Joop

Dochter van woordvoerder Poetin loopt stage in Europees Parlement

  •  
26-02-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
80 keer bekeken
  •  
Debate_European_Parliament_'Copyright_in_the_digital_Single_Market'_11-9-2018
De dochter van Dmitry Peskov, woordvoerder van de Russische president Vladimir Poetin, doet een stage in het Europees Parlement. Ze zou ongehinderd toegang hebben tot EU-documenten, meldt RFERL. De 21-jarige Yelizaveta Peskova is in de leer bij Aymeric Chauprade, die namens het Franse extreemrechtse Front National in 2014 in het Europees Parlement terecht kwam. Hij nam echter afscheid van die partij. Chauprade zit momenteel in de fractie Europa van Vrijheid en Directe Democratie, die tegen de Europese Unie is.
Op zijn website staat Peskova vermeld als stagiaire. Chauprade bevestigt dat ze ‘deel uit maakt van het team.’ Criticasters vragen zich af waarom iemand die zo dicht tegen de Russische macht aan zit, zo dicht bij de Europese macht zou moeten komen. Dat ze bij een eurosceptische politicus werkt helpt ook niet bepaald mee. Chauprade ziet het probleem niet. “Mevrouw Peskova is de dochter van een belangrijk persoon binnen de Russische Federatie, maar als student heeft ze niet minder rechten dan andere jonge mensen die een stage willen doen als onderdeel van haar studie,” schrijft hij in een e-mail aan RFERL.
Chauprade werkt binnen verschillende commissies aan zaken die aan Rusland gerelateerd zijn. Zo was hij internationaal waarnemer bij het referendum over de Krim in maar 2014. Daarnaast is hij lid van de EU-Commissie Buitenlandse Zaken, dat zich naast buitenlands beleid bezig houdt met defensie en veiligheid.
Cc-foto: Hann Lans
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (34)

Phil2
Phil228 feb. 2019 - 14:54

De EU wordt van binnenuit uitgehold. Misschien kunnen inlichtingendiensten zich buigen over Chauprade... en erna op een uitwisselingsprogramma naar Putin sturen, enkele reis.

Buitenstaander
Buitenstaander26 feb. 2019 - 17:08

Kijken of dit andersom ook kan. Zou een mooie toenadering zijn……

msj_meijerink
msj_meijerink26 feb. 2019 - 14:25

In de gaten houden, 'ja', maar verbieden 'nee'. Als ze slechts eerbare dingen doet, zie ik geen beren op de weg.

Drunken Pumpkins2
Drunken Pumpkins226 feb. 2019 - 14:17

Werkelijkwaar, Poetin is de bron van wl het kwaad in de wereld. Ze steunen elke bloedlustige dictator (Assad, Kim, Maduru) en doen er alles aan om de vredeb hier volledig af te breken.

OmEerlijkTeZijn
OmEerlijkTeZijn26 feb. 2019 - 13:57

Het lijkt er op dat er wat kennis over politieke en internationale zaken betreft twee groepen mensen bestaan. De ene groep kijkt en leest enkel de grote meest westerse massa media, en de andere steeds groter wordende groep kijkt en leest naast de grote westerse media ook de alternatieve. Dus die verneemt ook wat de andere groep niet verneemt. Als een breed geïnformeerde rechter die beide partijen in een conflict hoort. Niet slechts een van de twee. Anders kan hij niet objectief oordelen. De groep die enkel de grote westerse bronnen van nieuws volgt heeft van die bronnen constant gehoord dat de alternatieve bronnen onwaarheden en onzinnige complot theorieën verspreiden, zodat die groep niet eens naar die alternatieve bronnen kijkt. En is daarom niet bekend met alle feiten, en ziet vijanden waar er geen zijn, enkel omdat die groep jarenlang enkel berichten heeft gezien die dat beeld hebben gegeven. Die groep geloofde dat Irak grote massa vernietigingswapens had, en op het punt stond daarmee het westen aan te vallen. Vooral de VS. De z,g, gif-poeder werd zelfs in de zaal van de VN getoond als bewijs. En een meisje dat later de dochter bleek te zijn van de ambassadeur van Koeweit in de VS vertelde huilend dat ze met haar eigen ogen had gezien hoe militairen van Irak baby's uit de couveuses haalden en doodden. Het was een toneel stukje, en de groep die de ook de alternatieve bronnen van informatie volgden wisten dat, want het was door die bronnen bekend gemaakt dat dat meisje er speciaal acteerlessen voor had gevolgd. Zo later ook met Libië. Maar er staat niet één video online van bombardementen door de Libische luchtmacht. Wel van de vele bombardementen uitgevoerd op dat land door de VS en enige EU landen. Gefilmd door Libiërs met hun mobieltjes en ge-upload op de bekende kanalen. Om slechts twee uit zeer veel voorbeelden te noemen. En ondanks dat alles blijft de groep die enkel de grote westerse massa media volgt nog steeds die media geloven. Die groep weet niet beter want die ziet de berichten van de andere kant niet.

3 Reacties
Joe Speedboot
Joe Speedboot26 feb. 2019 - 19:34

En ondanks dat alles blijft de groep die enkel de grote westerse massa media volgt nog steeds die media geloven. Die groep weet niet beter. Amen! Opvallend dat je hier vervolgens alleen de slechte kanten van het westen laat zien terwijl het hier over dochterlief Putin gaat. Over het wangedrag van pappa Putin is ook moeiteloos zo'n lijstje maken. Je geeft hoog op over het belang je goed te informeren maar je kritische oog naar het oosten zit dicht.

Drunken Pumpkins2
Drunken Pumpkins227 feb. 2019 - 1:33

OmEerlijkTeZijn Ontken je soms dat Rusland bloedlustige dictators (Assad, Maduro en Kim) steund???? Als Rusland deze lui niet had gestuend hadden we geen burgeroorlog, geen oorlogslachtoffers geen extreem rechts en was er veel meer vrede in de wereld. Plus HM17 en de mensen in dat toestel leefeede nog. Ik blijf maar lekker de westerse media lezen. Het alternatieve nepnieiws laat ik maar mooi rechts liggen.

LaBou
LaBou 1 mrt. 2019 - 20:44

"...dochterlief Putin gaat. Over het wangedrag van pappa Putin…" Duidelijk niet goed gelezen. Het gaat niet om de dochter van Putin, dus is papa Putin ook niet in het vizier. Het gaat om mw. Peskova, de dochter van de woordvoerder van Putin. Maar misschien weet jij iets wat verder niemand weet

Mick64
Mick6426 feb. 2019 - 13:11

Hillarisch, Russian collusion niet bij de republikeinen maar de EU.

2 Reacties
Luneau
Luneau26 feb. 2019 - 14:36

U heeft het rapport van Mueller al gelezen? En ook het rapport van de EU in deze kwestie?

stokkickhuysen
stokkickhuysen26 feb. 2019 - 16:11

Tja, 'iets met rusland en politiek' verandert in 'collusion' in het hoofd van Mick.

Purper Floyd
Purper Floyd26 feb. 2019 - 10:25

Nou ben ik geen liefhebber van de EU in huidige vorm, maar wat is hier eigenlijk het probleem ? Je bent toch niet bang voor Russische invloed via deze jongedame ? Je bent alleen maar bang als je onzeker bent of je zaken wel op de juiste manier aanpakt. Laat haar lekker zitten waar ze zit, anders is dit toch een staaltje 'guilty by association'.

5 Reacties
Drunken Pumpkins2
Drunken Pumpkins226 feb. 2019 - 14:16

Omdat ze geheide informatie zo aan het Kremlin kan doorspelen misschien?

Luneau
Luneau26 feb. 2019 - 14:38

Wat dacht je van spionage aangezien haar baas in EU commissies voor defensie en veiligheid zit?

stokkickhuysen
stokkickhuysen26 feb. 2019 - 16:12

@Luneau Een extreem-rechts persoon in die commissies vind ik vel enger.

Klaas Punt
Klaas Punt26 feb. 2019 - 16:22

Luneau, is die "baas" niet misschien lid van dat EU-parlement? En die delen met z'n pakweg 300 geheimen? Lijkt mij uiterst gevaarlijk.

Luneau
Luneau27 feb. 2019 - 23:39

Klaas Punt, die baas zit in bepaalde commissies, waardoor hij wellicht toegang heeft tot informatie waar andere europarlementariërs mogelijk geen toegang tot hebben.

Libertain
Libertain26 feb. 2019 - 9:31

Er vanuitgaande dat de toekomst van Europa ligt in de vereniging van interessen, derhalve markten en dus zekert niet in de volgende oorlog, tevens gelet op de mensen rechten principers, zie ik geen enkel probleem dat stagiaires binnen de EU Parlement uit verschillende landen zouden komen. Het is juist positief te noemen. ("...als student heeft ze niet minder rechten dan andere jonge mensen die een stage willen doen als onderdeel van haar studie,") Mischien juist als gevolg van haar stageervaring zouden op een later tijdstip de Russische markten verder open gaan voor Eurpese producten. Iedereen wint ervan.

3 Reacties
Dehnus
Dehnus26 feb. 2019 - 10:57

Weer Rechts goedlullen van corruptie en wanbeleid. Dit soort posities dienen eigenlijk alleen voor Europees staatsburgers.

DaanOuwens
DaanOuwens26 feb. 2019 - 11:05

@ Libertain Jij schrijft; Mischien juist als gevolg van haar stageervaring zouden op een later tijdstip de Russische markten verder open gaan voor Eurpese producten. Iedereen wint ervan. Een kansloze bewering. Rusland wint, de EU verliest. Verliezen in de zin dat de daders van de moord op de passagiers van de MH-17 niet vervolgd worden, verliest in de zin dat Europese instellingen gehackt worden, verliest in de zin dat pogingen om gevluchte Russen die hier wonen te vermoorden wat succesvoller zullen zijn. En dan hou ik het lijstje nog maar kort. Van win/win is er geen sprake.

OmEerlijkTeZijn
OmEerlijkTeZijn26 feb. 2019 - 13:09

Libertain: "Mischien juist als gevolg van haar stageervaring zouden op een later tijdstip de Russische markten verder open gaan voor Eurpese producten. Iedereen wint ervan." Dan zou ze de meerderheid van politici die in Brussel de dienst uit maken van gedachten moeten doen veranderen, want die zijn het die -op krachtig aandringen van de VS- verbieden producten naar Rusland te exporteren. (Onze tuinders weten er van.) Duitsland heeft ze al enigszins mee, want die wil graag b.v. auto's naar dat land blijven exporteren, en meer dan dat in Rusland verkopen.

Rechtse Bal2
Rechtse Bal226 feb. 2019 - 9:25

stagaires in de buurt van ''de macht'' hebben een reputatie op te houden; ik wens haar alle succes toe in de draaikolk van de Europeese geldverslinders ... die boodschap zal ze dan ook snel naar Putin overbrengen die daar zijn internationale strategie wel zal gaan aanpassen.

Jonkheer
Jonkheer 26 feb. 2019 - 9:19

"...als student heeft ze niet minder rechten dan andere jonge mensen die een stage willen doen als onderdeel van haar studie." Technisch gezien is de verdediging van Chauprade natuurlijk waterdicht... Jammer alleen dat hij niet aanvoelt dat het geen handige zet is.

Bouwman2
Bouwman226 feb. 2019 - 9:14

Het is juist goed dat Russen eens merken dat wat in Rusland allemaal verteld wordt over hier in Europa niet helemaal klopt. Dit is een studente, die komt hier om te leren Of ze een oud gelovige is, dat weten we niet. Ik wil het trouwens helemaal niet weten ook. En dat er een groepje is dat de EU wil verlaten, dat wil de PVV ook. Dat de Brexit een chaos wordt, soit. Niet meer over zeuren, dank zij de tegenstanders van de EU wordt die enkel krachtiger. God bestaat ook enkel bij de gratie van satan. Vraag het de heilige Vader maar.

2 Reacties
HM van der Meulen
HM van der Meulen26 feb. 2019 - 18:17

Hoeft niet, ik geloof je op je woord Moet ik me ook eerst bij hem melden als ik toegang wil tot de hemel?

Minoes&tuin
Minoes&tuin28 feb. 2019 - 8:46

HM van der Meulen Ligt eraan of je iemand afrekent op zijn afkomst.

Joop den Uil
Joop den Uil26 feb. 2019 - 9:04

volgens mij bestaat het EP uit 1 grote familie en kennissen die elkaar baantjes toeschuiven (ook de Nederlandse takken), dus verbaast het me niets dat er ook via via Putin iemand heeft plaatsgenomen... Maakt helemaal niets uit, er worden geen geheimen besproken en het budget moet op. En dankzij de EU gaat het ''ons'' toch hartstikke goed ? dus niet klagen

2 Reacties
Dehnus
Dehnus26 feb. 2019 - 10:59

Nog zo'n rechtse goedlulbal. Of heet dat nu een wegkijker. Deze stage posities dienen voor staatsburgers te zijn, en op zijn hoogst voor lidstaten met wie je een samenwerkings verband hebt (en in dat geval is het eigenlijk al een grens opzoeken).

ton14024
ton1402426 feb. 2019 - 13:02

Caramba, De Krim hoort niet langer bij Oekraïne.

RaymondenJoop
RaymondenJoop26 feb. 2019 - 8:57

Is dit anders dan een dochter van Maij Weggen die hulpje bij haar moeder wordt? Nog tegen een goed salaris ook? Als de EU geen kritische leden meer mag herbergen is het gedaan met de democratie. Kruiwagens zijn van alle tijden. Omdat de politieke kleur niet aan staat er dan een probleem van maken is wat hypocriet. Nu heb ik niet zo snel een oplossing tegen kruiwagens die doorslaan, maar een probleem was het, is het en zal het ook in de toekomst blijven.

4 Reacties
Dehnus
Dehnus26 feb. 2019 - 11:03

Ja dat is anders, meneer "Jamaarditdan Whataboutisma". Dat is een staats burger, dit is iemand van buiten de EU. Heeft niet met kritische leden te maken of Politieke kleur. Moet je de PVV horen als het hulpje van Denk een Erdogan ganger is uit Turkije. Dan gaat hij me toch janken, en waarschijnlijk jij (en de bovenstande rechtsegoedlulballen ) ook. Het is een positie die naar een stagiere moet gaan die ook in de EU woont, hooguit Noorwegen of andere EFTA leden.

RaymondenJoop
RaymondenJoop26 feb. 2019 - 13:28

@Dehnus Ik moest wel even glimlachen na het lezen van je reactie. Gezien de expansiedrift zou de EU het liefste Rusland ook deel laten uitmaken vd de EU. Het bewuste gehussel met EU en Europa als begrippen spreekt boekdelen. Ze zit daar namens FN en dat is een Europese club. Dan moeten we ook niet toestaan dat een Wassila bij Clinton folders uitdeelt. Wat Denk betreft, die zijn net zo sneu als de PVV. Dat ze ueberhaupt bestaan komt door de grenzeloze naïviteit en arrogantie van onze politici

Spin2
Spin226 feb. 2019 - 13:39

- Dehnus Ze woont in Parijs.

Luneau
Luneau26 feb. 2019 - 14:42

Welke expansiedrift? De EU bestaat uit soevereine lidstaten die er zelf voor kiezen om wel of niet toe te treden.