Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Deur van vliegtuig vliegt open tijdens vlucht

  •  
26-05-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1625 keer bekeken
  •  
ANP-470226470

Een deur van een passagiersvliegtuig is vrijdag opengegaan tijdens een vlucht in Zuid-Korea, kort voor aankomst op de bestemming. Het toestel van Asiana Airlines is veilig geland, aldus een woordvoerder van het bedrijf.

De politie doet onderzoek naar de zaak. Een passagier bij een uitgang heeft volgens Asiana Airlines gezegd de deurhendel te hebben aangeraakt. Wat er precies is gebeurd, is niet duidelijk. Het vliegtuig kwam van het eiland Jeju en landde aan het begin van de middag (lokale tijd) op de luchthaven van Daegu, in het zuidoosten van Zuid-Korea.

Er zijn bij het incident geen gewonden gevallen, maar sommige mensen raakten in paniek en kregen te maken met ademhalingsproblemen. De brandweer meldt dat negen mensen naar het ziekenhuis zijn overgebracht. Er zaten volgens het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap 194 mensen aan boord.

Update:

Loopsider meldt dat de deur is opengemaakt door een van de passagiers. De man is overmeesterd en aangehouden.

Update:

De passagier die de deur opende heeft verklaard dat hij zo snel mogelijk het vliegtuig wilde verlaten omdat hij zich benauwd voelde en de vlucht naar zijn mening langer duurde dan gepland. Op het moment van zijn actie bevond het vliegtuig zich nog honderden meters boven de grond, meldt The Guardian

Meer over:

kijk nou, vliegtuig
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.