Joop

Die boeren begrijpen er gewoon niks van

  •  
23-06-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
9583 keer bekeken
  •  
Online1181sm
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (13)

FreddyvD
FreddyvD24 jun. 2022 - 11:41

Ja want er zijn mensen die echt geloven dat de stikstof reductie van het wegschoppen van de boeren naar de natuur gaat, maar dat wordt alleen maar gebruikt om woningen te kunnen bouwen. Boeren gaan naar het buitenland en hoeven niet meer zo duur en inovatief te werken. We krijgen aan de grenzen en wat verder veel meer te maken met de megastallen zonder die vervelende milieu regeltjes en zonder oog op dierenwelzijn, maar aangezien dat dan niet in Nederland is, hebben wij er geen last van, wij kunnen tenminste weer lekker volbouwen. Ik begin de linkse politiek steeds beter begrijpen, eigen straatje schoonvegen naar het straatje van de buren en dan klagen over de buren...

Peace ....
Peace ....23 jun. 2022 - 12:03

En de stikstofwalmen zijn inderdaad geel !

weereenmening
weereenmening23 jun. 2022 - 10:02

Leuk plaatje, ik moest echter wel even goed kijken. Het lijkt op een dystopisch land volgebouwd met woningen, maar het zullen toch waarschijnlijk varkensstallen zijn. Welke scenario het ook gaat worden, de natuur zal er weinig baat bij hebben.

RechtdoorZee93
RechtdoorZee9323 jun. 2022 - 9:15

Het is inderdaad ook wel vreemd als er tegen je gezegd wordt dat er geen ruimte voor je is terwijl je Nederland flink ziet doorgroeien met aanwas van buitenaf. Nu begrijpen de meeste mensen heus dat de ene uitstoot niet gelijk staat aan de andere uitstoot edoch kan met zekerheid gezegd worden dat meer mensen gelijk staat aan meer milieu en klimaat impact.

9 Reacties
DaanOuwens
DaanOuwens23 jun. 2022 - 10:55

@ RechtdoorZee93 Jij schrijft: Het is inderdaad ook wel vreemd als er tegen je gezegd wordt dat er geen ruimte voor je is terwijl je Nederland flink ziet doorgroeien met aanwas van buitenaf. Dat hangt af van je normen en waarden. Als je het leven van iemand minder belangrijk vindt dan het recht van een boer om zijn productie te maximaliseren dan is dat een logische uitspraak. Als je vindt dat mensenlevens ertoe doen en dat iedere bedrijfstak zich aan de rechtstaat moet houden dan kom je tot een andere afweging.

Dehnus
Dehnus23 jun. 2022 - 10:57

Ach ja het:"Teveel mensen excuus". OM dan de volgende dag weer te blèren over "great replacement" en dat witte vrouwen niet genoeg baby's krijgen. Altijd leuk op rechts.

weereenmening
weereenmening23 jun. 2022 - 10:59

@RechtdoorZee93 Uiteindelijk is alles terug te voeren op wat je eerlijk vindt. Het verwijderen van de boerenbedrijven uit Nederland zal waarschijnlijk leiden tot iets hogere voedselprijzen in de wereld. En daarmee dus tot een stijging van het aantal mensen dat sterft door honger, zoals we nu zien in veel landen met stijgende inflatie en dus hogere voedselprijzen. Om eerlijk te zijn zul je heel goed inzicht moeten hebben in wat de gevolgen zijn van je beslissingen. De weg naar de hel is immers geplaveid met beste bedoelingen. Zo is het ook met migratie. Het is niet eerlijk dat de plek waar je geboren wordt bepaald wat voor leven je krijgt. Aan de andere kant lijken de lange termijn effecten van migratie naar westerse landen ook moeilijk in te schatten. We veroorzaken met onze goede bedoelingen (boerenbedrijven verwijderen, energie transitie) meer migratie, aangezien (voedsel, energie) prijzen op wereldmarkt blijven stijgen en mensen dus hun heil zoeken in landen waar het tot nu toe beter lijkt te gaan. Ofwel om eerlijk zijn is niet makkelijk, en de mensen die denken dat dat wel zo is hebben waarschijnlijk de effecten van de keuzes waarschijnlijk niet zo goed doordacht.

JasDon
JasDon23 jun. 2022 - 11:13

Eens en als je dan toch effectief wilt zijn, adopteer in het buitenland gewoon een gebied voor 10 keer zo weinig geld, onderhoudt dat voor 10 keer zo weinig geld en laat NL/NL, dan krijgen we maar een zure bodemnatuur om de hoek. Het stelt toch weinig voor.

GHS
GHS23 jun. 2022 - 11:28

dat meer mensen gelijk staat aan meer milieu en klimaat impact. Wordt het eens geen tijd dat daar WAT AAN GEDAAN MOET WORDEN???????

Zandb
Zandb23 jun. 2022 - 12:17

Rechtdoorzee Helemaal geen probleem, zo lang er dan niet gediscrimineerd wordt in wie we toelaten of niet. Als Nederland dan al vol zit, dan voor iedereen.

JasDon
JasDon23 jun. 2022 - 16:20

@Daan, nergens staan levens op het spel, hoogstens in een abstracte risicodoorrekening. Je zou dan zelfs makkelijker kunnen zeggen dat de aantrekkingskracht van NL mensenlevens kost.

RechtdoorZee93
RechtdoorZee9323 jun. 2022 - 17:23

@Daan, "Als je vindt dat mensenlevens ertoe doen " Dat kun je op veel manieren interpreteren, maar misschien wel belangrijk om te beseffen dat Nederland in de verste verte niet aan oorlogslanden grenst. @Dehnus, Niet willen zien, horen en spreken? Het zijn simpelweg statistische feiten dat: 1. Nederland een van de hoogste bevolkingsdichtheden ter wereld heeft. 2. Er een woning tekort is 3. Dat een toename van mensen gelijk staat aan een toename van de ecologische footprint 4. Dat sinds enkele jaren meer dan 80% van de Nederlandse bevolkingsgroei komt door immigratie 5. En ja inderdaad het geboortecijfer van Nederland ligt sinds 1973 onder het vervangingscijfer dus aan kinderen kan het niet liggen. @weereenmening Het is inderdaad complex en een deel van de complexiteit komt omdat we door onze beperkte ruimte weinig keuzes hebben. @JasDon, Stelde Pim Fortuyn niet dingen voor in de richting van natuurbehoud in Oost-Europa omdat hij van mening was dat het in Nederland toch al weg is? @GHS "Wordt het eens geen tijd dat daar WAT AAN GEDAAN MOET WORDEN???????" Tja, wat wilt u er zelf aan doen? auto weg, wonen op 25m2, koud douchen, geen vlees, geen vakanties? Dezelfde uitstoot met meer mensen betekent uiteindelijk dat we minder gaan kunnen en mogen. @Zandb, Bij immigratieregels is er altijd onderscheid afhankelijk van land van afkomst en de situatie. Onderscheid maken is niet per definitie discriminatie. De ene toestroom is makkelijker uit te draaien dan de ander.

Minoes&tuin
Minoes&tuin24 jun. 2022 - 12:37

Volgens mij is de veedichtheid nog veel groter!