Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Dit is waarom vrouwen geen 'mannendingen' kunnen doen

  •  
01-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
669 keer bekeken
  •  
Fanny
Vrouwen zouden niet kunnen coderen of website bouwen, omdat het nou eenmaal moeilijk is om je met technische activiteiten bezig te houden wanneer er zoveel oestrogeen door je lijf giert. Toch heeft consultancybedrijf Capgemini vertrouwen in het kunnen van meisjes, want ‘als je jezelf leuk kunt opmaken en stylen, kun je ook een gave website maken’, vertelt het bedrijf aan de NOS. Het is niet duidelijk wat de vrouwen moeten die zichzelf níet leuk kunnen opmaken en stylen.
In het volgende filmpje leggen jonge meisjes uit hoe moeilijk het is om borsten, oestrogeen, lange wimpers en haren te combineren met werk dat je hoofd en handen moet doen. Om dezelfde redenen zouden vrouwen niet bij Defensie thuishoren, zoals je in het campagnefilmpje van het ministerie ziet.
Al deze opmerkingen en vooroordelen richting vrouwen, tonen precies aan waarom vrouwen geen mannendingen kunnen doen. Omdat ze worden tegengehouden door bekrompen, seksistische en ouderwetse ideeën die hen ervan weerhouden gewoon hun werk te kunnen doen.
Bekijk het filmpje van Defensie hier.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.