Joop

‘Beloof ons niets meer, dit gaat nooit meer voorbij’

  •  
13-04-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Druktemaker Marcel van Roosmalen, onder normale omstandigheden toch altijd in het zonnetje in huis, ziet het niet meer zitten. Weer een persconferentie vanavond. “Ik vind het net als u vre-se-lijk. Dat patroon van perspectief bieden, licht aan het eind van de tunnel zien, versoepelingen beloven en dan gewoon de tunnel wat langer maken.”
“Dit gaat nooit meer voorbij. Legt u zich er maar bij neer. De terrassen gaan nooit meer open. Nooit meer. De avondklok blijft voor altijd. De rest van uw leven werkt u altijd thuis. De toegang tot boekhandels blijft zoveel mogelijk belemmerd, het Kruidvat blijft open. In godsnaam, beloof ons niets meer. Ik word er depressief van.”
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (15)

Sonic2
Sonic214 apr. 2021 - 14:39

Geestige satire, maar 1 ding kan je de Jonge en Rutte niet kwalijk nemen. Ze hebben altijd een duidelijk voorbehoud gemaakt. Dat andere mensen het interpreteren als een belofte is hun probleem. De Jonge maakt het voorbehoud ook in dit artikel. https://joop.bnnvara.nl/nieuws/kijk-mee-naar-de-zoveelste-coronapersconferentie Ook hier maken Rutte en de Jonge dat voorbehoud. En ik kwam laatst een persconferentie uit Mei 2020 tegen. Ook daar roepen Rutte en de Jonge al op tot voorzichtigheid. Misschien kan je het Rutte en de Jonge verwijten dat ze dan maar keihard moeten zeggen dat er niets kan. Maar in deze begrijp ik Rutte en de Jonge wel. En ik zie er dus geen belofte in. Wel iets wat je als een belofte kunt interpreteren

OlavM
OlavM13 apr. 2021 - 22:56

Zou Marcel van Roosmalen stiekem een bondje hebben met Mark Rutte en Hugo de Jonge? Na dit verhaal kan het immers alleen nog maar meevallen! :)

Tom Lucassen
Tom Lucassen13 apr. 2021 - 20:00

vwb dat thuiswerken heeft hij gelijk. Dat blijf ik doen godzijdank. Geen vervelende collegae meer en smerige koffie en in de pauze kan ik lekker in mijn eigen tuin zitten.

3 Reacties
Zapata
Zapata13 apr. 2021 - 22:43

Was het maar waar voor me. Als ouwe lul moet ik constant allerhande digibeten begeleiden zodat ze begrijpen hoe ze thuis kunnen werken. En dat valt ze niet op afstand uit te leggen. Ze moeten altijd weer bij het handje genomen worden. Twintig keer hetzelfde uitleggen met een handleiding en een stappenfilmpje erbij. De meest simpele computerbasics begrijpen ze niet. Het zijn allemaal hoogopgeleide mensen (theoretisch) maar het is ze niet duidelijk te maken. Terwijl werken met een PC al bijna 25 jaar gemeengoed is. Ik behoor tot de risicogroep, en wacht vol smart op mijn vaccinatie. Ben boven de 60 en mijn vrouw is invalide. Maar toch moet ik voor die luitjes die zogenaamd zo slim en hoogopgeleid zijn dag in dag uit mijn leven en dat van mijn vrouw in de waagschaal stellen. Ja ja, dat D66 volkje. ( die luitjes die ik moet assisteren zodat ze heel belangrijke dingen kunnen doen daarvan stemt 90% D66) Als die verdomde D66ers er niet geweest waren had ik nu bijna met pensioen gekund. Ironisch nietwaar, ik moet langer doorwerken om er voor te zorgen dat zij kunnen werken zodat ze er voor kunnen zorgen dat ik langer moet doorwerken waarbij ik het risico loop om vervroegd de moord te stikken. Overigens ben ik hoger opgeleid dan de gemiddelde Pabo klant of Drsje die je vaak tegenkomt aldaar maar hogere arrogantie daar moet ik nog een paar jaar voor doorleren. Normaal zit ik ver aan de achterkant maar vanwege Covid is de hele ICT organisatie in elkaar gelazerd en is de eerste en tweede lijn weggevallen. En aldus sta ik nu letterlijk in de frontlinie. D66 kwezels helpen Ik hoop maar dat ik het red.

adriek
adriek14 apr. 2021 - 10:13

"Terwijl werken met een PC al bijna 25 jaar gemeengoed is." Ja, maar helaas is training en opleiding voor het werken met een PC geen gemeengoed meer. Op school krijgen de kids nog een weekje Word en Excel en voor de rest zoekt u het zelf maar uit: het is allemaal heel simpel toch? Je kunt mensen niet kwalijk nemen dat ze niet zelfredzaam zijn in de ICT: elke twee, drie jaar een nieuwe versie operatingsysteem waar alle knopjes weer net op een andere plek zitten, bergen nieuwe functies en geen tijd om dat allemaal te leren of te ontdekken.

Zapata
Zapata14 apr. 2021 - 21:08

@ Eirda, Ik neem het ze ten zeerste kwalijk omdat nu juist de basics niet veranderd zijn. Maar dat volkje, dat D66 volkje mist de intelligentie om basale veranderingen te kunnen begrijpen. Wel gillen en schreeuwen ze dagelijks vanuit een soort van superioriteit dat het de schuld van de hele wereld is dat ze het niet begrijpen. Ik ben een boel domme en debiele luitjes in mijn leven tegen gekomen maar het D66 volkje spant de kroon. Dom, arrogant, wereldvreemd.

Frans Cobben
Frans Cobben13 apr. 2021 - 15:10

Thuis en op het platteland zijn genoeg mogelijkheden voor vermaak en ontspanning, klaag niet teveel in je stenen huis met internet en veel voedsel en kleding.

1 Reactie
Ecclesia
Ecclesia13 apr. 2021 - 15:42

Ook dat ja. Niet voor niets is de videogame industrie lekker aan het boomen afgelopen jaar. Vrijwel iedereen jonger dan 35 is massaal aan het gamen geslagen. Je moet toch wat?

Ecclesia
Ecclesia13 apr. 2021 - 14:46

Aan de ene kant de wappies die denken dat corona nep is en beweren dat de 'wereldoverheden' dit als één groot experiment zien om te kijken hoe tam het volk is, hoe ver ze kunnen gaan met maatregelen. Aan de andere kant de mensen die het virus serieus nemen en het daadwerkelijk proberen te bestrijden. Het punt is, deze twee scenario's sluiten elkaar niet uit en daar hoor je niemand over. Er kan zowel een dodelijk virus over de planeet gaan en tegelijkertijd wereldoverheden (voor zover die al samen kunnen werken op ENIG gebied) die trachten 'het schip' een bepaalde richting in te sturen. De mensheid heeft er toch al een zooitje van gemaakt de afgelopen honderd jaar. Misschien is de tunnel waar Van Roosmalen het over heeft nog de enige manier om de planeet te redden. Misschien moet alles aan banden gelegd worden en kunnen we niet meer feestend en juichend door het leven. Bronnen raken op, er is een beperkte hoeveelheid C, H, O en N-atomen in de biosfeer en aangezien die allemaal naar mensen, koeien, varkens en kippen gaan (en natuurlijk honden en katten als huisdieren) blijft er minder over voor voedsel, natuur, insecten, bacteriën, etc.

2 Reacties
Tom Lucassen
Tom Lucassen13 apr. 2021 - 20:01

wappies> bange mensen voor wie dit allemaal teveel is en het brein dat de zaken probeert in hun ogen kloppend te maken. Niets meer of minder dan psychotische mensen.

adriek
adriek14 apr. 2021 - 10:18

De meeste wappies (lees: complotdenkers) beschouwen zichzelf als 'kritische denkers', maar er is er geen een die zich afvraagt hoe het in deze wereld mogelijk is dat bijna alle wereldleiders hier op één lijn staan. Het lukt vrijwel nooit om wat dan ook wereldwijd voor elkaar te krijgen, en als er al afspraken zijn houdt slechts een enkeling zich er aan. Nu is er iets zeer onconventioneels (het halve volk opsluiten en de economie slopen) en de wappies geloven dat de leiders daar belang bij hebben en er ook voordelen in zien. Het lukt ze overigens niet om die voordelen uit te leggen, maar dat is bij complotdenkers nooit van belang. Er rest slechts één conclusie: de wappies zijn echt wappies, ze kunnen beter gaan assisteren op de intensive care dan demonstreren om de terrassen te openen.

Cave Canem
Cave Canem13 apr. 2021 - 14:41

Kom Marcel, beetje begrip voor de redelijkheid van de maatregelen. Straks ga je nog roepen dat het een schandaal is dat de slijterijen gewoon open mochten blijven en de boekhandels dicht moesten. Stel je het dystopisch perspectief eens voor dat de mensen wel vrije toegang tot literatuur hadden en zich niet konden volgieten met jenever en wodka. Met de gekozen maatrgelen onze regering gelukkig een scherp gevoel voor wat echt belangrijk is en wat niet.

ZonderNaam2
ZonderNaam213 apr. 2021 - 13:29

Tja, hier kan ik me alleen maar bij aansluiten. Ik zie inmiddels ook geen enkel perspectief meer. Zolang ik het nog kan opbrengen zal ik mijn best blijven doen mijn verantwoordelijkheden tegenover anderen te blijven vervullen, maar de batterij is nog nooit zo leeg geweest. Er gaat echt een moment komen dat het tijd wordt een stevig stuk touw aan te schaffen.

2 Reacties
FransAkkermans1947
FransAkkermans194713 apr. 2021 - 20:01

U moet ook niet naar Rosmalen luisteren. Die heeft een slechte invloed op de volksgezondheid.

adriek
adriek14 apr. 2021 - 10:20

Welnee, er komt vanzelf een moment dat helemaal niemand zich meer ergens wat van aantrekt, we vijftigduizend doden accepteren, massagraven in ere herstellen en weer gewoon naar de kroeg kunnen.