Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Deze muur houdt de gemoederen op internet al dagen bezig

  •  
18-05-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3289 keer bekeken
  •  
muur
Niet alles is wat het lijkt. En als je er eenmaal achter bent wat het was dat je niet zag, begrijp je niet waarom je het al die tijd niet zag. Gezichtsbedrog of ook wel optische illusie is een wonderlijk fenomeen. Je ziet het hele plaatje, maar je hersenen willen niet interpreteren welk plaatje er nog meer in verstopt zit.
Dat komt niet alleen omdat je hersenen het op dat moment niet goed verwerken, maar ook omdat onze ogen meestal alleen dat registreren wat belangrijk is. En daar koppelt je brein vervolgens de meest logische conclusie aan.
Op internet wemelt het van de optische illusies, maar deze ‘trompe l’oeil’ van een stenen muur houdt de gemoederen al dagen bezig. Je ziet een stenen muur, maar er is nóg iets op de afbeelding te zien…
Wie er het liefst zelf achter wil komen welk geheim deze muur met zich meedraagt, moet er even goed voor gaan zitten. Met een beetje mazzel ontwaar je het vanzelf. En lukt het niet, dan kun je altijd nog dit stuk lezen. Daar staat het antwoord in.
Succes!
Schermafbeelding-2016-05-18-om-22.09.06
 

Meer over:

kijk nou
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.