hoop en beschuldig de ander van domheid, of beter nog het 'niet waard zijn om op te reageren' en je hebt altijd gelijk. Goed om te weten dat jij een carnavalsvierder die verkleed gaat als indiaan niet als een racist ziet. Grappig dat iemand die hier op dit forum nog nooit luchtig of positief gereageerd heeft en alleen maar mensen probeert neer te halen of af te zeiken van zichzelf denkt dat hij positief in het leven staat. Wel lekker makkelijk, iemand nog even negatief neerzetten en meteen heel benepen roepen 'maar ik reageer niet meer op je'.... tja, niet echt een sterke manier van discussieren. Ik had ook niet anders van je verwacht Robert...

Peterrr2
Peterrr22 mrt. 2020 - 17:40

Robert, je bent wel een grappenmaker. Tel voor de lol eens hoe vaak jij het in je reacties over 'domrechts' hebt. Jij kijkt neer op iedereen die een andere (minder radicaal linkse) mening heeft dan jij. Je gaat nooit met iemand in discussie, maar valt de ander standaard vol aan met een gestrekt been. En dan adviseer jij een ander om aan zelfreflectie te doen. En ja, je verhalen zijn totaal onsamenhangend, het enige wat je namelijk doet is op alle manieren je eigen gelijk willen halen. Snap ik ook wel voor iemand die totaal niet open staat voor een afwijkende mening. Je hebt me overigens wel beschuldigd van domheid, nee... ik was geloof ik nog minderwaardiger dan dom, weet niet meer precies wat je er van wilde maken. Alleen is die reactie niet door de moderatie gekomen. Maar ik heb het dus wel gelezen. Je bent dus niet alleen arrogant, maar ook een jokkebrok. Ik ga je trouwens niet negeren. Waarom zou ik? Omdat jij dat vervelend vindt? Dat vind ik totaal niet interessant. Wat ik vervelend vind is dat jij anderen minacht omdat ze niet dezelfde politieke ideologie hebben als jij.

Peterrr2
Peterrr23 mrt. 2020 - 14:29

Robert, je ontkent dus dat je eerste versie waarin je oa schreef dat ik nog minderwaardiger was dan dom niet door de moderatie is gekomen en je 2e versie die gekuisd was wel is geplaatst. Ik heb het met je te doen Robert... Lijkt me zo vervelend als je niet het vermogen hebt om soms, heeeeel soms te kunnen geven dat je ongelijk hebt. Blijf lekker maar iedereen afzeiken en mensen die anders denken dan jij wegzetten als domrechts... Hopelijk lucht het je op.

Peterrr2
Peterrr23 mrt. 2020 - 21:29

Robert, je kan net zo vaak als je wil roepen dat ik lieg, alleen is dat niet zo. Je weet echt wel wat je geschreven hebt in de reactie die niet door de moderatie heen is gekomen. Vervelend voor je dat ik dat gelezen heb en weet hoe jij over 'tegenstanders' denkt. Dat is vrij respectloos. Dat je anderen met 'u' aanspreekt verandert daar helemaal niets aan.

Andy JPL
Andy JPL22 feb. 2020 - 5:08

Ik heb een beetje moeite met die mensen die westerse kleding dragen, voel met dan wel voor gek worden gezet..... Maar goed, even alle gekheid op een stokje... Ik heb het idee dat KOZP wordt gesponsord door PVV en FvD, want een betere campagne dan wat KOZP doet voor PVV en FvD zouden ze zelf niet kunnen doen.

1 Reactie
Peterrr2
Peterrr222 feb. 2020 - 10:50

Inderdaad... op deze manier hoeft Gekke Geert niet eens meer zelf onzin uit te kramen...

De Mohikaan
De Mohikaan21 feb. 2020 - 23:42

KOZP begrijpt Carnaval niet. Iedereen is vrij om op fantasievolle wijze een grap of een standpunt tot uitdrukking te brengen. KOZP kan dat ook doen. Sommige grappen zijn leuk, sommige niet, en dan lach je niet. Maar mensen verbieden om hun eigen fantasie uit te leven hoort niet bij Carnaval. Ik lees hieronder een aantal mensen van boven de grote rivieren die Carnaval niet begrijpen. Dat hebben ze nog nooit gedaan, dat is ook prima zo. Zij leven zich uit in sektarische geloofspraktijk of politieke scherpslijperij. Moeten ze echt zelf weten. Maar zoals de zuiderlingen hun Carnaval thuis vieren moeten de noorderlingen hun scherpslijperij maar ook thuis uitleven. Als KOZP Carnaval gaat verstoren gaat dat het einde van de steun aan hun beweging betekenen, en ik denk voor hele lange tijd. Dan hebben ze verloren. Dat vind ik jammer, want ik ben tegen zwarte piet. Maar Sinterklaas is geen Carnaval, Carnaval is gebouwd rondom grappen en lol. Als KOZP slim is, dan doen ze mee, dan verzinnen ze leuke en rake grappen. Dan zijn het winnaars en ik denk hoe leuker de grap hoe sterker ze worden en hoe eerder we van zwarte piet zullen af zijn. Maar wat ik nu hoor doet me het ergste vrezen. Bitter hoongelach zal KOZP ontvangen van de blokkeerfriezen en aanhang. Reken maar dat KOZP, ook als ze niet meedoen, regelmatig onderwerp van een grap zullen zijn. Helaas KOZP zal ten ondergaan aan humorloosheid. Kan iemand ze even bellen? Kan Han van der Horst niet even een vurig stuk schrijven over het stukje cultuur dat wordt aangevallen?

1 Reactie
ton14024
ton1402422 feb. 2020 - 13:00

´´Sommige grappen zijn leuk, sommige niet, en dan lach je niet.´´ Sorry dat ik eerder reageerde. Het was de moeite niet waard. Tip: google grollen.

Verdulleme
Verdulleme21 feb. 2020 - 23:06

Ik heb altijd gedacht dat tijdens de carnaval de machtigen op de hak worden genomen, maar het schijnt dat het een Nederlandse traditie is om een karikatuur te maken van de slachtoffers. Dat zou je in een land als Brazilië niet moeten proberen, want dan kom je Rio de Janeiro niet levend uit - https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=KktEm-3fUIA&feature=emb_logo

1 Reactie
Verver
Verver22 feb. 2020 - 10:09

Moeten we je complimenteren omdat je het Portugees machtig bent? Brazilië is sowieso een lastig land om levend te verlaten :-) https://www.ad.nl/buitenland/braziliaanse-politie-muit-vijf-keer-zoveel-moorden~a1ca97a9/

Karingin
Karingin21 feb. 2020 - 23:03

Ik heb sympathie voor KOZP, maar carnaval is echt iets anders als de Sinterklaastraditie. Bij carnaval is het de bedoeling om alles en iedereen op de hak te nemen. Hoewel daar best een grens aan zit, nazi-uniformen kunnen echt niet natuurlijk. Maar cultural appropriation moet je er echt niet bij gaan halen. Dan overspelen ze serieus hun hand.

6 Reacties
Verdulleme
Verdulleme21 feb. 2020 - 23:08

"Bij carnaval is het de bedoeling om alles en iedereen op de hak te nemen." Nee, de machtsdragers, niet de slachtoffers.

De Mohikaan
De Mohikaan21 feb. 2020 - 23:44

Juist, het is zo jammer dat ze dit willen doen.

ton14024
ton1402422 feb. 2020 - 0:02

Over die zieke chinezen moete we lekke kunnen lache. Hahaha, die domme chinezen, hahaha, sambal bij, of heb u al de koorts? Hahaha, lekker lache.

De Mohikaan
De Mohikaan22 feb. 2020 - 0:19

Ton, leef je gerust uit, maar de zuiderlingen hebben een beter gevoel voor humor. Eigenlijk denk ik dat jij geen gevoel voor humor hebt en ook niet van carnaval houdt. Prima. Er zijn ook miljoenen mensen die er wel van houden, en die hebben drie dagen veel plezier, en ze doen hun medemens geen kwaad. Carnaval is een feest van vreugde en de gulle lach. Het bittere sarcasme dat jij erop projecteert komt vooral uit je eigen brein.

Jerry Bidet
Jerry Bidet22 feb. 2020 - 12:29

*iets anders dan *

ton14024
ton1402422 feb. 2020 - 12:50

Mohikaan, is Rotterdamse Toon geen zuiderling dan? Of is dat ook de soort ´humor´ waaraan jij refereert?

Baggiebor
Baggiebor21 feb. 2020 - 20:30

Ik denk dat de pleuris uitbreekt als ze carnaval gaan verstoren......en terecht!

2 Reacties
Klaas Punt
Klaas Punt22 feb. 2020 - 16:29

Ik weet zeker dat er dan wat wetten overtreden zullen worden.

Paul250371
Paul25037123 feb. 2020 - 8:11

Je herkent ze ook zo want ze verkleden zich als neger.

Krek
Krek21 feb. 2020 - 20:26

"Het gaat de actiegroep niet alleen om Zwarte Pietenpakken maar ook om afropruiken, geishapakken, indianentooien en feestvierders die zijn verkleed als Chinees, met of zonder mondkapje." Als ik de carnavalvierders een beetje ken, zullen de indianentooien, geishapakken, afropruiken e.d. niet aan te slepen zijn. Bonuspunten voor degene die zich verkleed als een KOZP-er a la Carnaval, compleet met afropruik, donker geschminkt gezicht en een joekel van een camera.

2 Reacties
Paul250371
Paul25037123 feb. 2020 - 8:13

En helemaal als hij dan in de ganzenpas een Hitler groet doet, lachen man.

Krek
Krek23 feb. 2020 - 16:31

Nee, Paul, bonuspunten voor een Hitler-groet krijg je alléén wanneer je je verkleedt als Basil Fawlty. "Don't mention the war!"

Peterrr2
Peterrr221 feb. 2020 - 19:50

Je kan zeggen wat je wil over deze doorgeslagen radicalen... Het lukt ze toch keer op keer om de MSM te halen. Nu dus ook weer...

4 Reacties
De Mohikaan
De Mohikaan22 feb. 2020 - 0:23

Als ze dit menen is het snel afgelopen met die beweging. Jammer.

Krek
Krek22 feb. 2020 - 8:40

Extremisme heeft nieuwswaarde. Wat normaal is, is per definitie niet vermeldenswaardig. Daarom lijken excessen en gekkies vaak ruimschoots aanwezig, terwijl juist als dat zo zou zijn, geen krant of nieuwszender in ze geïnteresseerd zou zijn.

Krek
Krek22 feb. 2020 - 21:41

Overigens snap ik KOZP wel. Maandenlang leef je toe naar de hype rond Sinterklaas en ZP, en dan ineens, op 6 december is het voorbij en val je in een gat. De donkere wintermaanden liggen voor je en het duurt nog een lente, zomer en een herfst voordat je weer er vol gas tegenaan kunt. Ik snap dat dat lang is, en dat je je de tussenliggende maanden toch door moet komen. Oh, in mei is er dan de dodenherdenking waar je nog even over kunt roepen dat niet inclusief genoeg is, maar daar kun je verder weinig mee. Gelukkig is daar Carnaval, het verkleedfeestje! Met optochten en massa's en media! Het is bíjna net als Sinterklaas, en al is er dan geen ZP, met vlag 'cultural appropriation' kun je altijd wel wat vinden.

Paul250371
Paul25037123 feb. 2020 - 8:15

Inderdaad en zonder dat ze een varkensmasker op hun hoofd moeten doen of een moskee in de fik steken. Chapeau.

Zeurmachine
Zeurmachine21 feb. 2020 - 19:47

KOZP wil iedere (blanke) burger laten twijfelen aan zijn of haar eigen gedachten. Achter iedere blanke gedachte zit superioriteitsgevoel dat kapot moet, is de redenering. Dat moet ik kennelijk denken. Doe ik niet. Dikke doei, en feest ze daar in het Zuiden.

2 Reacties
Paul250371
Paul25037123 feb. 2020 - 8:17

Als jij niet twijfelt aan je gedachten is alles verloren.

Jerry Bidet
Jerry Bidet23 feb. 2020 - 9:30

Witte burgers toch? Blank mag niet meer... En maar niet begrijpen dat 98% ze niet serieus neemt.

Joop den Uil
Joop den Uil21 feb. 2020 - 19:47

Burgemeesters zijn ervoor het handhaven van veiligheid; als dokkum burgervadr daar twijfel over had, heeft hij goed gehandeld om te verbieden. rechtspraak wordt dus steeds meer door een robot gedaan.

6 Reacties
Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen22 feb. 2020 - 9:26

Is het een idee dat u even de grondwet erop naslaat? Daar haalt u vast inspiratie uit om uw standpunt te herzien.

Joop den Uil
Joop den Uil22 feb. 2020 - 10:01

@AB, als de veiligheid (van oa kinderen!) in gevaar kan komen, is het de verantwoordelijk en taak van burgemeester daar een stokje voor te steken. Daar hoef je de Grondwet niet voor te lezen. Ook een burgemeester is geen robot. Dat is de dogma van democratie waar velen (u?) niet mee om weten te gaan.

Dusdat
Dusdat22 feb. 2020 - 19:52

@Ikzelf Sinds wanneer bent u kundiger dan een rechter dan? Er is al aan een rechter voorgelegd of Zwarte Piet racisme is en die oordeelde van niet. Dus dan is er ook geen noodzaak meer om te demonstreren.

OlavM
OlavM23 feb. 2020 - 4:26

@ Dusdat: [Er is al aan een rechter voorgelegd of Zwarte Piet racisme is en die oordeelde van niet.] Dat is een leugen. In november 2018 is een kort geding gevoerd door Stichting Majority Perspective tegen o.a. de gemeente Zaanstad en de Staat. De rechtbank Noord-Holland heeft in de eerste plaats de eiseres niet ontvankelijk verklaard, omdat bij een dergelijke collectieve actie tevoren overleg moet zijn gevoerd met de andere partij(en). Dat overleg heeft in dit geval niet plaatsgevonden. Ten overvloede (d.w.z.: voor het geval dat de eisers wél ontvankelijk zou zijn geweest, quod non) zegt de rechtbank, dat een afweging van de belangen die worden beschermd door met elkaar botsende grondrechten moet plaatsvinden, en in dit geval ook nog bij ingrijpen vooraf. Daarvoor kan alleen aanleiding zijn als een forse inbreuk op grondrechten dreigt, d.w.z.: dat die voorzienbaar is. Dit is volgens de rechtbank hier niet het geval. Zie: https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBNHO:2018:10193 Dit is dus iets anders dan jouw algemene bewering, dat de rechter heeft uitgesproken dat Zwarte Piet geen racisme is. Zo’n uitspraak zal een rechter m.i. sowieso niet kunnen doen. Alleen bij concrete gebeurtenissen en situaties zal een rechter kunnen oordelen over al of niet rechtmatigheid wegens schending van grondrechten. Dat blijkt ook uit dit vermelde vonnis.

Paul250371
Paul25037123 feb. 2020 - 8:20

Burgemeesters zijn ervoor het handhaven van veiligheid; En ze dienen dus mensen die middels een demonstratie hun grondwettelijke recht te willen uiten, te beschermen.

Dusdat
Dusdat23 feb. 2020 - 16:12

@olav en @ikzelf Nergens word door de rechter gesteld dat Zwarte Piet racisme is. Wanneer dat wel zo was, dan was Zwarte Piet spelen strafbaar en dat is het niet. Dus wederom doe niet net of je kundiger bent dan een rechter.

Pensionada2
Pensionada221 feb. 2020 - 19:44

Ik wens KOZP veel succes met het monitoren van in hun ogen racistische carnavalsvierders maar ik zou als ik hun was ook als carnavalsvierder aan de slag gaan en niet duidelijk laten zien dat ze aan het monitoren zijn want van zuiderlingen moet je echt van carnaval afblijven.

1 Reactie
Paul250371
Paul25037123 feb. 2020 - 8:26

"maar ik zou als ik hun was ook als carnavalsvierder aan de slag gaan" Ze verkleden zichzelf als zwarte piet, kuntakinte, of als neger, dat komt wel goed. Het voordeel is dat als ze racisme willen aan tonen alleen maar een paar selfies hoeven te nemen en dat hoeft echt niet lang te duren, ze zijn, gok ik, zo weer weg.

JKVK93
JKVK9321 feb. 2020 - 19:39

De morele zelfverheffing van dit enge slachtofferclubje neemt steeds extremere vormen aan. De KOPZ Khansaa-brigade gaat op anti-racismepatrouille tijdens carnaval. "Het gaat volgens de woordvoerder dan niet alleen om Zwarte Piet, maar ook om "culturele toe-eigening" als geishapakken, afropruiken en indianentooien". Deze mensen moeten echt antropologie gaan studeren en inzien dat fenomenen per land een andere betekenis hebben. Wat is het toe-eigening en wanneer is het respect voor de uiting en identiteit van een ander volk? Voor KOPZ is dat afhankelijk van de etniciteit van de drager en daarmee zijn het zelf de grootste racisten die er op dit moment in Nederland rond lopen. Racisme of discriminatie doorbreken is min of meer een natuurlijk proces en een kwestie van tijd, soms honderden jaren. Het zielige aan dit clubje is , dat ze zo narcistisch zijn dat ze binnen de beperkte tijd van hun eigen leven verandering willen afdwingen. De groei van extreem-rechts werken ze zelf in de hand door een geleidelijk proces te verstoren. Zelf werken ze polisarisering in de hand, verblind door morele zelfverheffing. Schaamteloos volk.

2 Reacties
Peterrr2
Peterrr221 feb. 2020 - 21:59

Netjes verwoord!

ton14024
ton1402421 feb. 2020 - 23:52

´´Racisme of discriminatie doorbreken is min of meer een natuurlijk proces en een kwestie van tijd, soms honderden jaren.´´ Je hebt het dan over gedwongen kruising. Dat is iets waar alleen racisten en Mengelens over denken. Normale mensen denken aan relaties en contacten om tot wederzijds begrip te komen. Maar ja, dat kan wel dagen duren.

Le Chat Botté
Le Chat Botté21 feb. 2020 - 19:33

Ik lees hier telkenmale de term'beroepsgekwetste'. Ik begrijp dat er een boterham te verdienen valt aan gekwetstheid. Waar kan ik solliciteren?

5 Reacties
Peterrr2
Peterrr221 feb. 2020 - 22:00

Als je een beetje je best doet, dan vind je vast wel wat subsidiemogelijkheden om projecten te starten. Kan best lucratief zijn denk ik...

ton14024
ton1402421 feb. 2020 - 23:38

Probeer het eens in Dokkum.

Krek
Krek22 feb. 2020 - 8:45

Da's niet zo moeilijk, hoor. Je kiest een onderwerp waarover jij gekwetst bent, richt een stichting op, en gaat dan met spandoeken op een evenement of druk bezocht punt staan en roept beschuldigingen naar omstanders en voorbijgangers. Put inspiratie uit: "jullie maken het klimaat kapot!" en "dit is racisme" of "stop met wegkijken van fascisme!" Ook al krijg je eerst geen aandacht, blijf consequent staan, en probeer zo nodig politie-optreden uit te lokken. HInt: ga ergens staan waar dat niet mag en blijf je leuzen schreeuwen. Verzet je tegen verwijdering. Laat je wegvoeren zodra de camera's en mobieltjes snorren. Wacht op de uitnodiging van een talkshow. En voila, je bent 'in business'

Paul250371
Paul25037123 feb. 2020 - 8:39

Op de kermis zoeken ze altijd vrouwen met baarden.

Le Chat Botté
Le Chat Botté1 mrt. 2020 - 12:39

@Krek Ik hoef dus alleen maar een boeren overall te kopen en een trekker te lenen en ik ben "in business"? Of misschien kan ik mijn oude vak als politicoloog weer oppakken, een dissertatie schrijven over een niet bestaand fenomeen als oikofobie (een politiek pamflet is geen wetenschap, laat staan dat het relevante wetenschap is voor het aantonen van een angststoornis, zoals de neurobiologie of de psychiatrie), een cultuur veinzen, bijvoorbeeld een joods-christelijke cultuur (de christenen hadden altijd een tyfushekel aan joden, want die noemden zichzelf met de bijbel in de hand het door god uitverkoren volk, en ze zouden bovendien christus aan het kruis gestemd hebben), om vervolgens te claimen dat deze cultuur door Europaknuffelaars en cultuurmarxisten (een fantastisch klinkend fake-politicologisch begrip dat zich van de fascisten uit de dertiger jaren via altright naar het heden heeft weten te knagen en wroeten) COMPLOTmatig wordt verdund met Islamitische horden. Misschien schop ik het dan wel tot beroepsgekwetste beroepspoliticus. Met als dikke vette bonus een leuke geldstroom uit diverse nostalgisch nationalistische buitenlanden. Dus Krek: het echte verdienmodel zit niet bij de underdog. Daarvoor moet je je toch echt snoeihard en met alle mogelijke leugenachtige valsheid en venijn invechten in de politieke elite. En dan natuurlijk staalhard liegen en roepen dat ZIJ de elite zijn en JIJ toch echt alleen maar het beste wil voor Nederland, want echt heus waar, beloofd jongen (vrouwen kun je niet vertrouwen want die zeggen nee als ze ja bedoelen), ik zweer het in het latijn en op mijn bul. Of het land gijzelen met hordes trekkers. Dat kan ook. Ik weet alleen niet precies wie je dan allemaal geld toestoppen, maar dat weet jij misschien wel, Krek.

Linkse Meid
Linkse Meid21 feb. 2020 - 19:20

Heel goed dat er gekeken wordt naar “racistische verkleedpartijen”. Aangezien nu bewezen is, dat zwarte piet racisme is. Bewezen is, dat carnaval in veel gevallen staat als racisme. "Zie mij eens, ik ben een Chinees, Surinamer, Indiaan, Eskimo...en ja....zelfs joden." Allemaal vormen van verkapte discriminatie. Hopende dat meer en meer mensen dit ook een serieus gaan nemen.

7 Reacties
Case65
Case6521 feb. 2020 - 22:33

Als zo’n beetje iedereen op de hak genomen wordt, kun je dan nog spreken van discriminatie?

Rugleuning
Rugleuning21 feb. 2020 - 22:38

Helaas, vrijwel niemand is in staat om dit serieus te nemen.

Jozias2
Jozias222 feb. 2020 - 8:13

Welke rechter heeft bewezen geacht dat zwarte piet racistisch is?

F.M.A. thoe Schimmelpenninck van de Oye
F.M.A. thoe Schimmelpenninck van de Oye22 feb. 2020 - 8:32

We gaan gewoon stoppen met carnaval want volgens jou is ALLES racisme!

Erik Smit2
Erik Smit222 feb. 2020 - 9:20

@Linkse Meid In die redenatie mag een man zich ook niet als vrouw verkleden? 'zie mij eens ik ben een vrouw'. Travestie is racisme? En een boerenkiel, mag ook niet meer? 'zie mij eens ik ben een boertje'. Waar zit precies het racisme in de voorbeelden die je noemt, wat maakt het racistisch?

Sam V
Sam V22 feb. 2020 - 9:34

@ Linkse Meid Als u mij klip en klaar kunt uitleggen waarom verkleed gaan als Chinees racisme of discriminatie is en bijvoorbeeld als Schot (met kilt) of Viking niet, ben Ik het helemaal met u eens. Sterker nog, u zegt zelfs bewijzen te hebben. Enlighten me!

Hank Nozemans
Hank Nozemans22 feb. 2020 - 9:47

En zie mij eens als Viking, Duitser in lederhosen, Schot, Romein, Fransman met beret en baguette, english lord, etc. Iets zegt mij dat dit geen enkel probleem is. Als een spanjaard carnaval viert in nederlandse klederdracht, voelt u zich dan gediscrimineerd?

I am Legion
I am Legion21 feb. 2020 - 18:48

Het probleem is dat KOZP al meermalen heeft bewezen een door gemeente gekozen "andere manier" waardoor de demonstratie "toch door had kunnen gaan" stelselmatig afwijst en zelf wil bepalen hoe en waar, terwijl het toch echt de verantwoordelijke gemeente is die hier in laatste instantie over gaat, wat al meermalen ertoe heeft geleid dat de politie genoodzaakt was handhavend en bij fysiek verzet corrigerend in te grijpen, wat vooral heel vervelend was voor de Sinterklaasvierende kinderen en hun ouders, die er ook nog herhaald ermee geconfronteerd werden daar zij grof en agressief als racisten werden uitgescholden. Verder is er ook geen wezenlijk verschil met demonstraties die verboden werden waar ze de rechten van andere burgers, zoals die waar andere demonstraties plaatsvonden, bij kerken en moskeeën wanneer daar veel gelovigen samenkwamen, dito bij vieringen, en zelfs herdenkingen, en een demonstratie deze rechten hierbij van anderen zouden verstoren omdat dit zoals gewenst door de demonstranten op dezelfde plaats en hetzelfde tijdstip zou gebeuren. KOZP-demonstranten die in confronterende nabijheid de rechten van Sinterklaasvierders verstoren is niet anders dan wanneer demonstranten confronterend gaan demonstreren tijdens het Slachtfeest bij moskeeën en andere plaatsen waar dan veel moslims samenkomen confronterend nabij gaan demonstreren, of anderen dat zouden doen bij Keti Koti (waar ook zeker redenen voor aan te voeren zijn).

6 Reacties
Le Chat Botté
Le Chat Botté21 feb. 2020 - 19:27

De rechter heeft anders geoordeeld. Je hebt weinig (geen) substantie opgevoerd om aannemelijk te maken dat de rechter anders had moeten oordelen.

ton14024
ton1402421 feb. 2020 - 23:35

´´demonstreren bij Keti Koti (waar ook zeker redenen voor aan te voeren zijn).´´ Omdat jij je daar niet thuis voelt?

I am Legion
I am Legion22 feb. 2020 - 11:07

@Ton Ik voel me zeker thuis bij de viering na de herdenking van de slavernij, zoals deze aaneensluiten net als de de Nationale Dodenherdenking en Bevrijdingsdag. Ik vind ze zeer belangrijk. Bij die laatste gelegenheden zijn er toenemend die buiten gevallen Nederlanders bij diverse conflicten in Nederland en verspreid over de rest van wereld waar ons land bij betrokken was ook allerlei burgers met een andere nationaliteit willen herdenken ook bij gelegenheden waar Nederland niets mee te maken had en heeft. Daartoe dringen degenen die dat willen zich in gevallen en toenemend zelfs dwingend en in enkele gevallen zelfs dreigend en actief verstorend op, zelfs bij de Nationale Dodenherdenking. Het is niet bepaald toevallig dat dat voor een groot deel komt van mensen die ook actief betrokken en zelfs leidend zijn bij KOZP. Het is passend in hun bewuste strategie om dit te doen bij werkelijk iedere gelegenheid, of het nu een Nederlands traditionele viering of een gevoelige herdenking betreft als die van de Nationale Dodenherdenking, waar dit weinig anders dan treiterige gedrag is in samenhang met een gecultiveerde gepolitiseerde slachtoffercultuur. Ik schreef daarom, om dat te laten ondervinden door wie dat anders niet doet, dat er dan net zo goed bij de voor mij zeker ernstig en respectvol te nemen herdenking van de afschaffing van slavernij in relatie tot Nederland ook wel met reden aanleiding gevonden kan worden door derden om confronterend demonstratief te willen ageren. Dat er b.v. in de rest van de wereld vele slachtoffers zijn van slavernij in het bijzonder ook door toedoen van zwarte en Arabische Afrikanen, allang voordat er een klein deel van de witte Nederlanders daaraan meededen, en dat die slavernijpraktijken nog steeds op grote schaal plaatsvinden. Dat het volgens derden (niet ik dus) dan een aanleiding zou moeten zijn om daar meer nadrukkelijk aandacht aan te willen besteden liefst op hetzelfde moment en plaats van de Nationale Slavernijherdenking en Keti Koti. Snap je het nu?

ton14024
ton1402422 feb. 2020 - 12:23

Dat deed ik al. Je bent een fantast zonder argumenten.

I am Legion
I am Legion22 feb. 2020 - 18:30

@Ton Is het feit dat slavernij vooral allang voor Europese en Amerikaanse deelname een traditie was van zwart en Arabische Afrika zelf, en het er traditioneel nog steeds grootschalig voorkomt, nu wel of niet aanleiding er eindelijk eens nadrukkelijk aandacht aan te besteden en de nog voorkomende te bestrijden? Daar dus actie voor te voeren op alle mogelijke manieren? Lijken me hele duidelijke en overtuigende argumenten. Het enige wat ik daarbij stel dat je dat dan niet demonstratief confronterend moet gaan doen tijdens de Nationale Slavernijherdenking of Keti Koti een dag erna die gewijd is aan de slachtoffers van slavernij en hun nazaten door toedoen van voorouders en toenmalige organisaties uit wat nu Nederland is. Dus ook niet confronterend demonstreren of op andere wijze aandacht opdringen voor slachtoffers met een andere dan Nederlandse nationaliteit t.g.v. allerlei conflicten wereldwijd nu en in het verleden bij de Nationale Dodenherdenking en Bevrijdingsdag een dag erna die gewijd is aan gevallen Nederlandse burgers. Maar voor jouw zijn al die zaken gefantaseerd en zonder argumenten dus. Het zij zo.

ton14024
ton1402423 feb. 2020 - 17:18

Hou toch je mond man. Je bent een lachertje. Jouw ´confronterend demonstrerend´ laat weer duidelijk zien dat je geen werkelijke argumenten hebt, je een charlatan bent.

F.M.A. thoe Schimmelpenninck van de Oye
F.M.A. thoe Schimmelpenninck van de Oye21 feb. 2020 - 18:33

Als er tijdens carnaval foto’s van minderjarige kinderen door KOZP worden gemaakt omdat die er racistisch uit zouden zien wordt de fotograaf per omgaande aangehouden. Dit onder voorwaarde dat deze deugdrammers überhaupt in de buurt van het feestgedruis worden toegelaten.

1 Reactie
Paul250371
Paul25037123 feb. 2020 - 8:49

Zijn er kinderen .......Godverdomme.......Er zijn toch geen kinderen bij carnaval??? Oh nee, dat KOZP moet gestopt worden, ze willen het weer voor DE KINDEREN verpesten. ALWEER.

Thuiszitter
Thuiszitter21 feb. 2020 - 16:57

Omg. is carnaval nu aan de beurt? Ik wens hen een prettige wedstrijd met de brallende en lallende Brabanders en Limburgers die zitten op zo’n actie niet te wachten.

Peterrr2
Peterrr221 feb. 2020 - 16:46

"De Zwarte Piet-voorstanders staan tegenwoordig beter bekend als de blokkeerfriezen." Dus het gedrag van een klein groepje idioten wordt geprojecteerd op een dikke 10 miljoen mensen die van mening zijn dat er niets racistisch is aan ZP. En dan vind je het raar dat vrijwel niemand je als activist serieus neemt...

3 Reacties
De Mohikaan
De Mohikaan22 feb. 2020 - 0:28

Peter, zwarte piet is racisme, het beeldt een slaaf uit van de wijze witte leider. Zwarte Piet is bloedserieus, zelfs autowegen worden geblokkeerd Carnaval is een gelegenheid tot grappen, en heeft niets met zwarte piet te maken, hoewel het natuurlijk goed mogelijk is dat de kozp of blokkeerfriezen onderwerp van een grap kunnen zijn, net zoals tientallen andere onderwerpen.

Paul250371
Paul25037123 feb. 2020 - 8:52

Peterrr Vreselijk toch, jij bent alleen maar voor de traditie dat de knecht van sinterklaas zwart is en dan word je gelijk weggezet als een "blokkeerfries" Dat gaat toch te ver. Schmink je blank Peterrr dan komt het wel goed.

Peterrr2
Peterrr223 feb. 2020 - 13:12

Paultje, je begrijpt er weer helemaal niets van. Er zijn miljoenen mensen die vinden dat ZP niets met racisme te maken hebben. De Mohikaan en jij horen tot het selecte gezelschap dat er anders over denkt. Van die miljoenen mensen is er een klein groepje dwazen die een snelweg geblokkeerd hebben. Vrijwel iedereen heeft dat veroordeeld, op een kleinen groep na. En toch vind jij het normaal dat iedereen die niet tegen ZP is weg te zetten als blokkeerfries. Sorry Paul, maar dan snap je er echt helemaal niets van.

BonTon2
BonTon221 feb. 2020 - 16:43

Hoe gaan ze zelf verkleed ?

2 Reacties
Peterrr2
Peterrr221 feb. 2020 - 22:02

Ik denk als boze boeren.

Rugleuning
Rugleuning21 feb. 2020 - 22:41

als boze witte man? We zullen zien.

Jonkheer
Jonkheer 21 feb. 2020 - 16:32

Carnaval is een feest van de spot. Van jezelf en anderen vooral niet serieus nemen. Zelfs voor deze Jonkheer-van-boven-de-rivieren is dat zonneklaar. Het is ronduit treurig dat de actiegroep dat niet begrijpt. Ik krijg steeds nadrukkelijk het idee dat KOZP uit een stel beroeps-gekwetsten bestaat. Uit extremisten die overal discriminatie en racisme in wíllen zien. Met dergelijke groeperingen is elk gesprek op voorhand onmogelijk. En kun je dus het beste negeren. Ik zou zeggen: jongens, veel plezier, daar in Brabant en Limburg. Next!

Ryan2
Ryan221 feb. 2020 - 16:31

Ik vind dat de lokale overheid, en met name de burgemeester, wel degelijk hierover kan beslissen. Er zijn tal van gemeenten, waar ze niet op gedoe zitten te wachten. Het is al eerder aan bod geweest. Laat oproerkraaiers uit Amsterdam, gewoon in Amsterdam hun ding doen. De rechterlijke macht gaat zo wel op de stoel van de uitvoerende macht zitten. Zo is dat niet de opzet van de Trias Politica.

7 Reacties
ton14024
ton1402421 feb. 2020 - 23:08

Dus politie, burgemeesters, politici, rechters en sommige anderen staan boven de wet? Ze hoeven zich volgens jou niet te verantwoorden. Neem geen zaken (Trias Politica) in de mond die je verstand te boven gaan.

Henk Joh
Henk Joh22 feb. 2020 - 8:11

Hoi Ton, mee eens. Mocht er in beroep een ander oordeel geveld worden, ben je het dan ook nog steeds eens met de uitspraak?

Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen22 feb. 2020 - 9:37

Is een cursus Staatsrecht iets voor u? https://www.studeersnel.nl/nl/document/hogeschool-van-amsterdam/staatsrecht/samenvattingen/samenvatting-staatsrecht-by-philip-zeitler-prins/33595/view U zit er naast met uw verhaal. De rechter is er juist ook om de uitvoerende macht te controleren. Stel je voor zeg, dat die hun eigen gang maar gaan. Dat wilt u niet, echt niet! Ik vind het zo jammer dat mensen zichzelf zó ontzettend voor schut zetten, met meningen die niet kloppen. Doe het uzelf niet iedere keer aan. U hoeft niet te reageren als het niet precies weet. Even Googlen en een beetje lezen, dan pas reageren. En niet Facebook en Geen Stijl geloven. Gewoon serieuze websites bezoeken en dan onder eigen naam reageren en niet in een digitale boerka..... sugestietje voor u?

OlavM
OlavM23 feb. 2020 - 3:42

@ Alferd Blokhuizen: Je vergeet nog wat: écht begrijpend lezen, analyseren, en even nadenken. Belangrijke tussenfasen. Maar de meeste reaguurders va rechtse snit hier is dat niet gegeven, vrees ik.

OlavM
OlavM23 feb. 2020 - 3:43

Herstel: van rechtse snit.

Paul250371
Paul25037123 feb. 2020 - 9:10

Gelijk heb je, laat die rechtse boeren dan ook buiten de randstad blijven.

Ryan2
Ryan225 feb. 2020 - 13:40

@Alfred Blokhuizen Kijk, nu hoef je ook weer niet de schoolmeester uit te gaan hangen. Je hebt het over Staatsrecht. Tja, en laten Anarchisten daar nu juist een hekel aan hebben. In onze kringen voelen mij meer voor het Subsidiariteits beginsel. Wil gewoon zeggen dat ieder niveau zijn eigen autonomie heeft. Zonder inmenging van DE STAAT Overigens is het bijzonder lastig om op Joop adequaat te reageren, omdat er nogal wat censuur gepleegd wordt.

TwoTone
TwoTone21 feb. 2020 - 16:27

Ik mis ondertussen het overleg in de polder. Momenteel is alleen polarisatie en elkaar dwarsbomen een optie. De politiek laat het ook afweten en laat het aan de rechters over. Kopz zal toch wel met boerenverstand kunnen bedenken dat foto’s maken en verspreiden op internet betekent dat ze voor eigen rechter spelen en willekeurig zelf daders kiezen van wie zij vinden dat die zich racistisch gedragen. Ik kan me voor stellen dat dit uit de hand loopt.

Giga2
Giga221 feb. 2020 - 16:10

Van Carnaval moeten ze afblijven, Carnaval is het feest van de omgekeerde wereld en de vrije meningsuiting. Daar passen geen rationele argumenten bij. Ik wil bij deze waarschuwen dat KOZP ernstige imago schade gaat lijden als ze tijdens de Carnaval gaan protesteren. Waarschijnlijk wordt het dan hun ondergang.

15 Reacties
Thuru
Thuru21 feb. 2020 - 18:49

Denk dat iedereen het zou toejuichen dat KZOP ook wordt opgeheven net als de stichting, Wij Gaan Ze Halen nu ook opgeheven is. Ach als rechter achteraf zegt dat het niet zo had gemoeten, who care. Belangrijkste is dat toen het kinderfeestje niet werd verpest door de beroepsgekwetsen.

rvb2
rvb221 feb. 2020 - 19:31

@thuru: de beroepsgekwetsten waren de criminele blokkeerfriezen. Uw minachting voor de rechtstaat is stuitend: schijt aan de rechter, wij weten dat we boven de wet staan.

itsme3
itsme321 feb. 2020 - 21:21

@ikzelf Carnaval is van oudsher het feest waarop iedereen los kan gaan en het enige moment in het jaar dat mensen ongestraft konden (kan) spotten met de notabelen, de geestelijkheid en heilige huisjes. Als symbool hiervan wordt symbolisch de sleutel van de stad overgedragen aan prins Carnaval. Wie daar kwaad over werd (word), maakt(e) zich onsterfelijk belachelijk. Evenals KOPZ nu. Maar goed, de humorloze Calvinistische Noordeling zal dit nooit kunnen begrijpen.

Thuru
Thuru21 feb. 2020 - 22:25

@rvb beroepsgekwetsen slaat op KZOP. Die lui moeten perse demostreren waar het kinderfeestje is. Demostreer gewoon op een van de andere 360 dagen of als je perse wil demostreren op de sinterklaas dag zelf doe dat ergens in een achteraf industrie terrein. een kinderfeestje verpesten is not done. Dat de blokkeer friezen hier op ingrepen vind ik stiekum een prima actie. Het moet maar zo zijn. Als KZOP demostreerd waar men mag niet mag demostreren, dan krijg je dit. En elke burgemeester dient in belang van de kinderen de demostratie plek ver van de route te houden van waar het feestje is. Men mag dus wel demostreren, maar wel op een geschikte plek. En nu gaat die groep weer huilie huilie doen met carnaval. Nederlandse cultuur moet van hun perse stuk blijkbaar. Laten we anders een referendum doen en daar aan houden dus ook KZOP. Dan zijn we ook klaar met het gezeik elk jaar.

De Mohikaan
De Mohikaan21 feb. 2020 - 23:50

Ikzelf, het masker is onderdeel van de grap, sommigen zijn onherkenbaar, sommigen met enige moeite herkenbaar. Maar het gaat niet over verstoppen. Mensen verstoppen zich niet met carnaval, maar laten juist een deel van zichzelf zien dat ze de rest van het jaar verstoppen. Ik snap wel dat jij er niks aan vindt, heel veel mensen vinden er niks aan. Die hoeven niet mee te doen. Maar het verstoren is nog nooit eerder gebeurd. Ik denk dat dit een jarenlange rancune richting KOZP gaat opleveren, zelfs onder donkere mensen in het zuiden, want die doen vaak ook mee met carnaval.

Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen22 feb. 2020 - 9:42

@Thuru Oh...zit u er zo in. Gewoon de wet overtreden en later corrigeren is wel OK. Mooi, smijten we u eerst in de bajes voor een paar weken, op basis van niks. Dan zijn wij verlost van goedkope meningen en het ontnemen van andermans rechten. Later wordt u vrijgesproken, maar who cares. We zijn af van een mening die niet de mijne is. Wat denkt u zelf? Is dit een land waar u dan in wilt leven? Er zijn landen waar u zich met zo'n standpunt thuis kunt voelen. Ik noem Noord Korea, China, de Emiraten...etc etc

Minoes&tuin
Minoes&tuin22 feb. 2020 - 10:47

Ikzelf Wat een kei van een argument heb je toch weer geleverd.

4Vier!
4Vier!22 feb. 2020 - 11:37

Alfred Blokhuizen 22 februari 2020 at 10:42 Gek genoeg heb ik eerder het idee dat die landen jou goed zouden bevallen. Een staat met een database met uitspraken van individuen, van jaren en jaren geleden, vrouwenrechten ingeperkt, om maar wat pintjes te noemen,

Thuru
Thuru22 feb. 2020 - 16:20

@Alfred Blokhuizen KZOP heeft dag erna gewoon kunnen Demostreren en dat was prima. Dat dit op de dag werd verhinderd omdat dat kinderfeest verpesten is, is totaal niet erg. Genoeg mogelijkheden om te Demostreren, maar doe dat niet bij kinderen. Daar heeft KZOP schijt aan. En verder zijn die blokkeer Friezen behoorlijk gestraft. Een foei had meer dan genoeg geweest in dit specifiek geval. Wat jij zegt over iemand zomaar in een cel gooien slaat totaal nergens op en heeft ook niets met het onderwerp te maken. Letwel ongeveer 90% wil sinterklaas met zwarte piet vieren. Een klein percentage kan dat niets schelen en nog kleiner percentage is voor die doordrammende club en tegen zwarte piet.

Thuru
Thuru22 feb. 2020 - 18:23

KZOP moet uiteraard KOZP zijn, tikfoutje.

Minoes&tuin
Minoes&tuin22 feb. 2020 - 21:57

Ikzelf Ik kan jouw naam anders ook niet in de annalen vinden! Ik ontzeg jou je mening niet, ik vraag een argument daarbij. Er zijn nog mensen die de behoefte hebben een ander serieus te nemen. De pot verwijt hier de ketel dat hij zwart ziet. Aan persoonlijke aanvallen geen gebrek. Ik zal wederom niet meer op je reageren. Want iemand die zich 'ikzelf' noemt die een ander verwijt zich achter een nick-name te verbergen, als antwoord op de vraag naar een argument die neemt zichzelf niet serieus?

Minoes&tuin
Minoes&tuin22 feb. 2020 - 22:00

Uitroepteken!

OlavM
OlavM23 feb. 2020 - 3:36

@ Thuru: [Ach als rechter achteraf zegt dat het niet zo had gemoeten, who care. Belangrijkste is dat toen het kinderfeestje niet werd verpest door de beroepsgekwetsen.] Ach ja joh, wat kunnen grondrechten en rechtsstaat jou schelen, niet?

Minoes&tuin
Minoes&tuin23 feb. 2020 - 10:32

OlavM Die controle is toch ook op basis van niks! Het is geen gevolg van maar puur burgers die de eigen burgers gaan bespieden voor het geval dat... Doen ze in Rusland ook. Dat doen ze in alle totalitaire regimes.

Norsemen
Norsemen23 feb. 2020 - 17:44

@itsme Vind jij Zwarte Piet een onderdeel van de notabelen, geestelijken en heilige huisjes? Vreemd