Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Dingen hebben een QR-code, niet mensen

  •  
01-10-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
271 keer bekeken
  •  
51538918968_6b5a21754b_c

© cc-foto: Roel Wijnants

Wanneer je mensen als beesten behandelt, gedragen ze zich uiteindelijk als beesten
De eerste persoon die om mijn QR-code vroeg, was de beveiliger van de Baarnse televisiestudio. Omdat ik er regelmatig kom, kennen we elkaar van gezicht. “Heb jij zo’n QR-code voor mij?”, vroeg de man. Met lichte weerzin hield ik mijn telefoonscherm onder zijn scanner, echt steken deed het niet. Deze procedure herhaalde zich de ochtenden erna, tot het programma waaraan ik meewerkte opgenomen was.
Een dag later stapte ik McDonald’s aan de Utrechtse Oudegracht binnen voor een beker koffie. “Uw QR-code graag”, kwam een medewerker in McDonalds-schort met scan-apparaat in de aanslag op me af. Hoewel ik twee keer Pfizer heb gehad, en dus overal naar binnen kan, verstijfde ik. Na een afgemeten ‘nee’ verliet ik de zaak, om de situatie ijsberend over de gracht te analyseren.
‘Dingen hebben een QR-code, niet mensen’, gromde ik inwendig. Zojuist was mij bij binnenkomst van het fastfood-restaurant dezelfde behandeling ten deel gevallen als een doos bevroren kipnuggets: gescand worden door een anoniem iemand in een schort. Ik dacht aan de Poolse uitzendkrachten die ik ooit bij een bushalte in Kanaleneiland zag. Op hun jassen droegen ze stickers met een barcode.
Dingen hebben een bar- of QR-code, niet mensen. Daarom voelde ik pas bij de tweede confrontatie met de maatregel hoe verkeerd hij eigenlijk is. Voor de studio-bewaker was ik nog een vertrouwd gezicht geweest, bij McDonald’s werd ik definitief gedegradeerd tot te scannen object dat andere gescande objecten kwam consumeren.
Een QR-code is een embleem, een onderscheidingsteken, zoals reeds besprongen ooien gekleurde stippen op hun achterste dragen van het stempelkussen dat de boer de dekram omdeed. Wanneer je mensen als beesten behandelt, gedragen ze zich uiteindelijk als beesten. Mijn gele vaccinatiepaspoort met stempels van de GGD wil ik best laten zien, maar ik wil niet met een digitale sticker in mijn broekzak rondlopen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (73)

Gerygrr
Gerygrr8 okt. 2021 - 12:07

Zie het als de ratels van de Middeleeuwse leprozen.

Harba Lorifa2
Harba Lorifa22 okt. 2021 - 19:29

Ik ben het met de schrijver eens. Ik heb de meeste argumenten hieronder gelezen en er zitten zeker een aantal goede tussen. Het gaat echter om toegang tot de kroeg, restaurant e.d. Het gaat niet om het recht om met een auto te rijden, waar een bewijs van bekwaamheid zeker belangrijk is, of ern bewijs om jezelf te identificeren als je via een vliegtuig wil reizen. Het gaat om toegang tot een restaurant. De toegang tot de supermarkt is gewoon vrij. Het gaat dus helemaal nergens over behalve om als pressiemiddel van de overheid. Om dat pressiemiddel kracht bij te zetten worden alle gevaccineerden ongevraagd ingezet om die paar ongevaccineerden de streep over te trekken. Ik vind dat een democratie onwaardig. Het verbaast mij dat er hier zoveel zijn die als makke schapen de CDA en VVD doctrine zo slaafs volgen en zelfs lopen te verdedigen. Ik ben als gevaccineerde een groot tegenstander van het moeten tonen van een QR code. Een QR code waarvan men wel zegt dat er alleen maar de initialen en geboorte maand en jaar wordt gescand, maar waar zoveel informatie op staat dat deze vele malen groter is dan elke QR code die ik tot nu toe ben tegengekomen. Welke informatie staat er allemaal op die ook wordt gescand maar niet wordt getoond? En waarom is dat? We zijn helaas allemaal nummers in dit land. En nu zijn we zelfs dat niet eens meer. We zijn een code.

Wieowie
Wieowie2 okt. 2021 - 18:55

“ Een dag later stapte ik McDonald’s aan de Utrechtse Oudegracht binnen voor een beker koffie.” De beste plek voor een lekker kopje koffie.

Markzelluf
Markzelluf2 okt. 2021 - 13:53

Geen moeite met het tonen van het gele vaccinatiepaspoort, maar de digitale versie een enorme inbreuk vinden op je ‘menszijn’. Tja, wat zullen we zeggen?

1 Reactie
Frans Kwakman
Frans Kwakman2 okt. 2021 - 21:00

Nou ik zou zeggen, waarom moet dit met zo'n code, waarom moet centraal geregistreerd worden waar je bent, waarom wordt de staat, of in dit geval die EU steeds meer controleur van zaken die in het verleden reeds goed geregeld waren. Natuurlijk moet die EU dat wel vanwege een of ander smoes. Maar ik vind dat een einddatum voor het nu van die code ten spoedigste bekend gemaakt moet worden. Zelf wist ik niet dat die codes centraal gechecked worden, is dat er bij gezegd?

Ballonnendoorprikker
Ballonnendoorprikker2 okt. 2021 - 13:32

Beste meneer Taams, Hetzelfde argument werd aangevoerd toen het sofi-nummer werd ingevoerd. Voor degenen die niet weten wat een sofi nummer en twijfelt er een te hebben. Sofi staat voor sociaal fiscaal en inderdaad heb je er geen meer maar dat is omdat dit inmiddels is vernoemd tot Burgers Service Nummer. Een QR-code is gewoon een modernere vorm van een nummer.

Sjaantje2
Sjaantje22 okt. 2021 - 13:12

De meerderheid van de bevolking wilde toch een vaccin? Dan moeten ze niet zeuren als dit het gevolg is. Kijk, als je van meet af aan al de ellende aan zag komen, dan mag je klagen. Terecht. Op al die schreeuwers die hamsterden, smeekten om meer ingrijpen van de overheid. Smeekten om een lockdown. Iedereen moest en zou gevaccineerd worden. Onze overheid zou ons wel eventjes goed beschermen. Misschien een goeie les om te gaan stoppen met schreeuwen dat iedereen gevaccineerd moet worden. Want wat wordt de volgende truc? Laat me raden: QR-code in winkels, apotheek, bij de huisarts, in het ziekenhuis om het aantal gevaccineerden omhoog te krikken? Of eh, ontslag wanneer je niet gevaccineerd bent? Wat zeg je? Ach, je hebt toch al je twee prikken? Wat dan van elk half jaar een prik voor een geldige QR? Zoals in Israël en de VS? Als je dat niet zo ziet zitten zou ik in plaats van gas geven, meer de rem gaan zetten op geroep om meer vaccins en meer handhaving. Geef eens wat meer tegengas.

1 Reactie
Bazip
Bazip2 okt. 2021 - 14:35

"Misschien een goeie les om te gaan stoppen met schreeuwen dat iedereen gevaccineerd moet worden." Ik sta er inderdaad wel een beetje van te kijken hoeveel mensen schreeuwen dat ze het gelijk aan hun zijde hebben. Er is weinig reden om te denken dat iemand de volledige situatie rond corona kan overzien en op juiste waarde kan inschatten.

tinekea2
tinekea22 okt. 2021 - 11:35

"Dingen hebben een QR-code, niet mensen" Wat een flauwekul. Ik heb een QR code en met mij vele mensen.

1 Reactie
The Apple
The Apple2 okt. 2021 - 20:22

die zich laten reduceren tot een nummer.

Paul Spijkers
Paul Spijkers2 okt. 2021 - 9:21

Je word gewoon verschillend behandelt bij MacDonalds. Trein kaartje, Rijbewijs nummer. Belastings nummer. Bank rekening nummer. Passpoort watermerk. Etc etc etc. Je hebt hoeveel weken en maanden en jaren gehad om over het verschil van personen en de nummers en merken die ze gebruiken te denken?

Jean-Baptiste L Allemand
Jean-Baptiste L Allemand2 okt. 2021 - 8:54

Wat een multilulverhaal weer. Al 50 jaar hebben we dat gezeur al: met het invoeren van de autogordel, de motorhelm, verlaging maximumsnelheid, flitspalen, roken in de horeca. Allemaal vrijheid ontnomen. Boehoehoe. Nou vriend, 'ze' weten toch al alles van je wanneer je met een gsm rondloopt. Maak je ook stennis in de trein wanneer ze je kaartje vragen? Of in de metro je ID? Nou dan.

2 Reacties
Sjaantje2
Sjaantje22 okt. 2021 - 13:13

Waar ligt bij jou wel de grens? Halfjaarlijks vaccineren geen probleem voor een geldige QR?

Markzelluf
Markzelluf2 okt. 2021 - 15:15

Sjaaltje, het gaat Taams niet om vaccinatie maar om een digitale code, dus jouw vraag is irrelevant

thomson
thomson2 okt. 2021 - 8:52

Ik ben het eens met dit stuk. In Frankrijk zag ik dat jongeren werden geweigerd bij de Mac. Die gingen toen tegen het gebouw aan pissen. Iedereen boos op elkaar. Gisteren ging ik naar een Nederlandse Mac. Normaal druk door jongeren en fabrieksmedewerkers. Nu waren er 2 mensen binnen. Voor me een fabrieksmedewerker in een blauw werkpak die werd weggestuurd. Ik zit dan niet meer lekker te eten.

1 Reactie
Markzelluf
Markzelluf2 okt. 2021 - 15:17

Je zit normaal wel lekker te eten bij McDonald’s? Zeker vanwege de interessante wijnkaart dan????

Eric Minnens
Eric Minnens2 okt. 2021 - 8:49

In SMS-taal, anders gezegd in QR-taal: MAAN. (much ado about nothing)

2 Reacties
DanielleDefoe
DanielleDefoe2 okt. 2021 - 9:55

LoL!

DanielleDefoe
DanielleDefoe2 okt. 2021 - 9:57

DigiD Snummer Pnummer enz. enz. .....

Wieowie
Wieowie2 okt. 2021 - 8:31

Om toegang te krijgen tot de trein, bioscoop, concert, werkgebouw moet ik ook een (digitale) pasje scannen om binnen te mogen. Ook via mijn telefoon. Gelukkig mag dat weer.

WiebeI
WiebeI2 okt. 2021 - 8:03

Vraag mij af wat zo’n verhaal hier doet. Wordt dit ook een platform voor wappies? Eerst dat rare waku waku gedoe, waarbij links aanschurkt tegen extreem rechts en nu deze overtreffende trap. Doe niet zo moeilijk en maak niet overal een probleem van. Door dit soort mensen gaat het land er niet op vooruit. De heer Taams heeft kennelijk nog maar weinig uitdagingen in zijn leven gehad zodat hij zich hier druk over kan maken.

1 Reactie
Herr Vorragend
Herr Vorragend2 okt. 2021 - 15:03

Linkse mensen die (al dan niet terecht) vraagtekens zetten bij ontwikkelingen richting surveillance-society schurken aan tegen extreem-rechts of zijn wappies? Het begint hier steeds meer op een stalinistisch tribunaal te lijken met modder gooien over en weer. Jammer

Division Bell
Division Bell2 okt. 2021 - 7:44

Een QR-code is geen embleem maar een vorm van schrift net als het vaccinatieboekje, elke QR code is anders. Theoretisch zou men ook het vaccinatieboekje zelf, een print van een recente testuitslag of een bewijs dat men de ziekte doorgemaakt heeft laten zien, maar het voordeel van de QR code is dat het niet laat zien welke van de 3 het geval is. Het neemt ook een stuk makkelijker mee i.p.v. losse papieren, de mobiel heeft tegenwoordig bijna iedereen op zak. De QR code beschermd de medische gegevens van de drager, als je een betere methode weet die dat ook kan zou ik me melden bij Hugo de Jonge.

Phil2
Phil22 okt. 2021 - 7:14

Joh, doe niet zo 'symantisch' over de QR code. Dit soort redeneringen doen het lekker als slogan voor een demonstratie van wappies. Sinds we zo'n beetje allemaal een smartphone bij ons dragen, zijn we gemerkt en getraced voor het leven. Daar kun je eerder vragen bij stellen!

1 Reactie
Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland2 okt. 2021 - 11:14

en dat is dan ook iets waar je net zo goed 'vragen' om moet stellen

plainview
plainview2 okt. 2021 - 7:05

Wat een raar artikel. Je hebt toch ook een treinkaartje of een toegangskaartje voor een concert, een paspoort, een BIS nummer ect... Een QR-code is exact hetzelfde.

Zandb
Zandb2 okt. 2021 - 6:12

Zo hebben mensen ook geen paspoort; dat hebben dingen.

FredD2
FredD22 okt. 2021 - 3:22

De Rutte indoctrinatie heeft goed gewerkt. Blijkbaar is de lockdown voor velen zo een marteling geweest dat zij zich zonder slag of stoot over hebben gegeven en zelfs mensen op de kritische site Joop.nl helemaal mee doen. Net als het kwartje van Kok wat tijdelijk voor nood is ingevoerd is ook deze scan tijdelijk voor nood ingevoerd en waarschijnlijk net als het kwartje van Kok, zal ook dit niet verdwijnen. Over een tijd zullen we het zichtbaar moeten dragen zodat de camera's op straat of in drones ons kunnen scannen zodra wij in de openlucht komen en wie weet wat voor info er dan nog meer aan komt te hangen. Misschien waar we geweest zijn? In welke winkels wij winkelen, waar wij eten? Straks krijgen we zomaar een verhoging van de zorgverzekering omdat we bij McDonalds zijn geweest? Je weet het maar nooit, maar het volk is lam en slikt het maar voor zoete koek.

3 Reacties
Sonic2
Sonic22 okt. 2021 - 8:03

Het wappie volk heeft tot nu toe overal ongelijk in gekregen. We zouden eeuwig in lockdown zitten. We zouden eeuwig een avondklok houden. Allemaal dingen die ik op andere sites en ook hier gelezen heb, En ook u krijgt volslagen ongelijk, want die QR codes zijn zeker in April 2022 of Mei 2022 weg. Ik denk zelfs al in februari. Hier willen ze niet de GR verkiezingen mee ingaan. Maar uiteraard zult u niet u ongelijk erkennen. Voor de rest typt u dit betoog achter een Windows 1995 en met een zoekmachine die Iris heet. Want die privacy heeft u op het internet nou ook niet echt. Vooral Facebook niet. En die verhoging van de zorgverzekering bij de McDonalds zuigt u uw ook maar uit uw duim. Stemt u Baudet of Wilders? Alleen dat zou zulke reacties kunnen verklaren.

Joopinie
Joopinie2 okt. 2021 - 8:36

@FredD Ik ben verbaasd dat iedereen hier het best vindt dat buitenlandse werknemers een barcode op hun jas hebben. Iedereen vind het best dat bedrijven overheidscipier willen spelen. Niemand die nog boos is dat begin 2020 de overheid de grenzen niet dichtgooide want economie dus besmettingen werden een feit voor iedereen. Niemand die hier verontwaardiging uit over het gebrek aan medische hulpmiddelen in de eerste helft van 2020. Niemand die de pijlen richt op het keiharde feit dat Nederland haar burgers i.t.t. de de rest van de wereld niet liet testen in de eerste golf van 2020. Niemand die zegt dat een QR samenleving nergens op slaat zolang ziekenhuispersoneel nog overwerkt is omdat sinds jaar en dag de boel systematisch afgeschaft wordt, en dat met stijgende premies. Niemand die verontwaardigd is dat 70 plussers keihard van de intensivist te horen krijgen dat reanimatie voor hem of haar niet tot de Nederlandse protocollen behoort, terwijl inmiddels iedereen weet dat entingen de besmettingen niet stoppen. De overheid brult luidruchtig over deze feiten heen door het individu middels een QR-app verantwoordelijk te maken voor overheidsfalen in 2020. Hoe neoliberaal wil je het hebben! De schrijver van dit stuk raakt terecht van slag door de QR dwang, maar hoon is wat hij krijgt. Ik snaai 'm ook niet, hoor.

FredD2
FredD22 okt. 2021 - 9:54

@ Sonic, lekker he dat framen. Als eerste, nee ik stem niet, ook niet op Baudet of Wilders. Ik maak gebruik van Ubuntu met Tor als browser. Verder valt het mij op dat u al uw eigen nare eigenschappen op anderen projecteerd, dat kan ook niet anders, want u kent mij niet, dus u haalt deze nare eigenschappen toch ergens vandaan. Overigens ben ik zelf wel gevaccineerd en ben al 3 maanden doodziek van de laatste vaccinatie waardoor ik wel heel veel spijt heb van dat ik niet bij dit wappie volk hoor. Spanjaarden hadden ook een term voor wappies en dat waren Geuzen en toen de eerste verhalen over de vreselijke daden van de nazi's naar buiten kwamen werden die mensen ook als wappie gezien. U bent braaf, ren maar naar het baasje de Jonge of baasje Rutte toe, wie weet krijgt u wel een aai over uw bol.

Fransss en Vrij
Fransss en Vrij2 okt. 2021 - 1:46

[ Een QR-code is een embleem, een onderscheidingsteken, zoals reeds besprongen ooien ] Zolang je geen QR-code voor iedereen zichtbaar op je borst hoeft te plakken klopt de vergelijking voor geen meter. [ Mijn gele vaccinatiepaspoort met stempels van de GGD wil ik best laten zien ] Dus je hebt eigenlijk een hekel aan moderne technologie die het makkelijker en sneller en anoniemer mogelijk maakt te bewijzen dat je een geel en geldig vaccinatiepaspoort met stempels van de GGD hebt? Want dat zegt de QR-code, je hebt een vaccinatiepaspoort (of geldige test), meer niet. Als je scannen "behandelen als beesten" noemt en vaccinatiepaspoort laten zien niet, dan weet ik niet hoe jij in elkaar steekt.

The Apple
The Apple1 okt. 2021 - 23:33

Als je op vrijwillige basis een dekkingsgraad van 85% kunt halen, dan is elke vorm van dwang en/of inbreuk op de privacy om een procent extra te scoren een stap richting de dictatuur. Dat geldt niet alleen in China.

2 Reacties
Minoes&tuin
Minoes&tuin2 okt. 2021 - 14:22

The Apple Ik ga toch echt niet naast iemand zitten die niet gevaccineerd is.

Ötkan Amahl
Ötkan Amahl2 okt. 2021 - 16:55

Minoes&tuin spreekt angst uit: "Ik ga toch echt niet naast iemand zitten die niet gevaccineerd is." Maar... was het niet zo dat een vaccinatie primair werd ontwikkeld om de ingespotene te beschermen dan?

Schrobberbol
Schrobberbol1 okt. 2021 - 23:27

Het klinkt zo mooi en het zegt echt helemaal niks. Dat is niet wat qr codes uberhaupt *zijn*. Oh man. Ik ben het niet eens oneens met je standpunt verder, maar dat is niet genoeg om die vergelijking goed te lullen. We moeten echt beter ons best doen.

Schrobberbol
Schrobberbol1 okt. 2021 - 23:15

Ongelooflijke aansteller. Ik ben die hyperbolen zo ongelooflijk zat.

4 Reacties
Schrobberbol
Schrobberbol1 okt. 2021 - 23:17

Sorry voor de voor mijn doen "harde woorden" maar ik heb echt genoeg van die drogredeneringen. Ik vind het helemaal prima dat je er iets van denkt, maar verstop je mening niet in een drogreden.

Schrobberbol
Schrobberbol1 okt. 2021 - 23:23

2x "drogreden" gebruiken in 1 comment is niet echt een sterk argument. Maar kom nou in godsnaam eens met een goed argument en niet die onderbuik bullshit. Ik ben het zo zat dat elke "kant van het spectrum" exact dezelfde argumenten gebruikt om elkander de les te lezen Don't get me wrong, ik ben vrij zeker wie er aan de "goede" kant staat - maar dat maakt geen flikker uit in the long run! Dit is een gebed zonder einde.

Verver
Verver2 okt. 2021 - 8:34

Dat is dus wel wat je ziet, zo ook op deze site. Ben je niet voor, dan ben je tegen en de daarbij horende sterke woorden. Er is ook geen goede of slechte kant, sterker nog er zijn geen kanten. Hoewel de overheid er strikt genomen wel een kant aan slijpt en deze tracht te verzachten door de stellen dat je je ook kunt laten testen. Ik ben niet tegen vaccineren. Dit heeft zich in het verleden bewezen met allerlei ziekten, dus dat is voor mij geen discussie over het nut. Wel de gekozen, willekeurige methode, om mensen zich te laten inenten. Nudging. Strikt genomen niet verplicht, maar je wordt wel deels buiten het openbare leven gezet, tenzij.... De gekozen methode, om de horeca etc. uit te sluiten voor risicogevallen, daarin zie ik nou niet dat het gewenste effect van minder besmettingen gaat resulteren. Tenminste niet dat het zo'n dramatisch positief effect zou hebben, dat opweegt tegen de toon van de maatregel. Dat is wel mijn probleem: de toon van de maatregel. Waar het grootste deel staat te klappen om deze maatregel en de voor mij onbegrijpelijke en simplistische vergelijkingen met een rijbewijs maken, wordt gewoon een deel van de bevolking uitgesloten. Wat voor tegenargumenten er ook gebruikt worden, het blijft uitsluiting. Ja, ook daar ben ik het mee eens. De uitsluiting is niet wereldschokkend en je kunt gewoon verder leven, andere keuzes maken. Dus waar maken mensen zich druk om? Ik maak me er ook niet druk om, maar vind de toon van de maatregel en vooral de achteloosheid en enthousiasme waarmee deze wordt geaccepteerd en toegejuicht. En wat er gebeurt als de vaccinatiegraad van 90% niet wordt gehaald? De landen om ons heen zijn al verder in de maatregelen. In Nederland sluipt het er ook al naar toe. Werkgevers mogen naar de inenting vragen. Deloitte doet dat al actief. De volgende stap is weigeren van mensen op het werk en misschien zelfs wel ontslaan. In Duitsland wordt geen ziektegeld uitgekeerd bij corona. Als alles fijn gaat en de bevolking staat nog steeds te applaudisseren, is de griep misschien het volgende, waar we 'ieder risico willen uitsluiten' Dat is, zonder in de hyperbolen te willen, duiken mijn probleem met de beperkingen voor niet-gevaccineerden die opgelegd zijn.

Schrobberbol
Schrobberbol4 okt. 2021 - 1:41

Ik kan alleen maar reageren op mijn eigen post, maar ik wil graag reageren op de post van Verver hier onder mij. En kan ik heel kort in zijn: Ik heb het helemaal gelezen en sure ik heb wat meningen over het een of het ander, maar je hebt helemaal gelijk. Het is niet zo zwart wit. God allemachtig het is toch geschift dat ik daar zo blij mee ben om te zien? Anyway, yeah. That sounds pretty fair.

Thuru
Thuru1 okt. 2021 - 23:13

En nogmaals, niet iedereen heeft een smartfoon.

3 Reacties
GHS
GHS2 okt. 2021 - 9:16

Thuru: Inderdaad ik ook niet , wil er geen, heb die niet nodig. Ik kon telefonisch om een papieren ex. vragen. Dat geprobeerd. Maar resultaat: het is heel druk, we hebben nu geen tijd, gesprek wordt afgesloten.

Schrobberbol
Schrobberbol4 okt. 2021 - 1:23

Fair enough. Ik moet wel zeggen dat er een heleboel manieren zijn om dat kunnen omzeilen.

Schrobberbol
Schrobberbol4 okt. 2021 - 1:25

En met "omzeilen" bedoel ik dat m'n ouders bijvoorbeeld het vrij eenvoudig hebben kunnen regelen via de telefoon. Maar toegegeven, "vrij eenvoudig" was niet zo eenvoudig als ik zou hebben gehoopt. En ik ben me ervan bewust dat ook niet iedereen dat lukt. Ik was wel enigzins blij om te zien dat al die opties geboden werden.Dat de overheid het je allemaal moelijk maakt is verder niet heel nieuw voor me, to be honest ;-) En ik zeg ook niet dat het eenvoudig is hoor. Just my 2 cents.

sr626
sr6261 okt. 2021 - 21:29

Het is niet te filmen dat deze gast hier deze onzin kan uitkramen. Meneer heeft moeite zijn telefoontje even op te houden. Zo komen we er nooit van af. Er staan bewakers voor de studio's en dat is helaas niet voor niets. Als iemand zich aandient moet ie ook tonen waar ie voor komt. (ie: gender neutrale omschrijving van iemand) Weet nog dat ik zo'n dertig jaren geleden zo een studio kon binnenlopen. Kom daar nu eens om. De hele protestbeweging komt mij de strot uit. En verdomd ook een verborgen verwijzing naar de Jodenster. En wat schrijft deze gast zoal?

2 Reacties
Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland2 okt. 2021 - 11:15

melding maken van polen met een qr-sticker is geen verwijzing maken maar iets constateren dat u dat aan een jodenster doet denken zegt dan wel dat het u ook niet lekker zit

sr626
sr6262 okt. 2021 - 17:45

Wat is dit voor cryptisch gebazel Griezel enz.

Jozias2
Jozias21 okt. 2021 - 21:21

Wat een onzin. Ik ben zojuist met 17000 andere aanwezigen naar de dijk in de ziggo dome geweest. Via mijn telefoon bij de ingang de qr code van mijn vaccinatiebewijs laten scannen en vervolgens de Qr code van mijn kaartje en vervolgens met mijn telefoon een biertje betaald. In 1 moeite, we gebruiken een code voor vanalles dus waarom niet om de maatschappij open te gooien.

Juppé🎗
Juppé🎗1 okt. 2021 - 20:48

Ach met 8 miljard gelijken ben je niet zo bijzonder. Als je dat niet begrijpt nog minder, Help gewoon een beetje mee met wat iPhones en QR codes mogelijk maken. Of vraag aan je buurman een printje te maken.

4 Reacties
DanielleDefoe
DanielleDefoe2 okt. 2021 - 12:18

Mwa, afhankelijk zijn van buren heeft ook zo zijn nadelen.

Juppé🎗
Juppé🎗2 okt. 2021 - 13:20

« Mwa, afhankelijk zijn van buren heeft ook zo zijn nadelen.« ……Wij zijn meestal de buren die de papjes laden of de printjes maken, Danielle. En om de heer Taams zichzelf weer iemand te laten voelen wil ik daar ook een geel hard papieren kaftje met wat stempeltjes omheen fabriceren.

DanielleDefoe
DanielleDefoe2 okt. 2021 - 16:24

Tegenwoordig stuur ik een pdf-je naar de Copyright om de hoek als ik iets geprint wil hebben. Die doen er desgevraagd vast ook wel een kafje omheen.

Juppé🎗
Juppé🎗2 okt. 2021 - 16:37

@Danielle, dat werkt ook prima. Maar de dichtstbijzijnde waar ze dat voor mij doen is op 16km, die sturen wel op. Oja, we laden hier geen papjes maar appjes…..hij probeerde er nu aapjes van te maken……

Welp2
Welp21 okt. 2021 - 20:20

Lichtelijk ironisch ; naar een "Fastfood"-keten gaan en beklagen dat ze daar gebruik maken van een "Quick Response" code voor een snelle afhandeling van zaken.

IkHebOokEenMening
IkHebOokEenMening1 okt. 2021 - 20:10

Als je je menselijkheid wil toetsen aan of je bij de McDonalds naar binnen mag of niet gaat er volgens mij als iets heel erg fout.

Me, myself and I2
Me, myself and I21 okt. 2021 - 20:02

Ik moet eerlijk zeggen dat dit stuk mij meer raakt dan al het gewauwel wat we hier met ons allen hebben gedaan over die QR code en het coronabeleid. Net als het persoonlijke verhaal van Sylvana Simons onlangs in de 2e kamer. Dat raakte mij ook. Ondanks dat ik het 99% van de tijd niet met haar eens ben. Als we bruggen willen slaan dan is de persoonlijke beleving, zonder oordeel, de beste plaats om te starten.

pastafari
pastafari1 okt. 2021 - 19:19

Overgevoelig..

1 Reactie
Winterdepressie
Winterdepressie1 okt. 2021 - 23:59

Pfff, inderdaad! Het is niet als of het een EAN barcode is of zo!!!!!

Tom11
Tom111 okt. 2021 - 19:12

Wie zich wat wil verdiepen, hoe de Genealogie van de Moraal via Bio Politiek naar Necro Politics (Mbembe) zou het met de Socrates prijs bekroonde boek Frictie kunnen lezen. Observatie van hoe de dingen gaan en daar eens rustig over nadenken kan natuurlijk ook. Zag deze week op de muren van een lagere school in Italie oude schilderingen van Jezus die alle kinderen tot zich liet komen. Bij de ingang hing nu een bord over Covid maatregelen, mondkapjes en eerst digitaal temperaturen schieten, voor de kindjes het schoolplein mochten betreden.

Tijn Staatsen
Tijn Staatsen1 okt. 2021 - 19:09

Meneer Taams acht de verplichting van een rijbewijs om de vrijheid te hebben te mogen autorijden ook als een beestachtige behandeling van mensen. Of het bewijs te zijn ingeënt tegen bepaalde tropische ziektes om te mogen reizen naar diverse verre bestemmingen. Het denken met extreme parabolen van de wappiekringen zoals die van Café Weltschmerz, FvD, en de alternatievelingen met een progressieve achtergrond is zoals al vaker aangetoond breder dan sommigen graag willen doen voorkomen en bereikt ons ook van meet af aan al via sommige Joop-scribenten.

4 Reacties
gimli55
gimli551 okt. 2021 - 21:11

Het is precies wat het is, het behalen van een rijbewijs voegt iets toe. Als je geen rijbewijs hebt, is het noodzakelijk dat je naast iemand in de auto plaats neemt om je van punt A naar punt B te verplaatsen. Ik denk dat ik mij morgen veilig naast een gevaccineerde ga plaatsen in een restaurant, ik heb zelf geen QR code en daardoor neem ik naast iemand plaats die dat wel heeft, net als met het verplaatsen in een vervoermiddel waar een rijbewijs voor nodig is. Bedankt voor het nuttige advies.

Ch0k3r
Ch0k3r1 okt. 2021 - 21:20

"Meneer Taams acht de verplichting van een rijbewijs om de vrijheid te hebben te mogen autorijden ook als een beestachtige behandeling van mensen." Jouw auto vraagt ook eerst om je rijbewijs voor je er in stapt? "Of het bewijs te zijn ingeënt tegen bepaalde tropische ziektes om te mogen reizen naar diverse verre bestemmingen." Gele boekje was keurig mee op vakantie, ben dr 0 keer om gevraagd. Als je het stuk leest, geeft hij aan ook prima zo'n geel boekje te laten zien. Maar naast een burgernummer, hebben we nu ook een barcode. Ik begrijp de aversie wel.

Roeluit1986
Roeluit19861 okt. 2021 - 22:29

Valse vergelijking, een rijbewijs is totaal is anders als een QR-code.

wittecisnoot
wittecisnoot2 okt. 2021 - 3:48

@Tijn: je maakt net zelf zo'n parabool. Of nog erger je praat een niet kloppende parabool na. Inmiddels zijn de ziekenhuizen niet meer vol. Gevaccineerden kunnen het virus prima overdragen, daar zijn geen ongevaccineerden meer voor nodig. Verder lopen gevaccineerden weinig risico ernstig ziek te worden door covid. Die QR code is dus niet noodzakelijk en we kunnen onze vrijheid prima terug krijgen zonder. Verder is het niet handig om heel Nederland tegen allerlei tropische ziekten in te enten en stopt vaccinatie de kans op besmetting daar hard. Dus lopen mensen bij tropische ziekten wel gevaar als mensen uit de tropen ongevaccineerd terugkomen. Kan je dus niet vergelijken met de huidige covid situatie. Dat rijbewijs (waarvan het nut wel boven water staat) is dus ook een overdreven parabool. Enger nog: het is pure propaganda.

Thelonious Monk
Thelonious Monk1 okt. 2021 - 18:31

Het is natuurlijk curieus dat Raymond rood aanloopt over een code, terwijl hij er al decennia vrede mee heeft dat instanties hem identificeren aan zijn BSN of dat ze op het vliegveld de barcode op zijn boarding pass scannen. En dat hij daar dan een boos opiniestuk over schrijft, dat zo kort is dat hij niet aan argumenten toekomt. Maar dat alles verbleekt bij het bizarre feit dat hij op de Utrechtse Oudegracht zijn koffie het liefst bij de McDonald's haalt.

1 Reactie
JasDon
JasDon1 okt. 2021 - 19:33

Prrrffffttttt..... whahaha. Het viel me ook al op, naast het vergezochte sentiment over dat iemand een ding was. Overigens vreemd: Baarnse (betalende?) studio = OK, slecht betaalde McMedewerker = Een probleem. Principes zijn blijkbaar pas relevant als er niets meer te verdienen valt?

ton14024
ton140241 okt. 2021 - 18:27

Wat heeft die Mcdonaldmedewerker je misdaan? Get a grip!

Volrin
Volrin1 okt. 2021 - 18:18

Dingen hebben een rijbewijs/paspoort/bibliotheek kaart .....

4 Reacties
Winterdepressie
Winterdepressie2 okt. 2021 - 0:01

Een persoonlijke barcode die een medisch gegeven vertegenwoordigd? p.s. Je mag ook zonder bieb kaart de bieb in!

DaanOuwens
DaanOuwens2 okt. 2021 - 9:27

@ Winterdepressie Jij schrijft: Een persoonlijke barcode die een medisch gegeven vertegenwoordigd? Een QR code vertegenwoordigt geen medische gegeven. Het geeft alleen aan of je voorzorgsmaatregelen hebt genomen om anderen niet ziek te maken.

Winterdepressie
Winterdepressie2 okt. 2021 - 11:54

@DaanOuwens, Ik denk dat veel mensen de prik ook hebben genomen on zelf niet ziek te worden. Zolang die prik een werking op je eigen immuunsysteem heeft, is dat een medisch gegeven. Je kan er zo moeilijk over doen als je wilt, maar toen ik mijn prik kreeg, gebeurde er in jouw immuunsysteem helemaal niet door toedoen daarvan.

Volrin
Volrin2 okt. 2021 - 15:51

@Winterdepressie Je mag niet zonder biebpas boeken lenen. "Een persoonlijke barcode die een medisch gegeven vertegenwoordigd?" Ja net zoals wanneer je naar landen reist waar gevaarlijke ziektes rond razen.