Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Dijkhoff pleitte voor verlaging bijstand met horloge van vier maanden bijstand

  •  
31-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
189 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2018-05-31 om 13.45.10
Op het VVD-congres dat onlangs werd gehouden ging alle aandacht uit naar fractievoorzitter Klaas Dijkhoff die vanaf het podium een vurig pleidooi hield om de allerlaagste inkomens in de maatschappij, de bijstandsontvangers, eens stevig aan te pakken. Die bijstand kan wat de VVD betreft best omlaag. Pas wanneer iemand ‘zich nuttig maakt’ komt diegene in aanmerking voor een paar euro extra. Die opmerking alleen al leverde de afgelopen dagen flink wat debat op, maar op Twitter viel een enkeling nog iets anders op aan Klaas Dijkhoff: namelijk het wel heel erg in het oog springende horloge.
Een kleine zoektocht leerde dat het hier gaat om een geschenk dat Dijkhoff in 2017 ontving van magazine Esquire als prijs voor ‘Best Geklede Man’. In het geschenkenregister van de Tweede Kamer, waar alle giften moeten worden opgegeven, zegt Dijkhoff niet te weten wat de waarde van het horloge is. Dat is bijzonder, want Esquire heeft dat bedrag gewoon vermeld in hun publicatie: 3.695 euro.
Of, zoals twitteraar Job Polak het zegt: ‘4 maanden bijstand dus’.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.