Joop

'Diederik Gommers is de ongevraagde achtergrondmuziek die de hele film kapot maakt'

  •  
12-01-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Famke Louise en Diederik Gommers bij Jinek

© AMSTERDAM - Diederik Gommers, de voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care tijdens de uitzending van de talkshow Jinek. Samen nemen zij een campagne op waarin experts, spec

Sinds het begin van de corona-uitbraak schuift IC-voorzitter Diederik Gommers aan in talkshows om mensen te waarschuwen voor de gevaren van Covid-19. Maandagavond nog was hij te zien in Shownieuws waarin hij liet weten graag Kim Feenstra te willen overtuigen van haar ongelijk, zoals hij ook eerder influencer Famke Louise het coronalicht liet zien. Kortom: Diederik Gommers is overal. Columnist Marcel van Roosmalen is er inmiddels wel klaar mee en vraagt in De Nieuws BV of Diederik Gommers uit mag:
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (13)

Rob Kievit
Rob Kievit17 jan. 2021 - 22:10

Een bijzonder gemakzuchtige column van Marcel van Roosmalen. Die Diederik Gommers is geen draaikonterige politicus als Wiebes of Rutte. Het is gewoon een dokter die met zijn medische bril op kijkt naar de pandemiemaatregelen. Daar kun je kritisch op antwoorden. Maar dat is iets anders dan hem de grond in trappen, met louter argumenten 'ad hominem', en zonder respect voor de landelijke IC-problemen waar Gommers dagelijks oplossingen voor moet zoeken. Nee, Van Roosmalen, dat had beter gekund. Met een beetje respect, misschien.

Minoes&tuin
Minoes&tuin14 jan. 2021 - 6:27

Hij heeft zich niet voor niets als een van de eersten laten vaccineren met BiontechPfizer :)

Greendutch
Greendutch13 jan. 2021 - 17:09

zolang viruswaanzinnigen nog de straat op gaan is er een dokter nodig om op het gevaar te wijzen dat drogredenen voor verlies van mensenlevens kunnen zorgen. zolang als het druk is op wegen wordt het virus verspreid. des te sneller iedereen meewerkt [viruswaanzinnigen + bedrijven die hun personeel oproepen naar de zaak te komen] des te sneller stabiliseert de situatie. van Roosmalen is gewoon ook een oude saaie mopperpot, kan hij ook uit?!

Arjan Fernhout
Arjan Fernhout13 jan. 2021 - 13:34

Don't mess with mister Inbetween. Op een zeer positieve manier bedoeld, uiteraard.

1 Reactie
Minoes&tuin
Minoes&tuin14 jan. 2021 - 6:23

Arjan Fernhout Mijn gevoel bij hem is heel dubbel! Inbetween op een andere manier! :)

ton14024
ton1402412 jan. 2021 - 19:31

Erg irritant inderdaad die mensen die constant gelijk krijgen. Gelukkig hadden we vandaag ook een Peter R. de Vries.

Stijn Geel
Stijn Geel12 jan. 2021 - 16:46

Diederik Gommers heeft tenminste ergens verstand van. Dat kan je van Marcel die zelf ook elke week zijn mening verkondigd niet zeggen.

GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*12 jan. 2021 - 15:38

Dag. Diederik Gommers, Marion Koopmans, Ab Osterhaus, Ernst Kuipers enz. hebben juist het ontzettend grote gevaar van Covid-19 zeer duidelijk doorgegeven aan alle 17.5 miljoen Nederlanders, namelijk met hun vaak briljante mediaoptredens, tijdens de laatste maanden. Ze hebben juist goede antwoorden gegeven in vergelijking met *het is maar een griepje* gekkies zoals Willem Engel, Wybren van Haga, Thierry Baudet enz.. Mag ik ze allemaal bedanken?.???????? Een heel fijne dag.✌✌

3 Reacties
Joost mag 't weten
Joost mag 't weten13 jan. 2021 - 9:19

Die wappies baseren zich ook op (veelal dezelfde) bronnen maar trekken andere conclusies. De TV experts hebben het regelmatig mis terwijl de wappies achteraf vaak gelijk krijgen. TV kijkend nederland heeft het geheugen van een goudvis en neemt alle leugens en inconsistenties voor lief. Veranderde inzichten...

LaBou
LaBou 14 jan. 2021 - 17:29

Kortom, "Joost mag 't weten" doet zijn zijn nick eer aan. En zoals in dat soort gevallen gebruikelijk: joost weet het duidelijk niet.

Ballonnendoorprikker
Ballonnendoorprikker17 jan. 2021 - 8:21

Beste Joost mag het weten', Dat wetenschappers het soms mis hebben is inherent aan de wetenschap. Dat ' wappies' en leken het achteraf soms goed hebben, is ook niet vreemd. Een wiskundige zal 99 van de 100 wiskundesommen goed maken. Een leek in de wiskunde zal er ook af en toe een goed maken. Ik zou daaruit niet de concluderen dat de wetenschappers ook maar wat aan modderen. Zeker als je je realiseert dat het aantal leken het aantal deskundige verre overtreft, dan is de kans groot dat er ergens een ' wappie' of leek iets beweert wat later waar blijkt te zijn. Probleem is alleen dat je bij een pandemie niet de tijd hebt om te af te wachten wie het 'achteraf' juist heeft. Om het wiskunde voorbeeld weer aan te halen. Die ene wiskundige maakt 99 sommen goed. 10.000 leken maken samen ook 99 opgaven goed. Als je beleid moet maken, is het lastig uit te gaan van die 10.000 leken, want welke leek maakt welke opgave goed? Dan zou ik liever uitgaan van die wiskundige want dan is de kans vele malen groter dat je je op juiste gegevens baseert.

Poeha
Poeha12 jan. 2021 - 15:07

Diederik gommers is juist een welkome aanvulling. Of het nou om famke Louise gaat of politici, hij weet altijd een goede dialoog te houden. Marcel van Roosmalen daarentegen, kwam niet door de screentest voor Op1. In die talkshow zal hij niet terugkomen.

Winterdepressie
Winterdepressie12 jan. 2021 - 14:10

Het gaat blijkbaar te goed op de IC...