Joop

DNB: Wellink is niet 'onbeschoft misleidend'

  •  
10-02-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
wellink-dnb-dewit.jpg
De Nederlandsche Bank blijft bij kritiek op IJsland
De Nederlandsche Bank houdt vol dat IJsland verkeerde informatie heeft verschaft over de financiële situatie van Landsbanki. DNB reageert daarmee op kritiek van de IJslandse oud-minister Sigurdsson van Bank- en Handelszaken.
Sigurdsson zei woensdag in de Volkskrant dat de verklaring die DNB-president Wellink aflegde voor de commissie-De Wit verbijsterend en onbeschoft misleidend is. Volgens hem heeft toezichthouder FME Nederland wel bericht over de onzekere situatie, maar is daar niets mee gedaan.
Volgens DNB blijkt uit onafhankelijk onderzoek dat de informatie vanuit IJsland niet adequaat was, zo meldt de NOS.

Meer over:

economie, nieuws,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

valsgeld
valsgeld10 feb. 2010 - 16:36

Bankrovers verschillen volgens mij allen in 1 kenmerk,niemand heeft ooit dezelfde grote buit binnengehaald vs schade berokkend als zijn met echtheidskenmerken voorziene soortgenoten. De mij bekende club van soortgenoten in het ECB, zie reactie: " Wellink onbeschoft misleidend" wo 10 februari 2010 13:29, staat in het buurland bekend als banksters en dat die kunnen liegen als of het gedrukt staat,ze hebben vaak ook een goede relatie met de media die dat dan ook voor hun verzorgd,staat dus feitelijk vast. Hoe het met hun misleiding van de samenleving gesteld is kan iedereen constateren als hun uitspraken onder een loep van een taalfraudetest gelegd worden. Het is niet mijn bedoeling om onbeschoft tegen een integere persoon te reageren en ik wil ook geen lezer misleiden. De grootste bankrovers die ooit op deze wereld hun misdaden hebben begaan leven in de tegenwoordige tijd en als ik over voldoende corpussen delicti zou beschikken dan zou ik deze hele club die wellicht tot de machtigste van deze aarde behoren internationaal laten dagvaarden en op hun vermogen beslag laten leggen. Oftewel de aansprakelijkheden van de ECB Raadsleden in het duister verkeren omdat zij op persoonlijke titel blijkbaar over vele honderden miljarden euro mogen beslissen zonder aan een meerdere verantwoording te hoeven af te leggen. Wat is er toch allemaal over de aansprakelijkheden van de verantwoordelijke centrale bankpresidenten in het Maastrichtse Vertrag vergeten vast te leggen? De grootste misleidende truc die mij van de heer Wellink bekend is,is deze als hij de uitweg bij een moeilijk discussiepunt steefast in zijn antwoorden vind dat hij vanwege geheimhoudingsovereenkomsten verhindert is om de waarheid uit te spreken.

Joeri2
Joeri210 feb. 2010 - 16:36

Wie bij de DNB zegt dat Wellink niet onbeschoft misleidend was? De directie zeker?