© cc-foto: Ilya Schurov
Och Nico, waarom denk je dat Chinezen uberhaupt zitten te wachten op de techbedrijven uit de VS wanneer ze zelf het bedrijf Tencent hebben, in 2021 qua grootte op plaats 7 wereldwijd van alle bedrijven. Nee, facebook apple en google mogen best meedoen daar, maar ze zullen zich aan dezelfde regels moeten houden als de Chinese bedrijven. Net zoals ze in de EU aan 'onze" regels moeten voldoen.
Ze zwichten niet; De klant is gewoon koning volgens het oerhollandse principe.
Ook overigens en met name, het Amerikaanse principe dat hier al lang door overheden geïncorporeerd is. Ik vraag me dan wel af of je het product kunt bestrijden met hetzelfde product. Volgens bovenstaande uitleg lijkt me dat niet het geval, dan is het al sterker dan wijzelf zijn en kunnen alle overheden het op dezelfde manier gebruiken en moeten we ook dat vervolgens herkennen. De vraag is of we dat dan nog wel kunnen onderscheiden. Maar houdt me ten goede, ik ben een totale leek, probeer alleen logisch te redeneren. Waarvan dan weer het risico is natuurlijk dat het totaal onlogisch is.
Hoi Minoes, Is niet onlogisch, je bent ook niet een leek, mensen die om zich heen kijken en observeren kunnen geen leek zijn, die zijn betrokken. Schnitzler wijst daar ook op in `Wij Nihilisten´, blijf erbij en wees vitaal in observeren en doen en laten, is zijn advies. (Boek is aanrader) Want zo als Marjan Slob in "Hersenbeesten" schrijft "“Absolute objectiviteit is een fantasie en subjectieve visies kunnen wetenschappelijk zijn.” (want wie schrijft die algoritmes, en waarom, en waar zijn ze voor bedoeld, en als ze aan één pixel aandacht besteden, doet dan het andere pixel nog wel mee, of ben je GOD als je het probleem van het ene pixel hebt opgelost, is er dan geen ruimte tussen de pixels, en behoort die ruimte daar niet te zijn om te kunnen blijven denken? etc.) Echt Jung, hangt boven het gebeuren met zijn uitspraak "The World is hanging on a thin thread, and that is the psyche of man."
Ik zeg altijd maar er zijn 3 manieren voor een perfecte wereld: met technologie, met religie of door sociale bewustwording. Ik ga nog steeds voor de 3e hoewel er misschien wel teveel 2 aan kleeft. Maar dat is met 1 niet anders denk ik.
Top dat je er aandacht aan schenkt. Het archetype dat deze utilistische gelukscalculus van Big Tech. nastreeft, werd eerder al door Nietzsche in `Aldus sprak Zarathoestra´ ten tonele gevoerd schrijft Schnitzler op blz. 18. "`Ziet! ik toon u de laatste mens. `Wat is liefde? Wat is schepping? Wat is verlangen? - zo vraagt de laatste mens en knipoogt. Dan is de aarde klein geworden en op haar hipt de laatste mens, die alles klein maakt. Zijn geslacht is onuitroeibaar gelijk de aardvlo; de laatste mens leeft het langst(...). Een beetje gif af en toe: dat geeft zoete dromen. En veel gif ten slotte om zacht te sterven (..) Men heeft zijn pretje voor de dag en en zijn pretje voor de nacht; maar men eert gezondheid. `We hebben het geluk ontdekt´ - zeggen de laatste mensen en knipogen. Maar hey okay: De Fourth Industrial Revolution en de Internet of Things, wat zou Chaplin daarover gezegd hebben -> https://www.weforum.org/projects/global_lighthouse_network Uit "Master Of Puppets" Metallica. Taste me, you will see More is all you need Dedicated to How I'm killing you Come crawling faster (faster) Obey your master (master) Your life burns faster (faster) Obey your Master Master