Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Dilan wil het vooral niet over de ravage van Rutte hebben

  •  
14-11-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
5248 keer bekeken
  •  
231114 1500px Dilan Mark en de VVD
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (16)

Juppé🎗
Juppé🎗15 nov. 2023 - 16:29

Dat autootje is er ongeschonden door gekomen en ziet er nog puik uit. Kan zo nog 13 jaar verder…………

Nicolay2
Nicolay215 nov. 2023 - 15:54

Inderdaad voor de mensen met de hoge inkomens en de rijken is de VVD de partij maar het echte probleem in Nederland is een snel groeiende groep mensen in onze samenleving met korte banen, lage inkomens en weinig zekerheid, die op hun eigen ondergang stemmen door op de VVD en de populisten te stemmen.

Valentijn de B
Valentijn de B15 nov. 2023 - 10:27

En toch gaat VVD Yesölguz weer een heleboel stemmen krijgen van rijk bovenmodaal tevreden (linkslullend) rechts. Logisch natuurlijk want de VVD heeft haar rijke doelgroep al die jaren met VVD Rutte aan het roer meer dan uitstekend bediend en dat weten ze donders goed. Want welke andere partij zou een betere garantie zijn voor: - steeds lagere belasting op hoog (gezins) inkomen - Ondernemers (ZZP) subsidie - Villasubsidie - Teslasubsidie - Tweeverdienersubsidie voor gezin met bovenmodale inkomens - Warmtepompsubsidie - Isolatiesubsidie - Verlagingoverdrachtsbelastingsubsidie - Kinderopvangtoeslagsubsidie voor de rijken. - Vrijstelling vermogensbelasting voor spaarcenten in de villa. - Vrij van schenkbelasting poen in de villa van de kinderen stoppen alwaar vrij van vermogensbelasting etc. etc.

2 Reacties
LaBou
LaBou 15 nov. 2023 - 17:33

"VVD Yesölguz" Is dat de zus van dilan? Of de moeder?

PVDB2
PVDB215 nov. 2023 - 19:32

Er zijn weinig VVD die links lullen. Alleen als het ze uitkomt en de maatschappelijke toon zich er naar richt voor de verkiezingen (zoals bestaanszekerheid). Dat wil niet zeggen dat velen links zijn. Of moet liberalisme zien als iets links. Je moet kunnen zijn wie je bent. Wat vrij normaal is voor een fatsoenlijk weldenkend mens. Maar er zijn maatschappelijke, natuurkundige en wetenschappelijke bevinden die ze niet uitkomen, vooral de achterban niet. Zoals klimaatverandering en de rol van de grote uitstoters (33% Europa totaal). Wil je een transitie dan zullen de mensen met een grote portemonnee daar het eerst van profiteren. Kleine te produceren aantal, en dus duur per stuk. Om vraag te stimuleren en dus markt aandeel te krijgen zal je moeten subsidiëren. Doelen vast stellen, beleid maken. Meer vraag is meer investering en ontwikkeling is meer aanbod en efficiëntere producten. Dat is niet VVD ding, maar de achterban zal er eerst van profiteren. Het is en blijft een auto. Het is 1 van de grote uitdaging die niet links of rechts is maar noodzakelijk. Kosten altijd voor de baten uit. Bij elke ontwikkeling of transitie. Of het nu een EV is of een warmtepomp (beide veel efficiënter dan huidige technieken, 2 tot 3 keer). En ja, iedereen kan deze subsidie krijgen. Makkelijkst om gestelde doelen te behalen. Verder heb je goede punten zoals HRA ook voor vermogende, lage effectieve vermogensbelasting (2.5% en boven miljoen 3%). Een half % verhoging zou zo 10 miljard opbrengen.

E w T
E w T14 nov. 2023 - 21:00

13 jaar Rutte is klaar. Het karretje moet uit de poep en weer door. Zonder VVD natuurlijk, dan hoeft Yesölguz ook niets te verantwoorden en kan de hele periode Rutte naar de schroothandel van de geschiedenis.

4 Reacties
linksert
linksert14 nov. 2023 - 23:12

Ja, zo doen ze dat.

linksert
linksert15 nov. 2023 - 1:29

De VVD heeft de maatschappij heel veel schade berokkend.

Zandb
Zandb15 nov. 2023 - 7:38

We moeten nou ook niet gaan denken dat Rutte in z'n eentje de VVD was en al helemaal niet de regering.

PVDB2
PVDB215 nov. 2023 - 19:05

@Zandb: De VVD was de dominante en invloedrijke factor in 13 jaar regering. Het is niet voor niks Rutte 1 t/m 4. Veel mensen lezen geen programma maar gaan af op de persoon. Is deze aansprekend of niet. Wat hij zegt en doet (voor de camera of microfoon; wetende dat die er zullen zijn). Een aansprekend persoon (goedgekleed, charmant) komt vaak geloofwaardiger en betrouwbaarder over maar zijn dat zeker niet altijd. Je hebt bovendien de premier bonus. Je kan dingen regelen (die vaak voor de bühne zijn, wetende dat ze weinig verschil maken). Je komt meer in de publiciteit. Het is een rechtse rakker, Kan met een stalen gezicht liegen dat het gedrukt staat. Verkopers die je kunnen wijs maken dat je er beter van word. Dat minderheden de schuldige zijn van problem die men zelf veroorzaakt heeft (bewust of onbewust). Als je de grootste word heb je meer invloed dan de andere partijen. die je simpelweg nodig hebt om een meerderheid coalitie te vormen. Waar ze ook voor worden gestraft bij de volgende verkiezingen. En de kans dat het weer gebeurt.

Wereldburger
Wereldburger14 nov. 2023 - 20:48

haha maar wel is de start met ongevallen onrealistisch veels te kort getekend

vdbemt
vdbemt14 nov. 2023 - 20:32

Dylan heeft het sowiedo nergens over. Zoals gewoonlijk met heel veel woorden. Altijd afleidend naar iets anders. Het enige dat ze doet, is beloven wat de VVD nog nooit gedaan heeft: "dat je niet rond komt, mogen we niet accepteren in NL. " Wat een giller.

1 Reactie
Gerygrr
Gerygrr15 nov. 2023 - 11:51

Alles wat ze in de verkiezingsspotjes zegt is wat de VVD al jarenlang heeft gedaan. Ze gaan luister. Dan gaan ze het plan omzetten in een combinatie van uitvoering van het plan met een aantal managers om het te organiseren, en een drempel om mensen ergens aan te laten voldoen en een controlesysteem met heel veel extra werk voor beide kanten. Zo staat Dilan erin. Ze accepteert simpelweg niet, dat mensen zich niet vrijwillig overgeven aan rechtse verdienmodellen. Veel meer en harder werken, dan er salaris betaald wordt.

linksert
linksert14 nov. 2023 - 20:32

Een heel eng mens met heel enge fans.

1 Reactie
E w T
E w T14 nov. 2023 - 21:17

Linksert. Gewoon een mens. Niet jou keuze?. So what.

vdbemt
vdbemt14 nov. 2023 - 20:32

Dylan heeft het überhaupt nergens over. Zoals gewoonlijk met heel veel woorden. Altijd afleidend naar iets anders. Het enige dat ze doet, is beloven wat de VVD nog nooit gedaan heeft: "dat je niet rond komt, mogen we niet accepteren in NL. " Wat een giller.