Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Dierenbescherming wil verbod op fokken rashond

  •  
17-12-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
100 keer bekeken
  •  
pedigree_dogs_exposed.jpg
"Met 40% van de rashonden is iets mis"
Directeur Frank Dales van de Dierenbescherming doet zijn uitspraken aan de hand van de documentaire Pedigree Dogs Exposed, die in Engeland voor veel rumoer zorgde. Vanavond zendt Het Gesprek de documentaire uit en hij is ook op deze pagina te bekijken.
Documentary – BBC – Pedigree Dogs Exposed bordercollie19 | MySpace Video  In het Parool zegt Dales dat sommige hondenrassen te ziek zijn om te kunnen voorbestaan:
Simpelweg omdat zij niet meer zijn te redden. Er moet paal en perk worden gesteld aan het fokken van rashonden. Met 40 procent van de Nederlandse rashonden is iets mis”
Een van de soorten waar de dierenbescherming kritiek op heeft is de van Pim Fortuyn bekende Cavalier King Charles Spaniel. Eén op de acht hondjes van deze soort heeft een schedel die te klein is voor de hersenen.
”De pijn die de zieke dieren lijden, is ontoelaatbaar. Het uiterlijk wordt bovengesteld, waardoor de gezondheidstoestand er niet meer toe doet”, aldus Dales.
De documentaire wordt vanavond op Het Gesprek nabesproken in het programma Een goede wereld onder leiding van Lennart Booij.
 
het_gesprek
Links van presentator Lennart Booij zit Frank Dales, directeur van de Dierenbescherming en daarnaasr dierenarts Paul Mandigers. Rechts van lennart zit populatie-geneticus Ed Gubbels en John Wauben, bestuurslid van de raad van beheer op Kynologisch Gebied in Nederland.

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.