Joop

Docent maakt na de les racistische opmerking over Marokkanen, vergeet microfoon

  •  
21-03-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1188 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2021-03-21 om 13.54.12
Het bestuur van het Calandlyceum in Amsterdam Nieuw-West heeft een docent op non-actief gesteld. Die man zou aan het einde van een online-les tegen zijn vrouw hebben gezegd: ‘Ik ben bijna klaar met die klote-Marokkaantjes’. Daarbij had hij niet door dat de microfoon nog aanstond en de leerlingen dus met elk woord konden meeluisteren. De school is een onderzoek gestart.
In een reactie aan stadszender AT5 zegt schooldirecteur Wendelien Hoedemaker de opmerking van de docent ‘absoluut’ af te keuren en te betreuren. Ook zegt ze sancties niet te schuwen en passende maatregelen te zullen nemen. De docent geeft geen les zolang het onderzoek loopt. Het schoolbestuur heeft leerlingen, ouders en medewerkers op de hoogte gesteld en gezegd ‘de dialoog op school’ te intensiveren.
AT5 meldt dat op sociale media een mail de ronde doet van de docent die zegt zich voor zijn racistische opmerking te schamen. Directeur Hoedemaker wil niet bevestigen of de mail werkelijk van de docent is. Ook wordt op sociale media een bericht gedeeld van een van de ouders van de leerlingen die beschrijft wat er is gebeurd.
Beeld: Google Streetview
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (50)

USF81
USF8123 mrt. 2021 - 20:22

Waarom is het zo moeilijk voor veel mensen om iets of iemand als racistisch aan te duiden? Het is niet het einde van de wereld, weet je. Maar dan kunnen we wel weer verder, wat dat ook mag betekenen. Er is weinig veranderd sinds groep 8 en dat is best treurig; het is eigenlijk erger geworden.

Stefanovitch
Stefanovitch23 mrt. 2021 - 7:46

Ik schrik van alle reacties die gekomen zijn op dit bericht. Ik reageer nooit op artikelen op deze site, al lees ik Joop al een jaar of tien, maar na het lezen van dit bericht en vooral de reacties van lezers, voel ik me toch geroepen een reactie te plaatsen. Ik ben zelf docent Geschiedenis op een Amsterdams College, mijn vrouw is Surinaams en huisarts in Amsterdam, net als mijn broer. Onze kinderen zijn gemengd bloed. Toch kunnen wij ook zo’n opmerking maken. Vrijwel iedereen die ik ken, docenten, huisartsen en apothekers heeft in een besloten thuissituatie wel eens een vergelijkbare opmerking gemaakt over bijvoorbeeld Marokkanen. Maar ook over gierige Hollanders. Dat betekent echt niet dat je een racistische PVV stemmer bent en compleet ongeschikt bent voor je vak. Iedereen die een uitvoerend beroep heeft, van buschauffeur, BOA, tot arts, kent dit soort situaties. Op deze site weten veel mensen het altijd beter. Nooit maken zij fouten en ze kunnen zich ook niet inleven in een hectische situatie. Dit soort mensen hebben of nooit gewerkt, of zijn al 25 jaar met pensioen of hebben een baan in een afgeschermde omgeving, bijvoorbeeld de UVA. Als deze docent de Marokkanenopmerking gemaakt had in een live klas dan was dat zeker reden tot ontslag. Maar dit is een stommiteit, dat krijg je met online lesgeven. Ik en mijn vrouw kunnen dit soort dingen ook tegen elkaar zeggen, zelfs over Surinamers, en de volgende dag zet je je weer 100% in voor je leerlingen of patiënten. Kleur of afkomst doen er dan niet toe.

2 Reacties
Libertain
Libertain23 mrt. 2021 - 11:42

@Kuijpers, ("Ik schrik van alle reacties die gekomen zijn op dit bericht") Zou u in eerste instantie zelf moeten toelichten - schrikt u omdat de gangbare racisme en xenofobie in ons land steeds meer openbaar worden gemaakt? Of schrikt u omdat burgers in hun reacties Grondwettelijke vrijheid vertonen? Of is uw medische aard dermate ingesteld dat u makkelijk en van alles schrikt? Of bedoelt u ermee dat u deze xenofobe manier van pubers benaderen door een leeraar volledig normaal vindt? - ("Als deze docent de Marokkanenopmerking gemaakt had in een live klas dan was dat zeker reden tot ontslag") Misschien heeft u niet opgemerkt, de dader heeft het kamera niet uitgezet waarop het voorval door iedereen waargenomen werd. Het was niet zijn bedoeling is doch openbaar gebeurd en heeft zijn echte opvattingen voor iedereen openbaar gemaakt. Voor voorbeelden van dergelijke gebeurtenissen waarbij de leerkrachten in het mildste geval direct worden ontslagen, verwijs ik u naar de pers in de VS. Dergelijke leerkrachten worden daardoor als niet geschikt voor lesgeven oftewel werken met minderjarigen verklaard. Omdat het in wezen gaat om hoe wij de volgende generaties leren met elkaar om te gaan, zijn xenofobie en racisme geen goede voorbeelden. Moeten ook direct bestreden worden. In het tegengeval gaan we steeds de Belastingramp, “marokanen-verdelgers" en dergelijke "minder-minder-minder" benadering van minderheden eindeloos doen herhalen. Dit staat zeker buiten het geest van de Europese beschaving.

USF81
USF8123 mrt. 2021 - 20:11

Had deze meneer iets gezegd in de trant van: ".. klaar met die kut-kids." o.i.d., zou er niet zoveel aan de hand zijn. Hooguit een smeuïg verhaal in het nieuws om even C19 te ontvluchten. Ik heb overigens nog nooit een witte Nederlander iemand een Kut-Nederlander horen noemen, alleen in combinatie met een andere nationaliteit. Dat gekleurde Nederlanders dat wèl in de mond nemen, getuigt trouwens wel van enige integratie, ouleh?

Libertain
Libertain22 mrt. 2021 - 11:33

In een gunstig geval betrokkene zou dit voorval kunnen afdoen als een open sollicitatie voor werk bij de Belastingdienst of binnen de bekende "Marokkanen-verdelgers" groepering. In beide gevallen Staatssalaris en Staatspensioen gegarandeerd.

Satya
Satya22 mrt. 2021 - 11:29

Er worden excuses bedacht voor een leraar die zo met 15 jarigen omgaat. Dit is geen gelijkwaardige verhouding tussen collega's of sporters, dit is een autoriteit tegen leerlingen. Naar wat voor maatschappij we toe gaan als dit met excuses af te doen is voor mij een vraag, dat je dus elkaar op je afkomst lekker mag aanvallen en kleineren lijkt mij geen goede zaak. Zeker niet bij kinderen. Dit gaat de normaalste zaak van de wereld worden. Africa verlaat het tribalisme, hier wil men er naar terug.

snieanders
snieanders22 mrt. 2021 - 11:27

Hij geeft toch gewoon een aanduiding over een groep die aan het vervelen is. Ik vind daar niks mis mee als het zo is dan is het toch zo. Als je aan het strand zit in de Zomer en je zit jezelf te ergeren aan die kuil gravende Duitsers dan mag ik toch gewoon zeggen die K*t Duitsers altijd word er gek van. Ben ik in Oostenrijk zitten er een stel van die Belgen de godganselijke dag te schreeuwen dan zeg ik gewoon word gek van die K*t Belgen. Op zeker dat dat ook gezegd word over die K*t Hollanders. Etc. etc. etc. het is nie anders

1 Reactie
USF81
USF8123 mrt. 2021 - 20:13

zou hij dan ook gesproken hebben over kut-kaasjes of kut-hollandertjes als het niet een klas vol marokkaanse leerlingen? kan me niet heugen een dergelijke opmerking òòit te hebben gehoord (in NL).

Marinus Calamari
Marinus Calamari22 mrt. 2021 - 9:11

Interessant hoe de mensen van wie je dat verwacht, het geen racisme willen noemen [totdat verzachtende omstandigheden zijn uitgesloten] .En aangezien je het niet-bestaan van iets niet kunt bewijzen, kun je het deel tussen de haken eigenlijk gewoon weglaten. Nog interessanter is dat de leerlingen de tegenovergestelde behandeling krijgen. Die zijn zonder dat daar aanleiding voor is verdacht totdat hun onschuld bewezen is. Daar komt nog bovenop dat het ook gewoon racistisch is als je het eruit flapt omdat je een kutdag heb gehad.

3 Reacties
EenMening
EenMening22 mrt. 2021 - 11:20

@Marinus De reden is simpel, het ligt voor de hand dat deze leraar een left-leaning persoon is die even zijn binnenste zielenroerselen aan de buitenwereld toonde. Er zullen wel meer collega's zijn die niet zo'n positief beeld hebben van hun leerlingen, maar dat voor zich houden of alleen in vertrouwde kring bespreken.

Libertain
Libertain22 mrt. 2021 - 11:30

@Marinus, ("Daar komt nog bovenop dat het ook gewoon racistisch is als je het eruit flapt omdat je een kutdag heb gehad.") Indien wij jou logica zouden gaan volgen, moeten we hard nadenken wat voor kutdagen als motivatie hebben degene gehad die de concentratiekampen ooit hebben opgericht. Deze man heeft geuit dat waar hij vol mee zit. Hij heeft gewoon het vrije loop aan zijn eigen xenofobie gegeven, onverwacht stond het microfoon nog open.

Marinus Calamari
Marinus Calamari22 mrt. 2021 - 12:14

@Libertain Lees mijn zin nog eens aandachtig door, ik denk namelijk dat we het eens zijn. Nee, een kutdag hebben is geen excuus voor een racistisch opmerking, en dat is ook wat in de door jou aangehaalde quote staat Een mening "De reden is simpel, het ligt voor de hand dat deze leraar een left-leaning persoon is die even zijn binnenste zielenroerselen aan de buitenwereld toonde." nee hoor, dat ligt niet voor de hand. "Er zullen wel meer collega’s zijn die niet zo’n positief beeld hebben van hun leerlingen, maar dat voor zich houden of alleen in vertrouwde kring bespreken." Dat zal best, maar dat maakt dit incident niet minder kwalijk, en is dus redelijk irrelevant.

P Haan
P Haan22 mrt. 2021 - 6:28

In het nieuwe Nederland moet deze man natuurlijk onmiddelijk gecanceld worden, zonder mogelijkheid tot gehoord worden. Het stond op Twitter, dus een proces is niet nodig. Hoewel op Twitter kut stond, en de man klote had gezegd. Misschien maakt hij nog een klein kansje. Goed te praten? Nee, je moet tegenwoordig wijzer zijn. Maar toch ben ik benieuwd naar zijn verhaal. Onderwijzer is niet overal een prachtbaan.

1 Reactie
Satya
Satya22 mrt. 2021 - 9:02

Nederland van tegenwoordig?

Thuiszitter
Thuiszitter21 mrt. 2021 - 19:46

De man is dus voorlopig klaar met lesgeven.

JoepJos
JoepJos21 mrt. 2021 - 17:48

Het is toch wel echt om te huilen als je zo over je leerlingen denkt.

3 Reacties
ValsPlat
ValsPlat22 mrt. 2021 - 9:04

Zou het heel misschien zo kunnen zijn dat een aantal leerlingen hem het bloed onder de nagels vandaan gepest heeft? Dat komt wel eens voor hoor.

Krek
Krek22 mrt. 2021 - 9:25

Mooie reactie, teunbeunhaas. Krek heeft een grote familie, en kent derhalve wel wat pubers. Ik benijd de docenten niet, en ik geloof zo dat er - zodra de camera's uit zijn - heus wel eens wat stoom uit de oren van de docenten komt, en dat er wel eens wat gezegd wordt wat niet voor publicatie geschikt is.

Gaz Typari
Gaz Typari23 mrt. 2021 - 9:49

Het zou je docent maar zijn... en dan zie je ook dat tout internet het voor die docent opneemt. Wat een verschrikkelijk land is dit aan het worden.

JasDon
JasDon21 mrt. 2021 - 14:13

Mensen met dit soort denkbeelden zijn in principe volledig ongeschikt om in het onderwijs te werken. Ik vind het wel heel ver gaan om op basis van een enkele uitspraak iemands carrière bij het grofvuil te zetten. De persoon zal sowieso niet voor de school kunnen werken, heeft genoeg uit te leggen en eerlijk gezegd vraag ik me af dit qua reputatie bij toekomstige werkgevers nog te repareren valt. En daarmee is de docent natuurlijk geen slachtoffer, maar wel iemand die eens hard moet gaan nadenken of docent zijn iets voor hem is en hoe hij zo een hekel heeft gekregen aan die groep leerlingen. We kunnen alleen maar hopen dat de man daar iets positiefs mee gaat doen. Wellicht zijn er verzachtende omstandigheden, bv. dat de man in de emotie iets zei na een vervelende situatie, maar als je de geciteerde tekst leest lijkt daar geen sprake van.

4 Reacties
tempest
tempest21 mrt. 2021 - 16:27

"Mensen met dit soort denkbeelden zijn in principe volledig ongeschikt om in het onderwijs te werken." Maar hoeveel zegt dit over zijn denkbeelden? Uiteraard moet je niet zo praten als docent, maar iedereen heeft als puber wel les gehad van een leraar of lerares die de klas niet in de hand kon houden met soms heftige emoties tot gevolg. Ik kan me nog een Nederlands leraar herinneren die steeds harder begon te schreeuwen en vuurrood aanliep. Wat hij schreeuwde weet ik niet meer, maar iemand die zo ver heen is kan alles zeggen. Dat zegt dan niets meer over iemands denkbeelden. En ook dat soort leraren kunnen nog groeien tot hele goede leraren die zo’n klas wel aankunnen. Het punt is dat je de context niet kent en dat de school, collega’s, leerlingen en ouders daar een veel betere kijk op hebben dan wij. De hele trial-by-(social)-media is echt niet zo’n positieve ontwikkeling en of politici zich hier nou mee moeten bemoeien. Denk maar niet dat dat namelijk bij dit soort racistische onderwerpen blijft. Voor je het weet worden "te linkse" of "te rechtse" opvattingen online gedeeld, publiekelijk uitgevochten en politiek gemaakt.

Karingin
Karingin21 mrt. 2021 - 16:48

De denkbeelden en context doen er niet toe in de beoordeling van dit incident - niet voor de kinderen in elk geval. Er is schade aangericht en dat had niet mogen gebeuren. Wat de sanctie is hangt natuurlijk wel van die zaken af, maar schorsing voor de komende tijd lijkt me onvermijdelijk. En die klas moet sowieso een ander krijgen

Jaco38
Jaco3821 mrt. 2021 - 17:17

“Karingin: En die klas moet sowieso een ander krijgen” Dat ben ik met u eens. Dat was mijn punt ook niet.

tempest
tempest21 mrt. 2021 - 19:25

@Karingin Vermoedelijk is inderdaad de vertrouwensband tussen leraar en leerling hierdoor te sterk beschadigd dat een andere leraar die klas moet gaan geven, maar zelfs dat hangt van de context af.

Grietje Genot
Grietje Genot21 mrt. 2021 - 13:57

Even overwoog ik om een fenomenologische analyse ten beste te geven. Een docent is - behalve een hoop andere dingen - ook een beoordelaar, een scherprechter die iemand kan fnuiken of kan maken, en dient derhalve aan hoogste morele standaarden te voldoen. Enz. En als ik zeg 'ik ben de k*t-Nederlanders spuug zat' dan is dat van een totaal andere orde dan de gewraakte uitspraak. Etc. Maar deze Heideggeriaanse bevlieging is - god zij geloofd - alweer voorbij. U kunt die oefening zelf wel verder invullen.

1 Reactie
Marinus Calamari
Marinus Calamari22 mrt. 2021 - 9:26

Ik maak me overigens weinig illusies over wat de reactie zou zijn geweest als een Marokkaans-Nederlandse leraar zijn leerlingen had geduid als kut-Nederlanders. Je hoeft trouwens niet verder te kijken dan dit voorbeeld; waar bij de leraar bij voorbaat verzachtende omstandigheden worden vermoedt, gaat men er bij de leerlingen een beetje vanuit dat ze het er zelf wel naar gemaakt zullen hebben.

DaanOuwens
DaanOuwens21 mrt. 2021 - 13:21

Het probleem is dat dit niet opgelost kan worden omdat velen dit verklaarbare en acceptabele uitspraken vinden. Er gaan vast mensen beweren dat er Marokkanen in de klas zaten die onacceptabel gedrag vertoonden en dat daarom de uitspraak begrijpelijk is. En zo lang dat een groot deel van de respons is kan je dit gedrag niet uitbannen. Zelfs het ontslaan van de leerraar heeft weinig zin. Je kan ervan uitgaan dat hij niet de enige is in zijn team die dergelijke uitspraken doet. En de jongeren met een Marokkaanse achtergrond worden weer bevestigd in hun vooroordeel dat docenten niets van hen moeten weten. Polarisatie op micro niveau.

6 Reacties
Jaco38
Jaco3821 mrt. 2021 - 15:16

“ omdat velen dit verklaarbare en acceptabele uitspraken vinden. Er gaan vast mensen beweren dat er Marokkanen in de klas zaten die onacceptabel gedrag vertoonden en dat daarom de uitspraak begrijpelijk is.” Dat zijn twee verschillende dingen, iets kunnen verklaren betekent nog niet dat het ook acceptabel is. De verklaring is heel belangrijk. Zou jij niet willen weten wat het verhaal van deze docent is?

Karingin
Karingin21 mrt. 2021 - 16:44

De verklaring is niet relevant voor de leerlingen. Wel voor de schoolleiding en de leraar. Maar die leraar had aan de bel moeten trekken als hij aan zichzelf merkt dat de emoties zo hoog zitten. Dan had ie ondersteuning of coaching kunnen krijgen. De schade is nu al aangericht, en dat maakt hem voorlopig ongeschikt om les te geven

DaanOuwens
DaanOuwens21 mrt. 2021 - 18:33

@ Jaco38 Jij schrijft: Zou jij niet willen weten wat het verhaal van deze docent is? Nee waarom? Als excuus voor zijn uitspraak? Geen behoefte aan. @ Karingin Jij schrijft: Dan had ie ondersteuning of coaching kunnen krijgen. Dat lost dit soort problemen niet op.

KM2
KM222 mrt. 2021 - 0:05

Een goede manager zou de oplossing zijn. Zoals managers altijd alles goed kunnen. Vooral iemand met zeer veel mensenkennis zou hier passen.

DaanOuwens
DaanOuwens22 mrt. 2021 - 9:13

@ KM Jij schrijft: Een goede manager zou de oplossing zijn. Zoals managers altijd alles goed kunnen. Vooral iemand met zeer veel mensenkennis zou hier passen. Een goede manager zou deze man ontslaan en zichzelf voor de kop slaan en afvragen wat hij of zij heeft gemist. En vervolgens in gesprek gaan met de andere docenten om te zorgen dat dit zich niet herhaald.

Marinus Calamari
Marinus Calamari22 mrt. 2021 - 11:14

"Zou jij niet willen weten wat het verhaal van deze docent is?" Niet echt, en u wilt ook alleen maar horen dat de Mocro-leerlingen het aan zichzelf te danken hebben, dat kun je gewoon extrapoleren aan de hand van je dubbele standaard. De docent krijgt van uw slag het voordeel van de twijfel, terwijl tegelijkertijd wordt geïmpliceerd dat de leerlingen het wel aan zichzelf te danken zullen hebben.

Ivan61
Ivan6121 mrt. 2021 - 13:00

Ontslaan en nooit meer in onderwijs werken.

16 Reacties
Khalid3
Khalid321 mrt. 2021 - 15:11

Sarajlija@ Je moet eerst de situatie kennen voordat je oordeel gaat vellen over deze docent. Lesgeven aan pubers is geen makkelijke baan en het is ook niet voor iedereen weggelegd. Daarom heb ik veel bewondering voor docenten. Mijn achtergrond is Marokkaans en hem ontslaan vind ik te ver gaan. Ik keur zijn uitspraak niet goed maar een mens met hoge emoties maakt eenmaal rare sprongen wanneer de emotionele grens is bereikt. Als hij werkelijk een racist was geweest dan had hij wel lesgegeven op een witte school ergens in een boerenland. Het was een onhandige uitspraak geweest als gevolg van gespannen emoties of burn-outklachten maar ik zie hem niet als een racist maar eerder als een slachtoffer van het systeem. Hij is slachtoffer geworden van bezuinigingen in het onderwijs dankzij 10 jaren Rutte. Door grote tekort aan docenten is de werkdruk heel hoog in het onderwijs en daardoor is het ziekteverzuim ook hoog onder docenten. Door allerlei bezuinigingen zijn de klassen groter geworden en daardoor onhandelbaar. Vroeger was klasgrootte rond 15 leerlingen en nu is het 30 á 40 geworden. Lesgeven aan grote groep moeilijke leerlingen/pubers is stressvol en maakt veel emoties los. Het probleem speelt niet alleen af op gekleurde scholen maar ook op witte scholen.

Jaco38
Jaco3821 mrt. 2021 - 16:22

Wijze reactie Khalid, ik hoop dat de docent een leidinggevende heeft met jouw invoelingsvermogen geen hardliner als Sarajlija die zijn oordeel al klaar heeft. Pak echte racisten aan en geen docent die onder zeer moeilijke omstandigheden les moet geven en - dat staat buiten kijf - een zeer onprofessionele uitspraak doet.

Karingin
Karingin21 mrt. 2021 - 16:38

Uuh...wanneer was vroeger? Ik zat 30 jaar geleden ook in een klas met 30 kids. Dat is best te doen. Het probleem zit meer in de uitbreiding van verantwoordelijkheden in het onderwijs, de administratieve last en de belachelijke hoeveelheid verantwoording die een docent moet afleggen

Karingin
Karingin21 mrt. 2021 - 16:41

Wat ik overigens geen excuus vind voor dit gedrag, ontzettend schadelijk. Hoe hoog je emoties ook zitten, dit is onacceptabel

Peter Stans
Peter Stans21 mrt. 2021 - 16:43

@Khalid, Hij is slachtoffer geworden van bezuinigingen in het onderwijs dankzij 10 jaren Rutte. --> Dat is dan ook maar een aanname van jou he....

Ivan61
Ivan6121 mrt. 2021 - 17:07

@ Khalid, Iedereen maakt af en toe een foute uitspraak maar sommige komen harder aan en zeker als dat om jongeren gaat. Ik zeg niet dat hij een racist is of wat anders, ik ken hem niet en heb geen recht om zo een aanname te doen. Hij kan en mag boos worden op zijn leerlingen en kan zij als groep aanspreken als leerkracht en niet op deze manier. Ergens moet je grens trekken en zulke generalisaties zijn fout. Zo eenvoudig is dat.

Satya
Satya21 mrt. 2021 - 17:17

Khalid Je vult van alles in. Ook in het buitengebied is geen segregatie. Een leraar die etniciteit van belang acht. Tja.

Khalid3
Khalid321 mrt. 2021 - 18:20

Peter Stans@ Beter aanname doen die gebaseerd zijn op feiten dan gelijk racismekaart trekken. Dankzij Rutte is niet alleen onderwijs uitgehold maar ook de zorg en politie. Dus steek je kop nog verder in het zand.

Khalid3
Khalid321 mrt. 2021 - 18:28

Satya@ Jij praat makkelijk omdat je nooit voor de klas hebt gezeten en altijd maar weer de racismekaart trekken gaat me te ver. Ga eens een keer met docenten praten die lesgeven op vmbo scholen en dan pas oordelen. Mensen kunnen fouten maken en leer ook te vergeven.

Khalid3
Khalid321 mrt. 2021 - 18:31

Karingin@ Ik heb vroeger (jaren 90) in de havo klas gezeten met ongeveer 15 leerlingen en klassen van VWO/atheneum/gymnasium waren ook klein van 10 leerlingen.

Oki Doki
Oki Doki21 mrt. 2021 - 20:00

Meteen ontslaan en nooit meer in het onderwijs laten werken is misschien iets te hard inderdaad. De docent heeft er spijt van en schaamt zich voor zijn uitspraken, dat zegt misschien al genoeg.

Satya
Satya21 mrt. 2021 - 21:36

Khalid Dat een leraar zijn leerlingen in etniciteit opdeelt is problematisch. Dat jij daar Excuses voor bedenkt moet jij weten.

EricDonkaew
EricDonkaew22 mrt. 2021 - 2:30

@Sarajlija ----------------------------------------- Veel te hard en kenmerkend voor de huidige verharde maatschappij. Ik heb ook wel eens wat doms gezegd en gelukkig ben ik daar toen niet voor ontslagen. Uiteraard waren excuses noodzakelijk en dat geldt ook voor die docent in Amsterdam. Na een duidelijk en welgemeend excuus aan iedereen kan die leerkracht wel weer verder, voor zover ik de situatie kan beoordelen. Neem een voorbeeld aan Khalid. Volgens mij een prettig persoon die met een weloverwogen reactie komt.

Ivan61
Ivan6122 mrt. 2021 - 8:45

@ Eric en @ Khalid, Ik neem jullie advies van harte aan.

ValsPlat
ValsPlat22 mrt. 2021 - 9:09

@Karingin, "Uuh…wanneer was vroeger? Ik zat 30 jaar geleden ook in een klas met 30 kids. Dat is best te doen." Besef je je dat je als leerling een heel andere perceptie hebt dan als docent?

Krek
Krek22 mrt. 2021 - 9:31

Excuses lijken me op zijn plaats, maar ontslag gaat mij veel te ver. Dit temeer gezien de hoge druk waaronder docenten, en speciaal in Corona-tijd, moeten lesgeven. Dit maakt de opmerking van de docent niet beter. Wél helpt het bij het vormen van begrip hoe dit heeft kunnen gebeuren. Het lijkt me juist dat de docent in gesprek gaat met de leerlingen, en ook persoonlijk zijn excuses aanbiedt. Een brief lijkt mij hier niet voldoende.