Joop

Deur van vliegtuig vliegt open tijdens vlucht

  •    •  
26-05-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1426 keer bekeken
  •  
ANP-470226470

Een deur van een passagiersvliegtuig is vrijdag opengegaan tijdens een vlucht in Zuid-Korea, kort voor aankomst op de bestemming. Het toestel van Asiana Airlines is veilig geland, aldus een woordvoerder van het bedrijf.

De politie doet onderzoek naar de zaak. Een passagier bij een uitgang heeft volgens Asiana Airlines gezegd de deurhendel te hebben aangeraakt. Wat er precies is gebeurd, is niet duidelijk. Het vliegtuig kwam van het eiland Jeju en landde aan het begin van de middag (lokale tijd) op de luchthaven van Daegu, in het zuidoosten van Zuid-Korea.

Er zijn bij het incident geen gewonden gevallen, maar sommige mensen raakten in paniek en kregen te maken met ademhalingsproblemen. De brandweer meldt dat negen mensen naar het ziekenhuis zijn overgebracht. Er zaten volgens het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap 194 mensen aan boord.

Update:

Loopsider meldt dat de deur is opengemaakt door een van de passagiers. De man is overmeesterd en aangehouden.

Update:

De passagier die de deur opende heeft verklaard dat hij zo snel mogelijk het vliegtuig wilde verlaten omdat hij zich benauwd voelde en de vlucht naar zijn mening langer duurde dan gepland. Op het moment van zijn actie bevond het vliegtuig zich nog honderden meters boven de grond, meldt The Guardian

Meer over:

kijk nou, vliegtuig
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

Jozias2
Jozias226 mei 2023 - 9:25

Opengegaan of opengedaan? https://nos.nl/artikel/2476508-deur-zuid-koreaans-vliegtuig-opent-vlak-voor-landing-passagier-gearresteerd

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk26 mei 2023 - 7:50

Dan maar de trein nemen.

2 Reacties
Noordermeer2
Noordermeer226 mei 2023 - 8:53

Behalve bij Voorschoten

Joop  den Uil
Joop den Uil26 mei 2023 - 10:28

Trein ? is geen optie, die kan gekaapt worden. Dan maar de autobus.