Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Dibi noemt PVV 'stelletje racisten'

  •  
25-10-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
312 keer bekeken
  •  
Tofik_300.jpg
PVV weigert debat over gepeste homo’s en weggepeste allochtonen samen te voegen
GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibi is dinsdag uit zijn slof geschoten omdat de PVV stellig onderscheid blijft maken tussen weggepeste homo’s en weggepeste allochtonen. Dibi had gevraagd het Kamerdebat over mensen die uit hun huis worden gepest te verbreden. Volgens hem zou het niet alleen om homoseksuelen gaan, maar gaat het in een meerderheid van de gevallen om allochtonen die worden gepest vanwege hun afkomst of geloof.
In de Tweede Kamer zal nu twee keer over weggepeste bewoners gedebatteerd worden. Een keer over weggepeste homo’s en een keer over weggepeste bewoners. De PVV weigerde de debatten samen te voegen waarop Dibi direct reageerde op Twitter :
Ik ben veel gewend maar wat een dieptepunt voor de Kamer: net verzoek gedaan om door PVV aangevraagd debat over weggepeste homostellen aan te vullen met weggepeste allochtonen (komt vaker voor). PVV weigerde. Nu 2 aparte debatten over zelfde kwestie #stelletjeracisten”, schrijft hij.
Daarna stuurde Dibi er nog een tweet achteraan waarin hij zijn taalgebruik verdedigt: “Ik gebruik dat woord alleen als het echt moet. Te vaak inflatie door slordig gebruik.”
cc-foto: Piet Plaat

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.