Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Deze foto van een Black Lives Matter-demonstrant is legendarisch

  •  
11-07-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
410 keer bekeken
  •  
blackgirlmagic
In de Verenigde Staten gaan de protesten tegen politiegeweld door. Honderden betogers gaan de straat op om te strijden voor gelijkwaardige rechten voor zwarte burgers. In Baton Rouge (Louisiana) is er , wat velen nu al, een historische foto noemen gemaakt. Een zwarte vrouw staat onbeschermd en fier in de midden van de weg, terwijl volledig uitgeruste politieagenten op haar afstormen blijft zij onverstoorbaar en standvastig staan. Dat beeld gaat inmiddels de hele wereld over.
De foto is door Jonathan Bachman gemaakt, een fotojournalist van Reuters die in New Orleans werkt die verslag doet van de protesten. De foto krijgt op sociale media veel shares en comments. Een van de beste is van gebruiker Jami West:
"Kijk naar haar houding. Zij is geaard, gebalanceerd, krachtig met beide voeten stevig op de grond geplant. Kijk naar de lijn van de top van haar hoofd tot aan de hielen van haar voeten. Zij wordt alleen beschermd door de kracht van haar eigen wil. In tegenstelling tot de agenten, die hebben de tijdelijke bescherming van hun uitrusting, die aan het eind van hun dienst verwijderd wordt. Ze zijn onstabiel en lijken achterover te vallen, enkel door haar kracht. Dit is een legendarische foto die de geschiedenis- en kunstboeken in gaat. "
Het is nog onbekend wie de vrouw is maar volgens bronnen zou zij gearresteerd zijn omdat zij weigerde van de weg af te gaan. Baton Rouge is de stad waar afgelopen dinsdag een zwarte man, Alton Sterling, door de politie is vermoord.
Update 14:30
De vrouw in de foto is volgens Amerikaane media Ieshia Evans, een 28-jarige moeder en verpleegkundige uit New York. Ze zou 24 uur in de cel hebben gezeten nadat ze door de agenten werd opgepakt tijdens haar eerste demonstratie ooit. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.