Joop

Dogfight

  •  
31-12-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
RTEmagicC_Adriaan_Een-gelukkig-en-strijdbaar-nieuwjaar.jpg.jpg
Een gelukkig en strijdbaar nieuwjaar!

Meer over:

cartoon, politiek
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (23)

JoopSchouten
JoopSchouten31 dec. 2010 - 8:23

Internationalisme versus Nationalisme. Vrijheid versus Knechting. Dikke Dollie versus Karel met de houten poot.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa31 dec. 2010 - 8:23

De witte duif mag van mij een vliegende witte kalkoen zijn, want de Nederlandse duiven zijn niet geslaagd om die rare gekleurde duif naar de grond te krijgen.

Jahannas
Jahannas31 dec. 2010 - 8:23

Nou, eens kijken wat deze (Dui)F16 voor mekaar kan krijgen. Hopen dat t geen JS(dui)F blijkt, want dan kunnen we nog jaaaaren en heeel veel rechtse-hobbygeldverspilling wachten tot de lucht weer geklaard is...

ErnsTT2
ErnsTT231 dec. 2010 - 8:23

Wereldreiziger versus Cultuurvolger... Ik moet zeggen Adriaan, dit is werkelijk de meest briljante reductie tot de essentie ooit. Culmination of Ockhams Razor ! "Frustra fit per plura quod potest fieri per pauciora" Een prachtig teken ! (je zou eigenlijk je vreemde vogel serie weer eens op mogen pakken, inspiratie te over :-)

omaoeverloos
omaoeverloos31 dec. 2010 - 8:23

De duif zet het paringsritueel al in, dat gaat een stelletje vreemde vogels als nageslacht geven...

Gerald2
Gerald231 dec. 2010 - 8:23

Hele mooie cartoon!

meijerlahn
meijerlahn31 dec. 2010 - 8:23

Ik hoop voor 2011 dat de rede het wint van de onredelijkheid die in 2010 overheerste. En verder ben ik van mening: Clairy Polak moet terug op TV!

Yggdrasil
Yggdrasil31 dec. 2010 - 8:23

Vanaf een stijf bevroren en besneeuwd landschap waar de dooi nog maar geen vat wil krijgen wens ik al mijn linkse vrienden en medemensen een goed, een gezond en gelukkig 2011. Dat het maar een goed "links" jaar mag worden.

Ropanee
Ropanee31 dec. 2010 - 8:23

Meeuwis met een zachte G luidt het nieuwe jaar in.

Yggdrasil
Yggdrasil31 dec. 2010 - 8:23

Zou er niet iemand kunnen zijn die met een wel gericht schot hagel die grijs, het wit wordt al wat smerig, blauw rode kleiduif uit de lucht wil knallen. Want die gekleurde softenon-duif vervuilt het luchtruim nogal.

José
José31 dec. 2010 - 8:23

Adriaan geeft me hiermee een extra reden om o.a. de duiven bij te voeren in deze winter. Iedereen een goed en gezond 2011 gewenst.

[verwijderd]
[verwijderd]31 dec. 2010 - 8:23

Moge de bovenste vogel een buizerd zijn..................

1 Reactie
ErnsTT2
ErnsTT231 dec. 2010 - 8:23

Nee dat is Rutte, die is de Buizerd. Inclusief vierkante oogjes. Een buizerd is immers in het geheel niet in staat om een Meeuw eronder te krijgen, een duif krijgt ie al niet eens klein. Buizerds zijn eerder prooidieven dan prooivangers... Een buizerd komt niet veel verder dan het vangen van muizen en kikkers, het is een hele sloom reagerende "roof" vogel, dat zie je nu ook, op dit moment krijgt de vogelopvang juist veel Buizerds binnengebracht, omdat die domweg geen muis of aas meer kunnen vinden door de sneeuw. Om een Meeuw te vangen heb je een GierValk of Havik nodig, maar persoonlijk vind ik dat niet de manier om problemen op te lossen, dat is eerder een PVV gedachte om alles maar af te maken wat je niet bevalt. Nee laat die nestbevuiler maar gewoon zichzelf onmogelijk maken, dat is de beste manier om van die vliegende vervuilers met hun zure uitwerpselen af te komen...

frankie48
frankie4831 dec. 2010 - 8:23

En nu maar hopen dat de duif in het nieuwe jaar komt terugvliegen met een olijftakje, want dan is de zonde voorbij.

1 Reactie
JoopSchouten
JoopSchouten31 dec. 2010 - 8:23

...En de zondvloed. ; )

Sternenstaub
Sternenstaub31 dec. 2010 - 8:23

Briljant! Die stijve blauw-rode meeuw kan alleen maar zo goed vliegen als de vliegeraar die ergens uit beeld aan het touwtje trekt, en als er een plotselinge, zijwaartse wind opsteekt, vliegt ie tegen een lamp op de boulevard, of een vlaggetje op de patatkraam, of de vliegeraar zelf. Blauw oog, rood hoofd. Duif weer thuis van de olijfberg.

1 Reactie
bacher
bacher31 dec. 2010 - 8:23

was het maar een blauw rode meeuw.....dan was deze, afgezien van de kleurstelling, nog echt. Zie die scherpe vouwen en absoluut rechte lijnen..... .....dit doet vermoeden dat deze meeuw door een origami student gevouwen is..... Zolang er wind staat zal het vliegen......

[verwijderd]
[verwijderd]31 dec. 2010 - 8:23

Geen dogfight. Vrede en vrijheid zijn juist nauw met elkaar verbonden.

1 Reactie
Latok
Latok31 dec. 2010 - 8:23

Zou mooi zijn. Jammer dat die PVV zo het conflict opzoekt, rassenrellen niet afkeurt en tussen neus en lippen zelfs om een oorlog vraagt, vindt je niet? Gelukkig nieuwjaar... het zal me wat worden...

michielpapenhove
michielpapenhove31 dec. 2010 - 8:23

Fijn hoor, het nieuwe jaar "strijdbaar" ingaan... Tjonge jonge. Wanneer gaan we eens beseffen dat dat "strijdbaar" zijn juist de hele zooi voor ons verpest? Waarom gaan we het nieuwe jaar niet eens liefdevol in en proberen we te stoppen met het intens trieste links/rechts-gesteggel waar werkelijk geen wereldbewoner (behalve zwaar gesubsidieerde politieke polarisatie partijen natuurlijk) iets opschiet maar wat alleen maar dient om de mensonterende Haagse farce van bestaansrecht te voorzien en misschien wat verdwaalde ego's te boosten? Ik word er erg droevig van zelfs op dit soort sites - waarvan ik dacht dat ze bezocht worden door mensen die nog wel enigszins onafhankelijk kunnen nadenken - met uiterst zielig en volstrekt nutteloos gepolariseer geconfronteerd te worden. Mijn tip voor 2011: ga es wat meer om je medemens geven dan alsmaar te pogen om die medemens in een of ander fictief hokje te rammen en daarom met man en macht te moeten "bestrijden"... Daar hebben we namelijk nog *nooit* wat aan gehad. Tijd voor een echte verandering dus? Ik ga duimen maar heb een donkerbruin vermoeden... Iedereen in ieder geval *toch* een extreem liefdevol 2011 gewenst!

1 Reactie
Sternenstaub
Sternenstaub31 dec. 2010 - 8:23

"Ik word er erg droevig van zelfs op dit soort sites - waarvan ik dacht dat ze bezocht worden door mensen die nog wel enigszins onafhankelijk kunnen nadenken - met uiterst zielig en volstrekt nutteloos gepolariseer geconfronteerd te worden. Mijn tip voor 2011: ga es wat meer om je medemens geven dan alsmaar te pogen om die medemens in een of ander fictief hokje te rammen en daarom met man en macht te moeten "bestrijden"..." Uiterst zielig en volstrekt nutteloos gepolariseer is wat je zelf doet als je ook de strijd ertegen als uiterst zielig en volstrekt nutteloos diskwalificeert. Want wat je er ook van vindt, er moet namelijk wel strijd worden gevoerd tegen de door machtbeluste opportunisten en hun napraters opgedrongen kwade sfeer van vooroordelen en minachting, en dat doe je niet door je van de discussie af te maken met een hooghartig: ik doe hier niet aan mee, want dit is beneden mijn waardigheid. Het is namelijk ook beneden mijn waardigheid, en het is beneden ieders waardigheid, maar toch moet de smerige strijd gevoerd worden om deze in het voordeel van de humane mens te kunnen beslechten. In ontmoetingen met de tegenstander, is het uiterst nuttig en zinvol om een deel van zijn eigen technieken en tactieken tegen hem te gebruiken. Ondertussen kan men ongemerkt weerstand en verzet aan hem bieden, en hem zelfs verslaan. Deze strategie kan alleen maar echt succesvol zijn als men werkt vanuit een zeer zelfstandige wijze van denken. Ergo, het is hier minder zielig en nutteloos dan je denkt.

cmore
cmore31 dec. 2010 - 8:23

Ik mis een getekende rechtbank met figuren als René Danen, Mohammed Rabbae en Mohammed Enait als katachtige rechters die met jachtgeweren proberen het vogeltje uit de lucht te schieten omdat hij geluid durft te maken.

1 Reactie
ErnsTT2
ErnsTT231 dec. 2010 - 8:23

Tsja daar kunt u lang op wachten, dat soort moorddadig schieten op al wat je niet bevalt is een Rechtse Hobby. En inmiddels heeft de Staatssecretaris van Landbouw en Innovatie ook een oplossing gevonden om de Vrienden Van Doodslag naar hartelust in beschermde natuurgebieden te laten jagen waar het volgens de wet verboden is: [q] ---- Vraag s96 Is de staatssecretaris bereid om het Kroondomein voor recreanten het jaar rond te openen en niet drie maanden te sluiten voor Koninklijke jachtpartijen? En is hij bereid tot een jachtverbod voor het Kroondomein? ---- Vraag s96 +++ Antwoord Staatsecretaris De Flora- en faunawet verbiedt de jacht in natuurgebieden zoals het Kroondomein. In het Kroondomein is derhalve geen sprake van jacht, maar alleen van faunabeheer, dat gericht is op het realiseren en behouden van de natuurdoelen waarvoor het gebied is aangewezen. In dat kader vindt planmatig afschot plaats. [/q] Kortom je geeft Jagen een andere naam, en het mag toch in beschermde natuurgebieden :-( Dat is de "Groene" Agenda van Rutte (overigens ook de naam van een roofvis) P.S. een berichtje van het ministerie van Informatie: [Officiële bekendmakingen] Op dit moment werkt de zoekfunctie van deze site niet goed. Als het niet lukt om een zoekopdracht uit te voeren, kunt u via de bladerfunctie de publicaties opvragen of het later nogmaals proberen. Onze excuses voor het ongemak.