Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Dode en meerdere gewonden bij zwaar treinongeluk Voorschoten, koning spreekt medeleven uit

  •  
04-04-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
654 keer bekeken
  •  
ANP-466374827

Bij een zwaar treinongeluk op het spoor bij Voorschoten, is zeker één dode gevallen. Negentien mensen zijn zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. Het ongeluk ontstond vermoedelijk nadat een goederentrein een bouwkraan aanreed, waarna een nachttrein ook in aanvaring kwam met de kraan en ontspoorde. Zowel premier Rutte als koning Wille-Alexander en koningin Maxima hebben hun medeleven met de slachtoffers betuigd.

Het ongeluk gebeurde rond 4:00 uur in de ochtend. Hoe het precies heeft kunnen gebeuren, wordt nog onderzocht. De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) is daarvoor direct naar de plek van het ongeluk gegaan. De bouwkraan is van bouwbedrijf BAM dat betrokken is bij werkzaamheden op het spoor. Vanwege die werkzaamheden zijn twee van de vier sporen dicht. Vermoedelijk stond de bouwkraan op het spoor, maar hoe dit heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend.

De machinist van de goederentrein is in orde, laat vervoerder DB Cargo weten. De NS-machinist raakte wel gewond en is met botbreuken naar het ziekenhuis gebracht. Een deel van de gewonden is overgebracht naar het calamiteitenhospitaal van het UC Utrecht. Over de omgekomen persoon zijn geen mededelingen gedaan.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

Sententia
Sententia4 apr. 2023 - 18:01

Bij dat treinongeluk in Griekenland, een maand geleden, dacht ik nog even: oh da's Griekenland, in Nederland hebben we het gelukkig allemaal goed geregeld. Maar vandaag ben ik weer ruw wakker geschud, ook hier kunnen dingen gewoon misgaan.

1 Reactie
onyxcumulus
onyxcumulus5 apr. 2023 - 8:56

""....ook hier kunnen dingen gewoon "misgaan..."""" De meeste ongelukken gebeuren binnen het eigen huis. Dus pas maar op, zelfs bij jou kan het misgaan

Break on through
Break on through4 apr. 2023 - 13:23

Verschrikkelijk ongeluk natuurlijk. M'n medeleven.