Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Deze man ontsnapte vandaag voor de tweede keer aan een terreuraanslag

  •  
22-03-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding 2016-03-22 om 16.59.32
Het is bijna niet te geloven, maar toch gebeurde het Johan Christian Tandberg: toen in 2011 in Noorwegen een bom geplaatst door Anders Breivik ontplofte vlakbij een overheidsgebouw in Oslo, was Tandberg slechts enkele meters van de explosie aanwezig. Deze dinsdag, toen de bommen op vliegveld Zaventem in Brussel ontploften, was hij opnieuw getuige van een drama.
Dat schrijft de nieuwssite  Local.no dinsdag op basis van een bericht op de Noorse nieuwssite NRK. “Ik heb toen extreem geluk gehad”, vertelt Tandberg aan de Noorse site, en dat was vandaag weer zo”.
Tandberg was destijds vlakbij de plek in Oslo waar de bom afging die Breivik in een parkeergarage had verstopt. De Noor vluchtte het regeringsgebouw in en nam ondertussen 16 minuten van het drama op met zijn mobiele telefoon.
Dinsdag was hij in terminal B op het vliegveld van Brussel toen de explosies plaatsvonden.  
"Ik was net voorbij de check-in toen de bommen afgingen. Ik rende een restaurant in waar ik me heb verstopt.”"
Tandberg vertelt in het artikel dat hij sinds de aanslag in Oslo hij zeer bewust is van hoe kwetsbaar Europese steden zijn. “Elke keer als ik naar Brussel ging, bekroop me het idee dat het een kwetsbare stad is.”
Na de aanslagen in Oslo maakte Tandberg de volgende beelden:

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.