Joop

Dit Franse model gebruikt een waanzinnige methode tegen straatintimidatie

  •  
18-12-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
135 keer bekeken
  •  
Geen video? Klik hier.
Sarah la crieuse (de schreeuwster) maakt geluiden van kalkoenen, dinosaurussen, katten, zeeleeuwen en wat al niet meer om mannen af te schrikken die haar op straat lastig vallen. Het 20-jarige model heeft net als andere vrouwen voortdurend last van mannen die haar aanspreken en om contactgegevens bedelen of anderszins vervelend doen. “Als vrouw heb je twee keuzes bij dit soort mannen. Als je ze probeert af te poeieren kunnen ze je gaan slaan, zoals me al eerder is overkomen. Als je beleefd probeert te zijn blijven ze je volgen, tot aan je voordeur toe.” Daarom bedacht ze een methode, jaag de mannen schrik aan door onvoorspelbaar gedrag, wilde bewegingen en dierlijke geluiden. Haar clips zijn een hit op TikTok met miljoenen views. In reacties zeggen andere vrouwen dat de methode ook echt werkt.
Je vais vous remettre petit à petit certaines anciennes vidéos bonne soirée ✨????
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (19)

dirk den boer
dirk den boer19 dec. 2021 - 16:39

Wat is het nu? Harcelement of harcement? In mijn dictionaire (met kleine mallotige tekeningetjes verlucht), is harcelement -plagerijtjes-, de plagerijtjes die dus absoluut verdedigd worden door Catherine Deneuve, asl zijnde onmisbaar in elke maatschappij verdeeld in sexen. Maar ja, wat krijg je met hypes? Die gaan een eigen leven leiden. Wieowie is al bang als hij het over zwoele lippen heeft, in zijn hoofd, owee als hij dat iemand echt op straat, in bar of op terras zou toevoegen. Ik zou zelf trouwens ook niet durven, maar dat komt omdat ik hele leven geen durfal ben geweest, en altijd jaloers op mannen die er wel opaf gingen,en vaak ook met succes.

2 Reacties
Eric Minnens
Eric Minnens20 dec. 2021 - 0:52

Het hangt erg af van de situatie, de sfeer, en van jouw intenties, of het wel gepast is om 'erop af te gaan'. Stoer doen tegenover je vriendjes lijkt mij bijvoorbeeld geen gepaste context.

dirk den boer
dirk den boer20 dec. 2021 - 11:35

Daar heb je natuurlijk gelijk in, de situatie en intenties maken veel uit, en als ik jaloers was op mannen die "erop af" stoven, was dat niet op mannen die geile opmerkingen maakten, maar eerder iets als mooi haar of zo. Ik heb er nog eens over nagedacht, en kom tot 3 categorieen intimidatie 1) de bouwvakkers op steiger soort. He, mooie beentjes, kameraadschappelijk iets tussen mannen, niet de bedoeling om erop af te gaan, iets samen met zijn 2en te beginnen, te hopen 2) uit de hand gelopen onderonsje in bar of op feest, verkeerd begrepen, te ver gaan, dronken, waar wel die bedoeling is om iets samen te beleven, en waar je later vaak spijt van hebt 3) intimidaties van afkeuring, sissen, heee, hoerrrrrr, vernedering, lees Lale Gul, mannen die de vrouw met blote armen en knieen als fruit zien zonder schil (ook uit Lale Gul), en denken dat ze dat moeten laten blijken. In oorlogstijd uitmondend in verkrachting, bekende vorm, ontbreekt dan nooit in oorlogen, strategie Het is hopeloos om daar geen onderscheid in te maken, en alles op een hoop te gooien. Ik heb in mijn leven zeg 100x de eerste vorm op straat en elders meegemaakt, en maar 1x de 3de, waarbij ik nogal ontdaan was, en de man enkele straten gevolgd ben om evt in te springen. Was niet nodig, gelukkig, je weet nooit hoe het eindigt.

Greendutch
Greendutch19 dec. 2021 - 7:03

het lijkt in 1e instantie grappig maar is absoluut mens-onwaardig. OUDERS: voedt jongens op met respect voor vrouwen MANNEN: leer elkaar om te gaan met gevoelens + met de functionaliteit van je lichaam VROUWEN: draag gelijkwaardigheid en respect uit

3 Reacties
Zandb
Zandb19 dec. 2021 - 8:29

Greendutch Alle ouders voeden op, zelfs hun jongens. Mannen kunnen al omgaan met wat u noemt. Vrouwen dragen gelijkwaardigheid en respect uit. Ieder doet zoiets namelijk op zijn of haar manier. Leer er mee leven of kom met een inhoudelijk verstandiger reactie.

dirk den boer
dirk den boer19 dec. 2021 - 15:37

Dat is niet overal in alle gezinnen het geval, Zandbak, lees Lale Gul maar eens, ze is vrouw van het jaar, en doet een boekje open hoe het toegaat in immigrantenfamilies met opvoeding van meisjes, en die van de jongens die absoluut verschillend is, en hoe, Lale heeft aan en boek nauwlijks genoeg om dat uit te leggen, en al meer dan 200 duizend boeken verkocht, heel wat mensen in NL willen daar meer over weten........

Starter2
Starter219 dec. 2021 - 20:25

Lees nu eerst eens wat er staat Zandb, dan is je commentaar niet zo onzinnig. Er staat opvoeden met respect voor vrouwen. Waarom dat weglaat is mij een raadsel. In elk geval is het niet zo verstandig.

OlavM
OlavM18 dec. 2021 - 23:04

Triest dat het noodzakelijk blijkt tegenover een bepaald slag mannen dit soort gedrag te baat te moeten nemen, maar effectief is het blijkbaar wél. En dat telt natuurlijk, en verdient navolging.

Mark Bonte
Mark Bonte18 dec. 2021 - 18:02

De strategie bij een intimidatie, dreiging van geweld, aanranding, ook in niet seksuele context, algemeen lastig gevallen te worden op straat of algemeen de publieke omgeving, dan met hard schreeuwen, gillen, op een (scheidsrechter)fluit blazen of gebruik van een gastoeter die je daartoe bij je draagt, bestaat al veel langer als effectief geadviseerd middel. Niks nieuws onder de zon dus maar goed het nog eens te herhalen. Het werkt namelijk meestal.

2 Reacties
Eric Minnens
Eric Minnens18 dec. 2021 - 23:15

@Mark Bonte "(scheidsrechter)fluit" Perfect! Beter nog dan zo'n 'kalkoentje'. Dat scheidsrechtersfluitje alarmeert namelijk de omgeving, waardoor de dader zich een hoedje schrikt. Bij gek gedrag als van dit Franse model, loop je de kans dat de dader mee gaat doen, het als het ware als een omgekeerde versiertruc opvat. En ook, als iedereen Sarah la crieuse na gaat doen, wordt het een soort afweertrucje dat geen indruk meer maakt.

DanielleDefoe
DanielleDefoe19 dec. 2021 - 17:08

Als bergsport enthousiast moet ik ook nog ergens een fluitje hebben liggen.

Wieowie
Wieowie18 dec. 2021 - 16:26

Was ik maar geboren met zulke mooie zwoele lippen. Het is soms oneerlijk verdeeld....zucht

7 Reacties
Eric Minnens
Eric Minnens18 dec. 2021 - 23:29

"Was ik maar geboren met zulke mooie zwoele lippen" Dat is precies het soort zinnetjes dat zo'n stalker zijn slachtoffer toefluistert. Gelukkig ben jij vast iemand die niet stalkt, maar slechts een beetje droomt.

Wieowie
Wieowie19 dec. 2021 - 8:43

Ik zeg dit inderdaad alleen in mijn hoofd.

dirk den boer
dirk den boer19 dec. 2021 - 15:48

Godfried Bomans, die ooit eens Marlene Dietrich presenteerde op TV,....Och mevrouw, had ik maar een zo'n been als U heeft. Zaal lacht zich krom. Zou zo iets tegenwoordig nog wel kunnen?? Er kan bijna niets meer, en de dames accepteren zelfs geen lachje of oogopslag meer, je kan al iemand verkrachten door ze even recht in de ogen te zien, oppassen mannen, beste is afstand houden (behalve dan in Frankrijk, daar mag nog wel een en ander, van Catherine Deneuve dan, tenminste.......

Eric Minnens
Eric Minnens20 dec. 2021 - 0:29

@dirk den boer Laat ik duidelijk zijn. Ik heb geen kritiek op Wieowie. Ik denk als ik zo'n mooie meid zie ook Sodeju wat een schoonheid. En ook Godfried Bomans vond ik leuk. (Al vond ik het tegelijkertijd een beetje pijnlijk voor Dietrich, die er een beetje voor eh... lul? bij stond.) Waar het hier om gaat, is straatintimidatie. Het hinderlijk volgen, storen, toeroepen. Daar maken jij en ik en ook Wieowie bezwaar tegen toch?!

dirk den boer
dirk den boer20 dec. 2021 - 13:36

Dan zijn we het met zijn 3en eens dus, komt ook wel eens voor. Wieowie droomt van zwoele lippen, is dus waarschijnlijk geen man.....

Eric Minnens
Eric Minnens20 dec. 2021 - 15:37

"Wieowie droomt van zwoele lippen, is dus waarschijnlijk geen man….." Dat viel mij ook al op. Ook de naam Wieowie lijkt een indicatie. Maar het lijkt mij niet gepast om hierop al te zeer door te filosoferen. Al schijnt hij of zij zelf wel een tipje van de sluier te (willen?) hebben opgelicht. In dat geval: respect Wieowie.

dirk den boer
dirk den boer20 dec. 2021 - 16:13

Let ook op dat .....zucht, weer aanwijzing, mannen zuchten namelijk niet zoveel, stuenen en ratelen en brommen, dat is hun taal meer.