Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Dion Graus ten onrechte niet vervolgd

  •  
04-09-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
3721 keer bekeken
  •  
ANP-graus_300.jpg
OM concludeerde dat er wel degelijk voldoende bewijs was voor vervolging wegens mishandeling
Het KRO-programma Brandpunt onthult vanavond documenten waaruit blijkt dat PVV-kamerlid Dion Graus in 2003 ten onrechte niet is vervolgd voor mishandeling van zijn toenmalige vrouw.
Bekijk de video in andere formaten. Dat schrijft de NRC. Brandpunt heeft de beschikking gekregen over een ambtsbericht uit 2007 van de Maastrichtse hoofdofficier J. Penn-te Strake aan het gerechtshof in Den Bosch. Daarin concludeert de hoofdofficier dat er destijds voldoende wettig en overtuigend bewijs was. Het seponeren van de zaak was een volgens hem “verkeerde beslissing”. De NRC schrijft:
Volgens het ambtsbericht was te bewijzen dat Graus op 13 oktober 2003 tijdens een etentje bij zijn vader verbaal agressief was geweest tegen zijn vrouw en dat hij haar ter plekke gedurende een minuut de keel dichtkneep. Nadat Graus haar had losgelaten dreigde hij “een vuurwapen tussen de wenkbrauwen te zetten.”De vader van Dion Graus bevestigde tegenover de politie “dat zijn zoon zijn vrouw inderdaad diverse malen bedreigd, mishandeld en de keel dichtgeknepen had.”
Op 24 oktober 2002 mishandelde Graus zijn vrouw al eens thuis. De politie kwam er aan te pas en later constateerden artsen in het ziekenhuis in Heerlen verwondingen bij de vrouw.
Het ambtsbericht is eind 2007 geschreven, nadat de ex-vrouw van Graus bij het gerechtshof in Den Bosch een klacht had ingediend. Ondanks het bericht werd besloten niet alsnog tot vervolging over te gaan, omdat dat ‘niet meer opportuun’ zou zijn.
Graus mocht van Geert Wilders in 2006 zelf onderzoek doen naar de feiten in de zaak. Op basis daarvan concludeerde Wilders begin 2007 dat de feiten Graus “volledig vrijpleiten”.
De uitzending van Brandpunt begint om 22.15 uur op Nederland 2.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (97)

tabby2
tabby24 sep. 2011 - 13:03

Ook als je je vriendinnen mept kan je bij de PVV nog alles in goud doenj veranderen

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin4 sep. 2011 - 13:03

Onze dierenvriend lijkt toch gewelddadig, niet zo fraai, weer geen beste beurt, hier lijkt de lpf een padvindersclubje bij.

Yggdrasil
Yggdrasil4 sep. 2011 - 13:03

Er zit voor 50 jaar tuchthuis in de PVV-fractie, we kennen ze wel, die types. Matje in de nek, kek designbrilletje, uitermate losse handjes, vrouwen mishandelen, bontkraagje. We kennen ze wel die types, zo weggelopen uit Maaskantje. Hij schijnt ook iets met dieren te doen, de beschermer van de korenwolf. Weer zo'n mislukt PVV-type maar is wel volksvertegenwoordiger. Ik vraag me echter wel af welk gedeelte van het volk hij dan vertegenwoordigt. De bontkraagjes ???

Ineses
Ineses4 sep. 2011 - 13:03

Hier een artikel in het NRC over het eigen onderzoek door Graus. http://vorige.nrc.nl/binnenland/article1765886.ece/Elf_velletjes_over_het_leven_van_Dion_Graus Niet bepaald een betrouwbaar persoon, maar voor Wilders was het voldoende. Net zoals Wilders wandaden van andere PVVers met de mantel der liefde bedekt. Hij moet wel anders houdt hij niemand meer over.

boswachter2
boswachter24 sep. 2011 - 13:03

Dus Wilders had gelijk toen hij zei dat de rechters niet deugen ook al had zijn partij hier voordeel bij.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa4 sep. 2011 - 13:03

Het is nooit te laat om die man nog te vervolgen en Wilders zijn gezicht tegen de spiegel te drukken. Het is nooit te laat. Als die Dion Ahmed was die de kel van zijn vrouw dicht geknepen had, zit hij nu vats weigens eerwraak met poging tot moord. Geachte rechter!! hi hi hi hi hi... Wakker worden man!!!!

kapitanlaipose
kapitanlaipose4 sep. 2011 - 13:03

Maak uw keuze: 1. Het is de schuld van de linkse media. Waarom moet dat (s)linkse Brandpunt dit weer oprakelen? Hou eens op met het demoniseren van de PVV. 2. Het is de schuld van rechterlijke macht. Het zijn allemaal D-zassenzastigers. Ze hebben het voorzien op de PVV. 3. Het is de schuld van de ex vrouw. Ze is waarschijnlijk vreemdgegaan met en zwanger geworden van een Marokkaan. Dan begrijp ik Graus ook wel dat die door het lint is gegaan. Dan durft ze ook een klacht achteraf in te dienen. Kunnen we die hele klachtenprocedure gewoon niet afschaffen. Volgens mij was de ex vrouw ook alleen maar uit op het geld van Graus. 4. Het is de schuld van JOOP en die walgelijke Francisco van Jole. Waar zou JOOP zijn zonder de PVV. Waarom wordt dit nou weer uitgelicht. Waarom wordt er niets geschreven over Mariko Peters. 5. Er is helemaal niets aan de hand. Wilders heeft Graus zelf een onderzoek laten doen. Uit het onderzoek blijkt dat Graus wordt vrij gepleit van ieder strafbare feit. Daar kan de PvdA nog een puntje aan zuigen aan gedegen zelf onderzoek. 6. HET IS ALLEMAAL DE SCHULD VAN DE ISLAM. Geert luistert naar het volk. Subsidieslurpers. Het moet niet gekker worden. Henk en Ingrid. Woedend. Straatterroristen. Voor geen millimeter. De belastingbetaler. Het lijkt me dus duidelijk dat het de schuld is van de Islam.

dave1946
dave19464 sep. 2011 - 13:03

ik begrijp niet dat sommige PPV fans leugens en bedrog bestrijden met ongecontroleerde antwoorden!

Tapanoeli
Tapanoeli4 sep. 2011 - 13:03

Dominique Graus-Kahn?

BasVV
BasVV4 sep. 2011 - 13:03

Dit zegt meer over het OM dan over iets anders.

Joeri2
Joeri24 sep. 2011 - 13:03

Och das waar ook, ik vergeet hem steeds in het rijtje eervolle pvvers van dronke rijders, kopstoters en portiekpissers: de zwangere vrouwen meppers. Wat een fijn clubje belastinggeld vangers is dat toch die pvv.

caquerlaque
caquerlaque4 sep. 2011 - 13:03

Pvv-ers staan boven de wet

tabby2
tabby24 sep. 2011 - 13:03

Dion Graus neemt de Koran nu wel erg letterlijk. 'Wie zijn vrouw lief heeft, kastijdt haar'

lindenboom
lindenboom4 sep. 2011 - 13:03

Grappig: als de "peil-hond"aangeeft dat 44% van de CDAers nieuwe verkiezingen wil, trekt de KRO weer wat ouwe, en verjaarde koeien uit de sloot. Maar daar hebben ze een handje van bij de KRO: meejanken over verouderde gebeurtenissen, maar vooral je bek houden over wat hun zuil-genoot nú uitvreet. Die truc kennen we al, kokhalsman, ga maar uithuilen bij Verhagen c.s..En dank aan dit forum en andere internetmedia: weet ik tenminste waar ik nièt naar hoef te kijken, vanavond.

elgringo2
elgringo24 sep. 2011 - 13:03

Is dit eigenlijk een verrassing, nee toch? Ben benieuwd hoe Rutger m te pakken gaat nemen vanaf morgen bij pownews. Het blijft toch een vermakelijk gekkie die graus, niet al te serieus nemen...

Luna12
Luna124 sep. 2011 - 13:03

Naast lakeien heeft koning Geert , ook een hofnar. Die mag doen wat hij wil , de paleisgek.

Steenhuys
Steenhuys4 sep. 2011 - 13:03

Vroeger had ik achting voor parlementsleden. Vroeger, toen het nog een instituut was.

andjusticeforallgraag
andjusticeforallgraag4 sep. 2011 - 13:03

Zo'n iemand is een Tweede Kamerlid: in ieder geval een beetje eng hé wat mij betreft!!!

kraai21
kraai214 sep. 2011 - 13:03

http://images2-telegraaf.nl/multimedia/archive/00861/Dion_Graus_861308d.jpg ------------- PVV-leider Geert Wilders wijst er in een reactie op dat Graus niet is vervolgd, niet is veroordeeld en met kracht ontkent. „Ik geloof hem en de Brandpunt-uitzending van vanavond verandert daar helemaal niets aan.” http://www.telegraaf.nl/binnenland/10486421/__OM__Graus_had_vervolgd_moeten_worden__.html?p=1,1

Okeetje
Okeetje4 sep. 2011 - 13:03

Oud nieuws. De Nederlandse wetgeving was toch zo goed?! ;) Als men goed zoekt via Google, komt men meer over mensen in de politiek tegen die hun vrouw hebben mishandeld, niet goed te praten als het waarheid is, maar het leven gaat verder. Fijne dag allemaal, ik ga een rondje met de hond en dan met de trein naar mijn werk.

JanJansen9
JanJansen94 sep. 2011 - 13:03

Graus pleit zichzelf helemaal vrij. Eigenlijk zie je dit bij het hele pvv-zooitje. Een bonte verzameling van fraudeurs, dronkenlappen, criminelen, mishandelaars, vechtersbazen, leugenaars, farizeeers, etcetera. En maar fulmineren naar links en moslims. Dat is nou het juiste voorbeeld voor Henk en Ingrid. Ik verwacht dat de clubs van rutte en verhage muisstil zullen blijven. Zij gedogen deze rotte mispel immers.

Bernie2
Bernie24 sep. 2011 - 13:03

Geert heeft zich inmiddels kritiekloos achter zijn handlanger geschaard. Zoals te verwachten viel. Wat een diepe en grove trap na moet dit zijn voor de zwaar mishandelde vrouw in kwestie. Natuurlijk niet in de laatste plaats door de tevreden en breedgrijnzende kop van vermeend dader Graus en de steun van zijn chef Wilders, maar misschien nog meer door de houding van het OM. Er lijkt sprake van zware mishandeling en een poging tot moord. Ik zeg: heropenen die zaak en wel meteen.

JoopSchouten
JoopSchouten4 sep. 2011 - 13:03

Alfamannetje Wilders: 'Ik geloof hem en de Brandpunt-uitzending verandert daar helemaal niets aan'

maclofty
maclofty4 sep. 2011 - 13:03

Ik vond de tweet van de dag van Willem Minderhout, helder, heb daar verder niets aan toe te voegen. Behalve dit, dit gaat de PVV NOOIT doen, want het is niet in hun belang ;-))

andjusticeforallgraag
andjusticeforallgraag4 sep. 2011 - 13:03

Behalve zijn trouwe en diehard fans, wie in Nederland en elders geloven hem nog? Deze man is nota bene een beroepspoliticus die al rond twintig jaar actief in Den Haag zijn, nietwaar?

kraai21
kraai214 sep. 2011 - 13:03

Graus heeft Wilders groot gemaakt met zijn programma Wild Wilder Wilders. ----------------------- Het was voor L1, de Limburgse tv-zender een manier om koppeling te leggen naar de politiek. Ze waren te argeloos om te begrijpen wie ze binnenhaalden. Wilders was in die tijd immers een keurige ex-VVD-politicus, en Graus, daar had nog nooit iemand van gehoord. Graus eiste op achteraf 90.000 Euro als gage, maar heeft die (zegt de directeur van L1) nooit gekregen. De directeur was van mening dat Graus voor zichzelf reclame had gemaakt, hij was immers al gearriveerd in de Tweede Kamer. Graus kon dat goed, hij was gezellig, sprak raar, als een eeuwige puber, werkte op de lachspieren en was zelf ook goedlachs, hoewel zijn ex-vrouw daar zeker anders over zal denken. Graus en Wilders werden, zoals Graus in zijn merkwaardig taalgebruik zei: "bloedbroeders". ----- Zal het Graus, aan wie Wilders zoveel te danken heeft, er ook in slagen om Wilders kapot te maken? De kans bestaat dat Graus in elk geval wel een stevige druppel in de emmer is. In Duitsland loopt het succes af. Wilders heeft dit nodig, voor zijn sponsoring. 1000 mensen die 100 euro betalen, daar doet hij het voor, als die maar 5 euro betalen, dan is dat net om uit de kosten te komen. ---- Toespraak Wilders van 100 naar 5 euro en nog niet uitverkocht http://www.trouw.nl/tr/nl/4500/Politiek/article/detail/2885020/2011/09/02/Toespraak-Wilders-van-100-naar-5-euro-en-nog-niet-uitverkocht.dhtml ---- Het is niet voor niets dat Wilders zo uitgebreid op anti-geweld en Breivik in gaat in zijn toespraak, veel meer dan in Nederland is Breivik in het buitenland aan hem blijven plakken. Mensen zijn geschrokken, ze zien wat er kan gebeuren met labiele geesten als je ze maar lang genoeg indoctrineert met haat-speeches. In Nederland kan het Graus wel eens zijn, de mensenmaker, de stiekeme spindoctor uit de beginjaren, die in zijn puberale levensopvatting Wilders groot maakte en nu de ondergang inluidt. Natuurlijk nummertje zoveel in de fractie met een vuiltje er op, maar dit vuiltje is toch wel erg vuil. De grote druppel in de emmer van Wilders lot. Het water klotst tegen de rand.

Halbe2
Halbe24 sep. 2011 - 13:03

Waar zijn drammer/zorba/van delft/des duivels/duidelijk rechts ? Zoude zij het even niet meer weten ?

kraai21
kraai214 sep. 2011 - 13:03

Geert Wilders die verjaring voor geweldsdelicten wil afschaffen, vindt het argument van de vier jaar nu ineens wel aanvaardbaar. Besluiten van OM en rechter worden nu ineens wel gerespecteerd. Het belang van het 'slachtoffer' hoeft nu ineens niet meer altijd voor te gaan. Geen woedeuitbarsting over de zoveelste 'blunder' van het OM. Geen ronkende taal over het niet vertrouwen van de 'D66'ers' in de rechterlijke macht. Geen klaagzang over een crimineel die wegkomt met zijn daden. In feite is het gewoon een droge constatering dat onze rechtsstaat gefunctioneerd heeft. Nu ineens wel.

Dewik2011
Dewik20114 sep. 2011 - 13:03

stout

Hansqn
Hansqn4 sep. 2011 - 13:03

Volgens de theorie van Dion wordt huiselijkgeweld in de regel voorafgegaan door dieren mishandeling (belangrijk argument voor het in het leven roepen van de dierendienders). Dit roept de vraag op hoe het met de hamsters van Dion gesteld was.

andjusticeforallgraag
andjusticeforallgraag4 sep. 2011 - 13:03

Het gaat hier niet over links of rechts. Het gaat hier juist over recht of onrecht. Als het Brandpunt reportage afgelopen zondag klopte, dan is er zeker onrecht gedaan tegen de ex-vrouw van deze meneer. Wij wonen allemaal in een democratische rechtsstaat, nietwaar?

JanJansen17
JanJansen174 sep. 2011 - 13:03

In een eerdere reactie hieronder stelde ik dat ik mijn twijfels had betreffende de objectiviteit van de Peilingen van Maurice de Hond, om de reden dat deze gerelateerd is aan de Telegraaf die op zijn beurt weer veel PVV kiezers onder de lezers heeft. Eerder betrof het dus de uitslag van een enquete over Dion Graus, die van de meerderheid van de ondervraagden aan mocht blijven als tweede kamerlid van de PVV, ondanks dat de man strafbare feiten had gepleegd middels gebruik van fysiek geweld tegen zijn toemalige zwangere vrouw. Hoewel (naar later bleek onterecht) niet door het OM vervolgd, lijkt mij dat niet de achterliggende reden waarom hij mocht aanblijven. De uitslag dat Dion Graus mocht aanblijven van de geënqueteerden had mij bevreemd omdat dit geheel tegen de eigentijdse tendens ingaat dat niemand meer onder een veroordeling uit mag komen, er zwaarder gestraft moet worden en last but not least de PVV een grote voorstander is van het Zero Tolerance beleid. In diezelfde reactie stelde ik me zo voor dat er een tweede peiling moest worden gehouden met een soort gelijkig misdrijf, maar dan iemand met een hoge functie, zonder dat er sprake is van een relatie met de PVV. Ik ben al snel op mijn wenken bedient, zo lees ik vanmorgen in de Pers, want nog geen week later is er een volgende enquete gehouden en deze betreft een secretaris-generaal van het ministerie van Justitie waarvan een meerderheid van de geënqueteerden de mening is toegedaan dat deze man moet terugtreden tijdens het onderzoek naar de aangifte die tegen hem is gedaan van het verkrachten van minderjarigen. Even de beschuldiging en de (tijdelijke) schorsing zelf buiten beschouwing latend, is het opvallend dat de uitslag van de peilingen van Maurice de Hond in deze enquete voldoet aan de tegenwoordig algemene tendens waarbij alleen al bij verdachtmaking een verdachte schuldig is tot het tegendeel is bewezen, en daar zelfs op voorhand dus de gevolgen van moet nemen. Zet deze uitslag tegenover die van Dion Graus die aan deze trend lijkt te zijn ontkomen, zelfs na vaststellen van de strafbare feiten, maar die (onterecht) niet tot vervolging en dus een strafzaak hebben geleid, maar Dion Graus volgens de enquete van Maurice de Hond als tweede kamerlid wel mag blijven. Beide zaken betreffen misdaden van dien aardt dat ze in ons land als strafbaar worden gezien, toch mag de ene verdachte ermee wegkomen van de geëngueteerden, zelfs nádat is vast komen te staan dat strafbare feiten van dien aard zijn dat hij had moeten worden vervolgd, maar geldt voor de ander, waarvan nog niet is vastgesteld of er strafbare feiten zijn gepleegd, dat hij als verdachte tijdens het onderzoek moet worden geschorst. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat hier sprake is van vooroordeel en dus geen objectief standpunt is genomen ten aanzien van de twee strafzaken waarbij sprake is van fysiek geweld, waarvan de ene verdachte bij de PVV clan behoord, en de andere verdachte niet. Waarmee wederom mijn scepsis tegenover de vooringenomenheid van de Peilingen van Maurice de Hond is bevestigd.

andjusticeforallgraag
andjusticeforallgraag4 sep. 2011 - 13:03

Net gezien en gelezen bij *de telegraaf.nl* website: **GroenLinks zakt zetel na ophef over Kunduz**. Waarom niet juist b.v. **PVV zakt zetel na ophef over Dion Graus**?. Met alle respect voor meneer Maurice de Hond, maar hoe precies en accuraat zijn deze wekelijkse politieke peilingen van meneer Maurice de Hond?? (die wel de politieke stemming in ons land wel gaat bepalen min of meer tot een bepaalde niveau). P.s. Beste Nederlanders, links of rechts, waar zijn jullie gevoel voor **onrecht** (i.v.m. de ex-vrouw van Dion Graus als het uitgebreide Brandpunt reportage afgelopen zondag klopte) gebleven??? Niemand kan boven de wet staan in onze democratische rechtsstaat dacht ik altijd tenminste tot nu toe!.

kraai21
kraai214 sep. 2011 - 13:03

exit graus

1 Reactie
Charta46
Charta464 sep. 2011 - 13:03

[exit graus] In zijn testament staat de Cavia politie, die zal ons altijd blijven heugen. Omdat dit de oorzaak is van het politie tekort, ondanks dat er 3000 meer zijn beloofd in het regeerakkoord. Maar ja, beloftes gelden niet bij Rutte.

rgeurtsen
rgeurtsen4 sep. 2011 - 13:03

geseponeerd is geseponeerd. Mensen moeten wellicht leren beslissingen van OM of rechters te respecteren of een andere rechtsgang te volgen. Daarnaast vriendinnen die achteraf klagen als de relatie verbroken en een nieuwe toekomst zich aandient. Wraak is meestal zoet... wellicht emotionele chantage? Ze zijn het respect niet meer waard. IN dit soort gevallen, net als bij de priv'e zaken van onze GL dame, moet ik altijd denken aan de opmerkingen van een vertegenwoordigen van klanten van kinderdagverblijven... Mannen gebruiken fysiek geweld en seksuele misdrijven, de dames werkzaam in de branche richten niet te onderschatten emotionele schade aan... en komen daar vrijwel altijd mee weg. Uiteraard lijkt mij Graus niet zuiver, maar dit is geen nieuws. let it be.

3 Reacties
kraai21
kraai214 sep. 2011 - 13:03

"geseponeerd is geseponeerd." Dat is niet zo. In sepot is geen definitieve einduitspraak van een rechter in de zin van art. 350 Sv.. Het OM wordt daarom niet door het ne bis in idem beginsel belet om later alsnog tot vervolging over te gaan.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin4 sep. 2011 - 13:03

Het is niet zomaar iemand die het zegt hoor, het is de hoofdofficier.

kleine2de
kleine2de4 sep. 2011 - 13:03

Deze reactie is me niet duidelijk. Wat suggereert U nu? Dat die mevrouw het over zich heeft uitgeroepen om mishandeld te worden?

proftb
proftb4 sep. 2011 - 13:03

[Graus mocht van Geert Wilders in 2006 zelf onderzoek doen naar de feiten in de zaak. Op basis daarvan concludeerde Wilders begin 2007 dat de feiten Graus “volledig vrijpleiten”.] Ik hoop toch even dat dat een tikfout is - maar dat zal wel niet. Hilarisch. Geeft nog maar eens aan dat mensen op geen enkel betrokken mogen zijn bij onderzoek naar henzelf. Mocht de NRC gelijk hebben dan mag ik toch ook hopen dat deze man aftreedt en vervolgd wordt.

1 Reactie
JanJansen17
JanJansen174 sep. 2011 - 13:03

"'[Graus mocht van Geert Wilders in 2006 zelf onderzoek doen naar de feiten in de zaak. Op basis daarvan concludeerde Wilders begin 2007 dat de feiten Graus “volledig vrijpleiten”.]"'' Dit speelde zich af vóór de zaak Lucassen en andere PVV kamerleden. Ik denk dat dhr. Wilders hier nog goed van vertrouwen was. Dat is pas veranderd na de zaak Lucassen. Wel heeft dhr. Wilders daarna alle kamerleden opgedragen inzage te geven in eventuele (juridische) misstanden. Mocht nu blijken dat Dion Graus tegenover dhr. Wilders, even netjes gezegd, oneerlijk is geweest, zou het inderdaad exit kunnen zijn. Echter, mocht Dion Graus, net als Lucassen, zijn kamerzetel willen behouden heeft dhr. Wilders opnieuw een probleem. Kiest hij voor het kabinet, en daarmee voor verlies aan vertrouwen bij zijn achterban, of laat hij de regering vallen? Uiteraard weten we het antwoord wel..... maar erg veel geloofwaardiger wordt dhr. Wilders er niet op. Maar goed, eerst maar even de uitzending bekijken, ik loop ver op de zaken vooruit....

ElChe
ElChe4 sep. 2011 - 13:03

Waarom kijk ik hier nou niet van op?

1 Reactie
kraai21
kraai214 sep. 2011 - 13:03

Ik wist het al jaren. Ik heb nooit begrepen waarom de zaak is geseponeerd. Er lag zelfs een verklaring van een specialist van het ziekenhuis in Heerlen. Welk machinaties hier gespeeld hebben en wie erachter zat, ik neem aan dat dat ook eens onderzocht moet worden. Deze zaak had nooit geseponeerd mogen worden, vind ik. En Geert Wilders heeft pech dat het geseponeerd is, want nu zit hij met een behoorlijke rotte appel, die kilometers ver stinkt. Ook in Limburg, het stempubliek van de PVV, zal dit opnieuw inslaan als een bom, Henk en Ingrid zullen dit niet kunnen verdragen. Graus zal uit de fractie moeten worden gezet, en het is de vraag of hij zijn zetel aan de volgende met een vuiltje wil afstaan. Mijn inschatting is dat hij dat wel zal doen. We zullen zien, maar van Graus zijn we, denk ik, af, en van die dierenpolitie ook.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen4 sep. 2011 - 13:03

Nu begrijp ik waarom er animal-cops moesten komen, om ervoor te zorgen dat er geen opsporingscapaciteit voor vrouwenmeppers is. Slim hoor die Graus!

1 Reactie
dave1946
dave19464 sep. 2011 - 13:03

dat is een goeie Gerwin

[verwijderd]
[verwijderd]4 sep. 2011 - 13:03

Bij gerucht gehoord dat Quentin Tarantino een film wil maken met de hele pvv fractie.

2 Reacties
Yggdrasil
Yggdrasil4 sep. 2011 - 13:03

Die is er al Inglourious Basterds (2009)

Steenhuys
Steenhuys4 sep. 2011 - 13:03

Wil Tarantino een horrorfilm maken?

ElChe
ElChe4 sep. 2011 - 13:03

Kattenmepper!

1 Reactie
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa4 sep. 2011 - 13:03

En kratten bier zuiper.

RobvanKan
RobvanKan4 sep. 2011 - 13:03

Onverdoofd zwangere vrouw mishandelen: niks aan de hand. Onverdoofd koe slachten: schande. Heeft iemand deze stelling al aan Fleur Agema voorgelegd? En, begon ze te loeien of rende ze gauw terug naar de stal?

2 Reacties
kleine2de
kleine2de4 sep. 2011 - 13:03

Gezien de hobbies van meneer Graus kon ze maar het beste loeien. Als vrouw optreden is een heel end gevaarlijker bij die man.

hannogroen
hannogroen4 sep. 2011 - 13:03

Re: Onverdoofd zwangere vrouw mishandelen: niks aan de hand. Onverdoofd koe slachten: schande. Dat soort gedrag tref je wel vaker aan bij mensen met een onderontwikkeld empathisch vermogen. Types waar ze bij de PVV in grossieren.

[verwijderd]
[verwijderd]4 sep. 2011 - 13:03

Op 24 oktober 2002 mishandelde Graus zijn vrouw al eens thuis. Ordnung muss sein!

1 Reactie
kleine2de
kleine2de4 sep. 2011 - 13:03

Oh. Mannen die hun vrouw slaan en mishandelen , zéker wanneer die vrouw zwanger is, zijn in mijn ogen het stinkendste van de meest stinkende drek. Sorry, ik kan er niets anders van maken en maak me kwaad. Weer een reden om de PVV als niks waard weg te zetten. Tenslotte wordt deze man daar geaccepteerd.

[verwijderd]
[verwijderd]4 sep. 2011 - 13:03

Heel lang geleden was Brandpunt, ondanks het feit dat het toen al "Brandhout" werd genoemd en weliswaar een katholiek actualiteiten programma, nog een soort van integer en serieus. Nu is Brandpunt echt Brandhout. Je reinste sensatiezucht met dat bazig irritante schoolmeestertje Kockelman aan het hoofd. Kan zó over naar een commerciële bagger zender. Ik begrijp niet dat er nog mensen zijn die dat mannetje überhaupt te woord willen staan. En verder : Dionnetje Grauss, lekker belangrijk. Hij zal wel lief zijn voor z'n poes.

3 Reacties
maclofty
maclofty4 sep. 2011 - 13:03

Welke poes???

Joeri2
Joeri24 sep. 2011 - 13:03

Maar niet voor haar poes, en daar ging dit draadje over.

Hansqn
Hansqn4 sep. 2011 - 13:03

Ha ha ha ha ha ha integer en serieus! Met Willebrord Frequen (of zo iets) en de ontvreemde hoofden die voor kinky sex werden gebruikt, integer!!!! serieus!!!

vanessa2
vanessa24 sep. 2011 - 13:03

Graus is een beetje de Barend Servet van de Nederlandse politiek, dus dit zal wel weer gedoogd worden. Als we elke PVV-er die wel eens een ander op de bek slaat het parlement uitjagen wordt het stil daar. Overigens sta ik aan de linkerkant, en heb voorlopig meer moeite met het gebrek aan maatregelen om onze eigen kant van het parlement zuiver te houden. Je vrouw publiekelijk de keel dichtknijpen is niet de bedoeling, en strafbaar: de beentjes spreiden voor iemand wiens subsidieaanvraag je moet beoordelen tast je geloofwaardigheid als tweede kamer lid aan.

2 Reacties
FransAkkermans1947
FransAkkermans19474 sep. 2011 - 13:03

Met zo'n vulgaire opmerking aan de linkerkant staan?

kraai21
kraai214 sep. 2011 - 13:03

"Je vrouw publiekelijk de keel dichtknijpen is niet de bedoeling " Niet de bedoeling? Publiekelijk? Ik snap niet wat je allemaal aan het vertellen bent, ben eens duidelijk, waar heb je het over?

Meta Foor
Meta Foor4 sep. 2011 - 13:03

dat de handelswijzen van Graus niet door de beugel kunnen is evident, maar wat een ongelofelijk platvloerse , laag bij de grondse , platte , onnozele, amateuristische stap om dit als de ontdekking van de eeuw te gaan lanceren in een opinie-programma is voor mij hemelschreiend. ik gok erop dat er persoonlijke motieven meedoen van de programma-makers en , nee, Katz, ik vind de persoon een griezel, zowel van buiten als van binnen

1 Reactie
JoopSchouten
JoopSchouten4 sep. 2011 - 13:03

'....platvloerse , laag bij de grondse , platte , onnozele, amateuristische stap' ? Hoezo? Of denk je dat zo'n harde 'constatering' zómaar 'en publique' geplaatst kan worden? Joop.nl is nu niet bepaald een roddelsite te noemen in deze zin ... Óók dit geeft duidelijk aan in wat voor type (...) gemanipuleerde wereld wij leven. Wij hebben er allemaal last van (...).

[verwijderd]
[verwijderd]4 sep. 2011 - 13:03

Tja, alweer de PVV. De nieuwe politiek zou de fouten van de oude politiek weleens gaan verbeteren. Vanuit dat streven is men afgegleden naar vingertjewijzen op 'linksen' die ook van alles misdaan hadden. Motto: pot en ketel. Geen haar beter, hou je mond. Nu de PVV in slechts 1 jaar de oude politiek qua wandaden heeft gepasseerd, is de 'verdediging' voorspelbaar: een links-intellectualistisch complot. Waarvan Joop de exponent is, uiteraard. Schaam u, Joop!

1 Reactie
msj_meijerink
msj_meijerink4 sep. 2011 - 13:03

Tja, leve de nieuwe politiek! Levert mooie persoonsbeschrijvingen op. Dus nu na de Caviapolitie tijd voor de Dionpolitie?

Bernie2
Bernie24 sep. 2011 - 13:03

Ik geloof niet dat Geert hiervan ook maar een beetje verbleekt. Integendeel zou ik zeggen. Dion heeft zich als vrouwenmepper (met als specialiteit hoogzwangeren) nu officieel gekwalificeerd als waardig PVV Kamerlid. Zo kan de schurk dan toch eindelijk volwaardig meedraaien tussen een heuse brievenbuspisser, een oplichter, een ongeleid kopstoter, een StormFront schrijfster, kortom...Dion draait vanaf nu helemaal mee. Henk & Ingrid zullen zich nu wel helemaal vertegenwoordigd voelen.

1 Reactie
Bernie2
Bernie24 sep. 2011 - 13:03

Hmmm, visitekaartje: Dion de laatste ridderlijke slachter. Voor het kosher wurgen van uw zwangere vrouwen. Tevens beschermheer van dieren en voor een goed gesprek.

kraai21
kraai214 sep. 2011 - 13:03

Mevrouw verbleef op 24 oktober 2002 ivm spoedopname bij 37 weken zwangerschap op de verloskamer. Bij ondersteuning van lichamelijke verzorging vertelde zij mishandeld te zijn door haar echtgenoot. Er waren drukplekken en striemen op armen, borst en hals. Haar echtgenoot die zij niet wenste te zien, kwam tegen haar zin de kamer binnen. Hij maakte een opgewonden indruk en dreigde haar: " Als ik niet bij de bevalling ben en mijn kind niet mag zien kom ik met een helicopter en ontvoer het en je weet dat ik dit ook doe" Op mijn uitdrukkelijk verzoek heeft de heer Graus het ziekenhuis verlaten getuige verklaring zorgcoördinator verloskamer -------------- Ambtsbericht Arrondissementsparket Maastricht 6 december 2007 - Op 13 februari zou dhr Graus tijdens een etentje bij diens vader verbaal aggressief zijn geweest tegen klaagster en haar ter plekke gedurende 1 minuut de keel dichtgeknepen hebben. Een en ander had plaats naar aanleiding van een discussie omtrent ophoging van de hypotheek. De vader van dhr. Graus zou getracht hebben zijn zoon tot rede te manen. Ook de moeder van dhr. Graus was aanwezig in de woning. Nadat dhr Graus klaagster had losgelaten zou hij haar gedreigd hebben een vuurwapen tussen de wenkbrauwen te zetten. - Op 24 oktober 2002 vindt klaagster een fotorolletje in huis. Toen dhr. Graus deze vondst opmerkte zou kwaad zijn geworden en klaagster die toen 37 weken zwanger was op het bed hebben geduwd en vervolgens boven op haar zijn gesprongen. Dhr Graus zou getracht hebben klaagster het fotorolletje te ontnemen en daarbij zou hij klaagster fysiek pijn hebben gedaan. Op enig moment zou de telefoon zijn gegaan en heeft de klaagster in de lijn om hulp hebben geschreeuwd. Dit contact zou tot politiebijstand hebben geleid. Een door de klaagster op 24 oktober 2002 benaderde arts ziet roe striemen op armen en thorax en neemt drukpijlijke ribben waar die passen bij kneuzingen (zie rapport in dossier) - Op 9 november 2002 zou dhr. Graus klaagster met een sjaal de keel hebben dichtgeknepen en later tegen haar hebben gezegd dat hij haar "kapot zal schieten". - Op 16 december 2002 zou dhr. Graus haar in hun woning 5 of 6 keer met de vlakke hand in haar gezicht hebben geslagen. - Op 8 januari 2003 zou dhr. Graus klaagster telefonisch bedreigd hebben. Hij zou gezegd hebben een vuurwapen te bezitten en haar tussen de wenkbrauwen te zullen schieten. Uit proces verbaal volgt dat de regiopolitie op 16 juli 2003 contact heeft gehad met de vader van dhr. Graus omtrent de door klaagster geuite beschuldigingen aan het adres van zijn zoon. Tegen de politie verklaart Dhr Graus sr. dat zijn zoon zijn vrouw inderdaad diverse maken bedreigd, mishandeld en de keel dichtgeknepen had. Hiervan zou hij getuige zijn geweest. Hij wil geen officiële verklaring afleggen. Dhr Graus ontkent alle aantijgingen en verklaart de kneuzingen bij zijn vrouw door een val van de kruk zes weken eerder. ----- Graus wil het fatsoen terug in Nederland. Desnoods met harde hand.” Graus heeft „geen pardon voor dierenmishandelaars”. Want wie een dier iets aandoet, is ook in staat een mens te mishandelen. Zo iemand „moeten we uit de samenleving weghalen”.

1 Reactie
Yggdrasil
Yggdrasil4 sep. 2011 - 13:03

Dit zijn toch tamelijk feitelijke gegevens waarvan iemand anders beweerde dat het om een hoax zou gaan. Maar nu zijn PVV-mensjes wel vaker ziende blind.

JoopSchouten
JoopSchouten4 sep. 2011 - 13:03

Een dierenliefhebber die zijn vrouw bij de strot knijpt vertoont gewoon normaal hondengedrag. Heel normaal hoor.

1 Reactie
kleine2de
kleine2de4 sep. 2011 - 13:03

Honden vertonen zulk gedrag niet.

kraai21
kraai214 sep. 2011 - 13:03

“Ik strijd tegen het onfatsoen en de hufterigheid, ik wil een beter Nederland voor mens en dier.” Ik strijd tegen het onfatsoen en de hufterigheid die momenteel in Nederland heersen. Een beter Nederland voor mens en dier. Meer respect voor de ouderen, de motoren van onze huidige economie. Bovendien moeten dieren recht krijgen op bescherming, verzorging en welzijn. Kastelen en ridders Daar zet ik me al jaren voor in en dat blijf ik doen. Ik zie mezelf niet zozeer als een grijze politicus, maar als een kleurrijke volksvertegenwoordiger. En zo zie ik mijn werk in de Kamer ook voor me: als een jongen die zich inzet voor mens en dier. Kastelen bestaan nog, maar de ridders en het patriottisme zijn verdwenen. Dion Graus http://www.tweedekamer.nl/kamerleden/alle_kamerleden/graus_dion_jean_gilbert/index.jsp

1 Reactie
Nescio2
Nescio24 sep. 2011 - 13:03

[ "Kastelen bestaan nog, maar de ridders en het patriottisme zijn verdwenen." ] Aldus een strijdbare Graus op zijn profiel op de website van de Tweede Kamer. Wat is dat toch met de extreem-rechts angehauchte medemens en zijn gedweep en obsessieve fixatie met ridders, kruisvaarders, tempeliers en wat al niet? Ook Breivik verloor zich in een ridderlijke fantasiewereld. Daarin zag hij zich al geharnast, met schild en lans, op zijn witte ros, ten strijde trekken tegen het onrecht en verderf dat de muzelman en de ketterse Linkse kerk over het Aardse Paradijs hadden uitgestort. Waar Breivik een Don Quichot bleek te zijn die op gruwelijke wijze tegen zijn eigen windmolens vocht, is, zoals het er nu naar uitziet, Graus vooral een Blauwbaard die zijn vrouw verbiedt een bepaald kamertje van zijn kasteel binnen te gaan, omdat hij daar de lijken van al zijn vorige vermoorde echtgenotes heeft verborgen. Met het ideaal van het nobele ridderschap en de hoofse liefde heeft ridder Graus in ieder geval weinig op.

JanJansen17
JanJansen174 sep. 2011 - 13:03

Hoe komt het dat kamerleden die jurisch in aanraking zijn gekomen met de rechtstaat, en deel uitmaken van een partij die om het hardst roept dat de rechststaat niet deugd en er harder gestraft moet worden, overal mee wegkomen? Hier is collectief sprake van projectie van een partij t.o.v. de Nederlandse rechtstaat. Maar ja, zolang ze nog ondersteuning ontvangen van hun electoraat, schijnt het kinderlijk eenvoudig te zijn, om recht te praten wat krom is.

1 Reactie
kraai21
kraai214 sep. 2011 - 13:03

" overal mee wegkomen? " In dit geval berust het echt op toeval, domme mazzel voor Graus. Hij was zelfs geen aankomend kamerlid toen de zaak werd geseponeerd. En in 2007 een mishandeling uit 2002/2003 vervolgen vond het OM niet meer opportuun. Mogelijk is dat ook fout, maar inmiddels is het 2012. Tien jaar na dato

Patrick Faas
Patrick Faas4 sep. 2011 - 13:03

Als Wilders denkt dat Dion Graus schuldig is, moet hij hem uit de partij en uit de Kamer zetten. Als Wilders denkt dat Dion Graus onschuldig is (en dat zijn ex haar ribben gekneusd heeft omdat ze van een keukentrapje is gevallen), moet hij die ex aanklagen vanwege smaad, want het is nogal een beschuldiging waarmee ze komt. Een Kamerlid kan niet functioneren met zo'n zware beschuldiging in de lucht.

3 Reacties
kraai21
kraai214 sep. 2011 - 13:03

Goede samenvatting. Tijd voor andere Kamerleden om Dion naar zijn beweegredenen aan de tand te voelen. Ik vrees dat ze niet durven. De PVV aanvallen betekent meestal stemmenverlies. Mogelijk is het ook beter om de PVV onbelangrijk te achten, en dat stelletje boeven te laten gaar koken in hun fractie. Iedere keer als ze iets zeggen, geduldig wachten tot het voorbij is en dan verder gaan met serieuze politiek.

BillDuin
BillDuin4 sep. 2011 - 13:03

"Als Wilders denkt dat Dion Graus onschuldig is (en dat zijn ex haar ribben gekneusd heeft omdat ze van een keukentrapje is gevallen), moet hij die ex aanklagen vanwege smaad" Waarom zou Wilders haar moeten aanklagen, wat heeft hij te maken met een privé zaak van Graus?

andjusticeforallgraag
andjusticeforallgraag4 sep. 2011 - 13:03

Naar mijn mening zijn sommige PVV'ers in de Tweede Kamer de schaamte allang voorbij. Ze blijven gewoon zitten en genieten van hun dikke salaris: over hypocrisie gesproken!!! Beste Henks en Ingrids, waar zijn jullie gebleven?

Sonia2
Sonia24 sep. 2011 - 13:03

Eerwraak komt uit een achterlijke cultuur, een hoofddoek is vrouwenonderdrukking, maar je zwangere vrouw mishandelen is een onbewezen privekwestie. Wordt het nu niet eens tijd om een psychologisch onderzoek in te stellen teneinde labiele en randdebiele politici toegang tot het parlement te ontzeggen?

2 Reacties
caquerlaque
caquerlaque4 sep. 2011 - 13:03

Wie moeten er dan in het parlement zitten ? Of kunt u er 1 noemen die geen randdebiel is ?

kraai21
kraai214 sep. 2011 - 13:03

"maar je zwangere vrouw mishandelen is een onbewezen privekwestie " Eerwraak en hoofddoek zijn ook privekwesties en ze komen uit een achterlijke cultuur. Beiden is waar. Vrouwenmishandeling is een vorm van vrouwenonderdrukking, en het komt ook uit een achterlijke cultuur en het is ook een privezaak. Het staat in de Bijbel dat je je vrouw moet tuchtigen of zelfs moet doden in bepaalde gevallen, bijvoorbeeld ontrouw.

tonnier
tonnier4 sep. 2011 - 13:03

Bosma gaat ongetwijfeld Kamervragen stellen om deze gesubsiëerde, linkse omroep te verbannen en de zendtijd over te hevelen naar de onvolprezen kwaliteitsomroep WNL.

1 Reactie
Florian2
Florian24 sep. 2011 - 13:03

Laten we het hopen! Brandpunt! pfffrrrrrrrt!

Machosofty
Machosofty4 sep. 2011 - 13:03

Het dossier Graus in de Limburger: http://www.limburger.nl/article/20080923/DOSSIERS/525774611/1045 Als ook maar de helft er van waar zou zijn, zijn er nog voldoende redenen om te vinden dat Graus op zijn zachtst gezegd niet een ideale schoonzoon is. Om nog maar te zwijgen over de eisen die we aan kamerleden zouden moeten stellen.

1 Reactie
JoopSchouten
JoopSchouten4 sep. 2011 - 13:03

Bedankt voor de link Macho. Deze alinea viel mij op: 'In een poging zijn naam te zuiveren, nam Graus sinds 21 december 2006 contact op met alle partijen die kwaad over hem hebben gesproken. Zo vroeg hij ex-werkgevers als AST Farma, Vétoquinol en Dopharma verklaringen op te stellen die hun beschuldigingen en karakterschets van Graus als onbetrouwbaar collega zouden weerspreken of ontkrachten. Geen van de benaderde diergeneesmiddelenproducenten of -leveranciers stemde daarin toe. Ze bleven allemaal bij hun in de media gedane uitspraken.'

Coropa
Coropa4 sep. 2011 - 13:03

Op een spreekbeurt in Berlijn verkondigde de heer Wilders aan het begin van zijn rede. “Van de Noor Anders Breivik, die in juli 77 mensen doodde, neem ik tweehonderd procent afstand. Wij verafschuwen geweld. Wij zijn democraten.” Prachtige woorden en menig aanwezige Duitser klapten zijn handen bijna stuk van enthousiasme. Helaas blijf ik, na lezing van de daden van de heer Graus, twijfelen aan de juistheid van de woorden van de heer Wilders. Tussen beide heren zie ik namelijk nogal wat gelijkenissen. Zo wilde Breivik een nieuwe ridderorde van Tempeliers oprichten. De heer Graus gaat zelfs nog een stap verder en verkondigt te pas en te onpas, “dat hij een ridder is.” Nu men hoeft geen historicus te zijn om te weten hoe ridders huisgehouden hebben. Dit alles ging gepaard met veel geweld om hun ‘gelijk’ en rechten te waarborgen. De heren Breivik en Graus hangen, en voeren het daadwerkelijk uit, nog steeds hetzelfde gedachtegoed aan. Dus als de heer Wilders werkelijk meent wat hij zegt. Dan zal hij in zijn partijstatuten moeten opnemen: dat hij geweld afzweert en dat de PVV een pacifistische partij is. Pas dan komt hij eerlijk en betrouwbaar over.

2 Reacties
andjusticeforallgraag
andjusticeforallgraag4 sep. 2011 - 13:03

Behalve zijn trouwe en diehard fans, wie in Nederland en elders geloven hem nog? Deze man is nota bene een beroepspoliticus die al rond twintig jaar actief in Den Haag zijn, nietwaar?

JanJansen17
JanJansen174 sep. 2011 - 13:03

Een treffende column in de Volkskrant Von der Dunk: 'Breivik trok logische consequentie uit Wilders' retoriek' http://www.volkskrant.nl/vk/nl/6178/Thomas-von-der-Dunk/article/detail/2891848/2011/09/05/Von-der-Dunk-Breivik-trok-logische-consequentie-uit-Wilders-retoriek.dhtml

JanJansen17
JanJansen174 sep. 2011 - 13:03

Peiling: PVV-Kamerlid Graus kan aanblijven Volgens de peilingen van Maurice de Hond is een meerderheid van de vragers voor dat Dion Graus kan aanblijven als tweede kamerlid, ondanks dat hij ernstig strafbare feiten heeft gepleegd, en waarvoor hij door het OM, achteraf onterecht, niet zou zijn vervolgd. Eigenlijk zou Maurice de Hond een tweede peiling moeten doen en dan een soortgelijk verhaal van iemand die dezelfe mate van strafbarefeiten heeft gepleegd en een zelfde soort functie heeft, maar geen PVV'er is. Ben héél erg benieuwd wat daar uit zal komen. Ik ben in ieder geval nu voor de 3de keer bevestigd dat de peilingen van Maurice de Hond, gerelateerd aan de Telegraaf en de vele 'vrijwillige' geënqueteerde bijdragen van PVV kiezers, geen objectieve weergave is van de Nederlandse samenleving. http://www.depers.nl/binnenland/594905/PVVer-Graus-kan-aanblijven.html

2 Reacties
Ineses
Ineses4 sep. 2011 - 13:03

Het ligt er ook aan wie het gevraagd wordt. Ik ben de laatste drie weken weer eens uitgenodigd voor de enquete (na een heel lange tijd), maar deze vraag is mij niet gesteld. Die zal waarschijnlijk alleen aan degenen gesteld zijn die op de PVV gestemd hebben.

Prince2
Prince24 sep. 2011 - 13:03

Huiselijk geweld zoals dhr Graus heeft toegepast dient altijd vervolgd te worden. Hij heeft zelfs het leven van een ongeboren kind in gevaar gebracht. ook dat mag dan meegewogen worden bij een oordeel. De vervolging treft natuurlijk niet alleen hem, het geldt voor alle "heren" die ipv gesprekken voeren zich bedienen van uitingen van geweld.

jerryl
jerryl4 sep. 2011 - 13:03

De meeste mensen zullen een discussie met je willen aangaan, als zij hun gelijk willen aantonen. Maar anderen zullen dat anders aanpakken, fysiek geweld, verbaall geweld, brievenbus plassen, kopstoot geven, etc, etc. Die mensen hebben waarschijnlijk te weinig steekhouden augumenten voor een discussie !

1 Reactie
Joeri2
Joeri24 sep. 2011 - 13:03

Blijft de vraag waarom ze in de 2de kamer zitten.

ElChe
ElChe4 sep. 2011 - 13:03

Of hij nu wel of niet vervolgd wordt. Iemand met zulke losse handjes naar zwangere vrouwen, verdient geen plek in de tweede kamer. Een schandvlek. Dit kan de pvv op geen enkele wijze goed praten.

1 Reactie
maclofty
maclofty4 sep. 2011 - 13:03

Kom op El Che, De GBL gelooft Graus dus dan is het toch waar !!!!! Je ziet er is er altijd wel 1 die hem gelooft ;-(((