Joop

Dilan Yeşilgöz wordt zoals verwacht nieuwe partijleider VVD

  •  
14-08-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
2762 keer bekeken
  •  
ANP-472653810

VVD-rechtsbuiten Dilan Yeşilgöz-Zegerius wordt zoals verwacht de nieuwe lijsttrekker van de partij. De demissionair justitieminister werd vorige maand door de VVD naar voren geschoven als voorkeurskandidaat. Tegenkandidaten konden zich tot zondag melden, maar dat is niet gebeurd. Daarom staat nu vast dat Yeşilgöz de lijst aanvoert bij de Kamerverkiezingen in november.

Eerder leek het erop dat Yeşilgöz wel een tegenkandidaat zou krijgen, toen voormalig Kamerlid André Bosman zich meldde als kandidaat. Maar hij trok zich later terug omdat het hem niet goed leek voor de partij om het aan te laten komen op een lijsttrekkersverkiezing.

"Met elkaar en met onze ideeën voor Nederland, gaan we er alles aan doen om bij deze verkiezingen de grootste partij te worden", zegt Yeşilgöz in een reactie.

Yeşilgöz speelde een grote rol in de val van het kabinet-Rutte IV waarbij de VVD de stekker uit de coalitie trok omwille van een onverdedigbaar standpunt rond gezinshereniging. De VVD wilde gezinshereniging voor oorlogsvluchtelingen beperken. Vooraf was al bekend dat dit een rode lijn was voor coalitiepartners ChristenUnie en D66. De crisisoverleggen werden geleid door Yeşilgöz. 

Het is niet moeilijk om te zien op welke flank van de VVD Yeşilgöz zich bevindt. Als minister kwam ze steevast op voor de politie na elk nieuw racismeschandaal dat binnen het korps de kop opdook. Ondanks de sterk toenemende dreiging van extreemrechts geweld, waarschuwde Yeşilgöz voor het gevaar van "wokisme" in de jaarlijkse HJ Schoo-lezing. Terwijl er een ware leegloop van Kamerleden was de afgelopen tijd, inclusief partijleiders en Kamerleden met justitie in hun portefeuille, wijdde Yeşilgöz slechts warme woorden aan het vertrek van PVV'er Lilian Helder.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (68)

vdbemt
vdbemt15 aug. 2023 - 10:11

Ik begin meer goede hoop te krijgen dat we straks een kabinet hebben zonder de VVD. Om te beginnen omdat Yesilgöz niet de gladde-aal-kwaliteiten van Rutte heeft. Zij heeft te duidelijk een (nog rechtsere) mening waaraan ze vasthoudt. Echter vooral ook door de kentering (de dood of de gladiolen) bij het CDA, zich opeens profilerend als de 'wij-partij', sociaal en conservatief. En dat dan ook meteen bevestigend en helder instekend met de uitspraken niet met FvD en PVV in zee te gaan. Maar ook (in 'we moeten praten met Sven) richting VVD afwerende uitspraken. Zou nou echt aan de holle 'C' in CDA weer invulling gegeven gaan worden? Je gelooft het bijna niet. Al met al, voor de VVD, geen goede ontwikkelingen bij en rond de VVD.

1 Reactie
Daslief
Daslief15 aug. 2023 - 17:25

Ik niet. De VVD heeft bewezen goed te weten hoe ze de publieke opinie moeten bespelen. Ze hebben ongetwijfeld goed nagedacht over de keuze voor Dilan Yeşilgöz en hoe ze haar het beste kunnen presenteren. Ook verwacht ik dat de grote kranten (bijna allemaal in handen van twee grote Belgische eigenaren) positief gestemd zijn over de VVD. En ook deze twee grote mediabedrijven hebben de afgelopen jaren bewezen dat ze weten hoe ze de publieke opinie moeten bespelen. Dus al met al verwacht ik dat Dilan Yeşilgöz meer positieve aandacht gaat krijgen dan haar concurrenten en minder negatieve, en dus ook eerder het voordeel van de twijfel gaat krijgen van veel kiezers. Niet dat ik daar persoonlijk blij mee ben, maar dit is mijn verwachting (en ik hoop dat ik me vergis, hoewel... het kan natuurlijk ook nóg rechtser...)

EenMening3
EenMening314 aug. 2023 - 23:36

Als Pieter ook mee gaat doen, wordt het pas echt interessant. Als hij niet meedoet, heeft Frans waarschijnlijk de beste papieren. De VVD gaat het moeilijk krijgen zonder Rutte. De BBB zal minder goed scoren dan bij de PS-verkiezingen. Kiezers spelen bij de Tweede Kamerverkiezingen liever op safe. Een scenario zoals in 2012 ligt niet in de lijn der verwachtingen, tenzij Dilan het in de debatten heel erg goed gaat doen.

Mathijsco
Mathijsco14 aug. 2023 - 21:25

Ja zeg maar het laatste rondje van het boevenbal voor genodigden. Het was een prachtig feest: de subsidies hebben rijkelijk gevloeid, er is hard gelachen. Om alles. De pet voor de 'aangerichte schade' met betrekking tot eigen consumpties, is meerdere malen rondgegaan. En het was een feest dat ze daarvoor konden rekenen op 'aalmoezenier' Fiscus. Zelf niet zo,n feestnummer, trouwens. Het einde nadert. De grootste gangmaker is inmiddels al naar huis (gestuurd) omdat hij iets te dronken was van het eigen aangerichte 'succes'. Velen hebben inmiddels ook al de jas opgehaald bij de garderobe, omdat ook zij beseffen dat het tijd is om naar huis te gaan. De deur uit, en nagloeiend de koude wintermacht in van de recessie. Dat houdt nog wel even warm. Op het podium van de taverne klimt dan nog even deze Dilan. Je kent dat wel op het einde van zo'n avond. Over 3 maanden kan de hele fractie gevijven gaan bridgen met Jorritsma.

Hans Welbedagt
Hans Welbedagt14 aug. 2023 - 20:20

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

Hannes Achterhout
Hannes Achterhout14 aug. 2023 - 18:41

Aan de foto te zien, studeert ze voor een rol als nieuwe Napoleon. Die kwam trouwens ook van buiten het land.

2 Reacties
Sententia
Sententia14 aug. 2023 - 19:53

Een dame die haar handtas pakt, doet u denken aan Napoleon? Uw fantasie slaat op hol, vrees ik. Heeft u niet zelf last van een Napoleoncomplex?

PGS
PGS15 aug. 2023 - 12:50

Kan jij mij uit leggen hoe jij die link legt ?

Thuiszitter
Thuiszitter14 aug. 2023 - 18:18

De crime fighters van de VVD wil je toch niet als MP ?, ikke niet tenminste. De heer Teeven had ook altijd zijn mening en hoe het hoort verhaal klaar, heeft het wat geholpen? geen ene malle moer …. en had je die als MP willen zien ? De VVD wordt hopelijk niet de leverancier van onze MP.

1 Reactie
vdbemt
vdbemt15 aug. 2023 - 10:17

Teeven was en blijft een sprekend voorbeeld van de VVD-moraal. Het briefje en al de daaropvolgende leugens. NU is hij voorvechter van het gokken. Hij heeft het legaal gokken online wettelijk mogelijk gemaakt. En was sterk voor de branche in de verdediging toen (na de logische toename van de verslaving) de tv-reclames verboden dreigden te worden. Om daarna als voorzitter ergens in de alcoholbranche te protesteren tegen het verbod van alcohol in sportkantines. Als je ergens aan kunt verdienen dan is gezondheid toch onbelangrijk.

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa14 aug. 2023 - 15:35

Dus dan kunnen we nu op een inclusieve manier opgelicht worden, door de VVD ?

Sententia
Sententia14 aug. 2023 - 15:11

Héél misschien wordt Dilan voor mij de reden om voor de allereerste keer in mijn leven op de VVD te stemmen. Hoe mooi zou het zijn als juist een moderne, vrijgevochten feministe van niet-westerse afkomst premier wordt van Nederland? Een belangrijke kanttekening is, dat ze nog wel erg moet groeien in haar rol. Dé inspirerende bruggenbouwer van Nederland is ze nog niet, maar dat geldt ook voor haar concurrenten.

4 Reacties
Frits Jansen
Frits Jansen14 aug. 2023 - 19:17

Dat wordt dan een herhaling van zetten. Velen stemden op de VVD vanwege de charmante Rutte en negeerden dat achter hem een hele stoet van bedenkelijke extreemrechtse VVD-ers kwam. Een soort zeer ongewenste gezinshereniging.

Olav Meijer
Olav Meijer14 aug. 2023 - 22:27

@ Sententia: [Dé inspirerende bruggenbouwer van Nederland is ze nog niet,.....] Absoluut niet gebleken is, dat zij de kwaliteiten zou hebben om dat te worden.

Ch0k3r
Ch0k3r15 aug. 2023 - 5:47

"Hoe mooi zou het zijn als juist een moderne, vrijgevochten feministe van niet-westerse afkomst premier wordt van Nederland? ” Leuk dat je op de stemt vanwege een opsomming die lekker klinkt en veek wordt aangehaald tegenwoordig. Een feministe van niet westerse afkomst zegt NIETS over haar politieke denken. Ze is een VVD'er, beoordeel haar daar op. Waar ze is geboren kan ze niks aan doen, als welk geslacht ze is geboren ook niet. Als jij je stem wilt uitbrengen op basis van geslacht en afkomst, ga je gang. Maar het is wat dat betreft niet anders dan de redenering; "ik stem op Wilders want hij is man en blank."

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa15 aug. 2023 - 10:49

Super slim van de VVD, om deze dame naar voren te schuiven Ze krijgen er allemaal nieuwe stemmers bij, zoals deze Sententia Verschrikkelijke partij de VVD, maar het zijn wel sluwe vossen Sententia. Je kan beter eerst kijken naar de politiek die Yesilgoz voorstaat. Het beleid dat zij gaat doorvoeren, heb jij daar iets aan? Of werkt dat tegen je? Als je graag op een vrouw stemt, kan je dan niet beter op een vrouw stemmen die qua politiek min of meer dezelfde ideeën heeft als jij ? Kijk gewoon naar de partij die het dichtst bij je staat en stem dan op een vrouw binnen die partij. Dat lijkt mij logischer

RaarMaarWaar 0.1
RaarMaarWaar 0.114 aug. 2023 - 14:44

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

Karingin
Karingin14 aug. 2023 - 13:14

Chagerijnig, venijnig wijf. Maar ze zal 't bij veel kiezers op de rechterflank goed doen. Helaas....

16 Reacties
Ben  Liberaal
Ben Liberaal14 aug. 2023 - 13:30

@K, jij had liever iemand gehad die constant lacht, vrolijk is en iedereen knuffelt ? mmm... wacht eens .. niet opgelet de afgelopen 13 jaar ? t is ook nooit goed he.

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk14 aug. 2023 - 13:33

Helaas want? Of mogen mensen niet meer stemmen op een partij waarvan zij hopen dat die het beste bij hun wensen aansluit.

Van Tax
Van Tax14 aug. 2023 - 13:45

Nou nou, een vrouw en allochtoon en presidentskandidaat. Dat is toch mooi? Niet meteen gaan schelden.

de passie preker
de passie preker14 aug. 2023 - 14:18

@karingin : sexisme wordt nog vaker door vrouwen dan door mannen gebezigd. Ik vraag mij oprecht af: waarom haten vrouwen elkaar altijd onderling ? , is het iets evolutionairs ?

Sententia
Sententia14 aug. 2023 - 14:52

U kent haar persoonlijk? Op de foto moet u in ieder geval niet afgaan. Rechtse politici worden steevast met een boze blik, linkse politici met een brede lach geportretteerd.

Westen2
Westen214 aug. 2023 - 17:17

Nou Karin, misschien hebben zij en jij qua chagrijn en venijn meer met elkaar gemeen dan je lief is. Althans, als ik af ga op het constante gescheld in jouw forumbijdragen van de afgelopen jaren.

Hannes Achterhout
Hannes Achterhout14 aug. 2023 - 17:22

De rechtse bierkaai weer in de bocht: rabiaat-reactionaire elementen interpreteren een klein beetje kritiek op hun onbeschoftheid al snel als schélden!

JasDon
JasDon14 aug. 2023 - 17:47

Wat het Westen zegt, continu veroordelen, slecht onderbouwde stukjes cheerleaden, etc. En iemand die van de 'verkeerde' partij is direct wegzetten als chagrijnig en venijnig zonder bijzonder veel kennis v/d persoon.

Jozias2
Jozias214 aug. 2023 - 17:54

Iets met pot en ketel? Ze kan er wel voor zorgen dat er niet teveel asielzoekers naar Amsterdam gaan want daar is het al heel druk.

Gio Servas
Gio Servas14 aug. 2023 - 18:44

@Karingin, de VVD heeft een vrouwelijke lijsttrekker van buitenlandse afkomst, dat moet toch je droom zijn? Of zit er stiekem toch iets racistisch in je? (Niet dat deze opmerking ergens op slaat, maar tegenwoordig is elke vorm van negativiteit tegenover iemand uit een ander land al meteen racisme volgens sommigen en pas op, ik kom uit Afrika, dus zou ik het maar meteen met mij eens zijn, anders ben je ook racist hoor.)

Frits Jansen
Frits Jansen14 aug. 2023 - 19:19

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

Frits Jansen
Frits Jansen14 aug. 2023 - 19:22

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

Sententia
Sententia14 aug. 2023 - 19:46

@Frits Jansen, Het hangt af van het medium, of het een positief of negatief beeld wil schetsen van de persoon.

Rene712
Rene71214 aug. 2023 - 19:57

Qua diversiteit, inclusiviteit en progressiviteit doet de VVD het dus heel goed. Wat het uw partij geweest dan had u dat van de daken geschreeuwd. Maar nu past het niet en past u slechts venijnig commentaar. Deze partij maakt een andere keuze dan de PVDA / GL combinatie met hun keuze voor een witte oude man die

Olav Meijer
Olav Meijer14 aug. 2023 - 22:19

@ Van Tax: [.....een vrouw en allochtoon en presidentskandidaat.] Een "vrouw" of "allochtoon" is niet per definitie "mooi". Dat hangt helemaal af van de kwaliteiten van de persoon. En dat ziet er niet zo gunstig uit bij Yesilgöz. En "presidentskandidaat" is ze in elk geval niet!

Olav Meijer
Olav Meijer14 aug. 2023 - 22:24

@ Gio Servas: [.....de VVD heeft een vrouwelijke lijsttrekker van buitenlandse afkomst, dat moet toch je droom zijn?] Dat lijkt me niet. De kwaliteiten van de persoon staan voorop. En die zijn in dit geval niet zo gunstig. Als het om een prima persoon zou gaan, kan het als "meegenomen" worden beschouwd als het een vrouw en/of persoon met een herkomst elders betreft.

Ben  Liberaal
Ben Liberaal14 aug. 2023 - 11:39

Het is te waarderen dat Dilan consequent haar geboortenaam gebruikt , en ook dat ze zich loyaal toont met de groepen die zij o.a. vertegenwoordgt. Tevens kun je haar niet meten aan een paar tweets (eigenlijk niet-tweets) over afscheid leden uit de 2e Kamer, maar wel aan iemand die ze goed kent. Zij wordt de 2e Wiegel. Let maar op, en sneller dan we hopen cq vrezen.

Pindaklaas
Pindaklaas14 aug. 2023 - 11:30

Ze heeft al de nodige aanmoedigen en hulde gekregen, maar Dilan Yeşilgöz gaat ons echt niet vooruit helpen. En een C. vd Plas ook niet, net zomin dat Timmermans dit zal gaan doen, of de nieuwe lijstrekker van het CDA. Al deze mensen zijn in dienst van een andere baas. Ze willen dat we denken dat deze partijen nu echt het verschil gaan maken, en het gros van de mensen trapt er weer in zoals alle voorgaande keren. De armoede is er omdat zij willen dat die armoede er is. De woningnood is er omdat zij die woningnood willen. De marktwerking, zelfde verhaal, net zoals de vermarkting van de zorg en het OV. Alle problemen die we hebben in dit land, hebben we omdat alle voorgaande kabinetten waarin de meest populaire partijen hebben deelgenomen die problemen helemaal niet wilde oplossen. JA, ze beloofde het wel, maar ze deden niets. Sterker, onder Rutte2 werd er een asosiaal P-wetje opgetogen om de bijstand (waar voornamelijk chronisch zieken in zitten) verder te verslechteren, onder andere met dwangarbeid en hoge strafboetes. Kwam de kostendelersnorm ook uit die koker. Onder Kok werden de veren van de PVBDA al ingeruild voor een neoliberale hooftooi. Misschien nog niet zo opvallen, maar het gebeurde wel. Niemand van de grote partijen gaat iets doen. VVD, BBB, CDA, PVDA, GL en D66 allemaal hetzelfde. Er veranderd pas wat als mensen anders willen gaan stemmen. Stemmen voor iedereen en niet alleen voor zichzelf.

2 Reacties
IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk14 aug. 2023 - 13:37

"Al deze mensen zijn in dienst van een andere baas." Dat beweert Baudet ook. Moeten we dat dan voor waar aannemen? "Er veranderd pas wat als mensen anders willen gaan stemmen. Stemmen voor iedereen en niet alleen voor zichzelf. " Zolang partijen niet eens voor mensen opkomen, gaan mensen eerst aan zichzelf denken voordat ze aan anderen willen denken. Bovendien lijkt deze wens vooral gericht dat anderen moeten veranderen.

Bert van der Neut
Bert van der Neut14 aug. 2023 - 15:11

Er veranderd pas wat als mensen anders willen gaan stemmen. Stemmen voor iedereen en niet alleen voor zichzelf. Beste Pindaklaas, wat is uw concrete stemadvies dan in deze?

Hannes Achterhout
Hannes Achterhout14 aug. 2023 - 10:35

In haar rol als een onafhankelijke, onbevoordeelde vrouwe Justitia, heeft Yeşilgöz haar geloofwaardigheid grotelijks verkwanseld middels haar Schoorede, waarin ze het zg. `woke' denken marginaliseert. Een pijnlijke fout die haar húidige politieke thuishonk, de VVD, nog dikwijls zal worden aangewreven. Dat ze als justitieminister per wetgevende macht de verkeersboetes búitenproportioneel heeft verhoogd, zal er ook niet toe bijdragen dat laagbetaald kiesvolk haar zal tóejuichen als lijsttrekster, laat staat als première in spe die een rechtvaardiger Nederland voorstaat.

3 Reacties
IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk14 aug. 2023 - 13:39

"`woke' denken marginaliseert." En waaruit blijkt dat niet waar te zijn? "die een rechtvaardiger Nederland voorstaat. " Het is maar net wat je onder rechtvaardigheid verstaat voor welke groep Nederlanders. Of tellen alleen die mensen waarvan de mening in het straatje past?

itsme3
itsme314 aug. 2023 - 14:18

Waarom zou de minister onbevooroordeeld moeten zijn. Daarvoor hebben we de rechters.

Jozias2
Jozias214 aug. 2023 - 19:40

@hannes U heeft de schroorede op dit punt overduidelijk nooit gelezen of gehoord. U praat een frame na.

Break on through
Break on through14 aug. 2023 - 10:30

Je kunt met het leiderschap van Yeşilgöz mooi zien naar welke kant de VVD afglijd. De VVD word meer en meer extreem rechts clubje. Geen wonder natuurlijk. Ze voelen de altijd boze, rascistische, leeghoofdige rechtse stemmer afdwalen naar de PVV, FvD, jahahaha21, en BBBBB of ze stemmen dit jaar op de geraniums op de vensterbank. Zie je het voor je? De rechtse stemmer blijft gewoon thuis deze verkiezingen. De VVD loopt leeg en implodeerd uiteindelijk. Net als het CDA al deed.

1 Reactie
IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk14 aug. 2023 - 13:40

"De rechtse stemmer blijft gewoon thuis deze verkiezingen. " Klinkt als wensdenken. Dat dacht 'men' ook bij de laatste Provinciale Verkiezingen, waarvan de opkomst meestal vrij laag is, maar nu een stuk hoger uitviel.

Norsemen
Norsemen14 aug. 2023 - 9:41

Je merkt het hier al, voor het onnozele gedeelte heeft ze aantrekkingskracht. Dan kunnen ze zichzelf nog meer wijsmaken dat ze eigenlijk helemaal geen hekel aan buitenlanders hebben. Hoe kan dat ook, want Yeşilgöz is ook een buitenlander.

3 Reacties
IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk14 aug. 2023 - 13:41

Want iemand is onnozel als die een andere mening heeft?

Norsemen
Norsemen15 aug. 2023 - 7:03

Iemand is bijvoorbeeld onnozel als je denkt dat ik iemand onnozel vind omdat ze een andere mening hebben. Het gaat niet om het hebben van een andere mening, maar om het hebben van een onnozele mening.

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk15 aug. 2023 - 14:27

"Iemand is bijvoorbeeld onnozel als je denkt dat ik iemand onnozel vind omdat ze een andere mening hebben. " Vanwaar deze cirkelredenering? Maar ja, de mening telt kennelijk alleen als die in het straatje past. Zo niet geef dan maar meerdere concrete voorbeelden om het tegendeel te bewijzen.

Fronabulax
Fronabulax14 aug. 2023 - 9:30

VVD: vrouwelijke lijsttrekker met niet westerse achtergond PvdA/GL: oude witte manlijke lijsttrekker met meer dan 7 vinkjes Is de wereld gek geworden? Zo worden toch alle zekerheden onder je weggeslagen?!?

2 Reacties
IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk14 aug. 2023 - 13:41

Welke zekerheden?

Rene712
Rene71214 aug. 2023 - 16:43

Yep, ik had liever gezien dat ze Aboutaleb hadden gekozen. Maar goed, de PVDA / GL combinatie wil graag regeren en men denkt dat de oude witte man daar beter in scoort. Weinig progressief iig

PVDB2
PVDB214 aug. 2023 - 8:29

Succes Dilan. Je zal het nodig hebben in de debatten. We zullen zien wie tijdens de debatten mensen bewegen op een ander partij te stemmen dan ze eerst van plan waren. Een cliche, maar ook hier zal de zwevende kiezer van belang zijn en soms pas een op de dag of in het holkje een keuze maken. Zoals het er nu uit ziet zal een coalitie van minimaal 6 partijen worden. Tenzij er dus gekke gebeuren. Maar de kans dat de VVD er in zit is groot en is het de vraag of we naar links van het midden of rechtaf gaan. Voor de toekomst of de status quo / verleden waar een deel van electoraat naar verlangt. We zien wat het brengt.

1 Reactie
pahan
pahan14 aug. 2023 - 10:49

Er is een groep zwevende kiezers ter waarde van een vijftig zetels. BBB en Omtzigt hebben de kaarten nog voor de borst, maar in theorie zou het ook nog een twee-partij coalitie kunnen worden.

Frits Jansen
Frits Jansen14 aug. 2023 - 8:20

Is haar profiel alleen maar "law and order"? Een grote uitdaging voor haar zal zijn om uit de hand gelopen marktwerking aan te pakken. Ik ben erg voor marktwerking, alleen past ook het besef dat het gevaar van "market failure" op de loer ligt. Geen reden om marktwerking radicaal te verwerpen, wel om de uitwassen aan te pakken. In de volkshuisvesting. In de gezondheidszorg. In het openbaar vervoer. Dat zijn waarachtig geen linkse stokpaarden. het gaat erom dat sommige groepen te veel macht krijgen. Zoals de NS. Nee, de NS hoeft voor mij geen plaats te maken voor Arriva, maar ik wil wel de keus hebben als ik naar Maastricht, Hengelo of Groningen moet. De Nederlander is te snel tevreden. Daarom kon de NS koffie in de trein afschaffen. Waarom zetten ze geen automaten in de trein, zoals in Duitsland?

1 Reactie
RaarMaarWaar 0.1
RaarMaarWaar 0.114 aug. 2023 - 15:06

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

pahan
pahan14 aug. 2023 - 8:18

Dan zijn we er bijna. Nu nog duidelijkheid van de twee jokers in het spel en we kunnen gaan puzzelen.

3 Reacties
IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk14 aug. 2023 - 13:42

Wie?

pahan
pahan15 aug. 2023 - 5:35

We. De kiezers.

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk16 aug. 2023 - 6:34

"We. De kiezers." Ben jij geen kiezer?

Ejoth
Ejoth14 aug. 2023 - 7:51

Een goede keus wat mij betreft. Eindelijk een omwenteling binnen de VVD. De afgehaakten door rechts lullen maar links uitvoeren kunnen nu weer met een gerust hart op de VVD stemmen. Ik voorzie een ruime zege voor de VVD ten koste van de rechter flank. De eerste vrouwelijke premier van niet Nederlandse afkomst is hiermee een feit. Nu wachten wat Omtzigt doet zodat het hele verhaal zomaar anders kan uitvallen. Ik zie de PvdA / GL niet meer stemmen halen dan voorheen. Veel mensen stemmen op een partijleider en ik zie Timmermans alleen voor zichzelf zitten. Let op hoe snel hij vertrekt als hij GEEN premier wordt. Mijn mening.

9 Reacties
Volrin
Volrin14 aug. 2023 - 8:44

"Een goede keus wat mij betreft. " Voor de VVD. Niet voor het land.

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk14 aug. 2023 - 9:29

"Niet voor het land." Werkelijk? En als de VVD daarmee meer stemmers wint dan vinden die kiezers dat wel een verbetering. Of zijn de wensen van die kiezers ondergeschikt aan wat niet in het straatje past?

Vuurrood
Vuurrood14 aug. 2023 - 9:55

VVD links uitvoeren? Was die steen erg zwaar om onderuit te komen?

Karingin
Karingin14 aug. 2023 - 13:18

De wensen van de kiezers zijn inderdaad ondergeschikt aan het algemeen belang. Ze mogen stemmen, ook op iemand die dat algemene belang en de (internationale) rechtsstaat niet voor ogen heeft. Daar houdt 't op. En de VVD dient niet het algemeen belang, en aan de rechtsstaat hebben ze gewoon schijt, dus als je daarop stemt ben je....meer dan een beetje dom zullen we maar zeggen

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk14 aug. 2023 - 13:45

"De wensen van de kiezers zijn inderdaad ondergeschikt aan het algemeen belang." Klinkt een beetje als het doel heiligt de middelen. Realiseer je ook dat internationale verdragen ook worden gesloten met, op zijn zachtst gezegd, minder democratische regimes. Is dat ook in het algemeen belang? Of geldt het alleen als het belang in het straatje past? "Was die steen erg zwaar om onderuit te komen?" Welke steen?

Rene712
Rene71214 aug. 2023 - 16:46

@Karingin Welke partij in uw ogen dient dan wel het algemeen belang?

Olav Meijer
Olav Meijer14 aug. 2023 - 22:09

@ Ejoth: [De eerste vrouwelijke premier van niet Nederlandse afkomst is hiermee een feit.] Totaal voorbarig, en hopelijk onjuist. In de eerste plaats is het maar de vraag of de VVD de grootste fractie krijgt. Ik verwacht dat niet. In de tweede plaats is het de vraag of de VVD deel zal uitmaken van de komende, nieuwe coalitie. En ten derde: de premier wordt niet middels verkiezingen gekozen. Die functie wordt ingevuld op basis van de coalitieonderhandelingen. En het is geen wet van Meden en Perzen, dat de grootste coalitiepartner de premier levert. (Zo heeft Nederland twee ARP-premiers gekend).

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk15 aug. 2023 - 7:41

"In de tweede plaats is het de vraag of de VVD deel zal uitmaken van de k" Hypothetisch is er een kans dat de VVD niet in een volgende coalitie zal komen. Gaan we echter uit van meerdere peilingen, dan is de kans groot dat wanneer GL/PvdA de grootste wordt we wel met de VVD in zee zullen moeten omdat ze niet met andere rechtse partijen een coalitie willen aangaan.

Kira68
Kira6816 aug. 2023 - 7:34

Liever niet.ik vind dat ze heel vaak niet goed uit haar woorden komt. Dat gaat niet werken als premier.

Ivan61
Ivan6114 aug. 2023 - 7:46

Dat wordt leuk. Jonge mensen met gunfactor zoals zij en Jetten en aan andere kant ervaren Timmermans zonder gunfactor. Nu vind ik echt jammer dat mevrouw Simons weg is maar begrijp volledig.

5 Reacties
MG1968-2
MG1968-214 aug. 2023 - 12:18

@Ivan Tot wanneer is iemand jong?

Ivan61
Ivan6114 aug. 2023 - 12:41

MG1968-2, Dat is verschilend maar tot en met 40 ben jij zeker jong.

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk14 aug. 2023 - 13:46

"Tot wanneer is iemand jong?" Vraag dat maar aan van Koote & De Bie.

E w T
E w T14 aug. 2023 - 17:12

Ivan61. Dan kan Bontebal ook meedoen hij is 40 .

MG1968-2
MG1968-214 aug. 2023 - 19:45

@Ivan61 De jonge mensen die ik vandaag sprak zijn het niet met je eens. 46 (haar leeftijd) vinden zij niet jong ;) Ik ook niet meer overigens.

Johannass
Johannass14 aug. 2023 - 7:26

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."