Joop

Dit topt alles: Bohemian Rhapsody door 28 trombones

  •  
06-12-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
trombione
De film Bohemian Rhapsody is genomineerd voor de Golden Globes, het voorportaal van de Oscars. En het gelijknamige nummer is grote kanshebber om weer als eerste te eindigen bij de Top 2000. Maar wat te denken van deze uitvoering? Geproduceerd door Christopher Bill ter promotie van het Internationale Trombonefestival dat volgend jaar gehouden wordt. Dat is gelukt want reeds 1,5 miljoen keer bekeken.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (7)

W-74
W-747 dec. 2018 - 13:47

Toppen doet het zeker iets. Maar wat wordt er getopt is de vraag. Goede smaak, ons gehoor, geduld??

msj_meijerink
msj_meijerink7 dec. 2018 - 13:02

Liedje minder, instrumenten keigoed, idee leuk.

JohnVKR
JohnVKR7 dec. 2018 - 10:25

Bohemian Rhapsody, voor mij verreweg de meest overschatte song uit de geschiedenis van de popmuziek. En hoewel de musici van Queen zonder meer professionals zijn en waren, vond ik ooit alleen hun debuuttrack Killer Queen aansprekend. Daarna ben ik afgehaakt. Ik gun iedereen zijn favoriete muziek, maar vanaf de allereerste releasedatum voelde ik een grote weerstand tegen de bombastische kitsch van Bohemian Rhapsody, en dat is bij mij nooit veranderd. Wel vind ik het levensverhaal van Freddy Mercury, geboren op Zanzibar, verhuisd naar India, terug naar Zanzibar, en vandaar naar Engeland, interessant. Maar dat staat los van de muziek.

1 Reactie
Bert Jansen2
Bert Jansen27 dec. 2018 - 12:11

Het singledebuut van Queen was natuurlijk Keep Yourself Alive (ook een prima nummer) van het debuutalbum Queen. Killer Queen kwam van het derde album van Queen, Sheer Heart Attack. In mijn ogen het beste album dat queen ooit maakte zonder het beste nummer van queen te bevatten, dat was The Prohet's Song, ook Mercury zelf vond dit en het idee was dat dit de single van A Night at the Opera zou worden, maar het werd Bohemian Rhapsodie. En inderdaad, Queen heeft veel tracks gemaakt die beter zijn dan Bohemian Rhapsodie, maar dat zo'n werk toch verkozen wordt is niet zo gek. Verder ook veel andere top 10 noteringen zijn niet het beste van de artiest in kwestie. Avond is ongeveer slechter dan alles dat Boudewijn de Groot eerder maakte. Stairway to Heaven is niet eens het beste track van het album waarop het stond (dat was natuurlijk When the levee breaks) laat staan het beste van Led Zeppelin, en zo kunnen we wel door blijven gaan. Maar ja, het blijft leuk een paar dagen nummertjes horen die je zelf niet meer zou draaien maar toch ooit wel ok waren.

Poezenmens
Poezenmens6 dec. 2018 - 22:10

Kijk nou, mijn favoriete blaasinstrument. Kippenvel!

Thuiszitter
Thuiszitter6 dec. 2018 - 22:03

Dat viel best tegen dat filmpje .

1 Reactie
ValsPlat
ValsPlat7 dec. 2018 - 13:48

Inderdaad, 'n nogal zoutloze uitvoering.