Joop

Directeur horeca-groothandel rijdt in op vakbondsmensen

  •  
14-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
103 keer bekeken
  •  
fnv_300.jpg
FNV Bondgenoten doet aangifte van poging tot doodslag
De eigenaar van horecagroothandel Hanos in Groningen is dinsdagochtend vroeg met een auto ingereden op twee medewerkers van FNV Bondgenoten die bij het bedrijf folders uitdeelden aan het personeel. De twee konden zich volgens de bond ternauwernood uit de voeten maken.
De directeur had de vakbondsmensen gemaand te vertrekken bij de personeelsingang. Toen daar geen gehoor aan werd gegeven stapte hij in zijn auto en reed ‘vol gas’ op het duo in. De twee sprongen opzij en bleven ongedeerd. Bij de politie is aangifte gedaan wegens poging tot doodslag. Fysiek geweld van werkgevers tegen vakbondsmensen is in Nederland een uitzonderlijk verschijnsel.
FNV Bondgenoten schrijft:
Hanos is een van de bedrijven die niet aangesloten is bij de sectorcao Groothandel in Levensmiddelen (GIL). Beide eigenaren (…) staan erom bekend een broertje dood te hebben aan vakbonden. Makkinje: “We horen regelmatig berichten van intimidatie van Hanos-werknemers maar omdat de vakbond daar met hand en tand wordt geweerd, kunnen we deze meldingen niet verifiëren. Onze organizers staan daar om te inventariseren of werknemers behoefte hebben aan een vakbond en of er sprake is van fatsoenlijke arbeidsomstandigheden en een goede beloning van de mensen.”
 cc-foto: FNV Bondgenoten (geen relatie met incident)

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

JoopSchouten
JoopSchouten14 apr. 2010 - 17:11

Een echte 'vrije jongens' zo te lezen. :-(

mk3578071
mk357807114 apr. 2010 - 17:11

Ja als vakbond mag je rustig het personeel opjutten en zo een bedrijf plad leggen. En gaat dan zo'n bedrijf failliet, ja dan is het gewoon pech en zitten er wel veel mensen zonder werk.

omaoeverloos
omaoeverloos14 apr. 2010 - 17:11

Een Marco Bakkertje?

myrdinwylt
myrdinwylt14 apr. 2010 - 17:11

In de cel met dat stel