Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Die andere internationale gemeenschap

  •  
31-10-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1916 keer bekeken
  •  
Brothers-In-Crime

Meer over:

rusland, iran, hamas, cartoon
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (16)

JaapBo
JaapBo31 okt. 2023 - 13:12

Waar is Israël? Israël, de kolonisator. is de agressor in het conflict met de Palestijnen. Hamas gebruikt terrorisme om zich te verzetten, maar is wel een verzetsorganisatie. Israël heeft ook veel meer bloed aan de handen dan Hamas

2 Reacties
Mark Huysman
Mark Huysman31 okt. 2023 - 14:31

Ho ho, Israël vermoordt de kinderen uit zelfverdediging! Het land schijnt er in geslaagd te zijn om 444 Hamas-baby’s uit te schakelen, waarvan 133 jonger dan 1 jaar. Een hele prestatie! Daarnaast nog eens meer dan 1500 lagere school terroristjes en een stuk of duizend gemene moslimkinderen boven de lagere school leeftijd. En dat was al weer een tijdje terug. Ondertussen hebben ze vermoedelijk nog veel meer terreurbaby’s koud gemaakt. En vergeet niet hoeveel kinderen er voor het leven verminkt zijn! Hoera dus voor de helden van het IDF die deze ‘human-animals’ zonder gevaar voor eigen leven afslachten!

Paul Spijkers
Paul Spijkers1 nov. 2023 - 9:51

Snap je de tietel niet of zo? Er zijn verschillende ordes, de ene en de andere. Israel hoort bij de ene maar er is ook een andere. Zin twee is niet relevant.

Redskibeat
Redskibeat31 okt. 2023 - 12:20

Deze reactie is verwijderd

Kukel2
Kukel231 okt. 2023 - 12:15

Deze reactie is verwijderd

1 Reactie
Vuurrood
Vuurrood31 okt. 2023 - 15:09

Waarom verhuizen er eigenlijk zoveel Israëli naar Griekenland? Omdat het zo fijn is in Israël?

Khalid Bakr
Khalid Bakr31 okt. 2023 - 11:23

Wat een blinde vlek weer voor al het bloed dat door het westen heeft gevloeid, of het nou WW2 betreft, 2x een atoombom op Japan, etc of 'the coalition of the willing' met miljoenen doden in oa Irak als gevolg. Los van of alle kritiek die je er op kunt hebben, maar Rusland reageert op de navo-avances, Iran zit al decennia in het verdom-/sanctiehoekjecomdat ze niet als een pionnetje van de VS willen fungeren, en Hamas is een kind van 75 jaar bezetting.

4 Reacties
A little bit of sunshine
A little bit of sunshine31 okt. 2023 - 14:21

@Khalid, een hoop oude koeien. Het grote verschil, in het westen leven de mensen in een democratie en in vrijheid. In Rusland, Iran en onder Hamas verdwijnen mensen (of vallen ze uit een raam) als ze het niet eens zijn met hun regering, en worden ze zonder enige bedenking (letterlijk) opgeofferd voor het 'hogere doel'. Ze hebben voornamelijk het bloed van hun eigen bevolking aan hun handen.

Khalid Bakr
Khalid Bakr31 okt. 2023 - 18:07

Haha goeie, democratie en vrijheid ....dus als je een democratie bent mag je genocide plegen? En welke vrijheid, je mag wel Korans verbranden maar o wee als je voor Palestina en tegen Israël bent (voetballer in DL, demonstratieverboden in os Frankrijk en DL), etc...de hypocrisie is zo bizar, dat ik me niet meer afvraag waarom er zo veel mensen aan de verkeerde kant stonden van moraliteit in de WW2, tijdens Apartheidsregime in ZA, etc etc...'dit nooit meer' is een farce

ZoekEenVrijeNick
ZoekEenVrijeNick31 okt. 2023 - 18:21

Jaja, dat arme Japan dat in ww2 zo maar werd aangevallen.

Kees van Bemmelen
Kees van Bemmelen31 okt. 2023 - 18:45

Khalid Bakr Ach ja, de atoombom op Japan en de inval in Irak. Lees nou eens terug wat je zelf een paar dagen terug op deze site schreef toen het over Israël ging en iemand Jemen erbij sleepte: "Whataboutism-alert! Reageer eens gewoon op het artikel" https://www.bnnvara.nl/joop/artikelen/kolonisten-op-westelijke-jordaanoever-richten-bloedbad-aan-onder-palestijnen-terwijl-wereld-naar-gaza-kijkt Ik weet dat het lastig is, maar probeer eens wat je toen schreef naast je reactie op deze tekening te leggen.

Pindaklaas
Pindaklaas31 okt. 2023 - 11:07

Waar is de VS in het rijtje? Die hebben namelijk ook echt de nodige burgerslachtoffers gemaakt in hun oorlogszuchtige bestaan.

7 Reacties
Gtox
Gtox31 okt. 2023 - 13:41

Ik durf wel een stapje verder te gaan. Vs, kwaad op aarde. Alles waar ze zich mee bemoeien escalleert maar ze zijn nooit schuldig, altijd "helden".

weereenmening
weereenmening31 okt. 2023 - 13:51

Dit plaatsje is vanuit het perspectief van de westerse wereld. In Iran zullen ze zeker een ander plaatje maken met de VS, Israël en Zweden daarin.

Kukel2
Kukel231 okt. 2023 - 14:02

Deze reactie is verwijderd

A little bit of sunshine
A little bit of sunshine31 okt. 2023 - 15:39

@Pindaklaas, omdat het plaatje gaat over de huidige actualiteit misschien? of omdat het gaat over geweld tegen de eigen bevolking?

Hannes Achterhout
Hannes Achterhout31 okt. 2023 - 15:59

Kúkel, aan het US Imperialisme en de huidige Pentagon oog-om-oog-doctrine, hoeft de moderne vrije Europese mens geen dánk meer verschuldigd te zijn.

Pindaklaas
Pindaklaas31 okt. 2023 - 16:54

@A little bit of sunshine "@Pindaklaas, omdat het plaatje gaat over de huidige actualiteit misschien? of omdat het gaat over geweld tegen de eigen bevolking? " In de huidige actualiteit is de VS toch ook betrokken bij oorlogen waar doden vallen? Meest burgers. En, kijk eens hoe de VS met haar eigen bevolking omgaat om elders in de wereld de verziekte held te gaan spelen. Kijk eens naar de stad Philadelphia met alle dakloze verslaafden die er op straat leven. Een situatie die actueel is. Dus ja, waar is de VS in het plaatje?

Kees van Bemmelen
Kees van Bemmelen31 okt. 2023 - 18:38

Pindaklaas, "waar is de VS in het plaatje?" Weereenmening zou wel eens gelijk kunnen hebben dat de tekenaar het westers perspectief voor ogen heeft. De titel 'Die andere internationale gemeenschap' wijst daar ook op. Zo zou je bijvoorbeeld ook een tekening kunnen maken over misstanden in de BRICS-landen kunnen maken, dan hoort de VS er ook niet bij. Of juist een plaatje over misstanden in Westerse landen. In dat geval zou jij tevreden zijn maar dan zijn er vast weer anderen die beginnen over Rusland en Iran.