Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Dierenwinkel verkoopt homoseksuele schildpad. Niemand wil hem

  •  
25-04-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
72 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding-2016-04-25-om-14.53.58
‘Dierenwinkel verkoopt onwetende klanten homoseksuele schildpad’. In eerste instantie denk je misschien dat het hier om een flauw bananasplit-achtig filmpje gaat, een misplaatste prank. Maar de boodschap achter deze video is bloedserieus en keihard nodig.
Amnesty International heeft een korte film op Youtube gezet van een Turkse dierenhandelaar die een homoseksuele schildpad verkoopt. De video is bedoeld om aandacht te vragen voor homehaat en transfobie in Turkije, waar nog veel problemen zijn met de acceptatie van homoseksualiteit en transgenders.
De film speelt zich af in een Turkse dierenwinkel. Wat de bezoekers van de winkel niet weten is dat er bij de schildpadden verschillende verborgen camera’s hangen. Iedere klant die een schildpad wil kopen, krijgt vlak voordat ze de beslissing nemen nog wat extra informatie van de dierenverkoper: de schildpad waar hun oog op is gevallen is gay.
In vrijwel alle gevallen, valt het stil bij het horen van die zin. Uit de reacties van de klanten blijkt hoezeer Turkije nog achterloop met de acceptatie van homoseksualiteit, want alle klanten schrikken en trekken zich terug. Sommigen worden boos, anderen bedenken smoesjes, maar allemaal weigeren ze. Een homoseksuele schildpad, dat moeten ze niet en dus zegt een van de klanten: “Ik wil gewoon een normale, niet-homoseksuele, standaard schildpad” en iemand anders zegt: “Het geeft niet, we geven hem toch weg”. Een man loopt vloekend weg, een oude dame voelt zich beledigd en zo gaat het maar door.
De video eindigt met één zin: “Love is love. Hate is a choice.” Bekijk hem hier:

Meer over:

kijk nou, leven, wereld
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.