Joop

Directeur vliegveld Heathrow: TikTok-fraudeurs oorzaak van chaos bij invalidenvervoer

  •  
26-07-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1487 keer bekeken
  •  
fake

Net als op andere vliegvelden is het een chaos op de Londense internationale luchthaven Heathrow. Al hebben de Britten wat meer last dan anderen vanwege de Brexit-gevolgen die het grensverkeer vertragen. Maar volgens John Holland-Kaye, de baas van Heathrow, spelen er ook andere zaken. Zo zouden passagiers tegenwoordig met meer bagage reizen en meer vloeistoffen bij zich hebben die de controles vertragen. Overigens nemen ze die vloeistoffen, veelal make-up, mee in hun handbagage omdat ze vrezen dat hun reguliere reiskoffer verloren gaat in de chaos.

Dan komt hij vervolgens met nog een andere verklaring: TikTok zet passagiers aan tot fraude. De interviewer wijst Holland-Kayeop klachten die melden dat er vorige week tientallen wachtenden waren in de ruimte die gereserveerd is voor mensen met een beperking en dat de wachttijden opliepen terwijl er geen airconditioning was.

Dat komt volgens de vliegveldbaas omdat er passagiers zijn die simuleren dat ze een beperking hebben om zo voorrang te krijgen bij het boarden. "Dat wordt op TikTok gepromoot als rtavelhack. Doe het alsjeblieft niet."

De fraude-methode is op het sociale medium populair gemaakt door een Britse student die liet zien hoe hij met voorrang behandeld wordt bij een retourvlucht van Ibiza omdat hij in een rolstoel is gaan zitten en doet alsof hij invalide is geraakt.

Schiphol meldde begin deze maand dat het aantal aanvragen voor toegang met een beperking met 35 procent is gestegen. Volgens de luchthaven is de fraude lastig te bestrijden omdat er niet geïnformeerd mag worden naar de handicap.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (11)

Mount
Mount26 jul. 2022 - 19:25

Toen de Efteling hier mee geconfronteerd werd hebben ze een doktersverklaring verplicht gesteld.

Mount
Mount26 jul. 2022 - 19:25

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

Peace ....
Peace ....26 jul. 2022 - 16:42

Marechausse wil geen gedonder en oproer dus zegt overal ja tegen. win-win noemen we dat in de UK.

RechtdoorZee93
RechtdoorZee9326 jul. 2022 - 15:17

meteen op de blacklist zetten dat soort mensen! Volgende keer gaan ze maar met de bus en veerboot naar Ibiza!

JasDon
JasDon26 jul. 2022 - 13:51

Ach, in sommige NLse wijken zijn ook bijzonder veel parkeerplaatsen gereserveerd voor mensen die 'minder goed ter been' zijn. Of een huisarts is iets te verbonden met de gemeenschap of hij vangt er goed geld voor. De overheid doet er weinig aan.

2 Reacties
Zandb
Zandb27 jul. 2022 - 6:06

JasDon Is dat een feit of is dat niet meer dan uw armzalig want ongefundeerd meninkje: "Of een huisarts is iets te verbonden met de gemeenschap of hij vangt er goed geld voor."

Bert van der Neut
Bert van der Neut27 jul. 2022 - 8:38

Tot 80 procent van de parkeerplaatsen is in sommige straten gereserveerd voor mindervaliden. Moet wel extreem ongezond zijn wonen daar of iedereen heeft pech en is een been kwijt geraakt. Of zou er iets anders aan de hand zijn?

PVDB2
PVDB226 jul. 2022 - 13:49

Je kan zeggen dat het slim is. Maar dat is maar tijdelijk. In feite word al jaren zo al verworvenheden en mogelijkheden die voor bepaalde personen zoals hier dus gehandicapten het makkelijker gemaakt. Pas als je weet wat het is al (grotendeels) afhankelijk bent van een rolstoel, weet je wat het is. Er zijn dus mensen die hier misbruik van maken. Waar dus mogelijkheden versobert zullen worden. Het is zoals met sociale voorzieningen. Als er teveel misbruik van gemaakt word dan gaat dat een keer leiden tot afbraak en versobering. WAO is een goed voorbeeld. Het was te makkelijk. Met een aardig stukje toneelspel kwam je wel zo ver. Schaamteloos zijn er zoveel ingekomen die later gewoon gingen klussen. Maar je kan altijd de buitenlanders als zwakke partij nog als enige de schuld geven...

1 Reactie
Doomsdayshaman
Doomsdayshaman26 jul. 2022 - 16:07

Of de buitenlander in de WAO, die aan het klussen is geslagen.

Paul250371
Paul25037126 jul. 2022 - 12:19

Mensen zijn zo enorm inventief.

Volrin
Volrin26 jul. 2022 - 11:53

"De fraude-methode is op het sociale medium populair gemaakt door een Britse student die liet zien hoe hij met voorrang behandeld wordt bij een retourvlucht van Ibiza omdat hij in een rolstoel is gaan zitten en doet alsof hij invalide is geraakt." Walgelijk.

1 Reactie
Pietje Puk139
Pietje Puk13926 jul. 2022 - 14:34

Thomas, de gewone man heeft altijd de gewoontes en gebruiken van het rijkere deel van de bevolking afgekeken. Zoals bijvoorbeeld het met mes en vork eten, parfumgebruik en het op reis gaan als de vakantie is aangebroken. Op die zelfde manier leert de gewone man nog steeds van de politici en de rijken, omdat die nou eenmaal de zaak keihard besodemieteren. Het verschil met vroeger is dat het nu in de openbaarheid komt. Als iemand niet helemaal eerlijk handelde en daar wat extra centjes aan over hield, zei mijn vader altijd: de kleine man doet het in het klein en de grote man doet het in het groot. Dus? Niets nieuws onder de zon.