Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

DENK maakt verdacht

  •  
13-02-2017
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
173 keer bekeken
  •  
blog-denk-als-nieuwe-partij-676x451-370x247

© Beeld: Facebook DENK

Wat we ook doen, naar de maatstaven van een partij die claimt te verbinden, zijn we nooit divers genoeg
Aan iedereen die de internettrolls van DENK bagatelliseert; vorige week deed ik een beroep op Nederland vanwege de toenemende moslimhaat in Nederland, deze week doe ik een beroep op jullie. Dit land dreigt niet alleen uit elkaar te vallen door de toenemende moslimhaat, maar ook omdat geweldige mensen van diverse afkomst onderling tegen elkaar worden opgezet en worden gereduceerd tot hun afkomst. TRAP ER NIET IN. Blijf elkaar de ruimte gunnen om te zijn wie je wilt zijn in alle vrijheid, zonder dat anderen voor jou bepalen wanneer je goed genoeg bent. Niemand heeft alle wijsheid in pacht en niemand bepaalt in welk hokje jij thuis hoort. Laat je niet ophokken.
De discussie op social media over de inzet van internettrolls is losgebarsten. Uit onderzoek van NRC blijkt namelijk dat de politieke partij DENK nepaccounts gebruikt om andere politici en politieke partijen te beschadigen, een methode waar ik persoonlijk ook meerdere keren het slachtoffer van ben geweest. De tactieken worden via de groepsapp afgestemd. Mijn naam kwam blijkbaar en passant ook langs in één van de groepsgesprekken van de politieke partij. ‘Lokaas’ word ik genoemd. En niet alleen ik ben een lokaas volgens DENK. Ook Marcouch, Arib, Karakus en alle andere Kamerleden die hun diversiteit tot kracht mogen rekenen, worden door notabene de partij die discriminatie zegt te bestrijden continue voor lokaas uitgemaakt. We zijn niet moslim genoeg. Niet Turks genoeg. Niet Marokkaans genoeg. Niet Surinaams genoeg. Wat we ook doen, naar de maatstaven van een partij die claimt te verbinden, zijn we nooit divers genoeg. De ironie.
De essentie is niet enkel het gebruik van internettrols. Dit gaat immers veel dieper dan dat. Het is het systematisch monddood maken van politieke tegenstanders. Het gaat om de wijze waarop andersdenkenden geframed worden. Het is de mentaliteit die mensen categoriseert. Als je niet met ons bent, ben je tegen ons. Het is die verdeling, die ik gevaarlijk vind, die persoonlijke vrijheden in de weg staat. Realiseren wij ons wel hoe schadelijk dit is voor onze jongeren? Welke boodschap wordt meegegeven aan jongeren die op zoek zijn naar hun identiteit? De ironie is dat dit allemaal wordt gedaan door notabene een partij die zegt op te komen voor gelijkheid en vrijheid. Die haast het alleenrecht in de strijd tegen discriminatie zegt te claimen. Juist die partij zet politieke tegenstanders aan de lopende band weg als lokazen, juist vanwege hun afkomst. Juist die partij benadrukt continue de afkomst van politieke tegenstanders om ze monddood te maken. Dát is pas de dubbele maat en als we dit nog steeds niet inzien, hanteren wij die dubbele maat net zo erg als de mensen die we van de dubbele maat beschuldigen.
Als ik hetzelfde verwijt van de SGP of de PVV had gekregen, had ik er nog enigszins mee om kunnen gaan. Ik weet immers wat ik aan die partijen heb. Beide partijen spreken zich openlijk tegen mijn aanwezigheid in dit land uit en de kiezers steunen dat standpunt. Maar jij, hoe kan jij tégén discriminatie zijn en tegelijkertijd mij discrimineren? DENK alsjeblieft na. Sta niet toe dat we uit elkaar worden gespeeld. Sta niet toe dat ik in hokjes word geduwd zodat ik kan blijven strijden voor jouw vrijheid, buiten de hokjes.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.