Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Dictators zingen 'Happy Birthday' voor jarige Reporters Without Borders

  •  
02-05-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding 2016-05-02 om 15.54.10
De Belgische tak van de oorspronkelijk Franse non-profit organisatie Reporters Without Borders begon haar werk twintig jaar geleden. En helaas zijn ze na twintig jaar strijd voor pers- en informatievrijheid nog steeds niet overbodig. Om dat te onderstrepen hebben ze een speciaal ‘felicitatie-filmpje’ online gezet. In een mashup zingen dictators van over de hele wereld ‘Happy Birthday’ voor de organisatie. Voorbij komen, in volorde van opkomst: Vladimir Putin, Kim Jong-Un, Recep Erdogan, Robert Mugabe, Bashar Al-Assad, Mahmoud Ahmadinejad, Xi Jinping, Muammar Gaddafi, Saddam Hussein, Hugo Chavez, Fidel Castro, Hosni Moebarak, Ben Ali, Alexander Lukashenko, Isias Afwerki & Teodoro Mbasogo.
De jarige organisatie bedacht er een toepasselijke slottekst bij: “Zingen kunnen ze niet, maar ze kunnen ons nog steeds wel stil krijgen”. Als deze dictators er niet waren geweest, had de organisatie niet al die jaren voor persvrijheid en de vrijheid van meningsuiting hoeven vechten.
 

Meer over:

politiek, kijk nou
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.