Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Dierenpolitie wordt toch meer caviapolitie

  •  
06-10-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
51 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
Animalcops zullen zich met name richten op huisdieren… PVV-doel mishandeling in landbouw aanpakken gebeurt nauwelijks
De dierenpolitie gaat zich vooral richten op huisdieren. Dat meldt De Pers op basis van stukken in het bezit van de krant na een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur. Gedoogpartij PVV pleitte er juist voor dat ook mishandeling in de landbouw zou worden aangepakt, maar dat lijkt nu niet te gaan gebeuren. Het ministerie van Veiligheid en Justitie meent dat er geen inhoudelijke redenen zijn om de dierenpolitie in te zetten in de agrarische bedrijfstak.
De taakverdeling van de dierenpolitie zal deze maand nog aan bod komen in de ministerraad. Het lijkt er nu op dat de vijfhonderd agenten zich alleen met huisdieren gaan bemoeien. PVV-leider Geert Wilders wilde juist dat de animalcops boerderijen af zouden gaan:
Een puppy die wordt doodgetrapt, een schaap dat in de wei wordt geslacht of verkrachte paarden en pony’s, er zijn genoeg voorbeelden die een strenge en professionele aanpak rechtvaardigen.”
Volgens Marianne Thieme, lijsttrekker van de Partij voor de Dieren, noemt de animalcops ‘een wassen neus’. De PVV is door het CDA en de VVD ‘geringeloord’, aldus Thieme.
Lees meer hierover bij Dagblad de Pers: Animalcops worden cavia-agenten
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook
cc-foto: Roel Wijnants

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.