Joop

Djokovic overgebracht naar afgelegen eiland Nauru

  •  
15-01-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
242 keer bekeken
  •  
2783436159_d66bf1069f_o

© cc-foto: Tatters

Als het een beetje meezit zou Djokovic al in 2028 of 2029 kunnen proberen zijn tiende titel op het Australian Open te behalen
De Servische tennisser Novax Djokovic brengt de komende jaren van zijn leven door op Nauru, een eilandstaat in Stille Oceaan waar Australië ongewenste vreemdelingen dumpt. De Australische regering heeft het helemaal gehad met de luidruchtige sporter.
“Normaal gesproken verslepen we alleen asielzoekers die over zee ons land proberen te bereiken naar Nauru”, aldus de Australische minister van immigratiezaken Alex Hawke. “Maar voor Djokovic maken we graag een uitzondering. Meneer klaagt de hele tijd over de verschrikkelijke omstandigheden waaronder we hem hier zouden vasthouden. Nou, op Nauru is het lekker zonnig en je hebt er leuke stranden met palmen en zo.”
De juridische molens van Australië zijn weliswaar uitzichtloos, maar ook zorgvuldig en rechtvaardig, benadrukte Hawke. Als het een beetje meezit zou Djokovic al in 2028 of 2029 kunnen proberen zijn tiende titel op het Australian Open te behalen en daarmee het record van Federer en Nadal uit de boeken kegelen van meeste grand-slam-overwinningen.
Verontwaardiging In Servië, waar de oosters orthodoxe tennisbond een grote aanhang heeft, is met verontwaardiging gereageerd op het Australische besluit. “Een schandalige deportatie”, aldus Djokovic’ vader. “Mijn zoon is het symbool en de leider van de vrije wereld, de wereld van arme en achtergestelde naties en volkeren. Geen wonder dat de Australische dictatuur partij trekt voor sheeple als Federer en Nadal.”
Lionel Aingimea, de president van Nauru, kijkt uit naar de komst van Djokovic: “Wij laten ons weliswaar voor het Australische karretje spannen, maar we zien natuurlijk ook mogelijkheden. We hebben hier op de zevende verdieping van de Nauru Tower een uitstekend tennis court en daar kunnen best een paar partijen van de Australian Open gespeeld worden.”
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (9)

Pieter15
Pieter1516 jan. 2022 - 9:25

Wat een verhaal. Topsporter probeert de grootste penitentiaire inricht van de wereld binnen te dringen en faalt. Het lijkt me iets voor een filmscript. The Break-In.

Paul Spijkers
Paul Spijkers16 jan. 2022 - 2:04

Australie vond het onmogenlijk niet-vluchtelingen het land uit te krijgen, als ze eenmaal binnen waren, en was tegen dienstverlening aan de mensensmokkel en de doden op zee. Vandaar dat de marine de boten terug naar Indonesie begonnen te sleuren en Indonesie heeft haar visa wetten verandered en de smokkel opgerolt. Maar er was ook een beleid dat zij dat de mensen van boten die er tusse in op het laatsts toch naar Australie wisten te komen, dat die buite Australie een aanvraag konden doen, maar dan naar andere landen gestuurd zouden worden voor asiel, als gevonden werd dat ze onder de wet asiel moesten hebben. Uit de 3,127 mensen die er zaten die off-shore centra gebruikt werden voor het beleid uit 2013, zijn nog 108 asiel zoekers op Nauru, en 125 in Papua Nieuw Guinea. Hoewel ze niet meer in AZSs vast zitten, maar nu in de gemeenschap wonen en leven. Ook zijn er geen kinderen meer tussen. Ongeveer 1000 zijn terug gegaan naar hun eigen land. > 750 zijn geaccepteerd door de US. Ongeveer 1000 mochten Australie binnen onder een medische uitzondering regel, die weigerden terug te gaan. Een paar honderd zitten in een paar hotellen, en de rest wonen in de gemeenschap met overbruggings visas, zogenaamd tot ze weg gaan. Een derde van de asiel zoekers uit die boten waren niet vluchtelingen onder de conventie. 87% van de mensen nog in Limbo zijn dat wel.

1 Reactie
Paul Spijkers
Paul Spijkers16 jan. 2022 - 2:16

Australie haalt normaal gesproken tussen de 14,000 en 18,000 vluchtelingen per jaar binnen uit UN vluchtelingen centra en via reguliere aanvraag processen. Niet voor asiel bij crisis of oorlog tijdelijk, zoals de conventie vraagt, maar voor blijvende immigratie. Dus gewoon met volle rechten en diensten en van burgerschap en ook extra diensten voor overbrugging training en onderwijs.

Cam Millo
Cam Millo15 jan. 2022 - 16:51

Ach, als er maar een minibar op zijn kamer is....

The Apple
The Apple15 jan. 2022 - 16:25

Christian Jongeneel in de bocht, leuk. Eens kijken wie daar allemaal intrappen.

Casper Lijzen
Casper Lijzen15 jan. 2022 - 12:56

Nauru dat is de eilandengroep waar net afgelopen dag een zware vulkaanuitbarsting heeft plaatsgevonden.

3 Reacties
Cam Millo
Cam Millo15 jan. 2022 - 16:50

Google is je mattie

Casper Lijzen
Casper Lijzen15 jan. 2022 - 18:16

@Cam Djokovic zal op Nauru in ieder geval niet langer hoeven te vrezen voor de tsunami aan boze reacties van het Australische publiek.

Paul Spijkers
Paul Spijkers16 jan. 2022 - 2:19

Nee, dat was nabij Tonga. Nauru is NE van PNG. Tonga is SE van Fiji.