Joop

CEO hypotheekaanbieder ontslaat 900 werknemers via Zoom

  •  
07-12-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
59 keer bekeken
  •  
videoconference

© cc-foto: jagritparajuli99

De directeur van hypotheekaanbieder Better.com heeft 900 werknemers in de Verenigde Staten en India ontslagen via een Zoom-meeting. “Ik heb geen goed nieuws”, begon Vishal Garg de videomeeting. “Als je deelneemt aan deze call behoor je tot de ongelukkige groep die wordt ontslagen. Je dienstverband wordt per direct beëindigd.”
Na deze mededeling werden de computers van de getroffen werknemers automatisch uitgeschakeld. Ontslagen werknemers die niet aanwezig waren bij de Zoom-call hadden aanvankelijk geen idee waarom hun apparaten niet meer werkten. “We zijn gedumpt als afval”, zegt een voormalige medewerker tegenover The Daily Beast.
Volgens een andere ontslagen werknemer duurde het ‘videogesprek’ niet meer dan drie minuten. Garg had al geen al te beste reputatie. Een jaar geleden lekte er een e-mail van hem uit waarin hij medewerkers uitschold voor “ domme dolfijnen ”.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (14)

Uw Psychiator
Uw Psychiator7 dec. 2021 - 18:06

Van een medium-betrouwbare bron heb ik vernomen dat het voltallige kabinet-personeel (in statu demissionaire) dezelfde behandeling te wachten staat, nog vóór Kerstmis. Een zeer hooggeplaatst lid van ons Koninklijk Huis is zich inmiddels aan het bekwamen in de toepassing van de Methode-Garg. Mocht mijn informant ditmaal niet een glaasje te veel genuttigd hebben: dit ontslagmodel gaat heel groot worden, wat ik U brom.

1 Reactie
adriek
adriek8 dec. 2021 - 22:20

Opschalen! Ontsla gewoon heel Nederland en laat iedereen solliciteren naar zijn eigen baan, vernieuwing is goed, toch?

Miss Piggy
Miss Piggy7 dec. 2021 - 13:38

Zelfs voor de VS is dit nog redelijk uitzonderlijk. Maar het is het soort psychopathische klootzakkerij waar ook in de VS werkgevers niet zo mee weg kunnen komen. 2021 heet niet voor niets daar 'the great resigning'. Steeds meer werknemers zijn de slechte salarissen en tirannieke bazen/managers zat en nemen zelf ontslag. Werk genoeg. Hoe onbeschoft en koud dit ook is, de getroffen werknemers hebben kans genoeg op ander, beter werk.

Nou ja, kijk...
Nou ja, kijk...7 dec. 2021 - 13:12

Een combinatie van de Angelsaksische cultuur en een zijn achtergrond. Ondernemers met Indiase roots staan internationaal bekend als meedogenloos en snoeihard, alles draait om pecunia.

Middenman
Middenman7 dec. 2021 - 13:00

In de VS is dit normaal, maar ook andersom. Werknemers zeggen soms aan het einde van een werkdag dat ze de volgende dag bij een andere werkgever gaan beginnen. Dat is blijkbaar het systeem dat ze daar willen.

3 Reacties
Norsemen
Norsemen7 dec. 2021 - 13:12

Dit is helemaal niet normaal in de VS.

PGS
PGS7 dec. 2021 - 15:51

Nu krijgen bedrijven een koekje van eigen deeg, toch ?! Men staat te springen om personeel. Dus als zo'n werkgever moeilijk doet, dan zeg je als werknemer: "voor jou 10 anderen". En je zoek je heil ergens anders. Waar je wel gewaardeerd wordt en niet gezien wordt als een kostenverhogende post in de boekhouding.

Fransss en Vrij
Fransss en Vrij7 dec. 2021 - 20:35

[ Werknemers zeggen soms aan het einde van een werkdag dat ...] Dat doen ze doorgaans alleen als ze slecht door de werkgever zijn behandeld. Als je in een kleine gemeenschap (bv een eiland) je werk moet vinden dan pas je wel beter op voor de machtspositie van de werkgevers. Op internet zijn veel verhalen te vinden van goede werknemers die bewust plannen om op cruciale momenten ontslag te nemen met maximaal nadeel voor de werkgever. Bijvoorbeeld vanwege het weigeren van verlof voor een stervende vader of zelfs voor begrafenissen. Wie goed doet, wie goed ontmoet geldt daar dubbel en dwars. Hier in Europa hebben wij gewoon wetten en fatsoen.

geitenbreier
geitenbreier7 dec. 2021 - 12:59

De ontmenselijking slaat toe ! Mensen die als oud vuil worden gebruikt ! Gelukkig wenst in Nederland iedereen elkaar het beste toe en wordt niemand zomaar als uitschot behandeld, toch ?!

Joop den Uil
Joop den Uil7 dec. 2021 - 12:58

Suggestie: laat de camera aanstaan van de laptopthuiswerkers ; soort aanwezigheidscontrole, precies zoals ook in kantoortuinen gebeurt. onstuitbare gedachte komt op dat thuiswerkers inderdaad maar een fractie van hun werktijd aan het werk zijn. Deze CEO handelt rogoreus, een waarschuwing zou beter op zijn plaats zijn. Of - zoals mij overkomen is - ''voor jou 10 anderen''

3 Reacties
Haz
Haz7 dec. 2021 - 14:03

Of, beste Joop, je stuurt op resultaat i.p.v. aanwezigheid. Maar ik snap dat je blijft hangen in ouderwets denken, want zoals jou denken nog heel veel anderen.

PGS
PGS7 dec. 2021 - 15:48

In deze tijd waar bedrijven staan te springen om mensen, is het toch heel interresant om die bal terug te kaatsen naar je baas: " voor jouw 10 andere bedrijven".

Ch0k3r
Ch0k3r8 dec. 2021 - 6:37

Rot op met je 1984 voorstel Joop. Ik werk nu anderhalf jaar thuis en ik durf te stellen dat thuis meer gedaan wordt dan op kantoor. Precies andersom dus. Vind het al erg genoeg dat m'n huis ineens ook m'n werkplek is geworden. Dan gaat het de werkgever niet aan hoe het er binnen bij mij uitziet. Ze mogen zelfs geen camera op een normale werkvloer hangen om personeel te controleren. Je idee hoort thuis bij de VVD. Een echt Fuck-de-werknemer instelling.

Dehnus
Dehnus7 dec. 2021 - 12:57

En daarom laat je dus niet to dat je werkgever toegang krijgt tot je machine. Gewoon op "NEE!" drukken als Zoom of Teams hier omvraagt. Vind meneer dat niet leuk, dan levert hij maar een machine van he bedrijf in plaats van zich eigendom toe te eigenen.