Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Remkes: boerencrisis reikt veel verder dan stikstof

Bemiddelaar noemt eerste overleg zonder protestboeren "buitengewoon constructief"
Joop

Districtschef Dijksman uit functie ontheven

  •  
25-02-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Dijksman_300_jpg_01.jpg
Burgemeester legt Gerda Dijksman voorwaardelijke strafontslag op
De in opspraak geraakte tweet van districtchef Gerda Dijksman heeft haar uiteindelijk haar baan gekost. Door de korpsbeheerder van de Drentse politie en de burgemeester van Assen Sicko Heldoorn is ze uit haar functie ontheven.
Dijksman was eerder geschorst vanwege het twitterbericht op eerste kerstdag vorig jaar. Over twee doden in een woning in Meppel twitterde ze: ‘Het gaat vast om huiselijk geweld’. Later bleek dat het om een koolmonoxidevergiftiging ging. De slachtoffers waren 19 en 23 jaar oud.
Het was niet de eerste keer dat Dijksman zich liet gaan op twitter. Ook noemde ze de PVV fascistisch. In eerste instantie was Dijksman geschorst , maar nu is ze ook uit haar functie als districtschef ontheven. Ze wordt echter niet direct ontslagen. De burgemeester heeft haar een voorwaardelijke strafontslag aangezegd met een proeftijd van twee jaar. Als ze binnen die tijd in de fout gaat, volgt alsnog haar ontslag. Volkskrant: Twitterende politiechef uit functie ontheven

Meer over:

leven, nieuws,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (35)

JoopSchouten
JoopSchouten25 feb. 2011 - 10:35

Blij dat ik geen ambtenaar ben...

BenJoosten
BenJoosten25 feb. 2011 - 10:35

Twitteren is natuurlijk überhaupt een onverstandige bezigheid. Loslippigheid is bij de koffieautomaat nog wel een beetje in goede banen te leiden, maar staan je onbezonnen woorden eenmaal op de digitale schandpaal, tje, dan is er nog maar weinig aan te ontkennen of goed te praten. Overigens vond ik die eerste tweet alleen wat onhandig (een korpschef mag van mij best een politieke mening hebben) maar die tweede ging toch echt te ver. Als politiefunctionaris twitter je niet over je werk. Punt.

rgeurtsen
rgeurtsen25 feb. 2011 - 10:35

't was niet handig, maar de vraag is of het fout is. Het gedrag van meneer de burgermeester is potsierlijk, laat iets zien wat onder de sluier bij bestuur en politie aan mannetjesgedrag nog zichtbaar is. Gek toch dat er zou wienig vrouwen naar de top doorstromen.

msj_meijerink
msj_meijerink25 feb. 2011 - 10:35

Vond de rechter

msj_meijerink
msj_meijerink25 feb. 2011 - 10:35

Mevrouw is gewoon 'een beetje dom geweest' en mag daarom tot de orde worden geroepen. Maar nu rijst bij mij de braag: wat is de vervolgstap. Die Burgemeester mag haar om wetstechnische gronden niet ontslaan, dus .....

TanjaC2
TanjaC225 feb. 2011 - 10:35

Blijkt mevrouw de Grote Dame ineens een stuk kleiner te zijn dan ze zichzelf ingeschat had. Blij toe dat ze opgezouten is, dat losermens.

[verwijderd]
[verwijderd]25 feb. 2011 - 10:35

Twitteren is gewoon bloedlink

2 Reacties
harleyman
harleyman25 feb. 2011 - 10:35

alles is link ,hierop reageren ook!

Tom Meijer
Tom Meijer25 feb. 2011 - 10:35

"Twitteren is gewoon bloedlink" Tja, leven is gevaarlijk, je gaat er uiteindelijk zelfs aan dood!

[verwijderd]
[verwijderd]25 feb. 2011 - 10:35

Was ook van een onvoorstelbare domheid die twitter van haar maar het is noort leuik om je baan zo te verliezen. Hoe zit het met haar wachtgeld en kantonrechter vergoeding?? Denk dat ze er met een redelijke advocaat er nog goed uitspringt

3 Reacties
doeidoei
doeidoei25 feb. 2011 - 10:35

Zo wordt dus niet ontslagen, ze mag alleen geen chef meer zijn. Demotie dus. En terecht.

Laite43
Laite4325 feb. 2011 - 10:35

Leg eens uit Truus wat bedoel je hier nou mee? ------------------ Hoe zit het met haar wachtgeld en kantonrechter vergoeding?? ------------------ Ik begrijp niet wat je vraag is.

ElChe
ElChe25 feb. 2011 - 10:35

Als we alle domheid in Nederland moeten bestraffen dan blijft er van rechts niets meer over.

mees.
mees.25 feb. 2011 - 10:35

uit haar functie ontheven....wat een griezelige ontwikkelingen in Nederland,onvoorstelbaar

1 Reactie
MarsMellow
MarsMellow25 feb. 2011 - 10:35

Griezelig? Waarom? Ontslag is toch terecht? Volgens mij zijn vriend en vijand het daar over eens.

mees.
mees.25 feb. 2011 - 10:35

Machiel de Graaf: Links is doodsbang de meerderheid kwijt te raken Links is niet bang Machiel de Graaf,links is heel bezorgd dat juist jullie achterban het het zwaarst te verduren krijgt door jullie plannen. En dat is heel wat anders dan bang. VVD en CDA weten niet wat ze salonfahig hebben gemaakt. Vorig jaar maart 2010 In Nederland heeft de islamofobie de laatste tijd een duidelijk gezicht gekregen. Het is het gezicht van Geert Wilders. Onder zijn noemer verzamelt zich nu alle angst, jaloezie en onvrede. Hij is het die ‘de stem van het volk’ spreekt. Alle onderbuikgevoelens zijn even stil als de leider spreekt. “Vandaag Almere en Den Haag, morgen heel Nederland!” Vandaag Machiel de Graaf(PVV) Eerst de stad, nu het land. 'Het is bijna Urbi et Orbi hè' Ja..... "Heute gehört uns Deutschland und morgen die ganzen Welt!" Het was een figuur die gebruik maakte van dezelfde retoriek als de PVV nu. De politieke tegenstander wordt bejegend als de vijand,aan de achterban wordt het gevoel gegeven dat je die mensen moet zien als vijanden. Het is de taal die Hitler gebruikte en het is de taal die de PVV nu gebruikt. Het is de schuld van links,het is de schuld van de moslims,kijk hoe ze zich kleden,kijk hoe ze eruit zien,we willen ze niet meer in bepaalde gebouwen met hun hoofddoekjes etc etc Het heeft niets meer met een echte democratische grondhouding te maken Gefeliciteerd Nederland om dat ook deze tijd zo in onze geschiedenisboeken zal komen. Wij zullen worden beoordeeld door de meest onafhankelijke rechter.... "De Geschiedenis"

2 Reacties
doeidoei
doeidoei25 feb. 2011 - 10:35

Mees, wat heeft dit met Gerda te maken? Zit je wel op het goede topic te reageren?

kalimero2
kalimero225 feb. 2011 - 10:35

Mees, de waarheid vinden rechtsemenchen niet goed! je moet ze vertellen wat ze leuk vinden! moslims en linkse mensen uitschelden dat vinden ze leuk.

[verwijderd]
[verwijderd]25 feb. 2011 - 10:35

uit functie ontheven maar even verderop niet ontslaggen strafontslag wat ios er nu werkelijk gebeurt Komt zij gewoon weer in haar funtie terug??? Districtschef Gerda Dijksman van de politie Zuidwest-Drenthe is definitief uit haar functie ontheven vanwege haar twitterbericht op eerste kerstdag vorig jaar. Nadat er twee doden waren gevallen in een woning in Meppel, twitterde Dijksman 'dat het vast gaat om huiselijk geweld'. Later bleek dat de slachtoffers, 19 en 23 jaar oud, om het leven waren gekomen door koolmonoxidevergiftiging. Dat heeft de korpsbeheerder van de Drentse politie en burgemeester van Assen Sicko Heldoorn vandaag bekendgemaakt. Dijksman wordt niet ontslagen. Heldoorn heeft de districtschef voorwaardelijk strafontslag aangezegd met een proeftijd van twee jaar. Als zij in die periode opnieuw in de fout gaat, volgt alsnog ontslag.

1 Reactie
mees.
mees.25 feb. 2011 - 10:35

Moet ze van u aan de galg?

emmaa2
emmaa225 feb. 2011 - 10:35

was het ook gebeurt als het een man was geweest......

1 Reactie
Harmen2
Harmen225 feb. 2011 - 10:35

Denk het wel

[verwijderd]
[verwijderd]25 feb. 2011 - 10:35

zover ik het nu begrijp heeft mevrouw geen advocaat nodig Mevrouw is haar functie kwijt maar wordt niet echt ontslagen. Wat is het salaris voor een functieloze ambtenaar, die de functieloosheid aan zich zelf de wijten heeft? Want ik neem niet aan dat deze mevrouw een straatfunctie aankan want ze heeft geen politieopleiding!! Het volk krijgt mede met dank aan de volkskrant een rad voor ogen gedraaid

1 Reactie
Harmen2
Harmen225 feb. 2011 - 10:35

Beste Truus, wil je alsjeblieft een cursus ontslagrecht doen voordat je iets gaat roepen? Je kunt een werknemer niet zomaar ontslaan, wij kennen ontslagbescherming in Nederland. En dat is maar goed ook. Ik vind deze straf prima, verder heeft ze zich alleen maar onzorgvuldig uitgelaten en niet iemand met geweld behandeld.

[verwijderd]
[verwijderd]25 feb. 2011 - 10:35

Grote dame een kopje kleiner gemaakt... Omdat "grote dame" zomaar wat de wereld injoeg, zonder er bij na te denken. Zelfs niet schuwde om vooroordelen als waarheid te verkopen. Typisch een gevalletje van huiselijk geweld... met de PVV onzin een compleet plaatje. Grote dame is kleiner geworden.

1 Reactie
FrenkMahon
FrenkMahon25 feb. 2011 - 10:35

Je kunt proberen met om met de tweede tweet de eerste te ontkrachten maar dat lukt niet. De eerste tweet is en was geen onzin, de discussie is of een medewerker van Justitie deze opmerking kan maken gezien zijn functie, niet het waarheidsgehalte van de eerste tweet.

Bobby Byrd
Bobby Byrd25 feb. 2011 - 10:35

Maar de pvv is toch ook gewoon fascistisch? Rascistisch? Opruiend? Verdelend? Haatzaaiend? Hypocriet? Goodkoop? Etc, etc, etc ... '"als ik de waarheid spreek, kan dat niet verboden zijn" - De Grote Blonde Kleuter. De agressie komt van rechts.

3 Reacties
geejeehaa
geejeehaa25 feb. 2011 - 10:35

Ze is ontslagen vanwege een totaal misplaatste en voorbarige tweet n.a.v. een vreselijk drama. Als je je niet kunt inhouden op dat terrein en allerlei dingen rond gaat kakelen, heb je als districtschef niet de juiste functie.

Ginerted
Ginerted25 feb. 2011 - 10:35

En als nou een politiechef twittert dat de PvdA een vreselijke, crypto-communistische partij is die verantwoordelijk is voor massa-immigratie van kansarmen met een achtergebleven plattelandscultuur die voorspelbaar tot sociale ontwrichting en een overmaat aan criminaliteit heeft geleid? Van mij mogen ze zo'n politiechef dan best even op non-actief stellen hoor. Zeker als ie een poosje later twittert dat een brand in een cellencomplex op Schiphol met meerdere doden "vast is aangestoken door die lui zelf."

doeidoei
doeidoei25 feb. 2011 - 10:35

"Maar de pvv is toch ook gewoon fascistisch? Rascistisch? Opruiend? Verdelend? Haatzaaiend? Hypocriet? Goodkoop? Etc, etc, etc ..." Nee hoor. Maar daar gaat de discussie ook niet om. Ambtenaren moeten naar buiten toe politie neutral zijn. Je moet niet je, door de belastingbetaler betaalde, positie gebruiken om je gal te spuwen over politieke partijen.

Gelijkhebber
Gelijkhebber25 feb. 2011 - 10:35

Wat kan deze vrouw eigenlijk? waarom is ze ooit als districtschef benoemd? Zal ik een gokje doen. PvdA??

2 Reacties
objectivist
objectivist25 feb. 2011 - 10:35

En vrouw.

BillDuin
BillDuin25 feb. 2011 - 10:35

Zal ik een gokje doen. PvdA?? ======================================== Bingo...

Yggdrasil
Yggdrasil25 feb. 2011 - 10:35

Gezien het feit dat de PVV'ers hier weer razend druk zijn om te getuigen dat deze dame minimaal moet worden opgehangen doet mij vermoeden dat het besluit van de Burgemeester ook wel onder PVV-druk heeft plaats gevonden.

1 Reactie
Ginerted
Ginerted25 feb. 2011 - 10:35

Je hoort al schrijvende zeker ook regelmatig kettingzagen ronken?