Joop

'Dit kabinet doet niets aan de energiecrisis'

  •  
01-06-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
2036 keer bekeken
  •  

Kee & Van Jole bespreken de chaos rond Schiphol, Rutte die Groningen bezoekt en het gebrek aan actie van het kabinet in de energiecrisis.

Kee vertelt hoe Dick Benschop, president-directeur van Schiphol, zijn bezoek aan de Tweede Kamer goed voorbereid had. Zo werd net voor zijn komst bekendgemaakt dat er een akkoord was met de vakbonden over meer salaris voor het personeel. "Het parlement hield hij voor dat het nu eenmaal in het verleden de opdracht vanuit de overheid was geweest om de kosten te laten dalen en de winsten te laten stijgen."

Van Jole noemt het opvallend dat er nu plots brede steun is om de lage lonen aan te pakken. "Op het moment dat de vakantie van de beter gesitueerden in gevaar komt." Van Jole zet ook nog even uiteen dat Dick Benschop symbool is voor de invloed van de fossiele industrie op de politiek. "Begonnen als consultant voor Schiphol, staatssecretaris geweest in Paars I het kabinet dat zoveel dingenin gang heeft gezet waar we nu de nadelen van ondervinden, daarna president-directeur bij Shell en ervoor gezorgd dat de gasproductie werd opgevoerd terwijl de adviezen luidden dat ze juist naar beneden moest."

Daarna gaat het over het bezoek van Rutte aan Groningen. Van Jole: "Hij gaat ze verzekeren dat de productie niet opgevoerd zal worden. Dus dan weet je wel wat er gaat gebeuren."

Kee toont daarop de voorpagina van het FD. Tal van experts constateren dat het kabinet amper actie onderneemt om de energiecrisis aan te pakken. "Waar doet dit aan denken? Aan Schiphol, waar ook voor gewaarschuwd werd maar geen actie ondernomen. Aan Groningen. Aan de aanpak van corona." Kee, co-auteur van de bestseller Code Rood over de dramatische aanpak van de pandemie, voorziet zelfs dat de coronacrisis het land daardoor in het najaar weer in zijn greep gaat krijgen.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (8)

Halas
Halas2 jun. 2022 - 15:20

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

Gerygrr
Gerygrr2 jun. 2022 - 10:14

In tijden van voorspoed is de afbraak van ons land voortvarend ingezet door kabinetten Rutte. Alles was voorzien, de pandemie uiteraard ook, door de PvdD en de wetenschap. Wij zagen in het maatschappelijk midden de minder kansrijken tegen elkaar worden opgezet en uitgespeeld. Wij zijn geen verzameling domme racisten en vrouwenhaters. Scholen worden niet gesticht vanwege het ontbreken van goed burgerschapsonderwijs….. Daarin wil ons land kennelijk groot zijn en zich aan de wereld laten zien. Het land van marktwerking, het ontzien van de vermogenden en het land waar het onderwijs verantwoordelijk is gemaakt voor een zindelijke stichtelijke moreel…… De scholen, die kunnen selecteren aan de poort kunnen ondemocratisch te werk gaan. Openbaar onderwijs heeft een slechte naam, zou slecht onderwijs leveren. Wat zien we? In een steeds minder christelijk religieus land, kiest de meerderheid van de ouders voor de christelijke school. De keuzevrijheid van onze regeringscoalities maakt de rest onvrij. Niet stemmen of extreem rechts stemmen wordt genegeerd, ontkend en veroordeeld.

Kipzonderkop1
Kipzonderkop12 jun. 2022 - 9:28

'Dit kabinet doet niets aan de energiecrisis' De Brexit Britten pakken het beter aan. Maar die staan dan ook niet onder curatele van de EU elite in Brussel en kijken ze vooral wat pragmatisch is in plaats van arbeiders de rekening te presenteren van dure wensdromen. Dus laten ze hun eigen Shell extra gas oppompen in hun deel van de Noordzee. https://www.nu.nl/economie/6204256/shell-mag-vanwege-russische-invasie-toch-boren-naar-gas-in-noordzee.html

CeesRotteveel
CeesRotteveel2 jun. 2022 - 8:40

Probeer eens een oliehandelaar te pakken. Lukt niet, hè! Veel te glad. En een gashandelaar, lukt ook niet, hè! Als die een scheet laat, dan smeer je 'em wel! Zó verrot zijn die van binnen en je ziet ze wel, maar ze zijn niet meer van deze wereld. De politiek compenseert. Het paard achter de wagen: “We zijn door wetten gebonden” ...Ze ZIJN de wet! Vooruit met de geit! > Euro Parlementaire Commissie > Noodverordening > Prijzen terug op het oude niveau > Proces wegens oorlogsmisdaden > Terugvorderingen > Feest tot iedereen in de olie is. Zoals het nu is, is het precies wat Poetin beoogt: Chaos en incontinent leiderschap.

pahan
pahan2 jun. 2022 - 5:55

Die bestseller is in geen enkele lijst van 2021 en '22 te vinden. Rekbaar begrip blijkbaar?

De 10e persoon
De 10e persoon1 jun. 2022 - 20:27

Visie is als een olifant die het zicht ontneemt. Mark Rutte.

3 Reacties
Minoes&tuin
Minoes&tuin2 jun. 2022 - 6:43

Der 10e persoon Daarom staat hij altijd met z'n hand in de lucht te zwaaien! Voor die foto?

Rick van de Kreek
Rick van de Kreek2 jun. 2022 - 7:22

Zo'n pandemie laat zich lastig voorspellen. Net als een oorlog in Oekraïne.

De 10e persoon
De 10e persoon2 jun. 2022 - 19:05

Rik vd Kreek. Ik gebruik alleen de woorden die Mark Rutte gebruikte en later weer inslikken.