Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

[Docu] 9/11: De dag die de wereld veranderde

  •  
06-09-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
90 keer bekeken
  •  
screenshot_docu_911.jpg
Deel 1 van drieluik van de VARA en VPRO: Wat waren de onderliggende oorzaken van 9/11 en wat zijn de motieven en de gevolgen geweest van de War on Terror, die daarop volgde?
Op 11 september 2011 is het tien jaar geleden dat de aanslagen op het New Yorkse World Trade Center plaatsvonden. Documentairemakers van de VARA en de VPRO hebben de krachten gebundeld en brengen op maandag 5, donderdag 8 en zondag 11 september op Nederland 2 de driedelige documentaireserie 9/11: De dag die de wereld veranderde. Bekijk hier de eerste aflevering : De aanvliegroute. Waarom vonden de aanslagen plaats? Een dubbele zoektocht naar de motieven van de kapers en naar de wortels van de gewelddadige strijd van Al Qaida.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (7)

MichelReiziger
MichelReiziger6 sep. 2011 - 11:32

Hopelijk komt er ook aandacht voor het feit dat de VS allang voor de aanslagen zijn gewaarschuwd en dat er duidelijke aanwijzingen zijn dat de CIA en andere overheidsdiensten binnen de VS al op de hoogte waren van een grote terroristische aanslag ruim voor 9/11.

ClusterFuck
ClusterFuck6 sep. 2011 - 11:32

OPGELET: 1.5+ miljoen doden nu al in Irak. Update aub uw feiten. De LSM (lame stream media) doet alles graag naar beneden afronden, maar dit is de realiteit. http://www.justforeignpolicy.org/iraq Tevens wil ik Alex Alexander er even op wijzen dat de NWO pure onzin is, als het al een 'order' is, is het de Old World Order, zie maar welk 'geld' er aan de touwtjes trekt door de wereld heen. Kunt u dat ontkennen? Men noemt het soms ook wel, zoals president Eisenhower stelde, het 'militairy industrial complex', of zijn voormalig presidenten nu in eens ook 'complotters' en een 'gevaar voor de samenleving'. http://www.youtube.com/watch?v=8y06NSBBRtY Hoe durft U, u gaat hier letterlijk over lijken, mensen in Irak draaien zich om in hun graf. "Want het zijn altijd mensen die tegen kapitalisme zijn, tegen de VS, tegen elke amerikaan, tegen regeringen" Is dit systeem echt kapitalisme blijf ik mijzelf steeds afvragen. En Dat kunt u onmogelijk onderbouwen met feiten, want niets is minder waar, deze groep mensen is zeer actief bij de samenleving betrokken en wat u hier doet is bijna laster. Met de nieuwe EU wetgeving omtrend 'bashen' en 'flamen' die er aan zit te komen, raad ik u aan op uw woorden te letten, vooral omdat het aan alle kanten totaal de plank misslaat, maar dat is voor u geen nieuws durf ik te wedden. "Ik vind jullie zelfs gevaarlijk voor onze maatschappij." Mogen wij u een spiegel voor houden? Want door deze problemen niet op te lossen, sterker nog, u wilt er niet eens over praten blijkt direct en schuift dit af als een 'gevaar voor de samenleving' notabene, loopt onze samenleving over de gehele wereld gevaar. Gevaar te vervallen in chaos, of is dat waar u op uit bent? Overheden destabiliseren niet voor niets, zou dit mogelijk iets te maken hebben met het track record van de CIA en andere 'geheime diensten' en banken? En dat is echt geen 'Amerika-haten' of 'overheid-afwijzen', dat is realistisch zijn en de geschiedenis kennen. (alsof overheden nooit mensen vermoord zouden hebben, Operatie Gladio iemand?) http://nl.wikipedia.org/wiki/Valse_vlag (puntje van de ijsberg staat op deze site) En persoonlijk heb ik een waslijst Amerikaanse vrienden (pas amper op een A4tje), allen houden van mij, hoeveel mensen houden er van u? Bvd en mvg,

JanJansen9
JanJansen96 sep. 2011 - 11:32

Formidabele documentaire. Complimenten aan vara+vpro. De aanslagen hebben 2.200 onschuldige slachtoffers geeist. De blinde woede van Bush, Blair en Balkje hebben vervolgens het leven geeist van meer dan 150.000 onschuldige burgerslachtoffers in Irak. De westerse samenleving is door beide zaken verziekt door het spook van anti-moslemisme.

1 Reactie
BillDuin
BillDuin6 sep. 2011 - 11:32

"De aanslagen hebben 2.200 onschuldige slachtoffers geeist. De blinde woede van Bush, Blair en Balkje hebben vervolgens het leven geeist van meer dan 150.000 onschuldige burgerslachtoffers in Irak." wat is het verschil tussen onschuldige slachtoffers en onschuldige burgerslachtoffers?

[verwijderd]
[verwijderd]6 sep. 2011 - 11:32

Op 8 september a.s. wordt in Tuschinski Amsterdam de nieuwe docu mentaire ‘9/11 Explosive Evidence - Experts Speak Out’ voor het eerst in Nederland vertoond. Deze film van Architects & Engineers for 9/11 Truth zal in de dagen voor 11 september haar première over de hele wereld beleven. De avondvullende documentaire bevat interviews met meer dan 50 hooggekwalificeerde experts: hoogbouwarchitecten, civiel ingenieurs, natuurkundigen, scheikundig ingenieurs, explosievendeskundigen, sloopdeskundigen en andere technische professionals, die openlijk het bedrog rondom de officiële 9/11-rapporten bespreken. Zij beschrijven hun bijdrage aan de overtuigende bewijsvoering die daar inmiddels over is opgebouwd Tevens verschijnt een tiental psychologen dat verklaart waarom de waarheid rond 9/11 zo moeilijk te accepteren is voor de meeste mensen. Ook komen enkele nabestaanden van 9/11-slachtoffers aan het woord die AE911Truth ondersteunen in hun oproep tot een nieuw en onafhankelijk onderzoek http://www.youtube.com/watch?v=EQohgXsj9wE&feature=player_embedded http://11septemberfeiten.nl/

2 Reacties
eykenduyn
eykenduyn6 sep. 2011 - 11:32

Met het ineenstorten van het Oostblok was de business voor Carlyle Group (Mil.Ind.Complex in handen van Bush-Cheney-Bin Laden families) weg. Er was een nieuwe vijand nodig. Briljante scenario-schrijvers bedachten dat een vijandige religie een eeuwige vijand en dus eeuwige business betekent. Dat werd de Islam als snelst opkomende religie ter wereld. Osama bin Laden heeft nooit bestaan. 7% van alle state owned assets in de USA zijn inmiddels in handen van de Saoedi's waaronder de familie Bin Laden. 9/11 is door The White House georganiseerd, Tora Bora (Walt Disney) en elke drie maanden een video de wereld rondsturen op een ezeltje terwijl je Saddam binnen vijf dagen uit een put in de woestijn haalt ? WTC levelen d.m.v. "Controlled Demolition". En pres. Obama mocht het fabeltje weer uitblazen en kwam met een slap scenario van een dorpje in Pakistan en een zeemansbegrafenis. "Mission Accomplished" En zo zijn we de afgelopen tien jaar grandioos op mondiaal niveau voor de gek gehouden en hebben de spelers van de Carlyle Group miljarden verdiend. En het gaat maar door, nu zijn Lybie en Syrie de targets, wie volgt ? Noord-Korea ? Zimbabwe ? Myanmar ? Griekenland ? The Carlyle Group is een veel grotere bedreiging voor de mensheid dan Global Warming. En we doen er helaas he-le-maal niets tegen.

Alexanderr2
Alexanderr26 sep. 2011 - 11:32

Oh kom op zeg! Nu gaan 'jullie' zelfs met psychologen komen die even gaan verklaren waarom ik het bijvoorbeeld niet met jou eens ben? Stop nu eens met te doen alsof jullie zogenaamde 'New World Order' echt is... Serieus... jij en al die mensen die jou bericht geloven zijn mensen waarvan ik hoop dat ze nooit, maar dan ook echt serieus NOOIT, een bijdrage leveren aan onze maatschappij. Ik vind jullie zelfs gevaarlijk voor onze maatschappij. Dat er mensen zijn die zulke grote onzin kunnen geloven... dat is toch echt bizar... Ik verwijt dat altijd aan een paar dingen: amerika-haat, anti-regeringsgezind... et cetera. Want het zijn altijd mensen die tegen kapitalisme zijn, tegen de VS, tegen elke amerikaan, tegen regeringen et cetera.