Joop

Deventer zwicht voor protest en doet roetveegpieten in de ban

  •  
25-10-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
31091759777_8b5f438453_k

© cc-foto: Gerard Stolk https://flic.kr/p/PntoXK

Kinderen in Deventer mogen tijdens de Sinterklaasintocht niet vermaakt worden door roetveegpieten. Eerder stelde de gemeente de aanwezigheid van roetveegpieten als voorwaarde voor het verstrekken van subsidie. Het gemeentebestuur heeft dat na overleg met de Sinterklaascommissie besloten.
"De Sinterklaascommissie heeft een alternatief voorstel gedaan aan het college ‘dat ook bijdraagt aan de verandering van de pieten’. In onderling overleg is afgesproken dat niet bekend wordt gemaakt wat die verandering inhoudt. (…) Vorige week maakte de gemeente bekend dat een derde van de pieten bij de komende intocht verplicht roetvegen moeten hebben en het jaar erop tweederde."
Het gemeentelijk beleid leidde tot een Facebook-opstand in een pro-pietengroep. Er werd onder meer een demonstratie aangekondigd.
Grote steden als Amsterdam, Utrecht en Rotterdam hebben de traditie inmiddels aangepast aan de moderne tijd en de zwart geschminkte kwetspieten afgevoerd. Ook het Sinterklaasjournaal heeft afscheid genomen van de racistische uitvoering.
cc-foto: Gerard Stolk
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (164)

Peterrr2
Peterrr230 okt. 2019 - 23:10

Ikzelf 29 oktober 2019 at 17:28 @Peterrr: Ik vraag u voor de laatste keer: als u geen zinvolle bijdrage weet te leveren aan de discussie, zwijg dan. Dit enkel en alleen op de persoon spelen had door de redactie niet eens goedgekeurd moeten worden, maar ja, wie weet wat daarvoor het excuus is. Ik heb u veelvuldig aangetoond dat met u geen discussie mogelijk is en u probeert nu zowat overal waar ik reageer op mijn persoon in te hakken en zaken om te draaien. Hoe diep wilt u zinken? U had mij al afdoende bewezen dat u absoluut niet voor een klas hoort te staan. Waarom blijft u dat doen? Hahaha, dat zegt iemand die werkelijk iedereen die anders denkt afzeikt en als racist neerzet. Als er dan een weerwoord komt, dan is meneer beledigd. Je hebt helemaal niets aangetoond, nou ja behalve dan dat als je geen gelijk krijgt van een ander, dat je heel kinderachtig reageert. Beste Robert, lees voor de lol eens je laatste 100 berichten terug en tel eens hoe vaak jij je 'tegenstander' de maat neemt. Dat jij iemand durft te verwijten op de man te spelen, pfff... Ik hoop dat er een keer iemand een spiegel voor je koopt.

L.Brusselman
L.Brusselman28 okt. 2019 - 14:54

Als men zch in een land zich druk kan maken om dit soort bs,dan heeft men het veel te goed in dat betreffende land.

Gefaald
Gefaald28 okt. 2019 - 14:20

De menselijke waardigheid is het meest gebaat bij wederzijds respect voor elkaars cultuur, religie etc. Dat vereist tolerantie oftewel het laten gaan van aanstootgevende gewoonten van anderen. Dit wordt gevergd van "de witten", die de gewoonten van minderheidsgroepen moeten respecteren, maar ook van zwatrten als het gaat om zwarte piet. Menselijke waardigheid wordt in het geheel NIET gediend met het toegeven aan alle gevoelens van gekwetstheid, want dan is het hek van de dam. Dan kunnen moslima's niet meer met hoofddoeken lopen (een plicht die immers niet voor mannen geldt = kwetsend voor vrouwen) en kunnen Antillianen niet meer het Zomercarnaval vieren en homo's niet meer de Pride (bloot= kwetsend voor gereformeerden). Allemaal verboden want kwetsend voor een bepaalde groep ? Dus voor het behoud van culturele verscheidenheid (wat een heel groot goed is) moeten ALLE groepen in de samenleving hun gekwetstheden opzij zetten, en de kwetsende culturele gewoonten van andere groepen zonder morren toelaten. Anders krijgen we een hele saaie gelijkgeschakelde cultuur waar Hitler trots op zou zijn geweest.

2 Reacties
Katootje2
Katootje230 okt. 2019 - 1:46

Gefaald: "De menselijke waardigheid is het meest gebaat bij wederzijds respect voor elkaars cultuur, religie etc." Ja, je bent een lichtend voorbeeld. "Ik wil Nederland niet zozeer lelieblank maken, maar wil ons land wel politiek en cultureel westers houden." "Voor jou zijn gewone mensen uitsluitend transgenders en gekleurde minderheden, liefst ook vrouwelijk danwel non-binair" "Het houdt niet op bij een vrouwenquotum : diversiteitsquota voor moslims, Afrikaans-Europeanen, joden, ...." "als je heel hard aanspraak maakt op een behandeling als Nederlander dan moet je je zelf niet vooral profileren als Marokkaan resp. Turk." "Het grote voordeel van Maori’s en de Native Americans is dat ze geen schrift kenden. De wandaden van hun voorouders tegen elkaar en hun vijanden zijn simpelweg niet terug te vinden. Het imago van nobele slachtoffers is zo heel makkelijk te construeren." "Mensen willen niet met een burkapersoon in de bus zitten, en terecht. Het is eng. Heel goed dat er een verbod is ingesteld. Er zijn grenzen aan de kledingvrijheid." 15 september 2019 at 17:52 :"Eén van de bepalende verschillen tussen mensen en apen is koken en braden. Daardoor zijn wij wel en zij niet in staat vlees te eten en enorme hersenen te ontwikkelen."

Gefaald
Gefaald30 okt. 2019 - 9:35

Katootje, je schijnt nog altijd niet te beseffen dat koken en braden echt heeft bijgedragen aan de relatieve enormiteit van de menselijke hersenen. Dat is geen idée-fixe van mij. De evolutie is werkelijk door de uitvinding van het koken en braden beïnvloed. Dat dit niet in jouw veganistische straatje past is jouw probleem.

Freek3
Freek327 okt. 2019 - 8:56

De democratie van de hardst schreeuwende minderheid.

11 Reacties
Katootje2
Katootje227 okt. 2019 - 16:25

Het werkt, dat zie je wel aan de acties van de boeren.

Peterrr2
Peterrr227 okt. 2019 - 18:49

@Katootje, grappig. De ene minderheid (de boeren) moet zijn bek houden van jou en de andere minderheid (KOZP) moet altijd gelijk krijgen. Je bent niet heel consequent in je standpunt...

Katootje2
Katootje228 okt. 2019 - 11:57

Peterrr - Ik kan me voorstellen dat iemand die zijn mening altijd aanpast aan wat de meerderheid ergens van vindt dat denkt., maar het zou natuurlijk ook kunnen dat de meerderheid niet altijd even consequent is, temeer daar een meerderheid vaak uit heel verschillende personen is opgebouwd. Maar -last but not least- is het natuurlijk zo dat je consequentie niet afmeet aan het standpunt betreffende appels en peren, maar of het standpunt inzake appels consequent is en of het standpunt inzake peren consequent is, want appels met peren vergelijken is geen bewijs van een consequent standpunt. Niemand hoeft van mij zijn bek te houden, maar als je geen poot hebt om op te staan, dan is dat vaak wel verstandiger. Zie dat maar als een goede raad.

Klaas Punt
Klaas Punt28 okt. 2019 - 15:50

Katootje, ik zou die boodschap bij KOZP droppen. Goede raad van mij.

Peterrr2
Peterrr228 okt. 2019 - 17:29

@Katootje, lees ik het nou goed en beweer jij nou echt dat ik mijn mening altijd aanpas aan wat de meerderheid ergens van vind? Waar slaat dat nou weer op!!! Door telkens de boeren erbij te halen (ik sta totaal niet achter hun acties en dat heb ik al vaak genoeg geschreven) als excuus, ben je gewoon niet heel sterk bezig. Tja, je beweert ook nog eens dat ik geen poot heb om op te staan. Wat een flauwekul is dat. Maar goed, als je zo zeker bent van je zaak. Span een rechtszaak aan. Ben wel benieuwd op basis waarvan jij kan aantonen dat ZP racisme is, of racisme op de ene of andere manier zou kunnen aanwakkeren. Ik geef je weinig kans. Nee dat zeg ik verkeerd... zo'n rechtszaak verlies je kansloos.

Katootje2
Katootje228 okt. 2019 - 20:15

Peterrr - Als jij niet jouw mening niet altijd aanpast aan wat de meerderheid ergens van vind, dan ben je dus volgens jouw eigen redenering niet erg consequent. Overigens ben je dat natuurlijk sowieso niet, als je het ene moment het ene standpunt inneemt en het volgende moment het tegenovergestelde standpunt. Laten we het er maar op houden dat je een beetje in de war bent.

Peterrr2
Peterrr228 okt. 2019 - 21:39

@Katootje, nee hoor. Het gaat erom dat jij de ene keer acties (boeren) veroordeelt. Maar als KOZP zijn boekje te buiten gaat, dan heb je daar geen enkele moeite mee. Dat vind ik niet consequent. Demonstreren en actievoeren is prima, maar je houdt je ook dan aan de regels. Geen idee wat daar niet consequent aan is. Waarom ik volgens jou in de war zou zijn, dat ontgaat me. Maar ja, dat is voor jou natuurlijk weer het ultieme bewijs dat ik dus wel in de war ben. Tja... Ps. Klaas, mooi advies!

Katootje2
Katootje229 okt. 2019 - 17:03

KOZP is zijn boekje niet te buiten gegaan en de boeren hoeven van mij niet hun bek te houden. Zoals Gefaald al schreef: "Ik maak bezwaar tegen jouw poging om een mening tot feit te promoveren. Jij bedrijft daarmee smerige propaganda."

Peterrr2
Peterrr229 okt. 2019 - 19:41

Katootje 29 oktober 2019 at 18:03 KOZP is zijn boekje niet te buiten gegaan en de boeren hoeven van mij niet hun bek te houden. Zoals Gefaald al schreef: “Ik maak bezwaar tegen jouw poging om een mening tot feit te promoveren. Jij bedrijft daarmee smerige propaganda.” Zei gefaald dat tegen jou? Heb ik niet gelezen, geen idee waarover dit gaat. En wat betreft mijn opmerking over de boeren. Daar zat ik fout. Dacht dat jij ook elke keer liep te hakken op de boeren. Prima, ik sta ook niet achter hun acties. Veel te veel intimidatie, daar houd ik niet van. Zelf vind ik dat KOZP wel in de fout is gegaan met die brief. Doen ze heel slim. Letterlijk kun je ze nergens op pakken, maar het is ook een duidelijke vorm van intimidatie. Ze accepteren gewoon niet dat ze ongelijk hebben met hun bewering dat ZP racisme is.

Katootje2
Katootje230 okt. 2019 - 0:59

"Ze accepteren gewoon niet dat ze ongelijk hebben met hun bewering dat ZP racisme is." Jij accepteert gewoon niet dat jij ongelijk hebt en dat ZP racisme is.

Peterrr2
Peterrr230 okt. 2019 - 13:18

Sterke redenatie hoor Katootje. ZP is racisme omdat Katootje vindt dat ZP racisme is. Waarom is ZP dan racisme? Omdat Katootje dat vindt. Nou, dan is het toch zo?

Thuiszitter
Thuiszitter26 okt. 2019 - 18:30

Gelen , paarsen , roze, Groenen of blauwe Pieten allemaal goed wat mij betreft maar roetveeg Piet dat vind ik nergens op slaan, en dan doel ik op herkenbaarheid. Dat moet je niet willen, wel het spel beetje goed spelen .

Samen Delen
Samen Delen26 okt. 2019 - 17:26

Zijn deze mensen racistisch? Ik dacht toch echt van niet. Integendeel, uiteraard zijn ze tegen racisme, maar ze laten zich niet van de wijs brengen door voor hun duidelijk te vergezochte ideeën van een kleine minderheid: "Sinterklaas Curaçao 2018" https://www.youtube.com/watch?v=7dSYboRdmqU

2 Reacties
Samen Delen
Samen Delen26 okt. 2019 - 17:30

PS: En waag het niet zelfs maar te denken dat ze op Curaçao te dom zouden zijn om deze zaak te begrijpen, of er niet genoeg over zouden weten. Want als je dat wel denkt ben je pas echt racistisch.

Freek3
Freek327 okt. 2019 - 12:59

[Zijn deze mensen racistisch?] Natuurlijk, ALLE mensen zijn racistisch en dieren ook het is het biologisch mechanisme achter soortvorming. Maar waar het om gaat is hoe je er als mesn mee omgaat.

Gefaald
Gefaald26 okt. 2019 - 15:18

Het verzet tegen de politiek-correcte dwang begint vorm te krijgen. Eindelijk !

5 Reacties
Katootje2
Katootje227 okt. 2019 - 16:27

Dat geloof ik pas als uitkeringstrekkers massaal in opstand komen.

MountEverest
MountEverest27 okt. 2019 - 20:13

@Katootje Mensen in de bijstand moeten de maatschappij elke dag bedanken dat ze een uitkering krijgen. Uiteraard is een tegenprestatie wel het minste wat zij terug kunnen doen.

FransAkkermans1947
FransAkkermans194728 okt. 2019 - 1:17

Uitkeringstrekkers! U buigt toch niet voor 'politiek-correcte dwang'?

Buitenstaander
Buitenstaander28 okt. 2019 - 9:28

@Katootje Het geeft een helder inzicht in de positie en reactie van bepaalde mensen…..

Katootje2
Katootje228 okt. 2019 - 12:23

Norm - Dat kun je wel zeggen. In een beschaafde maatschappij zijn er namelijk maar 2 mogelijkheden: a) Werk valt onder de mensenrechten en de overheid is gehouden om de mensenrechten te garanderen. b) Werk valt niet onder de mensenrechten, maar de gemeenschap/overheid is verplicht om degenen te onderhouden die zonder werk komen te zitten. Neoliberalisme zonder onderhoudsplicht is de terugkeer naar het barbarendom en als jullie daaruit opmaken dat ik jullie als barbaren zie, dan zit je goed.

johannn2
johannn226 okt. 2019 - 11:26

Kop: "Deventer zwicht voor protest en doet roetveegpieten in de ban" Dat je niet bestand bent tegen het protest is éen ding. Maar dat je erdoor van geloof verandert is toch wel het andere uiterste. .

1 Reactie
Gefaald
Gefaald27 okt. 2019 - 9:39

De linkse kerk duldt geen afvalligen.

Lucas2000
Lucas200026 okt. 2019 - 9:52

En de SInt komt dit jaar niet op een paard maar op een trekker tijdens de intocht.

1 Reactie
johannn2
johannn226 okt. 2019 - 11:28

Ja. En aan handen en voeten gebonden door de zwarte Pieten, die de macht hebben overgenomen.

Roel2
Roel226 okt. 2019 - 8:57

KOZP heeft zijn hand overspeeld lijkt, de reeds ingezette verandering ging blijkbaar niet snel genoeg, maar nu lijkt het redelijke midden KOZP-moe te worden. De plaat is grijs gedraaid. Afkeer van het opgeheven vingertje hoort bij de menselijke natuur. KOZP zou er verstandig aan doen om de discussie actueel te houden, en zo ZP geleidelijk laten afvloeien. Maar dat zal wel niet snel genoeg gaan...

14 Reacties
Paul250371
Paul25037126 okt. 2019 - 11:07

Dan ga je je toch lekker weer zwart schminken. op 5 december. Hun hand overspeelt omdat ze aanstoot nemen aan de kleur van de knecht?

johannn2
johannn226 okt. 2019 - 11:30

Roel, Een mens moet blijven dromen. Condition humaine. .

johannn2
johannn226 okt. 2019 - 11:38

Roel, Als KOZP er niet vol in blijft gaan, wordt stagnatie als het eindresultaat ervaren. Een poldercompromis zeg maar. .

Gefaald
Gefaald27 okt. 2019 - 9:42

@Paul250371 Het probleem is niet dat KOZP aanstoot neemt aan de kleur van piet. Het probleem is dat zij op grond van hun gekwetstheid andersdenkenden het recht willen ontnemen hun cultuur te beleven. Het is die intolerantie die het probleem is. Wij hebben geen enkel bezwaar tegen de witte pieten in Amsterdam, dat is jullie cultuur. Wij eisen van jullie dat jullie onze cultuur tolereren.

Buitenstaander
Buitenstaander27 okt. 2019 - 10:58

@Johann ...er vol in blijft gaan…. dat bedoelen we dus met je hand overspelen. Zo overtuigd van je gelijk dat geen enkel compromis nog mogelijk is.....

Roel2
Roel227 okt. 2019 - 14:37

@ikzelf: het verschil is wat mij betreft: moet de verandering nu en loop je het risico dat mensen daartegen in verzet komen, of mag de verandering ook in de pakweg komende vijf jaar met beduidend minder weerstand. Ik ben daarin pragmatisch, zie dat kinderen op basisscholen al bijna niet anders weten: waarom zou je dat op het spel zetten? Er is een groot verschil tussen gelijk hebben en gelijk krijgen...

stokkickhuysen
stokkickhuysen27 okt. 2019 - 14:55

@Roel De eerste ZP protesten dateren van de jaren '70. Vijf jaar zijn inmiddels verstreken. En eerlijk gezegd: het is wel het concept 'een beetje zwanger' proberen te verkopen.

Katootje2
Katootje227 okt. 2019 - 16:45

Ikzelf: "Het gaat hier over menselijke waardigheid, om niet te zeggen mensenrechten, basaal fatsoen." Daar heb je natuurlijk helemaal gelijk in, maar je vergeet dat dom-rechts daar geen boodschap aan heeft. Dat noem ze "politiek correct" en ze zijn juist trots op hun gebrek aan respect voor de menselijke waardigheid. Het beste voorbeeld daarvan is ongetwijfeld "Gefaald". Je preekt dus voor eigen parochie.

MountEverest
MountEverest27 okt. 2019 - 20:01

ZP is geen racisme anders was deze figuur wel bij wet verboden. Als je van ZP af wilt, zul je de voorstanders van hun ongelijk moeten overtuigen.

Buitenstaander
Buitenstaander28 okt. 2019 - 9:34

@Ikzelf Hoezo "jullie"? Heel knap dat u mijn positie weet. Ik zeg alleen iets over de handelswijze van KOZP, en dus moet ik ook direct in een hokje gezet worden? Dat bedoelen we dus met dat stomme "er meteen vol ingaan". Geen gevoel voor verhoudingen….en geen compromis. Meteen een hokje in.

Buitenstaander
Buitenstaander28 okt. 2019 - 9:37

@Katootje Ik snap wel de symphatie van sommigen hier voor KOZP. Dezelfde metodes spreken aan. Wie niet voor is tegen. Wie niet links is, is dom-rechts. Zo verdelen we NL. Dat heet intelligent links.

Peterrr2
Peterrr228 okt. 2019 - 9:56

Ikzelf 28 oktober 2019 at 09:49 En hoe, MountEverest, kun je mensen van wat dan ook overtuigen als die hun oren stijf dicht houden, keihard “lalalalalala” roepen en met de voeten op de grond stampen? Wie zich moet laten uitleggen, maar niet láát uitleggen dat racisme wel héél erg fout is, die is hoe dan ook reddeloos verloren voor de mensheid. Jullie, dus (ik dacht zet het er maar bij, anders dringt het toch weer niet door). Robert, Racisme is heel erg fout. Daar bestaat wat mij betreft geen discussie over. Alleen heeft het Sinterklaasfeest niets met racisme te maken. Dat is nou net het punt waardoor je zo weinig medestanders krijgt in je 'strijd'.

Buitenstaander
Buitenstaander28 okt. 2019 - 10:56

@Ikzelf Denk dat lezen ook een dingetjeis: Mount stelt dat wanneer ZP racisme is, het wel bij wet verboden zou zijn. Dan is een reactie dat mensen zich niet laten uitleggen dat ZP racisme is wel curieus, want dat zou dan niet hoeven, toch?

Katootje2
Katootje228 okt. 2019 - 12:35

Norm - het is een kwestie van beschaving en wie dat niet snapt..... Precies, dat heb je goed geraden.

Nils2
Nils226 okt. 2019 - 8:50

@ de heer Meijerink. Een veelvoorkomend misverstand. Het wezen van de democratie is niet het winner-takes-all-principe van de helft plus 1. De waarde van democratie is nu net dat het minderheidsbelang ook gehoord en beschermd wordt, anders dan in autoritaire systemen.

12 Reacties
itsme3
itsme326 okt. 2019 - 11:19

Klopt. Maar 9 verses1 is wel democratie

johannn2
johannn226 okt. 2019 - 11:32

No overruling Geen ontrechting. .

Buitenstaander
Buitenstaander27 okt. 2019 - 11:04

@Nils Maar het ware van de democratie in NL schijnt nu geworden te zijn, dat we vooral en alleen naar de minderheid moeten luisteren. Maar democratie kan gewoon ook betekenen dat: We luisteren naar minderheden en nemen ze serieus, maar besluiten toch het meerderheidsstandpunt voorrang te geven. Maar ja, daar hebben minderheden een typisch probleem mee…. want die vinden dat democratie moet betekenen dat in het besluit hun visie en opvattingen terug gevonden moeten worden, want anders zijn ze niet gehoord….

Peterrr2
Peterrr227 okt. 2019 - 11:39

@Norm, mooi uitgelegd, al denk ik niet dat @Ikzelf naar jouw uitleg luistert. We moeten wel naar hem luisteren, andersom is niet nodig. Tenminste, toen ik daar naar vroeg vond hij het niet nodig om uitleg te geven, want ik was of een trol of dom.

stokkickhuysen
stokkickhuysen27 okt. 2019 - 15:03

Peterrrr Ga nou eens met argumenten komen: racisme, heeft dat een subjectieve bedoeling nodig, of kun je dat objectief vaststellen? Als je een karikatuur van een Afrikaan gebruikt, moet je dan de bedoeling hebben een Afrikaan zijn plaats te laten kennen om het racisme te laten zijn, of is het gebruik van de karikatuur genoeg? Wetten worden vastgesteld, en vervolgens pas je die wetten toe. je gaat dan niet nog eens door de molen heen of de meerderheid wel of niet zich aan de wet gaat houden.

Katootje2
Katootje227 okt. 2019 - 16:32

Ikzelf - Hij heeft gelijk: het is niet of/of, het zijn gewoon domme trollen.

Peterrr2
Peterrr227 okt. 2019 - 18:53

@Ikzelf, als je zelf iedereen die het niet met je eens is uitscheldt, wat draag je dan bij aan de discussie. @Katootje, jij weet het ook niet meer, dus ben ik maar een trol. Ben je er vanaf. Lekker niveau weer zeg.

Buitenstaander
Buitenstaander28 okt. 2019 - 9:43

@Ikzelf Aha, dus uw invulling van democratie werkt ongeveer als volgt: Als het uitkomt qua onderwerp, dan roepen we vrolijk: "Maar de meerderheid denkt dit of dat", maar alst niet uitkomt moet ineens het minderheidsstandpunt (volledig) teruggevonden worden in het besluit. Dat is niet grappig, DAT is pas de dictatuur van de minderheid. Leuk ook bij een referendum uw uitleg. Hoef je nooit rekening te houden met de meerderheid… Hoe serieus ben je dan nog….

Buitenstaander
Buitenstaander28 okt. 2019 - 9:48

@Ikzelf "...draag bij tot de discussie of zwijg…." Do we need to say more.... Altijd vervelend mensen die t niet met je eenszijn. Zie je vaak bij bepaalde politiek stromingen. Het liefst zou je ze opsluiten...

Freek3
Freek328 okt. 2019 - 14:04

In de zwarte piet discussie zijn er twee minderheden. De grote meerderheid kan het geen bal schelen. Een minderheid wil een niet zwarte Zwarte Piet, en een ander minderheid wil een zwarte Zwarte Piet. Op welke manier stel jij voor dat we democratisch het minderheidsbelang beschermen?

stokkickhuysen
stokkickhuysen28 okt. 2019 - 16:37

Peterrr Nooit meer om een inhoudelijke discussie of argumenten vragen. Wat je doet in deze string is meehuilen met Norm, die zijn emotionele beoordeling van at gaande is in de mond legt van iedereen die het niet met hem eens is (maar waag het niet daaruit iets af te leiden, want dat heeft hij niet gezegd) zonder ook maar een poging tot inhoud. Succes petertjeeeuwh

Peterrr2
Peterrr228 okt. 2019 - 21:52

Ikzelf en Kick hebben elkaar gevonden. Andersdenkenden krijgen te horen dat ze beter kunnen zwijgen of geen vragen meer moeten stellen. @Ikzelf, waar haal jij toch de arrogantie vandaan om te bepalen dat wat jij zegt allemaal inhoudelijk supersterk is en wie dat waagt te betwijfelen geen bijdrage aan de discussie levert en vooral erg dom is? Ik denk dat het voor jou de ideale situatie is als er geen discussie is, maar dat we gewoon luisteren naar wat jij er van vindt en daarmee moeten we het doen.

Zelfblijvennadenkenaub
Zelfblijvennadenkenaub26 okt. 2019 - 8:40

Deventer luistert naar een meerderheid van de bevolking = democratie = +1 Voor iedereen die ZP racistisch vindt: kijk eerst eens naar de docu's 'Wild Geraas 1 en 2' en oordeel dan pas. Verder zou het goed zijn als alle pieten 100% blank zijn. Blanke pieten die kindervriend zijn en die cadeaus geven aan kinderen. Ben benieuwd van voor een discussies dat gaat opleveren. Wel vreemd dat niemand het een probleem vindt dat een bisschop met kleine kindjes op schoot zit en cadeautjes geeft aan kleine kindjes. Met alle misbruikzaken die de laatste jaren aan het licht zijn gekomen en de rol van de kerk hierin, zou je anders verwachten.

12 Reacties
Gefaald
Gefaald26 okt. 2019 - 10:34

@Zelfblijvennadenkenaub Je kunt elke culturele uiting bekritiseren. Maar dat betekent niet dat de bevolkingsgroep die die cultuur praktiseert er mee zou moeten stoppen.

Paul250371
Paul25037126 okt. 2019 - 10:56

"Wel vreemd dat niemand het een probleem vindt dat een bisschop met kleine kindjes op schoot zit en cadeautjes geeft aan kleine kindjes. Met alle misbruikzaken die de laatste jaren aan het licht zijn gekomen en de rol van de kerk hierin, " Het enige dat ter zake doet is dat de knecht van die mogelijke pedo zwart is, dat is onze cultuur.

johannn2
johannn226 okt. 2019 - 11:35

Zelfblijvenna, Zie mijn antwoord op Nils hier direct boven. de heer Meijerink mag het ook lezen. .

Joe Speedboot
Joe Speedboot26 okt. 2019 - 11:46

'Deventer luistert naar een meerderheid van de bevolking = democratie' We hebben hier een parlementaire democratie, dat is wat anders dan jij hier beschrijft. Wel zelf blijven nadenken aub!

Zelfblijvennadenkenaub
Zelfblijvennadenkenaub26 okt. 2019 - 12:17

@ Joe Speedboot Een parlementaire democratie houdt ook in dat op gemeentelijk niveau de leden van de gemeenteraad worden gekozen. "Burgers kiezen de volksvertegenwoordigers. Ze willen dan ook dat die voor hun belangen opkomen. Volksvertegenwoordigers moeten weten wat er in de samenleving leeft." (Bron: Rijksoverheid.nl) Dus nogmaals: Deventer luistert goed naar de meerderheid van hun bevolking. Deed de hele overheid dit maar...

Gefaald
Gefaald26 okt. 2019 - 12:51

@Joe Speedboot De staat gaat niet over alles ! De burgers hebben ook een staatvrije eigen ruimte waarover de poltiek geen zeggenschap heeft. Dat geldt onder andere voor het sinterklaasfeest en de echte zwarte piet.

Joe Speedboot
Joe Speedboot26 okt. 2019 - 14:10

'Ze willen dan ook dat die voor hun belangen opkomen. Volksvertegenwoordigers moeten weten wat er in de samenleving leeft' Dat wil nog niet zeggen dat ze automatisch zouden moeten doen wat das gesundes volksempfinden wil. Een gemeente hoort ook op te komen voor minderheden.

stokkickhuysen
stokkickhuysen26 okt. 2019 - 14:36

Dus als 50%+1 een misdaad zou willen plegen dan is dat OK want een meerderheid? Nee dus, dus uw 50+1 stelling is niet waar. De manier waarop je naar de macht van de meerderheid kijkt is gevaarlijk, maar dat wist je zelf ook wel denk ik.

stokkickhuysen
stokkickhuysen26 okt. 2019 - 14:41

De burgers hebben ook een staatvrije eigen ruimte waarover de poltiek geen zeggenschap heeft. Dat geldt onder andere voor het sinterklaasfeest en de echte zwarte piet. De eerste zin gaat over het privedomein, de tweede gaat voor een belangrijk deel over de publieke ruimte. Als je in privekring naakt met een witte baard om je leuter je familie wil verrassen: ga je gang. Maar doe dat niet op straat graag.

JanKlaasen
JanKlaasen26 okt. 2019 - 15:43

Stockkick Er is hier in Nederland een minderheid die het kalifaat wil invoeren. Ook meteen naar luisteren dus?

stokkickhuysen
stokkickhuysen27 okt. 2019 - 15:56

@JanKlaassen Het alternatief voor het kalifaat (geen kalifaat) is in lijn met de huidige wetgeving. Het alternatief voor geen zwarte piet is wel een zwarte piet en dat is in strijd met de wet want racisme.

stokkickhuysen
stokkickhuysen27 okt. 2019 - 16:21

@zelf voordat ik ga kijken: is volgens de makers het huidige pietenuiterlijk gebaseerd op een Afrikaan of op een bosgeest? Ik begrijp best dat de origine van ZP niet tot Afrika leiden. Ik zie ook dat de manier waarop ZP vandaag de dag wordt neergezet wel is gebaseerd op een Afrikaan. Als ik daar over moet gaan bakkeleien dan is het einde zoek

Gefaald
Gefaald26 okt. 2019 - 8:02

Laat Amsterdam zijn witte pieten gebruiken, en de rest van het land zijn zwarte. Dan heeft iedereen zijn eigen cultuur. Niemand zal tegen de witte helpers van Amsterdam demonstreren, en Amsterdam moet ook niet protesteren tegen de zwarte helpers in andere gebieden. De hoofdstad wil al lang een soort afgescheiden "republiek" zijn, en ik gun hen dat in culturele zin van harte.

4 Reacties
Paul250371
Paul25037126 okt. 2019 - 10:58

Ga je je toch lekker weer zwart schminken met je vrienden, mutsie op, lipjes rood, oekeboeroeh kreten uiten zodat je een gezellig kinderfeest kan vieren.

Zelfblijvennadenkenaub
Zelfblijvennadenkenaub26 okt. 2019 - 12:22

Laten we in het hele land witte pieten invoeren. Gegarandeerd dat KOZP binnen een jaar gaat klagen over racisme.

Lowieke de Vos
Lowieke de Vos26 okt. 2019 - 14:37

Ik ben het roerend met je eens. Amsterdam heeft problemen genoeg. Laat ze daar hun volle aandacht op richten en zich verder niet met de rest van het land, in het bijzonder de Kop van Noord-Holland, bemoeien. Dat zal het klimaat in Nederland zeer ten goede komen.

stokkickhuysen
stokkickhuysen26 okt. 2019 - 14:38

@zelf speltip 1: doe wat aan je nick

Deplorable Lefty
Deplorable Lefty26 okt. 2019 - 6:50

De denkfout die bestuurders in de provincie maken is dat het klassieke patroon dat de Randstad en Hilversum incluis de trend zetten voor overig Nederland niet meer een automatisme is, zeker niet bij cultureel beladen kwesties. Indien zij al te voortvarend de transformatie van ZP willen afdwingen, roept dit verzet op. Begrijpelijk, zo een ontwikkeling moet idealiter van onderop komen en worden gedragen door de lokale bevolking. Het transformatieproces heeft in overige Nederland gewoon veel meer tijd nodig, je moet hierbij eerder denken in decennia dan in jaren.

2 Reacties
Deplorable Lefty
Deplorable Lefty26 okt. 2019 - 6:51

"niet meer" in eerste zin moet weg

Joe Speedboot
Joe Speedboot26 okt. 2019 - 16:16

'Het transformatieproces heeft in overige Nederland gewoon veel meer tijd nodig, je moet hierbij eerder denken in decennia dan in jaren.' Trendvoorspellers hanteren i.h.a. 5 jaar. En dat is proefondervindelijk. Ik vermoed dat jij tot de trage adapters behoort.

Pater
Pater26 okt. 2019 - 4:33

Nu zou dhr H vd Horst toch eigenlijk een verontwaardigd stukje moeten schrijven over deze grove intimidaties van de kant van de pro-pieten !

Peter Romijn
Peter Romijn25 okt. 2019 - 22:25

Ik begin steeds spontaan sinterklaasliedjes te zingen als de welles/nietes-zwarte piet-discussie van de grote mensen weer losbarst. Maar zojuist bedacht ik, al zingend, dat ook heel veel van die liedjes als bijzonder kwetsend ervaren zouden kunnen worden. Ik doe het maar niet meer.

1 Reactie
Klaas Punt
Klaas Punt26 okt. 2019 - 7:55

Peter, ik mag buiten de Sinterklaastijd die liedjes niet zingen. Op de een of andere manier mag die Stoomboot niet. Maar persoonlijk vind ik andere liedjes zoals Stiekem gedanst of Standing on the corner , die in mijn repertoire zitten eigenlijk niet meer aanvaardbaar voor de vrouwen. Maar misschien valt het mee. Het zijn maar liedjes!

Imperialist
Imperialist25 okt. 2019 - 22:17

Nieuws van het front: De najaarsoffensieven van de voor- en tegenstanders van de roetveegpiet worden steeds heftiger en doen al denken aan de slag om Passendale. Snel zullen de inleidende beschietingen voor de winter beginnen. Beide zijden gebruiken dezelfde wapens: desinformatie, karaktermoord en intimidatie, passend bij deze beslissende oorlog om de Dietsche cultuur.

4 Reacties
Gefaald
Gefaald26 okt. 2019 - 8:03

Lokale cultuur verdient bescherming en stimulering. Weg met de culturele gelijkschakeling !!

BigKnor
BigKnor26 okt. 2019 - 10:47

Volgens de Volkskrant ontstaat er steeds meer verzet tegen de Globalisering. KOZP kan zijn borst maar natmaken.

Paul250371
Paul25037126 okt. 2019 - 11:01

Hou de Knecht zwart!!!! Voor de kinderen!!!

stokkickhuysen
stokkickhuysen26 okt. 2019 - 19:05

Even emotioneel leeglopen in vaagheid Wat is de antipiet desinfo waar we hier mee te maken hebben? welke karaktermoord en intimidatie?

freedom1
freedom125 okt. 2019 - 21:47

Piet klinkt beter als de persoon blank is.

Jodocus 2
Jodocus 225 okt. 2019 - 20:40

Zal de wal het schip nog doen keren? Nederland is afgegleden in een ravijn van een onpeilbare diepte waarin minderheden (die allen niet werken, maar aan een uitkeringsinfuus hangen van het UWV of Gemeente) de dienst uitmaken. Waarom wil ik zo graag naar Friesland verhuizen? Is er een goede psychiater op dit forum aanwezig, die mij kan helpen in dit (N.P.O.) = Nederland Psychiatrisch Ontwikkelingsland? Roetveegpieten? LHBTI seksuelen? Zebrapaden in regenboogkleuren? Een apart openbaar toilet, niet voor jongens en meisjes, maar mensen die daar tussen in hangen? Hoe ver kun je doorschieten, in al je idioterie hier in Nederland? P.S. 1 vervang die LHBTI nou eens voor A t/m Z seksuelen; dan heb je ook degenen gehad, die nog gaan komen! P.S. 2 een groot hekwerk om Nederland heen, met waarschuwingsborden voor de Duitsers en de Belgen: NIET BETREDEN; GESLOTEN PSYCHIATRISCHE INRICHTING!

8 Reacties
OlavM
OlavM25 okt. 2019 - 23:15

@ Jodocus 2: [Nederland is afgegleden in een ravijn van een onpeilbare diepte waarin minderheden (die allen niet werken, maar aan een uitkeringsinfuus hangen van het UWV of Gemeente) de dienst uitmaken.] In wat voor onpeilbare diepte moet je zijn gegleden, om deze generaliserende vooroordelen eruit te kramen? Ga gerust naar Friesland, als je je daar senang voelt. Wellicht kan je nog eens helpen met blokkeren.

Eric Minnens
Eric Minnens25 okt. 2019 - 23:40

@Jodocus 2 "A t/m Z seksuelen" Als je toch ALLE letters gebruikt, kun je ze net zo goed weglaten... Hebben we het alleen nog over 'seksuelen'. Dat maakt de mens wel een beetje eendimensionaal, alsof het alleen maar om seks gaat, maar misschien is dat ook wel zo. Ander idee kan zijn 'alfabet-seksuelen', daar zitten ook alle letters in... En dat loopt meer parallel met de regenboog, waarin immers alle kleuren verwerkt zijn... Maar goed, op zich is AZ-seksuelen ook al een vooruitgang, al zullen Ajax-supporters dan niet staan te juichen. In ieder geval beter dan dat LHBTI of zo. Sorry LHBTQ'ers, ik heb nu eenmaal liever een mooi rond woord dan een afkorting. En sorry voor dit speelse commentaar, maar ik kon mijn pen niet in bedwang houden. Ook jouw reactie is immers niet vreemd van wat ironie en sarcasme. ???? Overigens ben ik het GEHEEL ONEENS met de strekking van jouw ironische betoog. Ik gun namelijk iedereen het zijne, ook deze minderheidsgroep(en).

Eric Minnens
Eric Minnens25 okt. 2019 - 23:47

@OlavM Hieronder gaf ik een wat speels commentaar, maar ik sluit me aan bij jouw kritische opmerkingen.

Eric Minnens
Eric Minnens25 okt. 2019 - 23:48

Hieronder = Hierboven

Anoniempje5
Anoniempje526 okt. 2019 - 7:20

"waarin minderheden (die allen niet werken, maar aan een uitkeringsinfuus hangen van het UWV of Gemeente) de dienst uitmaken." Denkt u dat er tegenwoordig nog wel of niet veel gediscrimineerd wordt in Nederland? Denkt u dat u wel eens discrimineert of zou u dat nooit doen?

Satya
Satya26 okt. 2019 - 7:40

Olav Kom op zeg dat kan je de Friezen niet aan doen. Ik begrijp niet als het werkelijk zo slecht is iemand niet gewoon vertrekt ipv klagen. Ik denk dat hij weet niet sterk genoeg te zijn om het op eigen kracht te maken, hij is de herverdeling nodig. Parasiterende wereldbewoner die zijn bevoorrechte positie wel inziet maar het niet durft toe te geven.

Satya
Satya26 okt. 2019 - 15:48

Anoniempje Sterk!

Joe Speedboot
Joe Speedboot26 okt. 2019 - 16:18

'Waarom wil ik zo graag naar Friesland verhuizen? Is er een goede psychiater op dit forum aanwezig, die mij kan helpen' Bel een verhuisbedrijf.

Satya
Satya25 okt. 2019 - 20:33

Pfff. Elke dag tot 5 december? Aub niet behoudt het feest.

Juppé🎗
Juppé🎗25 okt. 2019 - 20:26

Een zwarte-Klaas met witte-Pieten lijkt mij persoonlijk het summum, daar zou ik mijn schoen wel weer eens voor willen zetten. Wat ik in die schoen wil......een beetje meer verdraagzaamheid svp

7 Reacties
Gefaald
Gefaald26 okt. 2019 - 7:59

Respect voor de lokale cultuur lijkt me een veel betere oplossing.

Klaas Punt
Klaas Punt26 okt. 2019 - 9:48

Nou dan is mijn probleem met de beroete spelers opgelost. Altijd gestreden tegen het scheldwoord "roetmoppen" en dan krijg je dit.

Satya
Satya26 okt. 2019 - 11:10

'Respect voor de lokale cultuur lijkt me een veel betere oplossing.' Wat een slecht argument. Als er nu uiteindelijk meer Nederlanders tegen zwarte Piet zijn omdat ze het idee hebben onnodig te kwetsen? Ja ik weet dat jij kwetsen als iets goeds beschouwd maar ik beschouw het als soms onvermijdelijk en soms iets om mijn gedrag om aan te passen.

Gefaald
Gefaald26 okt. 2019 - 12:48

@Sarya Als je elke kwetsing beloont met het stoppen van de culturele uiting heb je geen enkele culturele verscheidenheid meer. Kwetsing hoort erbij, in een multicultureel land zul je met elke uiting iemand kwetsen.

Satya
Satya26 okt. 2019 - 15:54

Gefaald In een multicultureel land vraag hou je rekening met elkaar.

RonVa
RonVa26 okt. 2019 - 20:09

Inderdaad Satya, je houdt rekening met elkaar. Dit betekend echter ook dat dit beide kanten op dient te gaan.

stokkickhuysen
stokkickhuysen29 okt. 2019 - 13:54

@Gefaar Kwetsing hoort erbij Waarbij? , in een multicultureel land zul je met elke uiting iemand kwetsen. Waarom?

Hemk
Hemk25 okt. 2019 - 20:23

Verbied zwarte pieten en niet-zwarte chocoladeletters, in een klap racisme en moordvrije sinterklaas.

2 Reacties
MG1968
MG196825 okt. 2019 - 22:15

Behoorlijk doordenkertje. Maar het laat je positie niet zien in deze discussie. Jammer. Als je dit kunt, kun je meer.

Klaas Punt
Klaas Punt26 okt. 2019 - 9:50

En doop,Nederland om tot Verbiedland.

msj_meijerink
msj_meijerink25 okt. 2019 - 20:09

Sinds wanneer bepaalt de minderheid in een democratie wat 'bon ton' is?

Bert de Vries
Bert de Vries25 okt. 2019 - 18:47

De agressie van de pro zwarte pietenclub zegt alles over de vrienden van zwarte piet.

5 Reacties
MichelD
MichelD25 okt. 2019 - 19:16

welke agressie?

Jerry Bidet
Jerry Bidet25 okt. 2019 - 19:18

Welke agressie als ik vragen mag? Ze hebben toch niet gedreigd bepaalde ondernemers speciale aandacht te schenken?

Mat C.H. Visser
Mat C.H. Visser25 okt. 2019 - 19:30

Wat heeft de pietendiscussie on land toch een geweldige verrijking opgeleverd!

Robert Follon
Robert Follon25 okt. 2019 - 19:46

[zegt alles over de vrienden van zwarte piet.] Die bestaat niet echt toch? Dus heeft hij ook geen vrienden.

Samen Delen
Samen Delen26 okt. 2019 - 9:41

Er zijn miljoenen kinderen die ZP als geliefde vriend zien. Niets voor iemand om zich voor te schamen, in tegendeel. ZP stelt de bekeerde zondaren voor, ongeacht huidskleur dus dat geldt voor iedereen, en de Sint stelt God voor.

RaymondenJoop
RaymondenJoop25 okt. 2019 - 18:46

Alleen al het enorme gedram vh anti-zp kamp doet mij instemmen met deze actie vd gemeente. Terecht? Niet echt. Maar dat gedram, iedere x weer...

4 Reacties
MG1968
MG196825 okt. 2019 - 21:20

Deze @raymondenjoop snap ik niet. Ach ja, natuurlijk.. Het staan waar ik voor sta noem ik natuurlijk zelf drammen.

Paul250371
Paul25037125 okt. 2019 - 22:39

Dat gedram van iedereen die anti zwartepietmeningen gedram vindt. Doodziek van die mensen die maar blijven drammen dat argumenten gedram zijn. Iedere keer weer. Het zijn argumenten, diskwalificeer dat niet als gedram, geef eens een mening en stop met dat drammen.

Gefaald
Gefaald26 okt. 2019 - 8:40

Nee, Paul250371, het zijn meningen, geen argumenten. Jij vindt zwarte piet racistisch, dat is een mening. En alle verdere "argumenten" zijn van die mening afgeleid.

Paul250371
Paul25037126 okt. 2019 - 11:05

Gefaald En jij blijft liever negertje treiteren dan een concessie in de kleur van de knecht maken.

And it's gone
And it's gone25 okt. 2019 - 18:23

En een zwarte pieten discussie in 3...2....1 KOZP aanhangers in de linkerhoek Wit Nederland in de rechterhoek En daar gaan we weer..... met nog 5 weken te gaan..... heerlijk..... Ik sta aan de zijlijn met chips en cola

9 Reacties
Satya
Satya25 okt. 2019 - 20:31

Wat een onzin. Ik lees hier genoeg reacties van linkse mensen die voor zijn en niet alleen blanken zijn voor.

MG1968
MG196825 okt. 2019 - 21:36

Satya, je reactie is wel waar maar gekleurd. Veel 'blanken' zijn immers tegen. En ook veel linkse. En hoe je het ook wilt bekijken, die mensen hebben een punt. Ook al is de uitvorm niet zo bedoeld, de uitingsvorm sec is racistisch en wordt dus ook zo opgevat. Ook door diegene die niet bang zijn om identiteit te verliezen door het zwart te verliezen en minder emotioneel in deze discussie staan. Bekijk piet eens van een afstandje. Wat zie je?

Paul250371
Paul25037125 okt. 2019 - 22:44

MG1968 Bekijk piet eens van een afstandje. Wat zie je? Ik zelf een zwarte knecht die raar praatte en met pepernoten gooide. Tegenwoordig is zwarte piet de enige zwarte waar boreaal, blank Nederland snelwegen voor blokkeert en veel geweld gebruikt om de zp te behouden. Wat zie jij in zp?

Peterrr2
Peterrr226 okt. 2019 - 9:09

@Paul, MG en jij staan aan dezelfde kant in deze discussie. Even beter lezen voordat je reageert :-)

Paul250371
Paul25037126 okt. 2019 - 11:15

Z_Edje "Een uitermate dankbaar vehikel voor militante activisten om Nederland in ‘goed’ en ‘fout’ in te delen. Jij denkt echt dat het daar om gaat, jij kan je niet voorstellen dat zwarte Nederlanders aanstoot nemen aan zp? Voor blanken is het een dankbaar vehikel om zwarten Nederlanders nog even te kunnen inpeperen dat als ze zp niet accepteren hier niet horen en op kunnen rotten naar hun eigen land ( Een zwarte met een Nederlands paspoort is voor de pro zpfanaten vaak geen Nederlander en helemaal niet als hij tegen zp is)

Paul250371
Paul25037126 okt. 2019 - 11:17

Peterrr "@Paul, MG en jij staan aan dezelfde kant in deze discussie. Even beter lezen voordat je reageert ????" Waarom concludeer jij dat we niet aan dezelfde kant staan? Ik viel hem niet af.

And it's gone
And it's gone26 okt. 2019 - 13:21

Beste Satya, Het was uiterst cynisch bedoeld. Scroll door de reacties heen en je leest het ene fundamentalistische standpunt na het andere. Voor en tegen.... zonder enige gene worden termen als "wit Nederland" gebruikt en dan lekker generaliseren.... juist de mensen die tegen racisme zijn gebruiken deze termen... Beats me. Ik pas in deze zinloze discussie. Succes in de loopgraven....

ton14024
ton1402427 okt. 2019 - 16:34

Z-edje, het verschil tussen Charlottesville en onze boeren uit het noorden? Nog net géén dode gevallen.

Peterrr2
Peterrr227 okt. 2019 - 18:56

@Ton, jij bent wel heel blij met die boerenacties hè. Een geschenk uit de hemel. Want nu kun je telkens roepen 'ja maar de boeren...' Dat het totaal niet relevant is maakt niet uit. Als je je eigen gelijk maar aan kan tonen... 'want de boeren...' zucht...

Audio
Audio25 okt. 2019 - 18:00

Woord van het jaar: "kwetspieten". ZP is zoals al eerder opgemerkt geen racisme, anders was het wel strafbaar. Dus elke gemeente en elke winkeliersvereniging kan zelf beslissen hoe ze een en ander willen organiseren. KOZP kan hooguit uiterst beleefd, ik herhaal uiterst beleefd, vragen of ze mee mogen praten.

6 Reacties
Hannes Achterhout
Hannes Achterhout25 okt. 2019 - 21:13

`Woord van het jaar: “kwetspieten”.Wat een vóndst! Ik kom niet meer bij van het laggen :-)

Peterrr2
Peterrr225 okt. 2019 - 21:21

Ik vond hem ook wel mooi bedacht. Slaat wel nergens op. Maar ja als je wil geloven dat ZP racisme is, dan is kwetspiet wel treffend.

MG1968
MG196825 okt. 2019 - 21:58

'Uiterst beleefd' Want mensen moeten hun plaats kennen?

MG1968
MG196825 okt. 2019 - 21:59

En omdat je het herhaald... Mensen moet 'echt' hun plaats kennen?

Nils2
Nils226 okt. 2019 - 8:55

Wat is er onbeleefd aan om met een T-shirt met opdruk een stilzwijgend protest te beginnen, zoals KOPZ jaren geleden deed, om vervolgens door de politie met bruut geweld tegen de grond te worden gewerkt? Nee, dan die hooligans in Eindhoven vorig jaar, dat is beleefd. Gekleurde mensen wegzetten als te emotioneel, als mensen die heel beleefd hun mond moeten houden, dat is werkelijk volgens de beste koloniale tradities. Ga bij jezelf eens te rade waarom je dat zo vindt!

Paul250371
Paul25037126 okt. 2019 - 11:21

Nils Inderdaad. De agressie in deze discussie komt van rechts, eeeehhh, van blank, eeeehhh van de pro-pieters. Zelfde laken de puntmuts, eehhh het pak.

Salama.
Salama.25 okt. 2019 - 17:42

Deventer ligt nu eenmaal niet in de Randstad.

1 Reactie
MG1968
MG196825 okt. 2019 - 21:44

Ik kom niet uit de randstad maar vraag mij nu wel af wat jij bedoeld: meer of minder racistisch, meer of minder 'boers', meer of minder empatisch vermogen? Vertel eens, wat is het toch wat de mensen buiten de randstad voor hebben op die van er in. Meer voor het zwart van piet? Tja, als je dat naar voren moet brengen als relevant verschil -of beter inzicht in hoe de hazen dienen te lopen- tja, dan heb je echt het vergelijk verloren,l...

dirkdirk
dirkdirk25 okt. 2019 - 17:13

Wordt het tijd voor een rechts gemeenteraad, die niet toegeeft aan die flauwekul van een kleine minderheid.

JanKlaasen
JanKlaasen25 okt. 2019 - 17:04

Soort van kozp-praktijken?

OlavM
OlavM25 okt. 2019 - 16:57

[Grote steden als Amsterdam, Utrecht en Rotterdam hebben de traditie inmiddels aangepast aan de moderne tijd......] Tja, andere steden en gebieden hebben een wat trager tempo. :)

2 Reacties
Klaas Punt
Klaas Punt25 okt. 2019 - 17:44

Precies Olav, zoals D66 zich altijd beschreef als progressief en zie wat dat ons gebracht heeft.

MG1968
MG196825 okt. 2019 - 21:55

Vertel eens punt. Heeft progressief nederland je niet altijd verteld 'ga met je tijd mee' ? Verwijt ze nou niet dat je die goede raad, gegeven vanuit de gedachte om ook jou mee te nemen, van je weg gedrukt hebt... Punt, als je het niet kon, wil progessief nederland je ook mee nemen in 'de vaart der volkeren', maar is het niet zo dat degene die wel kunnen maar niet willen tegen houden dat degene die echt niet kunnen echt ondersteund worden? Want vertel eens punt, is jou niet willen niet gewoon een eis voor een free ride?

Loebkesman
Loebkesman25 okt. 2019 - 16:55

Kwestie van tijd. Andere steden gaan volgen. Regenboogpieten en roetveegpieten blijken een hype te zijn.

3 Reacties
Jerry Bidet
Jerry Bidet25 okt. 2019 - 17:21

Hypes hebben de gewoonte snel over te waaien.

Paul250371
Paul25037125 okt. 2019 - 23:00

Hypes hebben de gewoonte snel over te waaien. En weer terug te keren

Peterrr2
Peterrr226 okt. 2019 - 9:15

Klopt... je de Pokémonkaarten zijn ook weer helemaal in. Oftewel 20 jaar nadat de eerste Pokémonhype er was.

ton14024
ton1402425 okt. 2019 - 16:53

Duidelijk geen stukje van Han. Het is een inleenkracht zeker met een o-uren contract?

vdbemt
vdbemt25 okt. 2019 - 16:45

Slappe bestuurders.

Dr. Drees
Dr. Drees25 okt. 2019 - 16:42

Sorry, maar die Piet op de foto ziet er gruwelijk fout uit.

2 Reacties
MG1968
MG196825 okt. 2019 - 22:10

Dr drees, deel hier een plaatje, met die piet waarvan je nu denkt 'dat ziet er niet fout uit'. Uitgaande van jou gezond verstand, ga je die niet vinden in de collectie waar je zou willen zoeken. Dat neemt niet weg dat de foto hierboven een slechte foto is. Maar dat bedoelde je niet he?

Paul250371
Paul25037125 okt. 2019 - 23:06

Eens maar ze doet wel haar best

Anoniempje5
Anoniempje525 okt. 2019 - 16:28

Spannend zeg, kan niet wachten. Zal je zien dat dit niet gelekt wordt. Wie weet is het een goed concept.

Joop den Uil
Joop den Uil25 okt. 2019 - 16:24

net als het Jeugdjournaal houdt de gemeente deVenter de spanning erin. Dont worry.... komt allemaal goed

Jerry Bidet
Jerry Bidet25 okt. 2019 - 16:12

'Deventer zwicht niet voor protest'

Jorah
Jorah25 okt. 2019 - 16:01

Fijn dat de D66 burgemeester en GL wethouder zijn terug gevloten door de Deventer samenleving en gemeenteraad. Verandering moet je in goed overleg doen en niet via financiële chantage 1,5 maand voor het feest op het bordje van de organisatie schuiven en de gemeenteraad buitenspel zetten. Laat de gemeenteraad er maar over stemmen voor volgend jaar.

madbako
madbako25 okt. 2019 - 15:58

Sowieso belachelijk het geven van een subsidie. Laat degenen die er belang bij hebben, de middenstand, het maar ophoesten.

4 Reacties
wegmetons
wegmetons25 okt. 2019 - 17:37

Waarom is het belachelijk om subsidie te geven aan zoiets? Er wordt toch ook subsidie gegeven aan de lokale fanfare, voetbalvereniging of soortgelijken? Waarom mag dat dan niet aan de organisatie van een sinterklaas intocht?

DanielleDefoe
DanielleDefoe26 okt. 2019 - 9:30

de rij gesubsidieerde volkscultuur is lang: koningsdag, carnavalsoptochten, carbidschieten, bloemencorso's ......

Gefaald
Gefaald26 okt. 2019 - 10:40

@madbako De subsidie voor het Kwakoe-festival, die kan jouw goedkeuring waarschijnlijk weer wel wegdragen. Zo hypocriet kennen we links wel.

madbako
madbako27 okt. 2019 - 13:40

@Gefaald 26 oktober 2019 at 12:40 @madbako De subsidie voor het Kwakoe-festival, die kan jouw goedkeuring waarschijnlijk weer wel wegdragen. Zo hypocriet kennen we links wel. Hoezo mijn goedkeuring?! Ik ben sowieso tegen subsidie voor al deze ongein. Laat het bedrijfsleven en allen die er belang bij hebben dat zelf maar financieren. Wat dat betreft ben ik rechtser dan jij