Joop

Dodelijk natuurgeweld in Griekenland, Bulgarije

  •  
07-09-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
6738 keer bekeken
  •  

Ongebruikelijk hevige hoosbuien hebben de afgelopen dagen Bulgarije en Griekenland geteisterd. In beide landen kwamen drie mensen om het leven door het natuurgeweld. In het Bulgaarse Araya sleurde de snel aanzwellende waterstroom campers mee. "Ongekende water horror", noemt de burgemeester van Tsarevo het. Alleen al 4000 toeristen werden getroffen door het watergeweld dat bruggen vernielde en wegen onbruikbaar maakte.

In Griekenland, dat nog naar adem snakt na allesverwoestende bosbranden, heeft het door de klimaatcrisis aangejaagde natuurgeweld ook voor chaos en verwoesting gezorgd. Op beelden is te zien dat de burgemeester van Volos burgers smeekt niet op de vlucht te slaan. Tevergeefs.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

Pietmaarten
Pietmaarten7 sep. 2023 - 14:44

In het zuiden van Brazilië zijn zeker 31 mensen omgekomen door overstromingen. Noodweer met zware regenval heeft met name de deelstaat Rio Grande do Sul getroffen. Zeker 1600 mensen hebben hun huis moeten verlaten, melden de autoriteiten. Sinds maandag zijn ten minste zestig steden getroffen door noodweer.18 uur geleden

Pietmaarten
Pietmaarten7 sep. 2023 - 14:40

Volgens mij missen jullie nog 1 land dat geteisterd wordt door heftige regen kijk op het nieuws van Brazilië.

Mirzas
Mirzas7 sep. 2023 - 14:26

Ach, in de middeleeuwen regende het ook wel eens hard.