Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Detective spelen met Bret Easton Ellis

  •  
12-08-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ellis.jpg
Schrijver is narrator in nieuwe videoclip van Britse glamrockband Placebo
Placebo, de Britse alternatieve glamrockband, heeft een nieuwe videoclip uitgebracht voor de single ‘too many friends’. In de videoclip gaat de band een samenwerking aan met niemand minder dan American Psycho auteur Bret Easton Ellis. De videoclip, die meer een mini-mysterie is, heet ‘Unfortunate Details’. Ellis neemt de kijker mee en dwingt je te kijken naar de details. Niets is wat het lijkt en alles staat met elkaar in verband.
De setting is er één die we gewend zijn van de schrijver; rijke, technologie verslaafde, jongeren lijken een feestje te hebben gehad met veel drank en drugs. Maar waar het allemaal om draait is dit: een jonge vrouw slaat een man neer met een fles omdat hij haar aanvalt. Dat is althans de eerste ingeving, maar, zoals eerder gezegd, niets is wat het lijkt. En dus wijst Ellis op talloze kleine details in de zoektocht naar het ‘waarom’.
Verdwaasd laat hij je achter met in je handen niets meer dan de touwtjes die alles met elkaar verbinden. En het antwoord dan?

Meer over:

nieuws, lekker
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.