Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Deutsche bank beperkt bonus tot 9 miljoen

  •  
26-09-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_DeutscheBank300
Grootste bank van Duitsland herziet beloningsstructuur
Deutsche Bank beperkt de bonussen voor zijn bestuurder voortaan tot een enkelcijferig miljoenenbedrag. Dat zei president-commissaris Paul Achleitner in een woensdag gepubliceerd interview met zakenkrant Handelsblatt, zo meldt NU.nl
NU.nl:
Dat de bestuurders voortaan een maximale bonus van 9 miljoen euro tegemoet kunnen zien is onderdeel van een herziening van de beloningsstructuur bij de grootste bank van Duitsland. Het concern wil de kosten tussen nu en 2015 structureel met 4,5 miljard euro
BNR meldt dat een andere commissaris eerder deze maand al zei dat er een limiet moet komen voor de topsalarissen van bestuurders.
Foto-cc: Samchills
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (13)

meijerlahn
meijerlahn26 sep. 2012 - 12:02

Een gotspe.

bruces
bruces26 sep. 2012 - 12:02

Dan hal mij maar van de loonlijst.

Dehnus
Dehnus26 sep. 2012 - 12:02

Maar 10 miljoen afgerond... alsof het niks is.... Niks tegen rijken echt niet, maar dat zijn toch geen lonen meer voor een LOON WERKER! Als het je eigen bedrijf is okay... maar verdullemen nog aan toe dit zijn bedragen waar je 90 mensen een GIGANTISCH loon van kan geven voor een jaar (100.000 euro de man). En dan wordenz e ook nog boos dat het belast word. Ik vind winst belasting nog tot daar aantoe maar dit heeft niks met winst te maken buiten de zogenaamde "superieure management" kwaliteiten van deze persoon.

tomaatnet
tomaatnet26 sep. 2012 - 12:02

Geen beloning uit winst maar geld van de klanten en van de duitse burgers natuurlijk............en maar jatten, wereldwijd.......zo ook de bankfraudeurs in Nederland

Opinius
Opinius26 sep. 2012 - 12:02

citaat: "Deutsche bank beperkt bonus tot 9 miljoen" he gatver wát een armzalige aalmoes voor zo'n noeste nobele verdienste. daar moest gvd de poltie en overheid naar kijken lol

Michiel Online
Michiel Online26 sep. 2012 - 12:02

9 miljoen, daar kan je 9000 mensen mee redden uit hongersnood?

Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods26 sep. 2012 - 12:02

Die hele bonuscultuur moet afgeschaft worden! Er zijn toch ook geen malussen opgelegd toen de banken kapitalen verloren tijdens de hypothekencrisis?!

Reinaert de Vos
Reinaert de Vos26 sep. 2012 - 12:02

Een bonus van 9 miljoen? Moses kriebel. je ziet overal protesten tegen regeringen, snap ik helemaal. Ik snap echter niet dat er nog nooit een bank in de fik is gegaan. Het zou toch mooi zijn als duizenden klanten bij DB zouden zeggen, toedeledoki ik stal mijn geld ergens anders.

Meta Foor
Meta Foor26 sep. 2012 - 12:02

9 miljoen tegen het belastingtarief van SP van 72 % is toch mooi 6 miljoen voor de staat !

tomaatnet
tomaatnet26 sep. 2012 - 12:02

@Ton Evertsen: "zucht zulke bonussen worden in nederland niet of zelden gegeven, er zijn een paar gevallen bv mensen die bij grote overnames betrokken zijn geweest, maar over het algemeen worden de mega bonussen alleen in ny en londen , hong kong e.d uitgedeeld. geloof dat de gemiddelde "bonus"bij nederlandse banken ongeveer een maandsalaris is. " reactie mijnerzijds: Wat dacht je van ene Rijkman Groenink 26.5 miljoen Eurootjes bij negatief vertrek bij ABN en ene Tillmant van de ING 6,5 miljoen Eurootjes bij vertek uit failliete boedel. Nou dat zie ik toch zeker WEL als bonus. De overnames zijn ontstaan als ultieme reddingspogingen van deze zg. banken door de overheid op kosten van de belastingbetalers, wij en uzelf ook dus. Bekijk ook de lijsten van de zg ceo's in de zorg, de woonustrie,ziekte"verzekering"smijen, etc. Bonus/graaicultuur ten top! "

tomaatnet
tomaatnet26 sep. 2012 - 12:02

De maandbonus wordt slechts uitgekeerd en in zéér biezondere gevallen aan de gewone medewerker. In de top werkt dat toch wel anders..........

[verwijderd]
[verwijderd]26 sep. 2012 - 12:02

Als de bonus omlaag gaat zullen ze wel een hoger basissalaris gaan uitonderhandelen.

1 Reactie
Dehnus
Dehnus26 sep. 2012 - 12:02

Dan gewoon weigeren en laten vertrekken. Dat soorttypes krijgen de baantjes alleen maar om het kruiwagentje en niet om de manager kwaliteiten. Er zijn genoeg hele getalenteerde zakenmensen die voor veel minder graag zo'n functie zouden aannemen. EN nee dat heeft niks te maken met ondernemers straffen of mensen die de kop boven het koren steken te straffen. Die mensen starten wel hun eigen bedrijf. Deze mannen en vrouwen zijn maar gewoon in loondienst.